Delegația Moldovei la APCE, votată

Jurnal TV, 12 iunie 2019 22:10

Parlamentul a adoptat astăzi proiectul de hotărâre privind componența nominală a delegației Republicii Moldova de legislatura a zecea la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Astfel, s-a hotărât ca la Strasbourg să meargă reprezentanți din toate fracțiunile.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 12 ore
23:00
Cabinetul din umbră, ediție specială
Acum 24 ore
14:20
Judecătorii Curții Constituționale s-au întrunit astăzi pentru a anula hotărârile din 7-9 iunie.
13:00
Președintele Igor Dodon și ministrul Apărării Pavel Voicu au făcut declarații pentru presă
12:40
Consilierii municipali din CMC urmau să-l demită astăzi pe Ruslan Codreanu din funcția de primar interimar. Acest lucru a fost impiedicat din cauza socialiștilor care au părăsit sala de ședință.
12:00
Maia Sandu și Andrei Năstase au anunțat că marșul pașnic care urma să aibă loc mâine se amână.
Ieri
11:40
Prezentat de Stela Botan, Alex Melnic, Alex Marcoci și Gabi
11:40
Șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, și-a anunțat astăzi demisia.
11:30
Prezentat de Stela Botan, Alex Melnic, Alex Marcoci și Gabi
14 iunie 2019
23:20
Politicieni, reprezentanți ai societății civile și jurnaliști, sub lupa procurorilor
21:50
Prezentat de Vasile Luchianu
21:00
Zeci de persoane publice din Republica Moldova, printre care politicieni de opoziție, avocați, activiști civici și jurnaliști, inclusiv colegul nostru Adrian Prodan, au fost interceptați și urmăriți la greu în ultimii câțiva ani de serviciile secrete ale Ministerului de Interne. Mai exact, potrivit reporterilor de investigație de la RISE Moldova, au fost ascultate convorbirile telefonice a 52 de oameni. Mai mult, unora dintre ei le-au fost instalate chiar și camere de supraveghere ascunse în locuințe.
21:00
Zece foşti judecători au cerut Curții Constituționale să-și revizuiască recentele decizii privind dizolvarea legislativului și convocarea alegerilor parlamentare anticipate. Semnatarii declarației mai susțin că instituția a modificat abuziv termenul constituțional de trei luni și a transformat dreptul președintelui de a dizolva Parlamentul într-o obligație. Reprezentanții Curții Constituționale au refuzat să comenteze luarea de atitudine a foștilor judecători.
20:50
Unii medici din satul Cărpineni, raionul Hâncești, ar fi amenințați că vor rămâne fără locul de muncă, după ce au semnat declarația prin care susțin noua guvernare. Responsabilii nu au fost de găsit pentru a confirma sau nega informațiile. În schimb, în alte instituții de profil s-ar întocmi liste cu semnături false în sprijinul fostei guvernări.
20:50
Ofițerul în rezervă al Poliției de Frontieră Gheorghe Petic a fost transferat de la Penitenciarul nr. 13 din Chișinău la cel din Rezina. Informația a fost confirmată de către avocata lui Petic, Angela Istrate, pe pagina sa de Facebook. Apărătoarea a mai precizat că motivul transferării lui Gheorghe Petic de la o închisoare la alta NU este cunoscut deocamdată și că ridică multe semne de întrebare.
20:40
În ciuda persecuțiilor la care sunt supuși polițiștii ce și-au anunțat, acum câteva zile, sprijinul pentru noua conducere, încă un om al legii le-a urmat exemplul. Este vorba despre Victor Panuș, subofițer superior în cadrul Inspectoratului de Poliție din Strășeni.
20:40
Moldova nu va mai avea o altă şansă de a se elibera de actualul regim. O spune cunoscutul jurnalist israelian Ariel Marom, care îi îndeamnă pe moldoveni să conștientizeze importanța momentului și să se implice, întrucât anume acum se decide soarta viitoarei generaţii. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui interviu acordat pentru Jurnal TV.
20:40
Ședința preliminară în dosarul fostului comandant adjunct al Trupelor de Carabinieri Mihail Bejan a avut loc astăzi la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. El este cercetat penal pentru că i-ar fi cerut unui minor să-i presteze servicii sexuale contra plată și se declară în continuare nevinovat. Potrivit avocatului lui Bejan, azi s-a decis că procesul NU va fi unul public din cauza caracterului infracțiunii.
20:40
Un tânăr de 23 de ani a murit, iar o fată de 17 ani a fost transportată la spital cu mai multe traumatisme după ce au fost spulberați noaptea trecută de o mașină la o intersecție din sectorul Botanica al capitalei. Șoferul a fugit de la fața locului. Potrivit surselor Jurnal TV, la volan s-ar fi aflat un angajat al Inspectoratului de Poliție Buiucani, care era beat.
20:40
Actualul șef al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Balan, a fost primul și printre puținii judecătorii care, în ultimii ani, au criticat vehement sistemul judiciar. Fost magistra la Judecătoria Chișinău, cu o carieră de peste 21 de ani în domeniu, Balan a plătit cu funcția pentru vehemența de a semnala modul în care justiția din Moldova este înghenuncheată de interese obscure.
20:30
Mai mulți aleși locali și-au exprimat astăzi susținerea pentru noua guvernare. Primari și consilieri din toate colțurile republicii s-au adunat în fața Parlamentului, unde au semnat o declarație comună. Ei au cerut încetarea imediată a terorii asupra lor prin intermediul autorităților statului subordonate politic, dar și organizarea alegerilor locale.
20:30
Libertate, o justiție care funcționează pentru toți, educație de calitate și o țară ca afară! Asta își doresc oamenii din raionul Telenești care au organizat un flash mob în susținerea noului Guvern, condus de Maia Sandu. Medici, juriști, profesori, foști angajați ai Ministerului de Interne, dar și oameni simpli au mărșăluit în mod pașnic prin fața celor mai importante instituții administrative din oraș făcându-și auzită vocea și dorința de schimbare.
20:00
Partidul Democrat se retrage de la guvernare. Anunțul a fost făcut în această seară de vicepreședintele PD Vladimir Cebotari după ședința Consiliului Politic Național al formațiunii. Vladimir Plahotniuc, cel care de obicei anunța deciziile importante din partid, nu a ieșit în fața presei.
20:00
În scurt timp după anunţul că Partidul Democrat pleacă de la putere, în faţa presei a ieşit Pavel Filip şi a anunţat că Guvernul său îşi prezintă demisia.
20:00
Decizia Partidului Democrat de a merge în opoziție este firească, deși întârziată. Este una dintre reacțiile ce au urmat după declarația făcută de către vicepreședintele PD Vladimir Cebotari. Ce au mai spus șeful statului, Igor Dodon, prim-ministrul Maia Sandu și vicepremierul Andrei Năstase, vedeți în cele ce urmează.
19:00
Imagini de la Parlamentul RM
19:00
În scurt timp, justiția independență va aplica sancțiunile corespunzătoare pentru cetățeanul Plahotniuc. Declarația a fost făcută de premierul Maia Sandu, la scurt timp după ce PD a anunțat că se retrage de la guvernare.
18:20
PD se retrage de la guvernare, iar Moldova scapă astfel de regimul condus de oligarhul Vladimir Plahotniuc.
18:20
18:00
PD se retrage de la guvernare, iar Moldova scapă astfel de regimul condus de oligarhul Vladimir Plahotniuc.
15:40
Încă un polițist și-a anunțat public sprijinul față de noul Guvern condus de Maia Sandu.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.