Statele Unite vor trimite noi trupe militare în Orientul Mijlociu pe fondul tensiunilor cu Iranul

Deschide.md, 18 iunie 2019 12:30

Administraţia SUA a anunţat luni seara trimiterea unui număr suplimentar de 1.000 de soldaţi în Orientul Mijlociu, care vin în completarea celor 1.500 de militari a căror trimitere în regiune a fost anunţată luna trecută, după atacul asupra a patru petroliere în largul Mării Arabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 12 ore
21:20
Simona Halep și-a prezentat astăzi, pe Arena Națională, trofeul câștigat la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Evenimentul a fost organizat de Federația Română de Tenis și de Primăriei Capitalei.
21:00
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, care miercuri a împlinit 65 de ani, are o stare de sănătate "bună" şi îşi poate finaliza mandatul, care va expira în anul 2021, anunţă Biroul liderului german, citat de site-ul agenţiei Reuters.
20:20
Curtea de Apel Chișinău consideră că Inspectoratul General al Poliției intenționat sau neintenționat nu a asigurat măsura cuvenită după evadarea lui Petic.
19:40
Întreprinderea Energokapital, care intermediază livrarea de energie electrică dintre Centrala Termoelectrică Moldovenească (de la Cuciurgan) și malul drept al Nistrului, a înregistrat în anul 2015 mai multe tranzacții cu companii înregistrate în zone offshore. Despre aceasta a comunicat Evghenii Sîrbu, director adjunct al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, în cadrul audierilor în Comisia privind transparența procesului de comercializare și aprovizionare cu energie electrică în Republica Moldova, transmite IPN.
19:10
Analistul de politică externă Iulian Chifu, într-o declarație exclusivă pentru PSnews.ro, a comentat numirea fostului ministru de Externe, Mircea Geoană, în funcția de secretar general adjunct al NATO.
19:10
O bătaie în toată regulă, între turiști, filmată pe o plajă din Barcelona s-a viralizat după ce a fost publicată pe rețelele de socializare.
19:00
O instanţă federală din districtul newyorkez Brooklyn l-a condamnat miercuri pe liderul cartelului criminal mexican Sinaloa, Joaquin Guzman, cunoscut ca El Chapo, la închisoare pe viaţă, plus 30 de ani, pentru trafic de droguri şi mai multe conspiraţii în vederea comiterii unor crime, transmite Reuters.
18:20
O instanţă federală din districtul newyorkez Brooklyn l-a condamnat miercuri pe liderul cartelului criminal mexican Sinaloa, Joaquin Guzman, cunoscut ca El Chapo, la închisoare pe viaţă, plus 30 de ani, pentru trafic de droguri şi mai multe conspiraţii în vederea comiterii unor crime, transmite Reuters.
18:00
Dispozitivele de fumat au acțiuni la fel de nocive asupra populației ca țigările obișnuite, motiv pentru care Parlamentul își propune să modifice legea privind controlul tutunului. Declarația aparține Elenei Bacalu, președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie a Parlamentului la dezbaterile publice organizate pe 17 iulie, pe marginea amendamentelor propuse, transmite IPN.
17:50
Serviciul de Securitate al Ucrainei l-a identificat și l-a reținut pe șoferul vehiculului care a transportat sistemul de rachetă BUK cu care a fost doborât Boeingul zborului MH17 în Donbass în anul 2014, scrie presa ucraineană.
17:20
Gheorghe Petic a fugit din sala de judecată. Acesta a sărit peste angajații ANP și câțiva polițiști care îl păzeau și a ieșuit afară, acolo unde îl așteptau mai mulți susținători PPDA.
17:10
Compania NeuraLink, creată special pentru a explora diversele modalitaţi de a conecta creierul uman cu o interfaţă computerizată, a aplicat pentru obţinerea permisiunii din partea autorităţilor regulatoare din Statele Unite pentru a începe testarea dispozitivelor pe oameni. Sistemul a fost testat deja pe o maimuţă care a putut controla cu succes un computer cu propriul creier, subiect care a fost descris drept „sensibil” de către Musk. Chiar dacă se ştia faptul că NeuraLink îşi testează aparatel...
Acum 24 ore
16:50
Modificarea Codului Silvic, sancţionarea dură a tăierilor ilicite, eliminarea schemelor criminale din sistemul silvic al ţării, au fost câteva din subiectele abordate de deputatul Liviu Vovc, în cadrul unui briefing, ţinut miercuri, 17 iulie, la parlament, transmite MOLDPRES.
16:50
Băiatul de 11 ani diagnosticat cu rabie, care se află la spital în stare extrem de gravă, s-a îmbolnăvit acum zece zile, după ce a fost zgâriat de un câine necunoscut, care i-a sărit în spate în timp ce copilul mângâia un alt patruped. Băiatul a acuzat slăbiciuni generale, cefalee, lipsa poftei de mâncare, febra până la 39,3 de grade Celsius și agitație.
16:20
Trei diplomaţi turci, ucişi într-un incident armat, în oraşul kurd irakian Erbil...
16:20
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, ar urma să îl numească drept secretar general adjunct al Alianței pe fostul ministru de Externe al României, Mircea Geoană, anunță Digi24.ro.
16:20
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul vizitei de lucru la Moscova, a avut o întrevedere de lucru cu Dmitri Kozak, viceprim-ministrul Federației Ruse, reprezentant special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor de cooperare comercial-economică cu Republica Moldova. La întrevedere, Dodon l-a prezentat pe candidatul la șefia Moldovagaz.
16:00
(UPDATE) Viorel Melnic anunță că și-a depus mandatul din cauza că actuala coaliție din Parlamentul Republicii Moldova „este una situativă și se manifestă mai mult printr-un comportament de răzbunare și eliminare politică, inclusiv a profesioniștilor, decât o stare de emancipare succedată de promovarea reformelor integraționiste în UE sau, altfel spus, o salvare a națiunii!”.
15:40
Deputatul neafiliat Viorel Melnic și-a depus mandatul. Decizia vine după ce acum o oră liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a anunțat că parlamentarul urma să demisioneze în schimbul unor garanții că nu va fi tras la răspundere în dosarul „furtului miliardului”.
15:10
Deputatul Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, se arată surpins de declarațiile liderului „Partidului Nostru”, precum că zilele următoare mai mulți deputați PDM ar urma să părăsească fracțiunea parlamentară, iar unii chiar își vor depune mandatele.
14:50
Un tribunal din Moscova a decis miercuri prelungirea perioadei de detenţie pentru încă trei luni a şase dintre cei 24 de membri ai Forţelor Navale din Ucraina capturaţi anul trecut de Rusia în apropiere de coasta Crimeei, relatează Reuters.
14:40
Exportatorii de mărfuri pot utiliza procedura simplificată de documentare a originii preferențiale a mărfurilor exportate în țările membre ale Uniunii Europene, țările CEFTA și Turcia, prin obținerea certificatului de exportator aprobat. Acesta este eliberat gratuit de Serviciul Vamal și este valabil pe termen nelimitat, transmite MOLDPRES.
14:10
61 milioane de euro vor fi oferite de Banca Mondială pentru interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România. Semnarea unui Acord de finanțare cu Banca Mondială pentru interconectare energetică a fost subiectul de discuție dintre ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan și experții Băncii Mondiale, în frunte cu Directorul de țară al Băncii Mondiale în Republica Moldova, Anna Akhalkatsi.
14:10
Doi cetățeni moldoveni au murit, marți seara, într-un accident rutier produs pe traseul Odesa-Reni, lângă comuna Petrodolînske, regiunea Ovidiopol, după ce mașina în care se aflau s-a lovit frontal cu un alt automobil, transmite IPN.
14:00
Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, anunță că în zilele apropiate mai mulți deputați care au acces în Parlament pe circumscripții uninominale, ar urma să-și depună mandatele. Potrivit politicianului, este vorba despre cei trei parlamentari neafiliați, Ion Groza, Viorel Melnic și Alexandr Oleinic, dar și unii deputați din cadrul fracțiunii Partidului Democrat.
12:50
Eurodeputatul francez Thierry Mariani consideră că „Moldova nu a ales Europa”. În opinia sa, Blocul ACUM şi Partidul Socialiştilor, pe care politicianul le numeşte „două clanuri”, au decis să se alieze ca să lichideze „un al treilea clan”, cel al lui Vlad Plahotniuc, scrie Adevărul Moldova.
12:50
Anul 2018 a fost unul reușit pentru activitatea Băncii Naționale a Moldovei, instituția făcând pași importanți care au dus la schimbarea radicală a sistemului bancar. Declarația aparține guvernatorului BNM, Octavian Armașu, și a fost făcută pe 17 iulie, la prezentarea raportului anual la ședința Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului. Potrivit raportului, băncile sunt mult mai bine guvernate, fiind eliminate riscurile unor noi fraude, transmite IPN.
12:00
Militarii Armatei Naţionale, aflaţi în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR, au început executarea misiunilor în aria de responsabilitate.
12:00
Europarlamentarul și fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat în Parlamentul European că R. Moldova trebuie să-i fie oferită o perspectivă clară de aderare la Uniunea Europeană, pentru că în caz contrar va rămâne într-o zonă gri pe un termen nedefinit.
12:00
Un copil de 11 ani din municipiul Chișinău a fost internat în stare extrem de gravă la Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii, fiind diagnosticat cu rabie.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.