Polonia va desfășura trupele americane la granița sa estică

Deschide.md, 17 iunie 2019 22:30

„Varșovia va desfășura trupele americane la șase baze militare. Armata americană trebuie să asigure securitatea Poloniei”, a declarat Mariusz Blaščák, ministrul polonez al apărării, în direct la „Polskie Radio”. Potrivit acestuia, forțele NATO trebuie să prevină o posibilă amenințare militară din partea Rusiei. Blaščák a adăugat că amplasamentul exact al trupelor americane va fi stabilt de Varșovia și Washington printr-un acord separat. Saptamana trecută, președinții Statelor Unite și ai Polonie...

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 5 minute
18:20
O instanţă federală din districtul newyorkez Brooklyn l-a condamnat miercuri pe liderul cartelului criminal mexican Sinaloa, Joaquin Guzman, cunoscut ca El Chapo, la închisoare pe viaţă, plus 30 de ani, pentru trafic de droguri şi mai multe conspiraţii în vederea comiterii unor crime, transmite Reuters.
Acum 30 minute
18:00
Dispozitivele de fumat au acțiuni la fel de nocive asupra populației ca țigările obișnuite, motiv pentru care Parlamentul își propune să modifice legea privind controlul tutunului. Declarația aparține Elenei Bacalu, președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie a Parlamentului la dezbaterile publice organizate pe 17 iulie, pe marginea amendamentelor propuse, transmite IPN.
Acum o oră
17:50
Serviciul de Securitate al Ucrainei l-a identificat și l-a reținut pe șoferul vehiculului care a transportat sistemul de rachetă BUK cu care a fost doborât Boeingul zborului MH17 în Donbass în anul 2014, scrie presa ucraineană.
Acum 2 ore
17:20
Gheorghe Petic a fugit din sala de judecată. Acesta a sărit peste angajații ANP și câțiva polițiști care îl păzeau și a ieșuit afară, acolo unde îl așteptau mai mulți susținători PPDA.
17:10
Compania NeuraLink, creată special pentru a explora diversele modalitaţi de a conecta creierul uman cu o interfaţă computerizată, a aplicat pentru obţinerea permisiunii din partea autorităţilor regulatoare din Statele Unite pentru a începe testarea dispozitivelor pe oameni. Sistemul a fost testat deja pe o maimuţă care a putut controla cu succes un computer cu propriul creier, subiect care a fost descris drept „sensibil” de către Musk. Chiar dacă se ştia faptul că NeuraLink îşi testează aparatel...
16:50
Modificarea Codului Silvic, sancţionarea dură a tăierilor ilicite, eliminarea schemelor criminale din sistemul silvic al ţării, au fost câteva din subiectele abordate de deputatul Liviu Vovc, în cadrul unui briefing, ţinut miercuri, 17 iulie, la parlament, transmite MOLDPRES.
16:50
Băiatul de 11 ani diagnosticat cu rabie, care se află la spital în stare extrem de gravă, s-a îmbolnăvit acum zece zile, după ce a fost zgâriat de un câine necunoscut, care i-a sărit în spate în timp ce copilul mângâia un alt patruped. Băiatul a acuzat slăbiciuni generale, cefalee, lipsa poftei de mâncare, febra până la 39,3 de grade Celsius și agitație.
Acum 4 ore
16:20
Trei diplomaţi turci, ucişi într-un incident armat, în oraşul kurd irakian Erbil...
16:20
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, ar urma să îl numească drept secretar general adjunct al Alianței pe fostul ministru de Externe al României, Mircea Geoană, anunță Digi24.ro.
16:20
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul vizitei de lucru la Moscova, a avut o întrevedere de lucru cu Dmitri Kozak, viceprim-ministrul Federației Ruse, reprezentant special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor de cooperare comercial-economică cu Republica Moldova. La întrevedere, Dodon l-a prezentat pe candidatul la șefia Moldovagaz.
16:00
(UPDATE) Viorel Melnic anunță că și-a depus mandatul din cauza că actuala coaliție din Parlamentul Republicii Moldova „este una situativă și se manifestă mai mult printr-un comportament de răzbunare și eliminare politică, inclusiv a profesioniștilor, decât o stare de emancipare succedată de promovarea reformelor integraționiste în UE sau, altfel spus, o salvare a națiunii!”.
15:40
Deputatul neafiliat Viorel Melnic și-a depus mandatul. Decizia vine după ce acum o oră liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a anunțat că parlamentarul urma să demisioneze în schimbul unor garanții că nu va fi tras la răspundere în dosarul „furtului miliardului”.
15:10
Deputatul Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, se arată surpins de declarațiile liderului „Partidului Nostru”, precum că zilele următoare mai mulți deputați PDM ar urma să părăsească fracțiunea parlamentară, iar unii chiar își vor depune mandatele.
14:50
Un tribunal din Moscova a decis miercuri prelungirea perioadei de detenţie pentru încă trei luni a şase dintre cei 24 de membri ai Forţelor Navale din Ucraina capturaţi anul trecut de Rusia în apropiere de coasta Crimeei, relatează Reuters.
14:40
Exportatorii de mărfuri pot utiliza procedura simplificată de documentare a originii preferențiale a mărfurilor exportate în țările membre ale Uniunii Europene, țările CEFTA și Turcia, prin obținerea certificatului de exportator aprobat. Acesta este eliberat gratuit de Serviciul Vamal și este valabil pe termen nelimitat, transmite MOLDPRES.
Acum 6 ore
14:10
61 milioane de euro vor fi oferite de Banca Mondială pentru interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România. Semnarea unui Acord de finanțare cu Banca Mondială pentru interconectare energetică a fost subiectul de discuție dintre ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan și experții Băncii Mondiale, în frunte cu Directorul de țară al Băncii Mondiale în Republica Moldova, Anna Akhalkatsi.
14:10
Doi cetățeni moldoveni au murit, marți seara, într-un accident rutier produs pe traseul Odesa-Reni, lângă comuna Petrodolînske, regiunea Ovidiopol, după ce mașina în care se aflau s-a lovit frontal cu un alt automobil, transmite IPN.
14:00
Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, anunță că în zilele apropiate mai mulți deputați care au acces în Parlament pe circumscripții uninominale, ar urma să-și depună mandatele. Potrivit politicianului, este vorba despre cei trei parlamentari neafiliați, Ion Groza, Viorel Melnic și Alexandr Oleinic, dar și unii deputați din cadrul fracțiunii Partidului Democrat.
12:50
Eurodeputatul francez Thierry Mariani consideră că „Moldova nu a ales Europa”. În opinia sa, Blocul ACUM şi Partidul Socialiştilor, pe care politicianul le numeşte „două clanuri”, au decis să se alieze ca să lichideze „un al treilea clan”, cel al lui Vlad Plahotniuc, scrie Adevărul Moldova.
12:50
Anul 2018 a fost unul reușit pentru activitatea Băncii Naționale a Moldovei, instituția făcând pași importanți care au dus la schimbarea radicală a sistemului bancar. Declarația aparține guvernatorului BNM, Octavian Armașu, și a fost făcută pe 17 iulie, la prezentarea raportului anual la ședința Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului. Potrivit raportului, băncile sunt mult mai bine guvernate, fiind eliminate riscurile unor noi fraude, transmite IPN.
Acum 8 ore
12:00
Militarii Armatei Naţionale, aflaţi în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR, au început executarea misiunilor în aria de responsabilitate.
12:00
Europarlamentarul și fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat în Parlamentul European că R. Moldova trebuie să-i fie oferită o perspectivă clară de aderare la Uniunea Europeană, pentru că în caz contrar va rămâne într-o zonă gri pe un termen nedefinit.
12:00
Un copil de 11 ani din municipiul Chișinău a fost internat în stare extrem de gravă la Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii, fiind diagnosticat cu rabie.
11:10
Înregistrarea dreptului de proprietate comună în devălmășie a soților asupra bunurilor imobile se efectuează potrivit actului justificativ pe care se întemeiază înregistrarea, în care sunt indicați ambii soți ca titulari ai dreptului sau în care este indicat expres că bunul se dobândește în devălmășie cu celălalt soț. Cererea se depune de către soțul indicat în actul justificativ, în cazul în care bunurile sunt deținute în devălmășie, sau de fiecare dintre soți, în cazul în care bunurile sunt deținute pe cote-părți.
11:10
Un bărbat a alertat poliția, după ce și-a găsit vecinul spânzurat de carcasa fântânei din curte. Descoperirea macabră a avut loc în această dimineață, în jurul orei 07:30, în localitatea Hănăseni, din raionul Cantemir.
10:40
Igor Dodon anunță că nicio cerere de aderare la Uniunea Europeană nu va fi depusă în următorii ani, așa cum a declarat acum o lună vicepremierul și ministrul de Interne, Andrei Năstase. Șeful statului a menționat că reprezentanții blocului ACUM nu sunt primii politicieni care fac asemenea declarații.
Acum 12 ore
09:50
Virgiliu Postolachi (19 ani) a marcat pentru PSG în amicalul cu Dinamo Dresda. El a înscris golul de 5-0. PSG a jucat un amical de prezentare a lotului pentru sezonul 2019/20 împotriva echipei germane Dinamo Dresda. Tomas Tuchel l-a folosit și pe atacantul Virgiliu Postolachi (19 ani), cel care a reușit să marcheze un gol. box Postolachi a marcat în minutul 62 al meciului cu Dinamo Dresa. El a punctat cu o execuție care le-a adus aminte francezilor de Zlatan Ibrahimovic. Postolachi a deviat o mi...
09:20
Fostul premier Vlad Filat, condamnat în 2015 la nouă ani de închisoare pentru trafic de influență și corupere pasivă, spune că nu își dorește o soluție politică privind eliberarea sa din închisoare. În cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV, realizată în Penitenciarul numărul 13, unde este deținut, Vlad Filat a declarat că acum trei ani ex-liderul PDM, Vlad Plahotniuc, i-a propus grațierea.
09:20
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a avut o întrevedere cu șeful reprezentanței Băncii Europene de Investiţii (BEI) în Republica Moldova, Antonio Castillo. Subiectul discuției a vizat proiectele finanțate de BEI în vederea susținerii transportului și a infrastructurii, sectoarele de prelucrare agricole și alimentare, precum și întreprinderile mici și mijlocii.
09:10
Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din comuna Grinăuți-Moldova, raionul Ocnița, a fost cuprinsă de flăcări în această după-amiază, după ce ar fi avut loc un scurt circuit.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.