Sfatul medicului: Cum ne protejăm sănătatea pe timp de caniculă

Sputnik, 17 iunie 2019 19:50

Meteorologii au prelungit avertizarea de cod galben de caniculă pe întreg teritoriul țării. În aceste condiții este bine sa țineți cont de recomandările specialiștilor pentru a preveni incidentele determinate de temperaturile excesive.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 30 minute
17:40
După internarea în stare foarte gravă a unui copil diagnosticat cu rabie, medicii trag alarma: vaccinul antirabic este eficient, dar trebuie administrat preventiv sau cât mai grabnic după mușcătura animalului turbat.
Acum o oră
17:10
Președintele Moldovei oferă detalii despre subiectele discutate în cadrul întrevederii cu reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Moldova, Dmitri Kozak.
Acum 2 ore
16:40
Viorel Melnic și-a depus astăzi mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.
16:20
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat pe twitter că fostul președinte al PSD din România, Mircea Geoană, va fi viitorul său adjunct, care va executa funcția oficială de Secretar General Adjunct al NATO.
Acum 4 ore
15:50
Părinții copiilor cu dizabilități severe pot beneficia de câteva ore de odihnă în timp ce copiii lor se vor afla în cadrul unui centru specializat, unde se oferă asistență socială, suport şi îngrijire persoanelor cu dizabilități. Acest lucru a devenit posibil datorită lansării Serviciului social "Respiro".
15:20
Ultimul țar al Rusiei, Nicolae al II-lea, și membrii familiei sale au fost comemorați de zeci de mii de creștini care au participat la un Drum al Crucii. Procesiunea a început din orașul Ekaterinburg, de la Biserica ”Biserica pe Sânge" spre locurile în care a fost martirizată familia țarista acum mai bine de 100 de ani.
14:50
Două automobile s-au ciocnit frontal după ce unul dintre șoferi a efectuat o manevră de depășire pe contrasens.
14:30
Guvernatorul BNM, Octavian Armașu, spune că băncile din țară trebuie să se asigure și în situațiile când trebuie să compenseze pierderile pe care le suportă clienții lor în cazul în care banca este spartă.
14:20
Operatorul economic nu mai este obligat să se prezinte personal la ghișeul organului vamal, fiind eliminat termenul de până la trei zile stabilit pentru autentificarea și eliberarea certificatelor de origine.
Acum 6 ore
13:40
Luni, instanța de judecată urma să continue ședința pe cazul Vîșinski, însă audierile au fost amânate pentru data de 19 iulie pentru că judecătorii erau ocupați cu alt caz.
13:10
Ministrul Sănătății a dispus luarea unor măsuri concrete privind lupta cu ambrozia - planta care poate provoca alergii severe.
12:30
Un copil a ajuns în stare extrem de gravă la spital după ce a fost mușcat anterior de un câne. Medicii l-au diagnosticat cu rabie.
Acum 8 ore
11:50
Operatorul economic nu mai este obligat să se prezinte personal la ghișeul organului vamal, fiind eliminat termenul de până la trei zile stabilit pentru autentificarea și eliberarea certificatelor de origine.
11:20
Doi bărbați în vârstă de 27 de ani și respectiv 42 de ani, originari din raionul Sângerei, au fost reținuți de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Buiucani.
10:50
Interpreta Silvia Goncear și organizatoarea mai multor festivaluri și târguri de excepție Aliona Culai, adoră pescuitul. Invitatele emisiunii Sputnik Matinal au povestit cu lux de amănunte cum au îndrăgit această pasiune și cum le reușește să prindă pești de câteva kilograme.
10:30
Potrivit informațiilor oferite de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), focul a cuprins acoperișul bisericii, bunurile materiale din interior, iar unele încăperi au fost inundate de fum.
10:10
Casa Naţională de Asigurări Sociale a emis o notă informativă în care vine cu unele precizări referitoare la orarul de achitare a tuturor pensiilor, indemnizațiilor și altor prestații sociale.
Acum 12 ore
09:50
Specialiștii trag un semnal de alarmă – porțiuni importante ale sectorului Râșcani al Capitalei riscă să se surpe.
09:00
Ați achitat sau vi s-au reținut bani în plus la plata impozitului pe venit? Iată ce trebuie să faceți.
08:50
Sistemele antirachetă S-400 au fost livrate în Turcia conform contractului semnat cu partea rusă în 2017.
08:50
Președintele Republicii Moldova se află într-o vizită de lucru de o zi la Moscova. Șeful statului urmează să se întâlnească cu mai mulți oficiali ruși.
08:30
Matteo Salvini, vicepremier și ministru de interne în Italia, le-a comandat prefecţilor din teritoriu un raport referitor la prezenţa taberelor de romi, în vederea evacuării lor.
07:30
Cearta dintre Republica Cipru și Turcia a escaladat în 2011 când au fost descoperite depozite de gaz pentru prima oară pe coasta insulei. Ankara respinge însă pretențiile de Zonă Economică Exclusivă ale Nicosiei.
06:50
Ursula von der Leyen, fosta subordonată a lui Merkel, a devenit aseară primul președinte femeie al Comisiei Europene, cu 383 de voturi favorabile, puțin doar peste cele 374 necesare, cu 327 împotrivă și 22 de abțineri.
Acum 24 ore
22:30
Irina Vlah a vorbit într-un live pe pagina sa de Facebook despre ceremonia de inaugurare în funcția de bașcan al Găgăuziei.
21:30
Unioniștii au cerut noii conduceri a Ministerului de Interne să-i permită lui George Simion să intre în Republica Moldova. MAI a răspuns că instanța de judecată este cea care poate anula interdicția.
20:50
Președintele organizației obștești regionale Lipețk pentru promovarea și susținerea culturii moldovenești „Rodina”, Victor Stadnițki, a explicat în ce mod diaspora moldovenească din regiunea Lipețk le poate acorda ajutor persoanelor venite din Moldova.
20:20
Ministrul Justiției Olesea Stamate a comentat revocarea lui Victor Micu din funcția de președinte al CSM. Olesea Stamate spune că imaginea CSM nu a fost una cu voință, cu prezență publică care să spună lucrurilor pe nume ce se întâmplă de fapt în sistem.
19:50
Ești absolvent de liceu, dar nu ai decis la ce program să-ți depui dosarul? Nu ești singurul! Vezi cine te poate ajuta.
19:20
Republica Moldova a devenit o destinație turistică atractivă pentru turiștii străini. Care sunt cele mai importante obiective turistice din țara noastră și ce îi impresionează pe turiști – aflați din interviul realizat cu consultanții în turism Dumitru Niculăiță și Alin George Pătru.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.