Maia Sandu, despre riscul ca Plahotniuc şi Şor să fugă din ţară: „Nu prea există locuri pe pământ unde se pot ascunde”

Adevarul (Moldova), 14 iunie 2019 23:50

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, consideră că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, şi preşedintele Partidului Şor, Ilan Şor, nu au unde se ascunde şi chiar dacă vor încerca să fugă din ţară, aceştia vor fi reţinuţi şi extrădaţi.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 15 minute
13:10
Ministrul Sănătăţii, Munciişi Protecţiei sociale, Ala Nemerenco, anunţă că de astăzi, 25 iunie, esteoprită campania „Un doctor pentru tine”. Pe Facebook, ministrul a scris că „înloc să fie construit un sistem puternic de sănătate pentru toţi cetăţenii săi,ministerul de resort s-a jucat de-a „Un doctor pentru tine”, în timp ce baniigrei din sănătate erau direcţionaţi spre alte buzunare”.
Acum o oră
12:40
Sediul Curţii de ApelChişinău a fost evacuat după ce o femeie a sunat la 112 şi a spus că în clădireeste plasat un obiect explozibil. Inspectoratul de poliţie al sectoruluiBotanica a fost alertat în jurul orei 10.15, transmite IPN.
Acum 2 ore
11:30
Un şef de secţie şi unmedic din cadrul Spitalului Clinic Municipal ,,Sfânta Treime” au fost reţinuţipentru 72 de ore, fiind bănuiţi de corupere pasivă. Aproape jumătate de milionde lei au fost ridicaţi în urma percheziţiilor, transmite IPN cu referire la uncomunicat de presă al CNA.
11:30
Premierul Maia Sandu asolicitat, astăzi, membrilor Consiliului Superior al Magistraturii să înceapă„adevărata curăţare a sistemului judecătoresc”. În debutul şedinţei CSM,premierul le-a spus magistraţilor ca judecătorii care au luat decizii ilegaletrebuie să plece, iar cei care sunt oneşti – să fie promovaţi în funcţie,transmite IPN.
Acum 4 ore
11:00
Consiliul Superior alMagistraturii (CSM) solicită demisia judecătorului Curţii ConstituţionaleCorneliu Gurin. Aceasta, după ce membrii Consiliului au analizat avizulComisiei de la Veneţia cu privire la deciziile luate de Curtea Constituţionalăîn perioada 7-9 iunie, transmite IPN.
11:00
Parlamentul European îşiexprimă întregul sprijin pentru noul Guvern al Republicii Moldova. RepublicaMoldova are nevoie de reforme în domeniul justiţiei, are nevoie dedepolitizarea instituţiilor statului şi de o reformă electorală care să fieconformă recomandărilor internaţionale.
10:30
Deputatul fracţiuniiparlamentare ACUM Platforma DA, Alexandru Slusari, cere Procuraturii Generalesă pornească urmărirea penală a viceprimarului Nistor Grozavu. Deputatul spunecă funcţionarul, în martie-aprilie 2018, a admis grave încălcări la eliberareadocumentelor permisive pentru construirea unui ansamblu rezidenţial pe stradaBogdan Voievod, 1, transmite IPN.
Acum 6 ore
09:20
Am vizitat Chişinăul pentru a vedea starea despirit după marea victorie repurtată în revoluţia antioligarhică din RepublicaMoldova.
Acum 8 ore
07:10
În perioada 26 iunie – 26iulie va fi suspendat traficul rutier pe strada Dumitru Râşcanu din Capitală,în perimetrul străzii Tudor Vladimirescu şi Academician Andrei Saharov.Restricţiile sunt impuse din cauza unor lucrări efectuate de cătreTermoelectrica, transmite IPN.
07:00
Comentatorul politicCorneliu Ciurea consideră că Partidul Democrat nu a ajuns într-o criză dincauza faptului că Vlad Plahotniuc a decis să se retragă de la şefiaformaţiunii. Acesta afirmă că răsturnarea de situaţie politică din RepublicaMoldova – pasul înapoi făcut de PDM, retragerea strategică asemănătoare cu oînfrângere politică - a determinat această succesiune de evenimente, transmiteIPN.
Acum 24 ore
19:40
Pim-ministra Maia Sandu a discutat luni, 24 iunie, subiecte de pe agenda bilaterală moldo-rusă cu vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitri Kozak. Interlocutorii au subliniat necesitatea relansării comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică, inclusiv în vederea eliminării tarifelor vamale pentru 14 categorii de produse, introduse în 2014, şi a rezolvării problemelor transportatorilor.
18:40
Ministrul de Interne, Andrei Năstase, îl avertizează pe Vlad Plahotniuc că demisionarea sa din funcţia de lider al PDM nu-l va salva de închisoare. În acest sens, ministrul a declarat că va apela la instituţiile internaţionale de investigaţie, inclusiv la FBI, pentru suport instituţional în vederea demonstrării vinovăţiei lui Vlad Plahotniuc în frauda bancară şi spălarea banilor ruseşti pe teritoriul Republicii Moldova.
18:00
Preşedintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor devalizării sistemului bancar şi investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, spune că fostul ministru al finanţatelor Veaceslav Negruţa, audiat astăzi, a prezentat informaţii importante despre frauda bancară, care confirmă ipoteza Comisiei despre fraudă, fără a menţiona care este aceasta, transmite IPN.
17:30
„Plahotniuc a plecat, sistemul a rămas”. Astfel a comentat ex-premierul Vlad Filat decizia magistraţilor de la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, prin care a fost respinsă cererea de recuzare a judecătorilor Andrei Niculcea şi Sergiu Lazari, cărora le-a fost repartizată spre examinare cea de-a doua cerere de revizuire a procesului în care a fost condamnat în primul dosar, transmite IPN.
16:20
Vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitrii Kozak, a declarat luni, 24 iunie, după întrevederea cu Igor Dodon, că Republica Moldova a fost până în acest moment capturată de către „criminalul” Vlad Plahotniuc.
15:20
Procuratura din Republica Moldova, în actuala ei componenţă, nu este capabilă să ducă la bun sfârşit dosarul penal privind frauda bancară. O declaraţie publică în acest sens, adresată Guvernului şi Parlamentului, a făcut Denis Urechi, om de afaceri condamnat în dosarul „furtului miliardului”, eliberat din detenţie după trei ani şi jumătate.
14:40
Şeful Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan, are un salariu lunar de 70.000 lei, echivalentul a 3.500 de euro. Informaţia a fost oferită de premierul Maia Sandu luni, 24 iunie, la şedinţa Guvernului.
14:30
Prim-ministrul Maia Sandu a avut o întrevedere luni, 24 iunie, cu delegaţia deputaţilor europeni, condusă de Heidi Hautala, vicepreşedinte al Parlamentului European. La şedinţă, oficialii au trasat priorităţile de cooperare între Republica Moldova şi UE, se spune într-un comunicat de presă emis de Guvern.
13:30
Valentina Buliga a fost demisă din funcţia de director general al Casei Naţionale de Asigurări Sociale. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat la şedinţa Guvernului luni, 24 iunie, transmite IPN.
13:30
„Este decizia unui partid politic, este treaba lor ce fac”, astfel a comentat Maia Sandu decizia lui Vlad Plahotniuc de a se retrage de la conducerea Partidului Democrat. Prim-ministrul a răspuns astfel unei întrebări adresate la conferinţa de presă susţinută după întâlnirea cu o delegaţie de europarlamentari, transmite IPN.
Ieri
13:00
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 30,7% dintre respondenţi ar vota pentru Partidul Socialiştilor, iar 23,4% pentru Blocul Electoral ACUM DA PAS. Potrivit unui sondaj realizat de către Asociaţia Sociologilor şi Demografilor şi prezentat luni, 24 iunie, într-o conferinţă de presă, pentru Partidul Democrat şi-ar da votul 5,2% din populaţie şi formaţiunea nu ar accede în Parlament, transmite IPN.
12:10
Preşedintele de onoare al PDM, Dmitru Diacov, a afirmat că nu va candida la şefia formaţiunii după ce Vlad Plahotniuc şi-a anunţat demisia din funcţie.
10:50
Prim-ministra Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat că va avea o întrevedere cu vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitrii Kozak, care se află în aceste zile într-o vizită de lucru la Chişinău.
10:50
Vlad Plahotniuc a declarat, după anunţul despre demisia sa din funcţia de preşedinte al PDM, că orice decizie pe subiectul renunţării la mandatul de deputat urmează să fie luată de către el împreună cu cetăţenii care l-au ales: „Este mandatul care aparţine cetăţenilor din Nisporeni, nu mie sau altcuiva”.
10:10
Noul ministru al Justiţiei, Olesea Stamate, a depus jurământul de învestire în funcţie, luni, 24 iunie, în faţa prim-ministrului Maia Sandu şi a preşedintelui Igor Dodon.
10:10
Moldova are deja trei medalii la Jocurile Europene de la Minsk. Toate au fost cucerite de sambişti: argint prin Sabina Artemciuc şi bronz prin Denis Tachii şi Paulina Eşanu, transmite IPN.
09:40
Vlad Plahotniuc a anunţat luni, 24 iunie, că demisionează din funcţia de preşedinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM).
Mai mult de 2 zile în urmă
23:40
Igor Dodon a avut prima sa întrevedere cu liderul cecen, Ramzan Kadîrov. Întâlnirea s-a desfăşurat sâmbătă, 22 iunie, la Minsk, acolo unde preşedintele moldovean a participat la ceremonia de deschidere a ediţiei a II-a a Jocurilor Europene.
10:50
Ex-premierul Republicii Moldova Vlad Filat, condamnat la nouă ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă, s-a adresat către preşedintele Comisiei parlamentare pentru elucidarea fraudei bancare, Alexandru Slusari, pentru a-l anunţa că este dispus să ofere informaţiile pe care le deţine şi pentru a răspunde la întrebările care sunt de interes.
21 iunie 2019
15:30
Preşedintele FEA (Fighting & Entertainment Association), Dorin Damir, neagă acuzaţiile aduse de ex-directorul Autorităţii Aeronautice Civile din Moldova - MoldATSA, Sorin Stati, că ar fi implicat într-o schemă de contrabandă cu anabolizante.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.