Sputnik and RT Are not Accredited for a Congress About Media in London

Media-Azi, 11 iulie 2019 17:00

The Russian medias could not participate to an international conference about the freedom of press, that took place in the Britain capital. London refused their arrival because of their role in the diffusion of disinformation, announced the Britain Government. Several ministres, journalists and members of civil society were expected at this congress co-organized by Canada the 10 and 11 of July.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Media-Azi

Acum 12 ore
14:30
Peste 200 de caricaturiști din 20 de țări ale lumii au adresat o declarație către UNESCO cu solicitarea de a recunoaște crearea șarjelor și a caricaturilor  drept unul din drepturile fundamentale ale omului.
Mai mult de 2 zile în urmă
09:45
Întrebare: Aflându-mă într-un loc de agrement, pentru a pregăti un material despre modul în care se odihnesc cetățenii noștri vara, am observat în parcare automobilul de servici al unui funcționar public. Întrucât era o persoană de notorietate, mi-am îndreptat camera de filmat în direcția sa. Funcționarul a observat și a devenit agresiv, amenințându-mă că va chema poliția, dacă îl filmez și afirmând că îi încalc dreptul la viața privată.
18 iulie 2019
17:30
Menținerea caracterului public al ședințelor Primăriei și asigurarea accesului la ele a presei și a locuitorilor capitalei, dar și alte cerințe se regăsesc într-o declarație semnată de un grup de activiști civici și de mai multe ONG-uri și publicată joi, 18 iulie, pe site-ul primariamea.md.
11:30
Fact-checkingul pe politicile și pe declarațiile publice este unul dintre instrumentele prin care pot fi responsabilizați decidenții politici. Factual.ro este prima platformă de acest fel din România și, momentan, singura dedicată exclusiv și constant fact-checkingului politic. Echipa platformei ia la puricat declarații din varii domenii ale politicienilor, si nu numai.
17 iulie 2019
17:30
Care sunt punctele-cheie ale unui proiect multimedia jurnalistic și de ce ar trebuie să insistăm să facem materiale mari, gen long-read, ne spune Gulim Amirkhanova, manager regional Internews și expertă în domeniul noilor media din Kazahstan. Jurnalista a participat la crearea şi dezvoltarea revistei online Novîi reporter, a coordonat proiectul Internews „Dezvoltarea noilor media în Asia Centrală”, iar recent a participat, în calitate de instructor, la cea de-a V-a ediție a hackathonului de media Puterea a cincea, cu tema Multimedia.
14:30
Vrei să faci jurnalism de calitate? Ai dorit să depui dosarul la Școala de Studii Avansate în Jurnalism în prima etapă de admitere, dar nu aveai diploma de Licență, sau pur și simplu nu ai reușit? Avem o veste bună pentru tine. De azi începe etapa a doua de admitere la cele mai bune studii în jurnalism din țară. Depune dosarul în perioada 15 iulie – 05 august 2019 și învață meseria de jurnalist de la A la Z în doar 10 luni, de la cei mai buni instructori.
16 iulie 2019
17:30
Organizațiile neguvernamentale de media își exprimă îngrijorarea față de  decizia noului primar interimar, Adrian Talmaci, de a interzice pezența presei la ședințele operative ale Primăriei municipiului Chișinău. Instituția, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, a dat asigurări că jurnaliștii vor fi informați despre activitatea primăriei prin intermediul comunicatelor de presă sau a solicitărilor de informație.
16:45
Primarul de la Florești, Valeriu Ceapa, a ordonat, pe 12 iulie curent, să fie schimbat lacătul la ușa sediului postului local de televiziune Flor TV, care se află în incinta Primăriei. Acesta pretinde că instituția media ar avea datorii față de primărie și că nu mai dorește să prelungească contractul de arendă cu Flor TV.
11:45
Principala încălcare admisă de toate cele 12 instituții media monitorizate este amestecul faptelor cu opiniile, urmată de prezentarea selectivă a faptelor și declarațiilor, și de neasigurarea dreptului la replică a celor vizați în știri.
11:30
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează marți, 16 iulie, ora 10.00, raportul de monitorizare „Elemente de propagandă, manipulare informațională și încălcare a normelor deontologiei jurnalistice în spațiul mediatic autohton (1 aprilie – 30 iunie 2019)”.
11:30
Primarul general interimar al capitalei, Adrian Talmaci, susține că ședințele serviciilor Primăriei, care, de obicei, se făceau în fiecare luni, se vor întruni în continuare, însă fără presă, scrie zdg.md. Talmaci a precizat că rezultatele ședinței vor fi comunicate, ulterior, publicului și reprezentanților mass-media.
10:30
Organizațiile neguvernamentale de media dezaprobă solicitarea ministrului Afacerilor Interne, Andrei Năstase, de a restricționa accesul lui Vadim Ungureanu la conferințele de presă ale Inspectoratului General de Poliție (IGP), pe motiv că jurnalistul ar fi
12 iulie 2019
16:45
Companiile, care au afiliere sau aparțin fostului președinte al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc, apar în lista beneficiarilor banilor spălați din sistemul bancar din Republica Moldova. Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a publicat pe rețelele de socializare părțile 2 și 3 din raportul Kroll, care includ și o listă a companiilor ce ar fi beneficiat de miliardul furat. Unele dintre acestea - OTIV Prime Holding, Prime Management SRL, ICS Prime TV  și altele ar avea legătură cu Vlad Plahotniuc.
10:15
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită învățătorii și profesorii la două training-uri în domeniul educației media, care îi vor ajuta în predarea cursului opțional Educație pentru media în clasele III-IV și, respectiv, VII-VIII.   Instruirile vor avea loc la Chişinău, în perioada 5 - 7 august 2019, pentru învățătorii de la treapta primară, și în perioada 8 - 10 august 2019, pentru profesorii de la treapta gimnazială.  
09:15
Întrebare: Adesea, în unele supermarketuri întâlnim produse expirate sau păstrate în condiții ce nu corespund normelor. Ca jurnalist, am dreptul să le filmez ori să le fotografiez pentru a le aduce la cunoștința publicului?
11 iulie 2019
18:00
Jurnaliștii renunță uneori să continue anumite investigații odată ce se confruntă cu un volum mare de date și cifre. Cum să analizăm cifrele și cum să găsim un unghi de abordare interesant ne spune profesorul de jurnalism Ivan Pecișev, din orașul Perm(Federația Rusă). Expertul s-a aflat la Chișinău  recent, fiind printre invitații  la Hackathonul de media „Puterea a cincea”.Cum să  începem să lucrăm asupra graficelor.
10 iulie 2019
16:00
Reprezentanții PRO TV Chișinău, Jurnal TV, TV 8 și RTR Moldova au solicitat Consiliului Concurenței, încă în ianuarie 2018, să investigheze o presupusă înțelegere de cartel între casele de vânzări de publicitate Casa Media și Exclusiv Sales, dar dosarul nu a acumulat nici până azi toate probele. Marcel Răducan, președintele Consiliului Concurenței, motivează această tergiversare prin faptul că ar fi vorba despre un „dosar complicat de care nu au mai fost în Republica Moldova”.
12:30
Deputații din cadrul Comisiei Parlamentare pentru mass-media au calificat drept ineficientă activitatea Consiliului de Supraveghere (CS) a Companiei publice Teleradio-Moldova, în cadrul audierii din 10 iulie a președintelui CS și a conducerii companiei. De asemenea, membrii Comisiei au cerut demiterea președintei Teleradio-Moldova, Olga Bordeianu, a directoarei Moldova 1, Ecaterina Stratan, și a președintelui Consiliului de Supraveghere, Nicolae Spătaru.
10:00
9 iulie 2019
17:45
Administrația Companiei publice de televiziune și radio GRT susține că nu-și poate onora obligațiunile salariale, pentru luna mai curent, din cauza că nu a primit transferurile financiare de la Comitetul Executiv.
16:45
Limba Română Lansarea raportului va avea loc în sala de conferințe a agenției de presă IPN, Casa Presei, str. Pușkin 22, of. 446.
8 iulie 2019
17:45
Administrația posturilor de radio și televiziune Vocea Basarabiei a anunțat, printr-un comunicat publicat pe site-ul radiodifuzurilor, că redacțiile instituțiilor media respective intră, din data de 8 iulie 2019, „într-o scurtă vacanță a producției”. Anterior, presa a scris despre o eventuală suspendare a activității a acestor două instituții media.
5 iulie 2019
12:15
Deputatul Blocului ACUM Radu Marian a anunțat pe pagina sa de Facebook că a depus la Consiliul Concurenței (CC) mai multe solicitări de investigare a practicilor anti-concurențiale. O solicitare se referă la presupusa înțelegere de cartel de pe piața publicitară din Republica Moldova.
09:30
Întrebare:  Sunt fotoreporter și mă interesează dacă pot să fotografiez copii în spațiul public. La diferite evenimente publice, de exemplu, la proteste, am observat nu doar minori de 15-17 ani, dar și copii mult mai mici, însoțiți de părinții lor. Am dreptul să le arăt fața sau nu?
4 iulie 2019
17:30
Săptămâna aceasta, trei membri ai Consiliului de Supraveghere (CS) al companiei publice de televiziune și radio (GRT) din Comrat au demisionat, conform portalului de știri din regiune, nokta.md.
3 iulie 2019
15:45
Comisia parlamentară pentru mass-media a respins, în cadrul audierilor din 3 iulie curent, raportul de activitate al Consiliului Audiovizualului (CA) pentru anul 2018. Totodată, unii membri ai comisiei parlamentare au cerut demisia actualei componențe a CA pentru că ar fi contribuit la menținerea capturării statului pe domeniul mediatic. Pentru emiterea unui aviz negativ al raportului au votat șase din șapte deputați prezenți.
2 iulie 2019
17:30
Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au avertizat public compania publică „Teleradio-Moldova”, în cadrul ședinței, din 2 iulie 2019, pentru modul în care a relatat evenimentele care au avut loc pe 8-9 iunie curent, în materialele jurnalistice, difuzate pe acest post. Sancțiunea a fost aplicată în urma monitorizării postului public Moldova 1, la sesizarea membrei CA, Olga Guțuțui.  
15:45
Mai multe proprietăți înregistrate pe numele companiei Finpar Invest, firmă afiliată deputatului democrat Vladimir Plahotniuc, au fost sechestrate de anchetatori în cadrul unui dosar penal pornit pentru spălare de bani, scrie RISE Moldova. Printre acestea, au fost sechestrate studiourile companiei în care activează posturile de televiziune Prime TV, Publika TV, Canal 2 și Canal 3, dar și posturile de radio: Publika FM și Muz FM.
14:30
De ce este important să conștientizăm scopul unui material media creat de jurnaliști sau cum să ajungi la cugetul și inima consumatorului media contemporan, ne spune producătorul multimedia Serghei Karpov, care s-a aflat la Chișinău, la cea de a V-a ediție a hackathonului media „Puterea a cincea”. Sursa principală de inspirație
1 iulie 2019
11:00
Departamentul Politici şi Legislaţie Media al Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) oferă gratuit consultații juridice pentru jurnaliști și organizațiile mass-media din Republica Moldova. Astfel, CJI își propune să contribuie la identificarea și soluționarea problemelor juridice ale organizațiilor mass-media. Solicitanţii pot beneficia de asistenţă juridică calificată, copii ale actelor legislative în vigoare, informaţii despre alte surse de asistenţă necesară etc.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.