Turcia // 128 de militari sunt dați în căutare, fiind acuzați de legături cu Fethullah Gulen

Deschide.md, 18 iunie 2019 13:00

Turcia a ordonat arestarea a 128 de militari suspectaţi că ar avea legături cu reţeaua predicatorului Fethullah Gulen, acuzată de Ankara că a orchestrat o tentativă de lovitură de stat în 2016, conform agenţiei de stat Anadolu, relatează Reuters.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 10 minute
21:20
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a anunţat marţi că şi-a depus demisia de la conducerea instituţiei financiare, în urma nominalizării la preşedinţia Băncii Centrale Europene (BCE), transmit Reuters şi CNBC.
Acum o oră
20:50
Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din comuna Grinăuți-Moldova, raionul Ocnița, a fost cuprinsă de flăcări în această după-amiază, după ce ar fi avut loc un scurt circuit.
20:50
Centrul medicilor de familie din satul Hagimus, raionul Căuşeni, inaugurat la finele anului trecut cu susţinerea Uniunii Europene, este disponibil pentru locuitorii oraşului Bender, iar în curând, acolo vor putea merge și pacienţi din Gâsca, Merenești și Chițcani, sate administrate de Tiraspol, transmite MOLDPRES.
20:40
Igor Dodon anunță că are mai multe „întrebări” față de activitatea unor ministere din Guvernul condus de Maia sandu, însă închide, deocamdată, ochii la acest lucru și și-a rugat colegii să fie mai „indulgenți” cu noul Executiv. Declarația a fost făcută azi în cadrul emisiunii „Polius” de la postul de televiziune AccentTV.
Acum 2 ore
20:20
Secretarul interimar al Consiliului municipal Chișinău, Alexandra Moțpan, a fost desemnată responsabilă „pentru păstrarea și aplicarea ștampilei CMC”. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul interimar al capitalei, Adrian Talmaci.
20:10
Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din comuna Grinăuți-Moldova, raionul Ocnița, a fost cuprinsă de flăcări în această după-amiază, după ce ar fi avut loc un scurt circuit.
20:00
Igor Dodon anunță că el Andrei Năstase doresc ca actuala componență a Parlamentului să funcționeze pe întreaga perioadă a legislaturii X a Parlamentului, iar Maia Sandu - posibil își dorește acest lucru. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii la postul de televiziune AccentTV.
19:50
Moneda unică europeană se va ieftini miercuri, 17 iulie, cu 14 bani și va avea un preț oficial de 19 lei și 85 de bani.
19:30
Victor Micu recunoaște că nu a vrut să-și dea demisia benevol din funcția de președinte al Consiliul Superior al Magistraturii, deoarece consideră că și-a exercitat atribuțiile în conformitate cu legislația în vigoare. El urmează să citească hotărârea motivată în acest sens pentru a înțelege cauzele exacte care au stat la baza demiterii sale.
Acum 4 ore
19:00
România a reuşit pe timpul Preşedinţiei la Consiliul UE să fie un mediator ''foarte bun'', a declarat marţi, în plenul Parlamentului European, prim-ministrul Viorica Dăncilă, care a adăugat că ţara noastră şi-ar fi dorit realizarea mai multor lucruri, dar nu este uşor să se creeze consens între 28 de state membre în care priorităţile sunt diferite.
18:40
Comisia Electorală Centrală informează că 13 din cele 46 de partide politice înregistrate oficial în Republica Moldova, nu au prezentat, în termen, raportul privind gestiunea financiară a partidului, pentru semestrul I al anului 2019.
18:10
Un bărbat a ajuns la spital, după ce scuterul cu care se deplasa s-a izbit într-un autombil de marca Audi. Accidentul a avut loc astăzi în jurul orei 16:00, în orașul Fălești, iar la volanul automobilului se afla un polițist.
17:50
Către 16 iulie, au fost transferate prestatorilor de servicii de plată sursele necesare pentru plata tuturor tipurilor de indemnizații adresate familiilor cu copii, transmite IPN citând un comunicat de presă al Casei Naționale de Asigurări Sociale.
17:30
Câteva zeci de motocicliști s-au adunat astăzi în fața sediului Inspectoratului General al Poliției, pentru a-și manifesta nemulțumirea față de abuzurile poliției, după ce duminică-noaptea, la Comrat, un Duster al poliției ar fi provocat un accident rutier care s-a soldat cu decesul unui motociclist și rănirea altuia.
Acum 6 ore
17:20
Pretorul sectorului Rîșcani ai capitalei, Nicolae Balaur, a fost eliberat din funcție. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul interimar al municipiului Chișinău, Adrian Talmaci.
17:10
Cancelarul Germaniei Angela Merkel recomandă noii guvernări de la Chişinău să intensifice lupta cu corupţia şi să asigure transparenţa funcţionării instituţiilor de stat.
16:50
Războiul lui Andrei Năstase contra lui Vadim Ungureanu a început cu mult înainte ca cel dintâi să devină ministru de interne, și s-a desfășurat în mai multe episoade, fiind un adevărat serial. Un episod al acestei prigoane  s-a derulat pe 16 septembrie 2018 într-un parc din Chișinău, de unde jurnalistul a fost izgonit de oamenii lui Andrei Năstase și despre care eu am scris acest text:  Între timp, Andrei Năstase a devenit ministru în guvernul ACUM-PSRM, iar Vadim Ungureanu, scriitor, un scriito...
16:40
În dimineața de 20 iunie, un procuror care se întorcea de la o ședință de judecată, a fost atacat din spate de un bărbat, chiar în preajma sediului Procuraturii din Hânceşti. Femeia a fost lovită în cap cu o țeavă, după care a căzut la pământ și și-a pierdut cunoștința. Chiar dacă atunci, poliția spunea că au identificat atacatorul, la aproape o lună de la acel incident, oamenii legii nu au reținut nicio persoană
16:40
Președintele Republicii Moldova, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, va desemna un Procuror General interimar până la organizarea concursului și numirea acestuia prin decret prezidențial. Parlamentul a adoptat în prima lectură proiectul de lege „pentru interpretarea” unor prevederi din Legea cu privire la Procuratură.
16:30
Douăzeci de ani în urmă, 200 de oameni locuiau în satul moldovenesc Dobrușa, raionul Telenești. De atunci, mulți dintre ei au plecat sau au murit. După ce un cuplu a fost omorât în luna februarie, în sat a rămas un singur supraviețuitor, scrie New York Times într-un reportaj special despre satul Dobrușa.
16:30
Fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu, infirmă că fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, ar fi fost controlat de el, așa cum a declarat recent fostul premier Vlad Filat. Mai mult, Candu spune că Drăguțanu, care a fost în funcție în timpul „furtului miliardului” din sistemul bancar, nu ar fi putut fi controlat, deoarece „are un nivel de integritate la superlativ”.
16:30
Președintele Comisiei pentru investigarea furtului bancar susține că Vlad Filat a blocat salvarea Băncii Economii. În același timp Alexandru Slusari a confirmat întâlnirea dintre Vlad Plahotniuc, Vlad Filat, Iurie Leancă, Igor Corman, Nicolae Timofti și Dorin Drăguțan.
16:20
Parlamentul a desemnat membrii supleanți în comisiile permanente. Deputații au votat, în ședința plenară de astăzi, un proiect de hotărâre în acest sens.
15:50
Deputații din cadrul coaliției ACUM-PSRM au votat numirea celor trei candidați în funcția de membri ai Comisiei Electorale Centrale. Inițiativa a fost susținută cu votul a 54 de deputați.
15:50
La încheierea şedinţei Consiliului Afacerilor Externe al UE, la o sesiune a căreia a participat şi ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, Comisarul european pentru politica vecinătății și negocieri de extindere, Johannes Hahn, a anunţat reluarea de către Uniunea Europeană a sprijinului bugetar pentru Republica Moldova.
15:30
Parlamentul a desemnat trei membri în cadrul Comisiei Electorale Centrale. Este vorba despre Maxim Lebedinschi, Dumitru Pavel și Dorin Cimil. Toți trei sunt exponenții coaliției de guvernare ACUM-PSRM.
Acum 8 ore
15:20
Vladislav Gribincea de la Centrul pentru Resurse Juridice din Moldova ar pretinde la funcția de procuror general, fosta judecătoare Domnica Manole ar putea ocupa unul dintre cele șase fotolii la Curtea Constituțională, iar Mihai Gofman s-ar vedea în fruntea Centrului Național Anticorupție. Cel puțin, așa susține deputatul socialist Bogdat Țîrdea, membru al majorității parlamentare. Țîrdea se arată „șocat” de candidaturile la funcțiile-cheie din domeniul justiției și le critică pe fiecare în parte.
15:20
Reprezentanţi ai Statelor Unite ale Americii şi Rusiei urmează să se întâlnească miercuri la Geneva pentru a discuta despre principiul unui nou acord asupra armelor nucleare care ar putea eventual include şi China, au declarat luni seara înalţi reprezentanţi ai administraţiei de la Washington, citaţi de Reuters. • Washingtonul, apoi Moscova au anunţat în februarie că încetează să mai respecte Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), semnat în 1987, pact din care ar urma să se retrag...
15:20
Parlamentul a desemnat trei membri în cadrul Comisiei Electorale Centrale. Este vorba despre Maxim Lebedinschi, Dumitru Pavel și Dorin Cimil. Toți trei sunt exponenții coaliției de guvernare ACUM-PSRM.
15:10
Ministru Afacerilor Interne, Andrei Năstase, consideră că una din realizările sale din această viață, este faptul că a adus libertatea în țară, iar decând el este la MAI, societatea răsuflă mai ușor. Cel puțin, așa a declarat Andrei Năstase într-un interviu acordat portalului nordnews.md.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.