Situația politică din țară - Un plan „Marshall” al Rusiei și Occidentului pentru Moldova?

Sputnik, 25 iunie 2019 22:50

După eșecul Parteneriatului Estic, Republica Moldova ar putea deveni un proiect pilot pentru o nouă poveste de succes, un produs al cooperării ruso-euro-americane, în baza unei convergențe geopolitice.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 15 minute
11:10
Nouă persoane vor candida pentru funcția de director al Centrului Național Anticorupție. Iată cine sunt acestea.
Acum 2 ore
10:10
Potrivit premierului moldovean, votul de duminică a fost ”un vot clar împotriva corupției, un vot acordat schimbării, politicienilor noi, care-și asumă să urmeze doar interesul național”.
10:10
Săptămâna APCE la Chișinău: Coraportorii Vareikis și Blondin se informează despre situația politică din Moldova după instaurarea unei noi puteri.
09:50
Pentru copiii care își doresc în perioada vacanței să-și petreacă util timpul centrele de zi reprezintă o alternativă bună, întrucât sunt organizate diverse activități, care au menirea să dezvolte capacități creative, artistice de comunicare și socializare.
09:50
Potrivit premierului moldovean, votul de duminică a fost ”un vot clar împotriva corupției, un vot acordat schimbării, politicienilor noi, care-și asumă să urmeze doar interesul național”.
Acum 4 ore
09:10
La fața locului au fost îndreptate două autospeciale de intervenție. Pompierii au stabilit că o cameră de locuit a fost cuprinsă de flăcări, iar în interiorul casei se aflau doi minori.
08:50
Parlamentul a votat în două lecturi proiectul de modificare a Legii cu privire la asigurări, care permite brokerilor de asigurare și agenților de asigurări să revină în circuitul distribuirii produselor obligatorii RCA și Cartea Verde, după ce aceștea au fost excluși din acest circiut în noiembrie 2018. Legislativul a anulat vechea redacție a legii prin care fusese majorată nejustificat și valoarea capitalului social, impus pentru inițierea activității de broker de asigurări, dar și impunerea unei garanții financiare.
08:50
Oamenii sunt nevoiți să arunce becurile uzate care conțin mercur la tomberon. Colectarea lor pentru reciclare nu este organizată, iar urmările sunt dezastruoase pentru mediul înconjurător.
07:30
De la declarații la fapte: Aflați ce spun experții și autoritățile despre reforma în sectorul justiției și la ce ar trebui să ne așteptăm.
Acum 12 ore
23:50
Sunt frumoase, curajoase și ambițioase. Vorbim despre trei tinere din țara noastră, care au reușit să cucerească inimile publicului la un concurs internațional de talente din Macedonia.
23:00
În perioada 11-14 iulie, timp de patru zile, 14 vinării și 2 pensiuni rurale din centrul și sudul țării și-au deschis larg ușile pentru oaspeții pasionați de vinuri cărora le-au relatat poveștile și istoriile ce stau în spatele produsului mândriei noastre naționale.
Acum 24 ore
21:50
Pentru că suntem în perioada estivală, tot mai mulți cetățeni pleacă la odihnă peste hotare. Adesea aceștia aleg să călătorească cu avionul, motiv pentru care ar trebui să fie informați și pregătiți să facă față unor eventuale probleme și să-și apere drepturile în cazul unor încălcări din partea companiilor aeriene.
21:10
După numărarea a 75 la sută din voturi la alegerile parlamentare din Olanda, Partidul Popular pentru Libertate și Democrație (VVD), de centru-dreapta, aflat la guvernare, conduce detașat, având un rezultat de peste 20 la sută din voturi
20:50
Clipe de groază, trăite de pasageri care se deplasau cu un troleibuz din Capitală: Pe Facebook au fost postate imagini cu momentul în care un tânăr sare pe geam.
19:30
Alegeri parlamentare anticipate în Ucraina: Președintele Zelenski anunță care va fi prioritatea noului Parlament - iată legea pe care o propune.
19:30
Poliția vine cu noi detalii în cazul aeronavei care a dispărut de pe radare, în seara de 19 iulie, în regiunea Orheiului. O dronă și un avion au fost implicate în operațiunea de căutare.
17:50
Corpul este cel care ne vorbește adesea despre supărările sufletului. Trebuie doar să-i ascultăm cu atenție mesajele transmise și să le decodificăm corect.
17:00
La un pas de tragedie: Un bărbat din orașul Iargara, raionul Leova, a căzut într-o fântână de 25 de metri adâncime. A rămas în viață datorită intervenției salvatorilor.
15:10
Un accident cu implicarea a cinci automobile s-a produs în această duminică la intrarea în localitatea Corlăteni din raionul Râșcani.
14:00
În Duminica a V-a după Rusalii, în acest an, Mitropolitul Vladimir împlinește 30 de ani de slujire arhierească. Iată mesajul pe care i l-a adresat cu acest prilej președintele Moldovei, Igor Dodon.
13:40
Calendar Ortodox: În duminica a V-a după Rusallii, creștinii prăznuiesc arătarea icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Kazan (Kazanskaia).
13:20
Realitatea bate filmul! Iată cum atitudinea, iresponsabilitatea unor medici și corupția din sistemul medical din Moldova distrug vieți omenești.
11:30
Meteo Moldova: Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță o schimbare radicală a vremii în următoarea perioadă – iată ce ne așteaptă.
Ieri
11:10
„Iaurtul grecesc” produs în afara Greciei nu are calitatea produsului autentic. Decât să cumpărăm un surogat, mai bine preparăm din lapte acru un produs asemănător iaurtului grecesc - află cum anume.
10:30
Indiferent de domeniul de activitate desfășurat oricine poate obține succes dacă întrunește anumite calități. Care sunt factorii de care depinde succesul în carieră și viața personală ne-au mărturisit directorul artistic al Orchestrei "Folclor", Silvia Goncear și medicul cardiolog stabilită cu traiul în Italia, Tatiana Perhinschi.
08:40
Editorialistul Sputnik a încercat să afle de ce mulți dintre tinerii cu facultate și masterat ajung să fie consultanți vânzări sau operatori în call-centere.
08:20
Banca Națională a Moldovei a stabilit ratele oficiale de schimb pentru zilele de weekend dar și pentru 22 iulie. Iată cum vom schimba euro și dolarii la început de săptămână.
00:00
Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril, i-a transmis un mesaj de felicitare Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir.
20 iulie 2019
23:00
Potrivit ANRE, confruntarea pozițiilor și informațiilor prezentate de operatori din piață va avea loc într-o ședință publică la începutul lunii august. Atunci vom afla noul tarif și prețul la distribuția și furnizarea energiei electrice pentru consumatorii casnici.
21:50
Vladimir Fotescu a vorbit în premieră despre noua s-a iubită. Vezi cine i-a cucerit inima cunoscutului interpret.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.