Dodon: Prefer ca viitorul procuror general să dețină cetățenia R. Moldova

Agora.md, 14 iunie 2019 23:30

Șeful statului a declarat în această seară că preferă ca viitorul procuror general să fie din Republica Moldova. Afirmația vine în pofida declarațiile făcute în ultima perioadă de reprezentanții blocului ACUM, care ar prefera mai degrabă un procuror general european.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 15 minute
12:20
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat în noaptea de luni spre marţi un text ce face posibilă revenirea Rusiei în această instanţă, după cinci ani de criză. Printre cei care au votat în favoarea acestei decizii au fost și deputații Vlad Batrîncea (PSRM) și Andrei Năstase (PPDA). 
Acum 30 minute
12:10
Singurul dispozitiv de ultimă generație de radioterapie externă din R. Moldova, acceleratorul liniar „Clinac”, este defectat, scrie ZdG.md. Potrivit sursei citate, pacienții oncologici din R. Moldova cu indicații pentru tratament radioterapeutic la IMSP Institutul Oncologic, de câteva luni, nu mai beneficiază de un serviciu modern de radioterapie. 
Acum o oră
11:50
Alexandru Esaulenco este propus pentru o perioadă de cinci ani la funcția de director al Serviciului Informații și Securitate (SIS) de către Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică. Din noiembrie 2011, Alexandru Esaulenco este director ajunct al SIS.
11:40
O nouă alertă cu bombă la Curtea de Apel Chișinău! Cineva a sunat în această dimineață la serviciul unic 112 și a spus că în clădire s-ar afla un dispozitiv explozibil. Toate persoanele au fost evacuate.
Acum 2 ore
11:30
S-au adunat în fața Consiliului Raional și au scandat pentru demiterea președintelui raionului. Un grup de locuitori ai orașului Ialoveni au organizat la primele ore ale dimineații o un protest. Oamenii au cerut demisia lui Ghenadie Sajin dar și a unor consilieri locali.
11:20
Un şef de secţie şi un medic din cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal ,,Sfânta Treime” au fost reţinuţi de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuiţi de corupere pasivă. În urma descinderilor oamenilor legii, au fost ridicați 450 000 de lei. 
11:20
Partidul Șor nu a decis încă ce va face mai departe, după ce democrații au anunțat că cedează guvernarea socialiștilor și celor din blocul ACUM. Printr-un comunicat, formațiunea politică a anunțat că este ignorată, adăugând că își va decide poziția și acțiunile ulterioare după consultările din interiorul partidul, dar și după cele purtate cu cetățenii.
11:10
În țara noastră ar putea să apară primele ferme zootehnice. Mai mulți producători, care dețin afaceri eco în agricultură, își doresc să deschidă astfel de ferme sau să intre în conversia eco cu cele deja existente, scrie agrobiznes. Potrivit sursei citate, Organizația People in Need a organizat recent o vizită de studiu în România, la un producător ce deține o fermă de găini pentru ouă eco.
10:50
Un şef de secţie şi un medic din cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal ,,Sfînta Treime” au fost reţinuţi de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuiţi de corupere pasivă. În urma descinderilor oamenilor legii, au fost ridicați 450 000 de lei. 
10:40
Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a fost cuprins de emoție, fiind întrebat dacă îi poartă pică fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc. „Îmi este foarte obijduitor”, a spus el în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.
Acum 4 ore
10:10
În următoarele trei luni o zonă istorică din centrul capitalei se va schimba la față. Autoritățile municipale au dat startul lucrărilor de reabilitare a zonei pietonale din perimetrul străzilor: Maria Cebotari – str. Alexei Șciusev – str. Sfatul Țării – str. Mihail Kogălniceanu. Pe lângă lucrările de infrastructură, amenajarea trotuarelor și a locurilor de parcare, zona pietonală va fi iluminată.
10:10
Al treilea an consecutiv, Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” participă la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), cel mai complex festival anual din România, iar la nivel internaţional – cel mai mare festival de arte ale spectacolului din Europa, ca amploare, dimensiune şi calitatea evenimentelor. La ultimele două ediții „Satiricus” participă cu câte două spectacole, prezentate în deschiderea Festivalului.
10:10
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cere demisia lui Corneliu Gurindin funcția de judecător la Curtea Constituțională (CC). Decizia a fost luatădupă ce membrii CSM, în ședința de marți dimineața, au analizat avizul Comisieide la Veneția cu privire la deciziile luate de CC în perioada 7-9 iunie.
09:30
După ce luni, în cadrul ședinței de Guvern a fost aprobată demiterea democratei Valentina Buliga din frunctea Casei Naționale de Asigurări Sociale, aceasta a lăsat un mesaj de rămas bun pe pagina sa de Facebook. Buliga și-a punctat reușitele și a calificat hotărârea Cabinetului de miniștri drept o „decizie politică”.
09:20
Premierul Maia Sandu a mers, marți, la ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), deși nu este membru al instituției. „Dumneavoastră trebuie să începeți adevărata curățare a sistemului judecătoresc”, a spus prim-ministrul.
08:50
Preşedintele rus Vladimir Putin a lăudat luni exporturile de arme ruse în străinătate, Rusia fiind al doilea exportator pe plan mondial, cu mult în urma SUA. În acest sens, liderul de la Kremlin a cerut autorităţilor de resort să facă tot posibilul ca Rusia să rămână lider pe piaţa globală a armelor.
08:50
În contextul unei concurențe intense pepiața locală, astăzi orice antreprenor tinde să fie cât mai eficient și seconfruntă cu cel puțin două provocări majore: creșterea cifrei de afaceri șiminimizarea costurilor și cheltuielilor.
Acum 6 ore
08:10
Democrații ar putea să părăsească sediul de lux din centrul capitalei, amplasat între străzile Armenească și Bulgară, alături de locuința fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc. Asta a declarat președintele de onoare al partidului, Dumitru Diacov, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.
07:30
Mii de protestatari s-au adunat luni seara în capitala georgiană Tbilisi pentru a cincea zi consecutiv. Asta în pofida promisiunilor partidului de guvernământ de a reforma în profunzime sistemul electoral, transmite agenția AFP, citată de Agerpres.
Acum 24 ore
23:20
Consiliul Național Politic al Partidului Democrat se va întruni într-o ședință sâmbătă, 29 iunie. Cel puțin asta a susține președintele de onoare al partidului, Dumitru Diacov. Democratul a subliniat că „vor fi demiteri, dar și discuții fierbinți”.
23:10
Consiliului Național Politic al Partidului Democrat se va întruni într-o ședință sâmbătă, 29 iunie. Cel puțin asta a susține președintele de onoare al partidului, Dumitru Diacov. Democratul a subliniat că „vor fi demiteri, dar și discuții fierbinți”.
22:40
Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov nu poate explica de ce Vlad Plahotniuc a mers împreună cu omul de afaceri Serghei Iaralov la negocierile cu Igor Dodon. Diacov a făcut declarații în acest sens la emisiunea „Politica” de la TV8.
21:30
Ala Nemerenco susține inițiativa prim-ministrului Maia Sandu și consideră necesară separarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în două instituții diferite. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR. Potrivit Alei Nemerenco, nu este posibilă acoperirea tuturor problemelor din domeniu, fuzionarea contribuind la „frânarea din mișcare” a activității instituției.
21:00
Alina Țurcanu actrița, dar și directoarea Teatrului Național „Eugene Ionesco” interacționează cu lumea frumosului în fiecare zi și gestionează o echipă de oameni talentați pentru a bucura publicul cu spectacole de calitate. Despre cum e să fii actriță și directoare, despre lecțiile învățate și provocările zilnice apovestit întrun interviu exclusiv pentru EA.md.
20:10
Avocatul Eduard Digore, dar și membri ai comunității Occupy Guguță au cerut demisia procurorului general eduard Harunjen. În acest sens, au protestat în fața Procuraturii Generale. 
19:00
Am găsit acoperișul perfect pentru o nouă ediție a celui mai inedit și ieșit din tipare eveniment de la Chișinău - #ROOFOFFLINE2019 „Punct. Și de la capăt”. Te așteptăm pe acoperișul minunatei fabrici Portavita (str. Petricani 17/22) pe 27 iunie (ora 18:30) ca să stăm la povești optimiste.
19:00
Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi ar putea să candideze la funcția de șef al Inspectoratului General de Poliție. Declarația a fost făcută astăzi în cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook. 
17:40
După ce Maia Sandu i-a cerut explicații pentru că ar ridica nejustificat un salariu de 70 de mii de lei, Iurie Ciocan a precizat pentru tv8 că remunerarea este binemeritată în condițiile în care statul a făcut economii de milioane de lei, datorită reformelor implementate la sugestia centrului pe care îl conduce.
17:20
Două avioane multirol de tip Eurofighter Typhoon s-au ciocnit în timpul zborului în cursul unui incident petrecut luni în nord-estul Germaniei, informează cotidianul Haaretz, transmite Mediafax.
17:00
Am găsit acoperișul perfect pentru o nouă ediție a celui mai inedit și ieșit din tipare eveniment de la Chișinău - #ROOFOFFLINE2019 „Punct. Și de la capăt”. Te așteptăm pe acoperișul minunatei fabrici Portavita (str. Petricani 17/22) pe 27 iunie (ora 18:30) ca să stăm la povești optimiste.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.