Ce se va întâmpla cu Arena Chișinău? Igor Dodon: „Au fost depistate mai multe ilegalități, decizii suspecte”

Zugo.md, 18 iulie 2019 19:00

Proiectul ambițios „Arena Chișinău”, construcția căruia este realizată în proporție de circa 70%, va fi dus până la capăt. Despre aceasta a anunțat astăzi președintele țării, Igor Dodon, care a spus ce decizii s-au luat în acest sens. Șeful statului a menționat că a fost creată o comisie de anchetă pentru a investiga cine a …

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Zugo.md

Acum 12 ore
17:20
Un bărbat de 70 de ani fost găsit fără suflare, în amiaza zilei de ieri, în iazul de la Dănceni. Apelul la Serviciul 112 a fost făcut de un bărbat de 50 de ani care a observat cadavrul în apă. La fața locului au sosit operativ ambulanța, oamenii legii, salvatorii, dar și un medic legist. … Articolul Corpul neînsuflețit al unui bărbat, găsit în iazul de la Dănceni. Victima plecase la pescuit acum două zile apare prima dată în ZUGO.
Acum 24 ore
16:40
Un incendiu puternic izbucnit ieri seara într-un hotel din Odessa a luat viața a cel puțin opt oameni și a rănit alți 10.  Incendiul de la hotelul Tokyo Star s-a declanşat la ora 01:30 (22:30 GMT, vineri seara) şi nu a putut fi oprit decât după trei ore cu intervenţia a 65 de pompieri şi … Articolul video | Imagini de groază dintr-un hotel din Odessa cuprins de flăcări. Cel puțin 8 oameni au murit, iar 10 au fost răniți apare prima dată în ZUGO.
16:30
În timp ce unii bătrâni n-au un colț de pâine pe masă, alți pensionari își permit să se îndestuleze cu de toate. Cel puțin această impresie se creează față de cei a căror pensie are șase cifre. Deputatul din partea Blocului ACUM, Iurie Reniță, a scris pe pagina sa de Facebook că cea mai mare … Articolul doc | Ai crede că nu este vorba despre Moldova. Cea mai mare pensie din țara noastră are șase cifre apare prima dată în ZUGO.
16:10
A devenit deja un trend cultural ca stațiile de așteptare a transportului public din țara noastră să fie pictate de artiștii autohtoni. Este și cazul satului Bravicea, care s-a ales cu o astfel de pictură unică. Desenul cu mesajul „Veșnicia s-a născut la sat”, inspirat de Lucian Blaga, este special și datorită faptului că a … Articolul Intrarea în satul Bravicea bucură privirile localnicilor. Stația de așteptare a transportului, pictată de o tânără artistă apare prima dată în ZUGO.
16:00
Un bărbat, cu vârsta cuprinsă între 50 și 60 de ani, a fost găsit fără suflare în după-amiaza zilei de ieri în iazul de la Dănceni. Tânăra care a și alertat salvatorii și poliția spune că a observat cadavrul în timp ce se plimba pe malul lacului. La fața locului au sosit operativ ambulanța, oamenii … Articolul Corpul neînsuflețit al unui bărbat, găsit în iazul de la Dănceni. Victima era căutată de câteva zile apare prima dată în ZUGO.
Ieri
21:50
Natura este cea mai iscusită pictoriță. Aceasta ne-a demonstrat încă o dată talentul, pictând apusul de foc din această seară. Pânza i-a fost cerul Moldovei, iar vopselele – soarele și norii. Moldovenii nu au ezitat nici de această dată să fotografieze fenomenul, iar ZUGO i-a urmărit cu atenție și, tradițional, a selectat câteva dintre pozele … Articolul foto | Natura și-a răsturnat paleta peste cerul Moldovei și l-a încins. Apusul de azi, surpins de internauți apare prima dată în ZUGO.
20:10
Țara noastră a ajuns în topul celor mai buni 20 de producători mondiali, impresionând cu o recoltă record de struguri înregistrată în perioada 2018-2019. Despre aceasta aflăm dintr-un raport prezentat la cel de-al 42-lea Congres al Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV). Mai exact – Moldova este deținătoarea locului 19 în ceea ce ține volumul … Articolul „Prin muncă omul e slăvit”. Țărișoara noastră a ajuns în topul celor mai buni producători mondiali, datorită recoltei record de struguri apare prima dată în ZUGO.
19:30
Care e diferența dintre fumători și cei care nu fumează? Într-un nou studiu, cercetătorii prezintă, din nou, date îngrijorătoare referitoare la sănătatea noastră. Potrivit lor, expunerea pe termen lung la poluarea aerului, în special la ozonul de la nivelul solului, este comparabilă cu consumul unui pachet de țigări pe zi, timp de mai mulți ani. … Articolul Contaminarea mediului face concurență tutunului: Expunerea zilnică la aer poluat, similară cu fumarea unui pachet de țigări apare prima dată în ZUGO.
19:20
Care e diferența dintre fumători și cei care nu fumează? Într-un nou studiu, cercetătorii prezintă, din nou, date îngrijorătoare referitoare la sănătatea noastră. Potrivit lor, expunerea pe termen lung la poluarea aerului, în special ozonul de la nivelul solului, este comparabilă cu consumul a un pachet de țigări pe zi, timp de mai mulți ani. … Articolul Contaminarea mediului face concurență tutunului: Expunerea zilnică la aer poluat, similară cu fumarea unui pachet de țigări pe zi apare prima dată în ZUGO.
18:50
Doi bărbați, în vârstă de 33 și respectiv 37 de ani, locuitori ai raionului Ceadîr-Lunga, au fost reținuți după ce ar fi furat dintr-o întreprindere din aceeași localitate. Angajații Inspectoratului de Poliție Ceadîr-Lunga, în comun cu cei ai DP al UTA Găgăuzia, au documentat activitatea infracțională a unui grup care ar fi fost specializat în comiterea mai … Articolul video | Cu cagule pe cap, ar fi legat paznicul pentru a sustrage un telefon. Fapta nechibzuită la care ar fi recurs doi bărbați din Ceadîr-Lunga apare prima dată în ZUGO.
18:10
Membrii Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) s-au întrunit astăzi într-o ședință publică, pentru a analiza solicitările de revizuire a tarifelor la lumină. În urma dezbaterilor, ei au decis majorarea cu 5,58 la sută a prețului reglementat la energia electrică furnizată populației de către compania Gas Natural Fenosa Furnizare Energie. Conform Moldpres, în hotărârea … Articolul Consumul de energie electrică ne va costa mai mult. ANRE a aprobat astăzi noile tarife apare prima dată în ZUGO.
17:10
Plantațiile de banan de pe glob sunt amenințat de o ciupercă periculoasă care ar putea duce la dispariția acestor fructe. Plaga deja a lovit Australia, Africa și Asia. Ciuperca Fusariam a ajuns, recent, și în Columbia, una dintre cele mai mari producătoare de banane, fapt ce a făcut ca Guvernul să declare stare de urgență națională. … Articolul Bananele, pe cale de dispariție. Columbia deja a declarat stare de urgență națională în privința acestui fruct apare prima dată în ZUGO.
17:00
Un sondaj realizat de CBS-AXA, la comanda IDIS „Viitorul”, arată că mai mult de jumătate din populație și-a pierdut încrederea în politicienii din țara noastră. Potrivit rezultatelor sondajului, circa 59% din cei care au fost întrebați care este personalitatea politică din Republica Moldova în care au cea mai mare încredere, aceștia au răspuns că nu au … Articolul sondaj | Igor Dodon sau Maia Sandu? Politicianul care se bucură de cea mai mare încredere din partea oamenilor apare prima dată în ZUGO.
16:30
Un nou studiu realizat de Institutul Alfred Wegener pentru Cercetări Marine și Polare din Germania arată că mostrele de zăpadă prelevate de pe banchizele aflate între Groenlanda și Svalbard conțin aproximativ 1.760 particule de microplastic per litru.  Concentrații de până la 24.600 particule per litru au fost identificate în alte locuri de pe teritoriul Europei. Studiul a concluzionat că … Articolul Un nou studiu alarmant: Zăpada din zona arctică este contaminată cu particule de microplastic apare prima dată în ZUGO.
16:00
Un accident groaznic a avut loc astăzi în apropiere de satul Fundul Galbenei, raionul Hâncești. O mașină de model Peugeot 406 și un camion de marcă GAZ SAZ5312 s-au ciocnit violent, mașina de mare tonaj fiind făcută bucăți. Impactul a avut loc în jurul orei 12:45, când șoferul camionului, un tânăr de 26 de ani, ar fi … Articolul foto | Un mort și trei răniți după un accident terifiant la Hâncești. Un camion și o mașină s-au lovit puternic apare prima dată în ZUGO.
16:00
„Pentru că viața fiecărui copil contează!” – este mesajul Inspectoratului Național de Patrulare (INP) la inaugurarea unui marcaj rutier „cu morală”, aplicat în fața unui liceu din Peresecina, raionul Orhei. Traseul Chișinău- Bălți, care trece prin localitate, este unul dintre cele mai aglomerate din țară, dar și cu accidente rutiere înregistrate frecvent; porțiunea de carosabil … Articolul video | În fața unui liceu din Peresecina a fost aplicat un marcaj rutier „cu morală”: Pentru că viața fiecărui copil contează apare prima dată în ZUGO.
15:40
Sunteți gata de un nou weekend? Uite că și meteorologii ne dau de veste că zilele ce urmează vor fi numai bune pentru plimbări în aer liber. Soarele ne va veghea zâmbitor de pe cer, iar temperaturile calde vor bucura oamenii din toate zonele țării. Conform prevederilor Serviciului Hidromoteorologic de Stat, sâmbătă, temperaturile minime vor … Articolul meteo | Pălăria și ochelarii sunt „vedete” în următoarele zile. Cu ce temperaturi ne va bucura vremea în weekend? apare prima dată în ZUGO.
15:10
Poliția Republicii Moldova informează că, doar în primele șase luni ale anului curent, au fost înregistrate 711 victime ale violenței în familie, dintre care: 663 femei, 21 bărbați și 27 copii. Ce poți să face TU, victimă a violenței în familie, pentru tine și copilul tău? apelează imediat Poliția la 112 sau prezintă-te imediat la Poliție pentru a depune plângere, sesizând despre cazurile … Articolul Denunțarea violenței în familie NU este o faptă rușinoasă. Ce poți face TU pentru a te salva pe tine și pe copilul tău? apare prima dată în ZUGO.
14:40
Wall Street Journal susține că Donald Trump ar vrea să cumpere insula Groelanda. Potrivit unor surse citate de Reuters, președintele american a discutat, în privat, cu asistenţi şi consilieri ideea Statelor Unite care ar fi o modalitate de extindere a teritoriului. Se pare că șeful statelor americane a venit cu această inițiativă de mai multe ori … Articolul Trump ar vrea să cumpere insula gigantică – Groenlanda. Cum au reacționat parlamentarii danezi? apare prima dată în ZUGO.
14:20
În vederea evaluării stării tehnice a unităților de transport, angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră ai Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au efectuat verificări la Întreprinderea Municipală „Autosolubritate”. Controalelor au fost supuse 28 unităţi de transport. Scopul acţiunilor întreprinse de către poliţişti este de a responsabiliza şoferii şi administratorii să respecte regulile de … Articolul video | Verificări la întreprinderea municipală „Autosalubritate”. Polițiștii au depistat zeci de încălcări la unitățile de transport apare prima dată în ZUGO.
14:00
Nopțile petrecute la filmări, dar și diminețile rătăcite în căutarea celor mai bune locații au meritat efortul. Vorbim, bineînțeles, despre Victoria Roșca, fondatoarea vlogului Zâmbărele, dar și a Teatrului Popular. Actrița este în culmea fericirii, asta după ce a fost anunțată că în curând va ține în mâini rodul muncii sale – butonul de argint … Articolul video | Actrița Victoria Roșca, în culmea fericirii. Vlogul său, Zâmbărele, va fi premiat de Youtube cu butonul de argint apare prima dată în ZUGO.
14:00
Un tânăr de 18 ani, originar dintr-o localitate a raionului Strășeni, și-a felicitat iubita cu un telefon pe care l-ar fi furat. Despre acest lucru s-a aflat pe 2 august curent, când polițiștii Inspectoratului de Poliție Râșcani au fost alertați de un locuitor al capitalei care a comunicat că din locuința amplasată pe strada 8 Martie … Articolul video | E ușor să-ți surprinzi iubita cu daruri furate? O știe un tânăr din Strășeni, care și-ar fi felicitat prietena cu un telefon șterpelit apare prima dată în ZUGO.
13:50
Numărul atacurilor armate în SUA crește de la o zi la alta și „costă” viața a tot mai mulți oameni. Președintele Americii, Donald Trump, se pare că a găsit o soluție pentru ca această situație tragică să se amelioreze. Potrivit lui, nu armele sunt de vină, ci agresorii care apasă pe trăgaci și care, spune … Articolul video | Trump propune cum să reducă numărul atacurilor armate din SUA: Trebuie să construim spitale de psihiatrie… din nou apare prima dată în ZUGO.
13:30
Nopțile petrecute la filmări, dar și diminețile rătăcite în căutarea celor mai bune locații au meritat efortul. Vorbim, bineînțeles, despre Victoria Roșca, fondatoarea vlogului Zâmbărele, dar și a Teatrului Popular. Actrița este în culmea fericirii, asta după ce a fost anunțată că în curând va ține în mâini rodul muncii sale – butonul de argint … Articolul Actrița Victoria Roșca, în culmea fericirii. Vlogul său, Zâmbărele, va fi premiat de Youtube cu butonul de argint apare prima dată în ZUGO.
12:50
Serviciul Vamal a demarat implementarea Proiectului de reabilitare și modernizare a punctelor de trecere „Sculeni-Sculeni”, „Leușeni-Albița” și „Giurgiulești-Giurgiulești”, care reprezintă cele mai traversate posturi vamale din țară, înregistrând, pe tot parcursul anului, valori mari de trafic. Proiectul este integrat în Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de … Articolul Cele mai traversate posturi vamale din țară „se vor schimba la față”. A fost dat startul modernizării acestora apare prima dată în ZUGO.
12:40
Au reprezentat țara cu mândrie și au luptat cu dăruire până la ultimul meci: luptătoarele Anastasia Nichita și Maria Leorda au urcat pe podium la Campionatul Mondial de tineret, care se desfășoară la Tallinn (Estonia) și vin acasă cu noi victorii în palmares. Maria se întoarce cu medalia bronz, iar Anastasia cu cea de argint și cu titlu … Articolul foto | Anastasia Nichita și Maria Leorda, pe podium la Campionatul Mondial din Estonia. Cu ce medalii vin acasă luptătoarele? apare prima dată în ZUGO.
12:30
Parlamentul a anulat facilitățile fiscale și vamale pentru magazinele duty-free. Parlamentul a aprobat, în lectura a doua, un proiect de modificare a Codului fiscal și Codului vamal.  Anularea facilităților fiscale și vamale vizează magazinele, barurile și restaurantele ce activează în regim duty-free amplasate la intrarea în țară la punctele internaționale de trecere a frontierei de … Articolul Vor activa, dar fără scutire de impozite. Parlamentul a anulat facilitățile fiscale și vamale pentru magazinele Duty-Free apare prima dată în ZUGO.
12:20
Parlamentul a luat act de demisia directorului adjunct al Centrului Național Anticorupție, Victor Lașcov. În ședința plenară de astăzi, Legislativul a aprobat proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului de director adjunct al CNA. Potrivit Legii cu privire la Centrul Național Anticorupție, directorul CNA este asistat, în exercitarea atribuţiilor sale, de doi adjuncţi, numiţi în funcţie … Articolul Demisia directorului adjunct al CNA, aprobată de Parlament. Deputații urmează să voteze o altă candidatură apare prima dată în ZUGO.
12:10
După ce au fost vizați într-un dosar similar, membrii Partidul Democrat din Moldova (PDM) au depus și ei un denunț penal la Procuratura Generală, căreia i-a solicitat să pornească urmărire penală pentru uzurparea puterii de stat, în perioada 8-15 iunie. În documentul încheiat de PDM sunt vizați președintele Igor Dodon, prim-ministra Maia Sandu, ministrul de Interne … Articolul Cu aceeași „monedă”? PDM cere Procuraturii să pornească dosar penal pentru uzurparea puterii de stat apare prima dată în ZUGO.
11:50
Zile numărate au rămas până la începerea unui nou an școlar, ceea ce înseamnă că părinții și odraslele lor sunt în febra pregătirilor. Hainele noi și rechizitele școlare sunt în topul listei de cumpărături. Nouă din 10 locuitori ai capitalei planifică să cumpere ținute noi (haine, încălțăminte) copiilor care vor merge la școală în septembrie. … Articolul infografic | Începutul unui nou an școlar i-ar putea lăsa pe părinți cu buzunarele goale. Câți bani planifică să cheltuie? apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.