Președinția română: Ultimele evoluţii din RM, de natură să contribuie la ieşirea din criză

Deschide.md, 14 iunie 2019 23:40

Potrivit sursei citate, aceste evoluţii au avut loc în contextul vizitei pe care consilierul prezidenţial pentru politică externă Bogdan Aurescu a efectuat-o vineri la Chişinău.Programul a cuprins o reuniune de coordonare cu ambasadorul Statelor Unite la Chişinău, Dereck Hogan, precum şi întâlniri cu forţele şi actorii politici implicaţi în criza în curs din Republica Moldova: liderii Blocului ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase, liderii Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc şi Pavel Filip, li...

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum o oră
12:50
UPDATE // 12:42 // Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, susține că după ce a fost verificată clădirea, geniștii nu au găsit niciun obiect explozibil, iar alerta cu bombă s-a dovedit a fi una falsă.
12:40
Președintele Ucrainei Volodimir Zelensky este dezamăgit de decizia APCE prin care a fost restabilit dreptul de vot Federației Ruse la Adunarea Parlamentară, după ce Moscova nu a mai putut vota în această structură din 2014, după ocuparea Crimeei. Decizie care de altfel a fost susținută prin vot și de deputații moldoveni Andrei Năstase și Vlad Bătrâncea.
12:40
Ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, Ala Nemerenco, anunță că de astăzi, 25 iunie, este oprită campania „Un doctor pentru tine”. Pe Facebook, ministra a scris că „în loc să fie construit un sistem puternic de sănătate pentru toți cetățenii săi, ministerul de resort s-a jucat de-a „Un doctor pentru tine”, în timp ce banii grei din sănătate erau direcționați spre alte buzunare”.
Acum 2 ore
12:20
Doi tineri cu vârstele de 18 ani și respectiv 19 ani, ambii din raionul Hâncești, au fost reținuți de mascații de la BPDS ,,Fulger”, fiind bănuiți de comiterea unui furt din casă în proporții deosebit de mare. Aceștia ar fi furat bani și bunuir în valoare de aproape jumătate de milion de lei, cu care și-au cumpărat un Automobil de marca Audi și o motocicletă Yamaha.
12:20
Igor Dodon a semnat Decretul privind numirea în funcție a conducătorului Serviciului de Protecție și Pază de Stat, a colonelului Iaroslav Martin. Totodată, noul șef al instituției a fost prezentat efectivului SPPS în cadrul unei ceremonii oficiale.
11:50
Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a avizat proiectul de hotărâre privind numirea lui Alexandru Esaulenco în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate.
11:40
Am vizitat Chișinăul pentru a vedea starea de spirit după marea victorie repurtată în revoluția anti-oligarhică din Republica Moldova. Și mai ales gradul de conștientizare a ceea ce înseamnă guvernarea în mezalianță cu socialiștii pro-ruși de către pro-europenii de la Chișinău. A se citi guvernarea prin împărțirea puterii cu Rusia lui Putin, când ai dat toată securitatea pe mâna socialiștilor pro-ruși și a președintelui acestora, Igor Dodon, probabil cel mai ostentativ personaj pro-rus din istor...
11:40
Ministrul de Interne andrei Năstase spune într-un live pe Facebook că votul dat pentru revenirea Rusiei la APCE nu a fost ușor. Acesta își justifică decizia prin faptul „ca APCE să poată exercita influența pozitivă asupra tuturor statelor”.
Acum 4 ore
11:20
Poliția Capitalei, geniștii de la BOMBTEH, dar și salvatorii de la IGSU, au fost puși pe alertă, după ce o femeie a telefonat la serviciul 112 și a anunțat despre faptul că în clădirea Curții de Apel ar fi fost instalat un obiect explozibil.
10:50
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) solicită demisia judecătorului Curții Constituționale Corneliu Gurin. Aceasta, după ce membrii Consiliului au analizat avizul Comisiei de la Veneția cu privire la deciziile luate de Curtea Constituțională în perioada 7-9 iunie, transmite IPN.
10:50
După o criză politică în urma căreia a fost creată o coaliţie de guvernare controlată de un preşedinte prorus, Moldova ar putea fi următoarea victimă a Moscovei.
10:40
Consiliul Europei i-a restabilit dreptul de vot Federației Ruse la Adunarea Parlamentară (APCE), după ce Moscova nu a mai putut vota în această structură din 2014, după ocuparea Crimeei.
10:40
Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a avizat proiectul de hotărâre privind numirea lui Alexandru Esaulenco în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate.
10:30
Un şef de secţie din cadrul spitalului „Sfînta Treime” şi un subaltern, reţinuţi pentru fapte de corupţie. 450 000 de lei au fost ridicaţi în urma percheziţiilor
10:20
Consiliul Europei i-a restabilit dreptul de vot Federației Ruse la Adunarea Parlamentară (APCE), după ce Moscova nu a mai putut vota în această structură din 2014, după ocuparea Crimeei.
10:00
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat în noaptea de luni spre marţi un text ce face posibilă revenirea Rusiei în această instanţă, după cinci ani de criză instituţională în relaţia cu Moscova, informează AFP.
10:00
Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), la momentul actual sunt înregistrate 13674 locuri de muncă vacante, în creștere față de numărul înregistrat acum două săptămâni, când angajatorii erau în așteptarea a 12987 angajați.
Acum 6 ore
09:20
Maia Sandu a participat azi la ședința Consiliului Superior al Magistraturii și a venit cu un mesaj către membrii CSM prin care îi cere aplicarea măsurilor concrete pentru curățarea sistemului judecătoresc.
09:10
Reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu R. Moldova, vicepremierul rus Dmitri Kozak, sosit ieri în R. Moldova, ar fi avut și un program neoficial.
08:40
Ședința Consiliului Național al Partidului Democrat, care va decide data întrunirii Congresului PDM, va avea loc sâmbătă, 29 iunie. Anunțul a fost făcut de președintele de onoare al formațiunii, Dumitru Diacov, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8. În cadrul ședinței, potrivit lui, ar urma să aibă loc discuții aprinse despre viitorul formațiunii, transmite IPN.
08:30
Selecţionata României s-a calificat în premieră în semifinalele unui Campionatul European de fotbal Under-21, dar a obţinut şi biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, după ce a terminat la egalitate cu formaţia Franţei, 0-0, luni seara, în Grupa C a turneului din Italia şi San Marino, pe Stadionul ''Dino Manuzzi'' din Cesena.
Acum 24 ore
22:10
Autorităţile din Sydney au declarat stare de urgenţă climatică, alăturându-se sutelor de administraţii locale din întreaga lume care cer adoptarea de măsuri urgente împotriva schimbărilor climatice, relatează dpa.
21:30
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat luni un decret privind prelungirea, până la 31 decembrie 2020, a embargoului introdus pentru importurile de produse alimentare occidentale, transmite Reuters.
21:00
Preşedintele francez Emmanuel Macron a apreciat că omologul său american Donald Trump, care în ultimul timp şi-a înmulţit ironiile şi atacurile la adresa Uniunii Europene, trebuie "să-şi clarifice poziţia" faţă de aceasta, informează France Presse.
20:30
Ambasada României la Beijing a transmis, luni, un mesaj de Ziua Internaţională a Iei, şi a postat o imagine cu actorii Jackie Chan şi Ziyi Zhang, cunoscută din ”Memoriile unei gheişe”, îmbrăcaţi în astfel de cămăşi tradiţionale. Imaginea este însoţită de mesajul ”Două simboluri ale cinematografiei universale actuale, originare din China, îndrăgostite de IA ROMÂNEASCĂ”, relatează CALEAEUROPEANĂ.RO „Element de identitate naţională şi de contribuţie necontestată a poporului român la patrimoniul de...
20:10
Românii din Paris au sărbătorit astăzi cu mult fast Ziua Universală a Iei. Potrivit unei postări a fotografului, Constantin Grigoriță, românii îmbărcați în ii s-au încins în hore în apropierea turnului Eiffel.
19:30
Primăria municipiului Chișinău informează că luni, 24 iunie a.c., a fost dat startul lucrărilor de reabilitare a zonei pietonale și iluminarea edificiilor din centrul istoric al capitalei, în perimetrul străzilor: Maria Cebotari - str. Alexei Șciusev - str. Sfatul Țării - str. Mihail Kogălniceanu. La fața locului a fost prezent Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, responsabili ai Direcției generale transport public și căi de comunicație, antreprenorul etc, se arată într-un comunicat al Primăriei Chișinău.
19:20
Sfântul Sinod de la Kiev a hotărât să îl priveze pe Patriarhul onorific Filaret de drepturile canonice, după ce în februarie 2019 luase decizia de a confirma drepturile lui Filaret de a administra eparhia de la Kiev.
19:10
Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, consideră că Igor Dodon ar fi lansat în spațiu public o înregistrare audio, în care dânsul ar fi negociat cu un om al lui Vlad Plahotniuc revenirea în R. Moldova.
19:00
Viceprim-ministrul pentru reintegrare Vasilii Șova s-a întâlnit, pe 24 iunie 2019, în calitatea sa de președinte al comisiei interguvernamentale moldo-ruse de colaborare economică, comercială, științifică și tehnică, cu ministrul rus al Agriculturii Dmitrii Patrușev, și el, președinte al acestei comisii.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.