Curtea de Apel Cahul spune că Șor nu a primit permisiunea de a pleca din țară (DOC)

Agora.md, 20 iunie 2019 16:00

Deputatul Ilan Șor nu a primit permisiune de a părăsi țara, scrie Ziarul de Gardă cu referire la un răspuns oferit de Curtea de Apel Cahul. Șor a avut decât o singură permisiune de a părăsi R. Moldova, între 9-19 august 2018, când s-ar fi aflat în Israel pentru tratament. Astfel, în cazul în care el a părăsit țara, plecarea sa este ilegală.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum o oră
18:50
Nicolae Balaur, pretorul sectorului Râșcani al Capitalei, a fost demis astăzi din funcție printr-o dispoziție a primarului general interimar, Adrian Talmaci. Anunțul a fost făcut de însuși Nicolae Balaur pe contul său de Facebook. Funcționarul l-a citat pe Mahatma Gandhi și spune că a încercat să fie „schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume”.
18:40
Fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, a fost cel care a inițiat discuțiile despre acordarea garanțiilor de stat, iar fostul lider PLDM, Vlad Filat, l-a sprijinit în acest sens. Declarația îi aparține președintelui comisiei parlamentare de anchetă privind furtul miliardului, Alexandru Slusari. Potrivit lui Slusari, aceste concluzii sunt rezultatul audierii de către comisie a lui Victor Bodiu, fostul șef al Consiliului Băncii de Economii în perioada iulie 2012-iulie 2013 și a lui Igor Corman, fost președinte al Parlamentului. Slusari spune că cei doi au confirmat că era posibil ca BEM să fie salvată cel târziu la începutul anului 2013.
18:40
Fie pe la Aeroportul Internațional Chișinău, fie prin regiunea transnistreană. Acestea sunt versiunile deputaților cu privire la modul în care a reușit Ilan Șor să fugă din țară. În timp ce pe variantă insistă majoritatea parlamentară, democrații se arată convinși că Șor nu putea să treacă neobservat prun punct de trecere a frontierei controlat de autorități.
Acum 2 ore
18:00
Procurorul general interimar ar urma să fie numit de președinte la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi în prima lectură de Parlament. Potrivit autorului proiectului, deputatul PAS Sergiu Litvinenco, inițiativa legislativă vine să interpreteze Legea cu privire la Procuratură, afirmație contrazisă de democrați, care susțin că proiectul de lege vine să modifice legea, și nu să o interpreteze. „Este o sfidare în continuare a  independenței procuraturii”, a comentat democratul Sergiu Sîrbu.
17:50
Procurorul general interimar ar urma să fie numit de președinte la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi în prima lectură de Parlament. Potrivit autorului proiectului, deputatul PAS Sergiu Litvinenco, inițiativa legislativă vine să interpreteze Legea cu privire la Procuratură, afirmație contrazisă de democrați, care susțin că proiectul de lege vine să modifice legea, și nu să o interpreteze. „Este o sfidare în continuare a  independenței procuraturii”, a comentat democratul Sergiu Sîrbu.
Acum 4 ore
17:10
Șeful statului, Igor Dodon convoacă, joi, 18 iulie, Consiliul Suprem de Securitate (CSS). Anunțul a fost făcut de Dodon după o întrevedere cu directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Esaulenco.
17:00
Democratul Andrian Candu s-a declarat dezamăgit de cele văzute în documentele publicate de Renato Usatîi, care ar fi parte a raportului Kroll. A mai spus că unele companii care apar în document nu ar putea fi implicate în furtul bancar, pentru că ar fi auditate internațional. Cât despre Prime Management SRL, compania la care deține o cotă parte, dar care figurează printre beneficiarii jafului, democratul a declarat că raportul s-a bazat pe surse mass-media”.
16:30
Din cele 46 de partide politice înregistrate în țara noastră, 13 nu au prezentat Comisiei Electorale Centrale raportul anual privind gestiunea financiară a formațiunii pentru primul semestru al anului 2019. Printre restanțieri se numără și Partidul Socialist, urmat, printre altele, de artidul Popular Creștin Democrat, Partidul Politic pentru Unirea Moldovei dar și Mișcarea Populară Antimafie.
16:10
Din cele 46 de partide politice înregistrate în țara noastră, 13 nu au prezentat Comisiei Electorale Centrale raportul anual privind gestiunea financiară a formațiunii pentru primul semestru al anului 2019. Printre restanțieri se numără și Partidul Socialiștilor din Moldova, urmat, printre altele, de artidul Popular Creștin Democrat, Partidul Politic pentru Unirea Moldovei dar și Mișcarea Populară Antimafie.
16:10
Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că treisprezece partide politice din Moldova nu au prezentat rapoartele financiare pentru primul semestru al anului 2019.
16:00
Joi, 18 iulie, va avea loc o nouă ședința a Consiliului Suprem de Securitate (CSS), anunță șeful statului pe Facebook după o întrevedere avută la Președinție cu directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Esaulenco.
15:50
Dumitru Pavel, Dorin Cimil și Maxim Lebedinschi au fost desemnați de majoritatea parlamentară în funcțiile de membri CEC. Numirea a fost însoțită de multiple comentarii din partea opoziției. Democrații s-au întrebat de ce membrii CEC au fost propuși fără respectarea proporționalității majorității și opoziției, iar P. Șor a comentat preferințele politice ale unuia dintre candidați. Într-un final, cei trei au fost numiți în funcție cu votul a 54 de deputați și au depus jurământul.
15:30
Noul șef al companiei moldo-ruse Moldovagaz ar putea fi vice-guvernatorul UTA Găgăuzia, Vadim Ceban. Anunțul a fost făcut de șeful statului, Igor Dodon după o întrevedere cu ministrul Economiei, Vadim Brînzan și candidatul la funcția de președinte al Consiliului de Administrație la Moldovagaz, Vadim Ceban.
Acum 6 ore
15:10
Cancelarul german Angela Merkel a asistat, din nou, aşezată, la intonarea imnurilor german şi moldovean, la o ceremonie de primire a Maiei Sandu, ultimul dintr-o serie de incidente după ce a fost cuprinsă de un tremurat, relatează The Associated Press, transmite News.ro.
15:00
Fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu spune că Vlad Filat a greșit atunci când a declarat că activitatea fostului șef de la BNM a fost controlată de el. Democratul a dat asigurări că nici competențele legale și nici umane nu i-au oferit posibilitatea de a a supraveghea activitatea lui Dorin Drăguțanu. 
15:00
Zvonurile potrivit cărora Plahotniuc ar fi căpătata cetățenie cehă sunt false. Cel puțin asta susține democratul Andrian Candu. Politicianul a precizat că știe nu din auzite ce presupunerea obținerea cetățeniei acestei țări.
14:50
Noul șef al companiei moldo-ruse Moldovagaz ar putea fi vice-guvernatorul UTA Găgăuzia, Vadim Ceban. Anunțul a fost făcut de șeful statului, Igor Dodon după o întrevedere cu ministrul Economiei, Vadim Brînzan și candidatul la funcția de președinte al Consiliului de Administrație la Moldovagaz, Vadim Ceban.
14:40
Deși Procuratura Chișinău a anunțat că Ilan Șor ar fi trecut ilegal frontiera de stat, deputații din partidul său așa și refuză să comenteze subiectul. Mai mult, deputata fracțiunii Partidului Șor Marina Tauber a numit drept „aberații” cele spuse de oamenii legii.
14:40
Noul șef al companiei moldo-ruse Moldova-Gaz ar putea fi viceguvernatorul UTA Găgăuzia, Vadim Ceban. Despre asta a anunțat șeful statului Igor Dodon după o întrevedere cu ministrul Economiei, Vadim Brînzan, și candidatul la funcția de președinte al Consiliului de Administrație la Moldova-Gaz, Vadim Ceban.
14:30
Noul șef al companiei moldo-ruse Moldova-Gaz ar putea fi viceguvernatorul UTA Găgăuzia, Vadim Ceban. Despre asta a anunțat șeful statului Igor Dodon după o întrevedere cu ministrul Economiei, Vadim Brînzan, și candidatul la funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al Moldova-Gaz, Vadim Ceban.
14:20
Deputații moldoveni s-au convocat astăzi în ședință, la ora 14:00. Pe ordinea de zi sunt trei subiecte: modificarea Legii Procuraturii, numirea noilor membri CEC și modificarea componenței unor comisii parlamentare.
13:50
Președintele Moldovei, Igor Dodon, pleacă miercuri, 17 iulie, din nou la Moscova. Șeful statului a anunțat că, în cadrul vizitei sale în Federația Rusă, va discuta despre reducerea prețului de livrare a gazului pentru Republica Moldova. 
13:30
Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, a fost demis cu nouă voturi pro și unul împotrivă, de membrii CSM.
Acum 8 ore
12:50
Un avion care efectua cursa Moscova-Chișinău s-a întors pe Aeroportul Domodedovo din cauza unei vibrații la motorul drept, scrie Ria Novosti. 
12:00
Procuratura municipiului Chişinău a demarat o serie de acţiuni de urmărire penală în dosarul pornit pe faptul trecerii ilegale, în perioada 14 – 17 iunie 2019, a frontierei de stat de către Ilan Șor. Acuzatorii afirmă că Șor a plecat din țară fără a trece controlul vamal și cel de frontieră
11:50
Medicinamodernă a evoluat substanțial în ultima perioadă, astfel că lipsa părului saucăderea lui excesivă nu mai sunt probleme de nerezolvat. Una dintre cele maieficiente metode pentru transplantul de păr este extracţia unităţii foliculare(EUF) – terapie ce ajută persoanele care suferă de căderea părului (alopecie)să-și recapete expresivitatea feţei, aspectul estetic al chipului și încredereaîn sine. La toate întrebările legate de această procedură ne-a răspuns IulianBalan, Dr. chirurg plastician în cadrul Spitalului Internațional Medpark.
11:40
Concursul CSM pentru desemnarea a doi judecători la Curtea Constituțională va fi prelungit până pe 23 iulie, iar alegerea se va face pe 30 iulie. Decizia a fost luată astăzi la ședința CSM. Între timp, CSM urmează să elaboreze criteriile de selecție a celor doi magistrați.
11:30
Un microbuz înmatriculat în Republica Moldova a fost implicat într-un accident în comuna Apahida, la intrare în Cluj-Napoca, scrie Realitatea de Cluj. Vehiculul a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un cap de pod. Din fericire, pasagerii au scăpat, fără răni grave. 
11:30
96 de fotografii care ilustrează conflictul armat de pe Nistru (martie – iunie 1992), semnate de jurnalistul Nicolae Pojoga, vor fi aranjate într-un „Album de război”. Imaginile reprezintă o parte din fototografiile care au figurat la timpul respectiv în presa locală și cea de peste hotarele Republicii Moldova. Lansarea acestuia va avea loc pe 18 iulie crt, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126), Chișinău.  
11:30
Patru copii, printre care şi o fetiţă de 10 ani, au fugit de acasă cu o maşină furată şi au reuşit să parcurgă 1.000 de kilometri în Australia până ce au fost opriţi de poliţie, au anunţat luni autorităţile, scrie Digi24.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.