Administraţia Vladimir Putin a trimis forţe speciale în Siria. Moscova respinge acuzaţiile

Radio Chisinau, 18 iulie 2019 19:10

Rusia a trimis trupe speciale pentru a oferi asistenţă armatei siriene în confruntările din nord-vestul Siriei, afirmă membri ai grupurilor insurgente, dar Administraţia Vladimir Putin a negat informaţiile.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 24 ore
17:05
Un ospătar de la un restaurant din Seine-Saint-Denis a fost rănit mortal, prin împuşcare, de un client nemulţumit, potrivit primelor elemente ale unei anchete, din cauză că sandviciul nu i-a fost pregătit suficient de repede, relatează AFP.
16:45
La o întânire cu cetățenii care participă la Zilele Diasporei 2019, premierul Maia Sandu a propus crearea unui Grup de lucru care să funcționeze online.
16:25
Noul președinte al Curții Constituționale (CC) va fi ales luni, 19 august. Anunțul a fost făcut de instanță după ce magistrații din noua componență au depus jurământul în fața Parlamentului și a președintelui țării.
16:00
Departamentul de Comerţ al SUA este pe cale să extindă termenul pentru Huawei Technologies, permiţându-i firmei chineze să se aprovizioneze de la companiile americane, astfel încât să îşi poată mulţumi clienţii existenţi, potrivit unor surse, scrie Reuters.
15:40
Fostul directorul al Agenției Servicii Publice (ASP), Serghei Răilean, a primit 219 909 lei drept compensație după ce și-a dat demisia. Suma a fost indicată în declarația de avere pe care a depus-o la Autoritatea Națională de Integritate la eliberarea din funcție.
15:25
Consiliul de Administrare al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat majorarea tarifelor serviciului public de alimentare cu apă, de canalizare şi epurare a apelor uzate pentru consumatorii din Glodeni și Basarabeasca. Majorările vizează doar consumatorii casnici, transmite IPN.
15:20
Un cutremur cu magnitudinea de 3 pe scara Richter s-a produs, sâmbătă, în judeţul Buzău, la o adâncime de 70 de kilometri, anunţă Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) de la București.
15:00
Noi informaţii în cazul crimelor de la Caracal. Analiza ADN a bucăţilor de os găsite cu aproximativ zece zile în urmă într-o pădure din apropierea casei inculpatului Gheorghe Dincă nu a putut furniza identitatea victimei – este concluzia raportului Institutului Naţional de Medicină Legală de la București, făcut public de DIICOT.
14:40
Foștii președinți ai Rep. Moldova ar putea fi lipsiți de privilegiul de a fi dotați cu birou, asistent personal și transport permanent pe parcursul a patru ani după expirarea mandatului, demisie sau de imposibilitate de exercitare a atribuțiilor, scrie zdg.md.
14:20
Departamentul de contraspionaj al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a detectat numeroase încercări de racolare a unor militari ucraineni de către serviciile secrete ruse şi aşa-numitul ”Minister pentru securitatea statului” din autoproclamata republică Doneţk (estul Ucrainei), structură subordonată de asemenea Moscovei, prin intermediul profilurilor de femei din reţelele sociale, a declarat serviciul de presă al SBU, citat de agenţia de presă ucraineană Liga.
14:05
Cel puţin opt persoane şi-au pierdut viaţa şi 10 au fost rănite într-un incendiu declanşat în noaptea de vineri spre sâmbătă la un hotel din Odessa, au anunţat serviciile de urgenţă ucrainene, relatează AFP.
13:40
Cetățeanul ceh Vladimir Plahotniuc și-a deschis la 4 iunie o companie în Marea Britanie denumită „ANY SIZE TIRE REPLACEMENT 24/7 LTD”, potrivit site-ului de evidență a companiilor din Marea Britanie.
13:20
În ultimii trei ani, practic nu au fost importate autobuze, iar unii agenți economici care lucrează pe rute interne au acumulat datorii de peste 18 milioane de lei faţă de PECO. O problemă nesoluționată din 2012 rămâne neajustarea tarifelor pentru călătorii pe rutele interurbani și suburbane, fapt ce a generat o altă problemă: piața tenebră a transportului de călători.
13:00
Ministrul Finanţelor de la București, Eugen Teodorovici, a anunţat că românii care muncesc în străinătate vor putea trimite bani în ţară fără comision, printr-un produs bancar ce va fi lansat de CEC, în luna septembrie.
12:40
Un nou oficiu de evidență a străinilor, al Biroului Migrație și Azil, a fost inaugurat în incinta Gării Feroviare din  municipiul Chișinău. Evenimentul a avut loc în seara zilei de 16 august, la sosirea trenului Odessa - Chișinău.
12:20
Unul dintre autorii serialului de televiziune filmat în SUA „Cernobîl”, scenaristul Craig Mazin, a declarat că autoritățile Federației Ruse trec sub tăcere informațiile referitoare la incidentul petrecut pe 8 august în regiunea Arhanghelsk.
12:00
Monopolul la exporturile de nuci a fost discutat în cadrul unei întrevederi a directorului interimar al Serviciului Vamal, Iurie Ceban cu Înaltul Consilier al Uniunii Europene în domeniul vamal și fiscal, Rosario de Blasio și responsabililor din cadrul Ministerului Finanțelor, Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Serviciului Fiscal de Stat și altor factori responsabili.
11:40
Oameni de ştiinţă ruşi sunt alarmaţi de recomandări guvernamentale noi care introduc restricţii importante în contactele lor cu colegi străini, alimentând temeri cu privire la o revenirea la situaţia din epoca sovietică, relatează AFP.
11:15
Numirea netransparentă a doi judecători constituționali de către Parlament subminează în continuare încrederea publică în independența Curții Constituționale, consideră mai multe organizații neguvernamentale. Într-o declarație comună acestea îşi declară profunda îngrijorare în legătură numirea acestora, fără explicarea motivelor anulării rezultatelor concursului organizat anterior.
11:00
După ce a fost promulgată de urgență de șeful statului, Legea privind revenirea la sistemul electoral proporțional, pe liste de partid și anularea sistemului mixt a fost publicată în Monitorul Oficial al R.Moldova.
10:40
Ministerul Afacerilor Externe de la București informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că Institutul local pentru Mare şi Atmosferă (IPMA) a anunţat că, pe fondul temperaturilor ridicate în perioada 17 - 20 august 2019, există risc maxim de declanşare a incendiilor de vegetaţie pentru districtele Braganca, Viseu, Guarda, Castelo Branco, Santarem, Portalegre, Faro, precum şi pentru zonele adiacente acestor districte.
10:25
Cea mai mare pensie din R. Moldova este de 224.197 de lei și 15 bani. Declarația aparține deputatului ACUM Iurie Reniță, care a solicitat mai multe date de la Casa Națională de Asigurări Socialie (CNAS). Potrivit lui, beneficiarul ar fi activat în domeniul financiar-bancar.
09:55
Autostrada Marii Uniri, care face legătura între Târgu Mureş şi Iaşi, va fi declarată obiectiv de importanţă naţională, afirmă ministrul transporturilor de la București, Răzvan Cuc.
09:35
Ediția a cincisprezecea a Târgului Mierii este organizată în perioada 16-19 august, în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”. În prima zi a târgului, aproape 20 de apicultori, din diferite raioane, și-au expus produsele apicole, transmite IPN.
09:20
Astăzi, cerul va fi variabil. La Briceni şi Soroca sunt prognozate 23 de grade, iar la Bălţi cu unul mai mult.
Ieri
20:15
20:05
Doi cetăţeni israelieni au fost răniţi în urma unui atac cu vehicul comis vineri la periferia oraşului Ierusalim, în Cisiordania, afirmă armata israeliană, citată de site-ul Ynetnews.com.
19:55
Registrul Auto din Massachusetts va suspenda 869 de permise de conducere şoferilor locali, ajungând la un număr de 2.400. Autoritatea are de gestionat 45.000 de cazuri de încălcarea a legii auto de către şoferi nerezidenţi, după ce un şofer nesancţionat a mai produs un accident soldat cu 7 morţi, scrie Mediafax.ro
19:45
Antrenorul echipei Real Madrid, Zinedine Zidane, spune că se bazează pe galezul Gareth Bale şi pe columbianul James Rodriguez în noua ediţie din La Liga, deşi în repetate rânduri a afirmat că nu ar fi o problemă dacă cei doi ar părăsi gruparea din capitala Spaniei.
19:35
Șeful Procuraturii Speciale din Macedonia de Nord, Katica Janeva, a cărei voce este auzită în interceptările din dosarul de corupție "Reket", a fost citată pentru audiere la Procuratura Skopje, scrie Rador.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.