Povestea „Punct. Și de la capăt” a lui Alexandru Sainsus și cum cresc copacii după un om căruia i s-a rupt hârlețul (VIDEO)

Agora.md, 25 iunie 2019 23:00

Alexandru Sainsus a crescut în compania în care activa de la simplu muncitor, la partener comercial de țară. Și-a luat o pauză pentru proiectul în care a lucrat ani de zile și a lansat unul social. Vino la #ROOFOFFLINE2019 „Punct. Și de la capăt” ca să afli ce aduce pe piață „Arboretum” - experiența despre viața unui copac, urmărită de la sămânță și până la arbore.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 8 ore
23:30
Președintele de onoare a Partidului Democrat, Dumitru Diacov, afirmă că a vorbit cu fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc la telefon imediat ce a preluat conducerea fracțiunii PDM în Parlament. Potrivit lui Diacov, Plahotniuc l-ar fi felicitat cu funcția pe care a preluat-o de la Pavel Filip. 
23:20
Președintele de onoare a Partidului Democrat, Dumitru Diacov, afirmă că a vorbit cu fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc la telefon imediat ce a preluat conducerea fracțiunii în Parlament. Potrivit lui Diacov, Plahotniuc l-ar fi felicitat cu funcția pe care a preluat-o de la Pavel Filip. 
22:20
Situația financiară a Partidului Democrat nu este una tocmai bună după plecarea lui Vlad Plahotniuc. Cel puțin asta susține președintele fracțiunii, Dumitru Diacov. Democratul a declarat, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8, că acum PDM „trebuie să numere fiecare bănuț” și în același timp „vor fi nevoiți” să caute sponsori. 
Acum 12 ore
21:30
Rusia este determinată să influenţeze rezultatul scrutinului prezidenţial programat în Statele Unite în anul 2020 în pofida sancţiunilor şi altor eforturi de contracarare a acţiunilor de acest tip, a avertizat marţi Christopher Wray, directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI), scrie Mediafax.
20:20
Terenul destinat construcției sediului Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv al Moldovei (CNOS), alocat gratuit asociației CNOS, a fost vândut pentru nouă milioane de lei companiei construcţii „Exfactor-Grup”. Totuși, prețul pe piață ar depăși suma de 1,5 milioane de euro. Despre asta vorbesc membrii CNOS, care au adresat o scrisoare deschisă lui Igor Dodon, Maiei Sandu și Zinaidei Greceanîi. Sportivii cer stoparea „nelegiuirilor și fraudelor financiare”.
19:10
145 de miliarde de lei au plecat din bugetul de stat în ultimii 10 ani pentru a acoperi cheltuielile fiscale, acumulate din cauza aplicării neargumentate și netransparente a mai multor facilități fiscale și vamale. De această părere este expertul IDIS Viitorul, fost deputat, Veaceslav Ioniță.
19:10
Mitropolia Moldovei a decis judecarea bisericească a Ghenadie Văluță, după ce diaconul a fost surprins târând pe asfalt un câine legat cu un lanț de o mașină. 
18:50
Ai o afacere pe care vrei să o dezvolţi, să oextinzi, să-i creşti capacitatea? Vrei să modernizezi tehnologiile şi să sporeşticalitatea  produsului finit? Îţi propui săcucereşti noi pieţe de desfacere a afacerii tale, cum ar fi cea a UniuniiEuropene? Iar, în plus, să beneficiezi şi de grant pentru afacerea ta?Optează pentru un credit EU4Business-BERD la MoldovaAgroindbank, din resursele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şia Uniunii Europene.
18:00
Un preot din raionul Drochia a sărit la bătaie chiar în timpul unei înmormântări. Drept consecință, Mitropolia Moldovei a decis eliberarea sa din funcția de paroh. În același timp, Ioan Zîcu va fi oprit și din a mai oficia slujbe bisericești. 
17:30
Diplomația economică trebuie să aducă beneficii țării, iar un rol important în atragerea investițiilor, sporirea exporturilor și protejarea intereselor comerciale ale statului le revine atașaților economici din cadrul ambasadelor noastre de peste hotare. Tehnici inovative pentru identificarea potențialilor parteneri și atragerea investițiilor în Moldova au fost discutate pe larg în cea de-a doua zi a Forumului anual pentru atașații comerciali. Cele mai bune practici, testate cu succes de-a lungul timpului, au fost prezentate de către omologii lor, experți locali și speakeri internaționali. Evenimentul este organizat de Grupul de Lucru în domeniul diplomației economice, din care fac parte Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Economiei și Infrastructurii, precum și Agenția de Investiții – instituție cu mandat de promovare a brandului de țară și implementare a politicilor economice.
17:30
Numărul persoanelor care au semnat petiția online pe cauza diaconului Ghenadie Văluță, care a legat cu lanțul un câine de spatele mașinii, a trecut de 26 de mii.Indignați de cazul câinelui maltratat de preotul Văluță, internauții au creat la scurt timp o petiție publică în care cer tragerea la răspundere a făptașului. În aproape 24 de ore, petiția a acumulat peste 26 de mii de semnături.
17:30
Fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, care este căutat pentru a fi reținut, s-ar afla în Grecia. Mai exact, în nordul insulei Hydra. Cel puțin acolo a fost localizat de RISE Moldova. 
Acum 24 ore
15:40
Boris Johnson a fost ales în funcția de președinte al Partidului Conservator și premier al Marii Britanii, a anunțat marți Parlamentul de la Londra, potrivit digi24.ro.
15:40
Cota unica de 12% la impozitul pe venit pentru persoanele fizice rămâne neschimbată, iar moldovenii cu venituri de la 20 mii de lei și mai mari nu vor mai beneficia de scutirea personală anuală. Taxele pentru poluarea mediului vor crește, în special taxa pentru plastic se va majora cu 50%, iar tichetele de masă vor fi anulate. Noile măsuri fiscale, care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020, au fost anunțate marți, 23 iulie, de ministru al Finanțelor, Natalia Gavrilița. Potrivit Nataliei Gavriliță, în urma acestor ajustări fiscale, vor avea de câștigat cetățenii simpli, dar sunt puțin dezavantajați moldovenii cu venituri mari.
15:10
Tulpini de malarie rezistente la două medicamente cheie împotriva acestei boli se răspândesc în Vietnam, Laos şi nordul Thailandei, după ce numeroase cazuri au fost înregistrate în Cambodgia, au avertizat luni oameni de ştiinţă, scrie digi24.ro.
15:10
Fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Dorin Drăguțanu, a fost audiat marți în Comisia parlamentară de anchetă privind furtul miliardului. Potrivit președintelui comisiei, Alexandru Slusari, Drăguțanu a încercat să plaseze responsabilitatea pe alte instituții, afirmând că BNM a făcut ce a putut pentru a gestiona criza, însă nu a avut instrumentele necesare.
14:20
Viorica Dăncilă este desemnată oficial candidatul PSD la alegerile prezidențiale din această toamnă, scrie digi24.ro. Se întâmplă după ce primarul general al orașului București,  Gabriela Firea, a anunțat că nu mai candidează. Aceeași sursă notează că Firea a avut o discuție de 20 de minute cu Viorica Dăncilă și Mihai Fifor înainte de ședința CEX al PSD. În urma acestei discuții nu s-a mai supus la vot și candidatura Gabrielei Firea pentru calitatea de prezidențiabil din partea PSD. 
13:50
Cetățenii Republicii Moldova şi a Ucrainei – membrii echipajelor autobuzelor care efectuează transport regulat de pasageri, precum şi conducătorii auto a mijloacelor de transport care efectuează transport internațional de mărfuri –  se vor putea afla pe teritoriul celor două țări timp de 180 de zile pe parcursul fiecărui jumătate de an, în baza documentelor confirmative.
13:20
Ministerul Justiției își propune să reformeze Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Pentru a eficientiza procesul de elaborare a proiectului de lege privind îmbunătățirea CSJ, autoritățile solicită ajutorul tuturor celor interesați de această reformă. 
13:10
Fără o justiție corectă și echitabilă, restul reformelor implementate sunt zadarnice. Concluzia a fost făcută în cadrul Forumului „Reformarea justiției și combaterea corupției” care a avut loc marți la Chișinău. Șefa Cabinetului de Miniștri, Maia Sandu a precizat că în ultimii ani lucrurile au degradat în justiția moldovenească, iar ambasadorul Uniunii Europene în țara noastră a dat asigurări că instituțiile internaționale vor continua să sprijine Republica Moldova în procesul de reformare a justiției.
13:10
Cu șapte voturi pro și unul contra, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a admis contestația lui Gheorghe Bălan împotriva Colegiului Disciplinar al CSM și a casat hotărârea de eliberare din funcție a judecătorului Gheorghe Bălan, adoptând o nouă hotărâre pe acest caz. Astfel, CSM a constatat o abatere disciplinară comisă de Gheorghe Bălan și i-a aplicat acestuia o sancțiune disciplinară sub formă de mustrare.
12:40
După expirarea mandatului lui Ion Pleșca în fruntea Curții de Apel Chișinău, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat în ședința de marți inițierea unui concurs pentru desemnarea unui nou președinte la Curtea de Apel Chișinău. În același timp, CSM a decis numirea judecătorului Anatolie Pahopol în funcția de președinte interimar al instituției.
12:30
În iulie 2019, exporturile din regiunea transnistreană au constituit 303 milioane de dolari, fiind cu peste 16 milioane de dolari (13,2%) mai puţine decât în anul 2018. În acelaşi timp, importurile în regiune au rămas practic la acelaşi nivel, depăşind 604 milioane de dolari. Astfel soldul negativ al balanţei comerciale externe a depășit 300 milioane de dolari, relatează INFOTAG.
12:20
Sectorul Râșcani al Capitalei are un nou pretor. Este vorba despre Vlad Melnic, numit în funcție printr-o dispoziție semnată luni de primarul general interimar, Adrian Talmaci.
12:10
Detaliile din culisele scandalului insulinei, urmate de dezvăluirile despre modul în care statul a cumpărat ambulanțele, nu încheie nici pe departe șirul neregulilor în Sănătate. Revenim cu noi informații spuse de secretarul general de stat al Sănătății, Boris Gîlca. La scurt timp după apariția materialul AGORA despre ambulanțe, Gîlca și-a prezentat demisia, însă aceasta nu a fost acceptată.
12:00
Liverpool FC anunță despre începerea colaborării cu compania internațională de jocuri și tehnologie, 1xBet, într-un nou parteneriat multi-anual. Astfel, 1xBet devine partenerul oficial de pariuri la nivel mondial al clubului de fotbal din Liverpool, permițându-le suporterilor să beneficieze de oferte exclusive și divertisment sportiv.
12:00
După ce Gheorghe Petic l-a învinuit pe Alexandru Jizdan precum că i-ar fi fabricat mai multe dosare penale, fostul ministru al Afacerilor Interne a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook. Jizdan a declarat că Petic continuă să-i folosească numele, iar învinuirile pe care le aduce nu mai au limită. 
12:00
Cu șapte voturi pro și unul contra, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a admis contestația lui Gheorghe Bălan împotriva Colegiului Disciplinar al CSM și a casat hotărârea de eliberare din funcție a judecătorului Gheorghe Bălan, adoptând o nouă hotărâre pe acest caz. Astfel, CSM a constatat o abatere disciplinară comisă de Gheorghe Bălan și i-a aplicat acestuia o sancțiune disciplinară sub formă de mustrare.
11:40
Sute de locuitori din 86 de clădiri din municipiul Chișinău vor avea un sistem modernizat de livrare a căldurii și a apei calde. 78 de blocuri locative și 8 clădiri publice care au un sistem de încălzire problematic sau defect vor avea parte din acest an de servicii de termoficare și preparare a apei calde mult mai calitative. În acest sens, Termoelectrica desfășoară lucrările de instalare a 120 de Puncte Termice Individuale pentru livrarea căldurii și prepararea apei calde, direct la subsolul clădirii.
11:40
În caz că ai uitat, îți reamintim că în această vineri, 26 iulie, de la 18:30 va avea loc ediția BUSINESS INSIDER LIVE cu Iolanta Mura în calitate de moderator al evenimentului.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.