(foto) Best of: Cinci localuri din Chișinău, unde vă puteți delecta cu gofre belgiene

#diez, 12 iulie 2019 17:00

Cunoscute în lumea întreagă, gofrele cuceresc prin aspectul lor atractiv, dar mai ales prin faptul că pot fi servite atât la micul dejun, cât și la prânz, în funcție de ingredientele care le pot da un gust dulce sau unul specific bucatelor calde. Gofrele au ajuns la inima moldovenilor, de curând, iar localuri specializate în prepararea acestora sunt puține, cu toate acestea gustul lor este peste măsura așteptărilor. Articolul (foto) Best of: Cinci localuri din Chișinău, unde vă puteți delecta cu gofre belgiene apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 12 ore
22:15
Cel mai vizitat site din lume despre arhitectură ARCHDAILY a ales și nominalizat proiectul moldovenesc ARTCOR pentru premiul ArchDaily & Strelka. Câștigătorul va fi determinat cu ajutorul voturilor online. Articolul ARTCOR — selectat la un concurs organizat de către una din cele mai mari platforme dedicate arhitecturii apare prima dată în #diez.
19:15
Universitatea de Stat din Moldova a publicat în seara zilei de astăzi rezultatele admiterii pentru persoanele care au depus documentele la licență în acest an. Vedeți mai jos dacă ați fost sau nu admis, la buget, în cadrul instituției. Articolul (doc) Au fost publicate rezultatele admiterii la Universitatea de Stat din Moldova apare prima dată în #diez.
19:00
După ce au trecut cu brio de bacalaureat, tinerii absolvenți mai au de trecut peste un val de emoții: admiterea! O parte dintre aceștia au ales să urmeze o facultate la universitățile din România. După ce au depus actele, așteaptă cu nerăbdare rezultatele, iar pentru aceasta noi am întocmit o listă unde găsiți în ce zi vor fi publicate aceste rezultate la universitățile de peste Prut. Articolul Admitere 2019. Când vor fi anunțate rezultatele admiterii pentru basarabeni la universitățile din România apare prima dată în #diez.
18:45
Viața îi viață, iar distracția e sfântă. Cu acest slogan trebuie să începeți dimineața de sâmbătă. Iar ca să nu pierdeți timpul pentru căutări, echipa #diez v-a pregătit o listă cu evenimente. Articolul Filme și discotecă! Ce să faci sâmbătă la Chișinău dacă ai puțini bani și multă energie apare prima dată în #diez.
18:45
Astăzi, la Chișinău, a început cea de-a II-a ediție a Forumului Național al Tinerilor în Domeniul Electoral, eveniment organizat de Comisia Electorală Centrală (CEC). Forumul reunește peste 150 de participanți cu vârsta cuprinsă între 18 - 35 de ani, reprezentanți ai 17 organizații de tineret ale partidelor politice din Republica Moldova, care au acceptat invitația de a participa. Articolul Peste 150 de tineri din 17 partide politice din Moldova participă la Forumul Național al Tinerilor în Domeniul Electoral apare prima dată în #diez.
18:00
Maia Sandu va fi prezentă la investirea Bașcanei Găgăuziei, Irina Vlah. Sandu spuine că „indiferent de divergențele ideologice, e timpul de pus capăt divizării între cetățenii țării”. Articolul Maia Sandu merge la inaugurarea Irinei Vlah: „E timpul să punem capăt divizării” apare prima dată în #diez.
17:45
Echipa Moldova Agroindbank împărtăşeşte convingerea că nu există copii străini şi că toţi copiii merită şi trebuie să aibă o copilărie fericită.    Articolul MAIB: Toţi copiii merită şi trebuie să aibă o copilărie fericită apare prima dată în #diez.
17:30
Pentru credincioșii din comunitatea LGBTQ+ a fost mereu o provocare să-și exprime credința, fiindcă multe părți ale creștinismului rămân ostile față homosexuali. Dar ce se întâmplă când nu ești numai queer și creștin, dar ai și o poziție de autoritate în biserică? Această ocazie inedită a avut-o site-ul vice.com care a discutat cu șase preoți -- toți membrii comunității LQBTQ+. Articolul „Mi-am dat seama de mult că sunt și gay și creștin”. Istoria preoților care au făcut coming out apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
17:15
Fosta ministră a Sănătății, Ruxanda Glavan ar urma să vină în Parlament în urma demisiei Otiliei Drăguțan din Parlament. Glavan este a 17-a pe lista PDM. Articolul Cine îi va lua locul Otiliei Drăguțan în Parlament apare prima dată în #diez.
17:00
Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat condițiile prin care va selecta cei doi câștigători ai funcției de judecător a Curții Constituționale pe care ar urma să-i selecteze. Astfel, principalele criterii sunt nivelul studiilor formale, experiența personală în domeniul juridic și reputația profesională. Articolul CSM a anunțat „criteriile de triere” ale candidaților săi la funcția de judecător al Curții Constituționale apare prima dată în #diez.
17:00
Deputata democrată Otilia Drăguțanu a anunțat că părăsește Parlamentul. Potrivit acesteia, după o perioadă de reflecție, a constatat că ea nu este pentru politică, iar politica, nu este pentur dânsa. Articolul Deputata democrată Otilia Drăguțanu renunță la mandat: „Nu sunt pentru politică” apare prima dată în #diez.
16:45
Deputații au votat astăzi o hotărâre de Parlament prin care anunță că instituie un moratoriu asupra procedurilor referitoare la privatizarea, concesionarea și încheierea procedurilor publice-private până la aprobarea și prezentarea concluziilor Comisiei de anchetă pentru modul de organizare și desfășurare a privatizărilor începând cu 2013. Hotărârea, încă nu este clar cum va fi aplicată juridic, […] Articolul Procesele de privatizare vor fi suspendate. Parlamentul a votat o hotărâre în acest sens, ce invocă „statul capturat” apare prima dată în #diez.
16:30
Aștepți vacanța cu sufletul la gură și numeri zilele până la marea aventură? Probabil că știi deja că un voiaj reușit presupune multă pregătire prealabilă, până în cele mai mici detalii. De la alegerea unei valize (sigur, cu dimensiunile acceptate de companiile aeriene), până la împachetarea eficientă a lucrurilor personale - toate detaliile mici contează. Tocmai pentru că sunt atât de multe amănunte de luat în calcul, vrem să te ajutăm oferindu-ți cele mai eficiente sfaturi pentru odihna din vara anului 2019, pe care le-am inclus într-un ghid complet de alegere a valizelor. Articolul Ghid de pregătire pentru vacanță. Cum să alegi valiza potrivită apare prima dată în #diez.
16:30
Prețul benzinei depinde de multe aspecte, precum prețul țițeiului pe piețele internaționale, taxele sau marjele proprietarilor stațiilor de benzină. Valoarea unui litru de benzină în punctul de vânzare cu amănuntul, se schimbă de pe o zi pe alta, iar în unele țări, chiar din oră în oră. Articolul (hartă) Cu salariul din Moldova poți cumpăra aproape 300 de litri de benzină. În ce țară din Europa poți achiziționa cel mai mult combustibil apare prima dată în #diez.
16:00
Federația Moldovenească de Fotbal a reziliat contractul cu antrenorul principal al selecționatei de seniori, Alexandru Spiridon. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Comitetul Executiv la FMF. Articolul Federația Moldovenească de Fotbal a reziliat contractul cu Alexandru Spiridon. Cine va asigura interimatul apare prima dată în #diez.
15:45
Anastasia Turcu activează de peste patru ani în cadrul unei instituții de top din Republica Moldova – Liceul moldo-finlandez ,,Elimul Nou”. Articolul Anastasia Turcu: „A fi cel mai bun înseamnă să poți arăta lumii acest lucru” apare prima dată în #diez.
15:45
După constituirea noului guvern al Republicii Moldova, oficiul de implementare a Programului de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiții (MCBI) a purtat un dialog pozitiv cu noii miniștri. Articolul Declarația Henley & Partners privind optimizarea Programului de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție apare prima dată în #diez.
14:45
Programul de vară estival destinat pentru copii „Citește! Descoperă! Creează!” are menirea de a dezvolta și forma abilități, calități, de a fi mai creativ și inteligent prin lecturi, jocuri și experimente. În zilele de luni-vineri, în toate cele 27 de Filiale ale Bibliotecii Municipale s-au transformat în laboratoare de explorare unde are loc o adevărată magie, combinând talente, competențe, cu implicarea angajaților bibliotecii, a voluntarilor și desigur a copiilor. Articolul (foto) Provocarea verii. Copii pot participa la programul educativ-cultural la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” apare prima dată în #diez.
14:30
În ultima vreme, nu este atât de ușor să găsim localuri noi „gustoase” în Chișinău, fără a intra într-o cafenea sau kebab house. Am vrut să mâncăm ceva ușurel, însă gustos și sățios. Prin urmare, am pornit căutarea din centrele mari comerciale, iar acolo am făcut cunoștință cu chiflele Bao, vafele bubble, wursters și wraps de la Wurst. Articolul Salut, Chișinău. Unde pot mânca gustos și la un preț accesibil? apare prima dată în #diez.
14:30
28 de sportivi vor reprezenta Republica Moldova la cea de-a 15-a ediţie a Festivalului Olimpic de vară al Tineretului European, care se va desfăşura la Baku în perioada 21-27 iulie. Articolul Cine sunt cei 28 de sportivi care ne vor reprezenta țara la Festivalului Olimpic de vară al Tineretului European apare prima dată în #diez.
13:45
Cei 12 finaliști ai concursului internațional de interpretare și-au ales piesele din repertoriul românesc pe care le vor cânta pe scena Festivalului „Cerbul de Aur”. Articolul Cerbul de Aur 2019: finaliștii concursului internațional de interpretare și-au ales piesele românești apare prima dată în #diez.
13:45
Președintele Republicii Moldova, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, va desemna un Procuror General interimar până la organizarea concursului și numirea acestuia prin decret prezidențial. Parlamentul a votat în a doua lectură un proiect de lege în acest sens. Potrivit autorilor, inițiativa va înlătura vidul legislativ în care nu este reglementat în mod expres vacanța funcției de Procuror General. În prezent, norma juridică în vigoare reglementează modul de asigurare a interimatului funcției de Procuror General în cazurile de absență a acestuia sau a imposibilității de exercitare a funcțiilor sale. Articolul Dodon va putea numi un procuror general interimar. Deputații au votat în lectură finală proiectul apare prima dată în #diez.
13:30
Serviciul Vamal infirmă informațiile, publicate pe pagina Procuraturii Generale, precum că la sediul instituției ar avea loc descinderi. Astăzi, Procuratura Generală a scris într-un comunicat publicat pe pagina oficială că ar fi avut loc descinderi în oficiile subdiviziunilor vamale. Articolul Serviciul Vamal infirmă spusele Procuraturii Generale despre descinderi în oficiile subdiviziunilor vamale apare prima dată în #diez.
13:30
Luarea de cuvânt al lui Dan Perciun, deputat PAS, de la tribuna parlamentului a fost cea mai înflăcărată de la ședința de astăzi a legislativului. Autorul proiectului de lege, care vine să pună restricții produselor tutunului care nu ard (IQOS), a spus că industria se află în agonie și încearcă din răsputeri să corupă deputații actuali pentru a tărăgăna votarea acestei legi. Articolul (video) Prestația lui Dan Perciun de la tribuna Parlamentului. „Industria tutunului nu doarme, ea bate la ușa deputaților” apare prima dată în #diez.
13:00
Începând cu anul 2003, facultatea de Fizică și Inginerie pregătește ingineri la programele Tehnologia informației și Inginerie și managementul calității. Pentru pregătirea cadrelor în domeniul IT, facultatea invită specialiști din diverse Companii IT, care organizează cu studenții traininguri de dezvoltare profesională. Absolvenții programelor respective sunt angajați în domeniul ingineresc, acoperind necesitățile pieții muncii. Articolul (foto) Facultatea de Fizică și Inginerie din cadrul USM are tradiții și rezultate de invidiat apare prima dată în #diez.
12:30
Parlamentul a votat în prima lectură proiectul de lege cu privire la reglementarea produselor de tutun de tip nou, IQOS. Inițiativa, care vine din partea unor deputați ai blocului ACUM, a fost votată unanim în Parlament. Articolul Parlamentul a adoptat, în prima lectură proiectul care pune dispozitivelor IQOS aceleași restricții ca și altor produse de tutun apare prima dată în #diez.
12:15
Parlamentul a votat în prima și a doua lectură modificări la Codul Vamal care vizează activitatea magazinelor duty-free din regiunea transnistriană. Potrivit ministrei finanțelor Natalia Gavriliță, doar în primele 5 luni ale anului 2019 în aceste magazine au fost comercializate 1 miliard de țigarete în comparație cu 1 miliard de țigarete comercializate pe întregul teritoriu al Republicii Moldova timp de 6 luni. Articolul Dumitru Diacov: „Închideți toate magazinele duty-free”. Parlamentul a votat în a 2-a lectură închiderea a 3 magazine din regiunea transnistriană apare prima dată în #diez.
12:15
Echipe de fotbal din Moldova au fost eliminate din primul tur preliminat al turneelor internaționale. Astfel, echipele Milsami Orhei, Speranța Nisporeni și Petrocub Hîncești și-au încheiat evoluția în cupele europene pentru acest sezon. Sheriff Tiraspol își va continua evoluția în Liga Europei. Articolul (video) Toate echipele de fotbal din Moldova au fost eliminate din primul tur preliminar al turneelor europene apare prima dată în #diez.
12:00
Dorin Cimil, numit de către PAS a fost ales în funcția de președinte al Comisiei Electorale Centrale. Fostul consilier al lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi a fost numit în secretar al Comisiei Electorale Centrale. În funcția de vicepreședinte a fost numit Vladimir Șarban, care a fost propus altă dată în această funcție de Nicolae Timofti. O decizie în acest sens a fost luată de către comisie în ședința de astăzi, la care au participat și cei 3 membri noi numiți săptămâna trecută din partea PAS, PPDA și PSRM. Articolul CEC are o nouă conducere: Dorin Cimil, președinte; Vladimir Șarban, vicepreședinte; Maxim Lebedinschi, secretar apare prima dată în #diez.
11:30
16 biciclişti amatori au participat, în perioada 14 - 18 iunie, la cursa de 700 de kilometri dintre Chişinău şi Braşov #HospiceBikeTour2019. Traseul a inclus mai multe locații; Chişinău – Iaşi – Gura Humorului – Lacul Bicaz – Miercurea Ciuc – Braşov, trecând pe lângă locuri precum Pietrele Doamnei, coborând pe versantul drept al lacului Izvorul Muntelui şi parcurgând al treilea cel mai frumos drum montan din România – Transrarăul. Articolul (foto, video) Peste 14 mii de euro au fost colectaţi în urma Hospice Bike Tour 2019 apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.