60 de minute cu Vasile Năstase, 14 Iunie

Jurnal TV, 14 iunie 2019 23:20

Politicieni, reprezentanți ai societății civile și jurnaliști, sub lupa procurorilor

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 12 ore
01:10
Plahotniuc renunță la PD sau rămâne în umbră?
Acum 24 ore
23:20
Prezentat de Vasile Luchianu
22:30
Birouri cu zonă de odihnă și cameră de baie, zeci de tablouri pe pereţi şi mobilă scumpă. Asta au găsit jurnaliştii la etajul cinci al clădirii Guvernului, care în ultimii ani a fost închis pentru presă. Prim-ministrul Maia Sandu a organizat astăzi un "tur al transparenței" prin cabinetele foștilor șefi din executiv Pavel Filip, Iurie Leancă sau Lilia Palii. Luxul de la etajul cinci are şi un preţ - peste 30 de milioane de lei, cheltuiţi pe lucrări de renovare şi întreţinere.
22:20
Valentina Buliga a fost demisă din funcția de șefă a Casei Naționale de Asigurări Sociale. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului. Executivul a aprobat și cererea de eliberare din funcție care a fost depusă de secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii Vitalie Iurcu. De asemenea, premierul Maia Sandu a solicitat cercetarea disciplinară a lui Ghenadie Sajin pentru activitatea sa în fruntea Agenției pentru Supraveghere Tehnică.
22:10
Seară de excepție pentru fanii The Rolling Stones. Solistul trupei, Mick Jagger, a revenit pe scenă în orașul american Chicago, în primul concert după operaţia la inimă suferită în luna aprilie. Problemele de sănătate nu au părut să-și fi lăsat amprenta, întrucât rockerul a fost extrem de energic, așa cum și-a obișnuit fanii.
22:10
Creștinii ortodocși de stil vechi au intrat astăzi în postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, care va dura până pe 11 iulie, cu o zi înainte când sunt sărbătoriți cei doi sfinți.
22:00
Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova i-a desemnat pe cei mai buni scriitori și a publicat lista celor mai bune titluri de carte pentru anul 2018. Au fost acordate premii pentru poezie, proză, traduceri, critică și istorie literară, dar și pentru cărțile dedicate copiilor. Juriul a studiat peste 100 de cărţi.
21:50
Un cutremur cu magnitudinea de 7,5 pe scara Richter s-a produs în Indonezia. Mișcarea tectonică a fost resimţită și pe insula Bali, dar și în Australia.
21:40
Victorie a opoziţiei în scrutinul repetat pentru funcţia de primar al oraşului Istanbul. Candidatul Partidul Republican al Poporului, cel care a câștigat fotoliul de primar încă din luna martie, l-a devansat, din nou, pe reprezentantul Partidului Dreptate şi Dezvoltare al președintelui Erdogan. Rezultatul alegerilor a fost primit cu urale de locuitorii orașului.
21:40
Parlamentul European susţine noul Guvern al Republicii Moldova şi îl va ajuta în procesul de implementare a reformelor. Declaraţia a fost făcută la Chișinău de către vicepreşedintele Parlamentului European, Heidi Hautala. La rândul său, prim-ministrul Maia Sandu a subliniat că noul Guvern contează pe sprijinul europarlamentarilor privind consolidarea democrației.
21:40
Vladimir Plahotniuc a renunțat la funcția de șef al Partidului Democrat, dar nu și la mandatul său de parlamentar. ”Sperăm să avem doar partide politice autentice, în care nu își au loc cei, care au comis abuzuri și ilegalități”, a comentat prim-ministrul Maia Sandu. A reacționat și ministrul de Interne, Andrei Năstase, potrivit căruia, Vladimir Plahotniuc va fi tras la răspundere pentru frauda bancară.
21:40
Avocații lui Vladimir Filat au solicitat repetat revizuirea sentinței de condamnare la nouă ani de închisoare a fostului premier. Și această cerere a ajuns la judecătorii Andrei Neculcea și Sergiu Lazari, care au pronunțat sentința în dosarul Filat în instanța de fond. Apărătorii lui Filat au insistat pe recuzarea completului, însă cererea lor a fost respinsă.
21:40
Directorul Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan, are un salariu de 70 de mii de lei, spune prim-ministrul Maia Sandu. Ciocan afirmă însă că, după ce i se scot impozitele, rămâne cu... 50 de mii de lei. La ședința de azi a Guvernului, premierul a cerut explicații de la angajații instituției respective, având în vedere că reformele de care se ocupau au fost finalizate, potrivit declarațiilor fostei puteri. Și în acest caz, Ciocan susține contrariul.
21:10
21:10
Trei medalii la jocurile europene
18:00
Viceprim-ministrul Andrei Năstase a devenit cetățean de onoare al orașului Suceava. Ministrul de Interne conduce o delegație a Republicii Moldova la Parlamentul de la Strasbourg și a lipsit de la eveniment, dar le-a transmis sucevenilor că acest titlu este o onoare pentru el.
18:00
Prezentat de Vasile Luchianu
17:40
Cum facem remodelarea abdomenului?
17:20
Prezentată de Pavel și Beton
16:30
Prezentat de Eugenia Apostu
16:20
O femeie de 59 de ani a murit la spital după ce a fost lovită puternic de o mașină în oraşul Florești, fiind lăsată abandonată pe marginea drumului.
16:10
Aproximativ un sfert de milion de cehi a ieșit în stradă, la Praga, pentru a cere demisia premierului Andrej Babis. A fost cel mai mare protest de la Revoluţia de Catifea, din 1989, care a dus la căderea comunismului, scrie presa cehă. În ciuda manifestațiilor de amploare, șeful executivului, cercetat pentru fraudă și trafic de influență, nu renunță la putere.
16:10
Parlamentul European susţine noul Guvern al Republicii Moldova şi îl va ajuta în procesul de implementare a reformelor. Declaraţia a fost făcută la Chișinău de către vicepreşedintele Parlamentului European, Heidi Hautala. La rândul său, prim-ministrul Maia Sandu a subliniat că noul Guvern contează pe sprijinul europarlamentarilor privind consolidarea democrației.
16:10
Olesea Stamate este noul ministru al Justiției. Stanislav Pavlovschi și-a dat ieri demisia, invocând motive de ordin personal, care îi fac imposibilă activitatea în Guvern. În jurământul depus azi-dimineață, Stamate a promis că va apăra libertățile fundamentale ale omului.
16:00
Un alt accident provocat de un şofer beat a avut loc ieri dimineață în satul Hănăseni, raionul Cantemir. În acest caz a fost rănit un biciclist de 73 de ani.
Ieri
12:10
Prezentat de Stela Botan, Alex Melnic, Alex Marcoci și Beton
11:40
Prezentat de Stela Botan, Alex Melnic, Alex Marcoci și Beton
23 iunie 2019
23:20
Prezentată de Anatol Durbală și Constantin Cheianu
Mai mult de 2 zile în urmă
22:40
Prezentată de Emilian Crețu
21:40
Compatrioata și colega noastra de la Jurnal TV, actrița Irena Boclinca, a câștigat cel de-al șaselea sezon al concursului „iUmor”, organizat de un post de televiziune din Romania.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.