ONU încearcă relansarea procesului politic în Libia

Deschide.md, 12 iunie 2019 22:10

Emisarul ONU în Libia, Ghassan Salamé a încercat, în cadrul convorbirilor cu oficiali ai Guvernului de Uniune Naţională (GNA) să relanseze procesul politic aflat în impas de la începutul ofensivei asupra capitalei libiene, iniţiate pe 4 aprilie de mareşalul Khalifa Haftar.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 30 minute
11:50
Ministerul de Externe al Rusiei salută rezolvarea crizei politice de la Chișinău și își exprimă deschiderea pentru colaborarea cu noua conducere.
Acum o oră
11:20
Multe ţări din Europa se confruntă cu o dilemă: ce să facă cu cei care şi-au părăsit viaţa de aici ca să devină jihadişti ? Mii de europeni s-au alăturat aşa-zisului Stat Islamic. Şi acum, când gruparea teroristă este aproape înfrântă în Siria, mulţi sunt închişi în închisorile siriene. Iar ţări din Uniunea Europeană, ca Germania, nu prea doresc să-i aducă acasă. Urmăriți un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 şi Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată vinerea la ora 23:00 și în reluare sâmbăta de la ora 18:30.
Acum 2 ore
10:40
Premierul Viorica Dăncilă a transmis prim-ministrului Republicii Moldova, Maia Sandu, un mesaj de felicitare, în numele Guvernului României, pentru preluarea mandatului. Totodată, Dăncilă i-a adresat invitaţia de a efectua la Bucureşti prima vizită oficială în străinătate.
Acum 4 ore
09:40
Aerportul Newark, unul din cele trei care deservesc metropola New York, a fost închis sâmbătă temporar după ce un zbor al companiei United Airlines a ieşit de pe pistă, fără ca incidentul să fi făcut victime, a informat agenţia federală a aviaţiei americane (FAA), relatează AFP.
09:00
O avocată liberală în vârstă de 45 de ani, Zuzana Caputova, a devenit sâmbătă - prima femeie - aleasă preşedintă a Slovacei, o ţară cu 5,4 milioane de locuitori, membră a Uniunii Europene (UE), zonei euro şi NATO, relatează AFP.
Acum 24 ore
22:40
Preşedinţia română a Consiliului UE a organizat împreună cu Programul Alimentar Mondial (PAM), la Bruxelles, în clădirea Consiliului UE, expoziţia cu tema „Explorarea puterii de inovare pentru prevenirea şi soluţionarea crizelor”, în intervalul 11 - 14 iunie, conform unui comunicat al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.
22:30
Preşedinţia română a Consiliului UE a organizat împreună cu Programul Alimentar Mondial (PAM), la Bruxelles, în clădirea Consiliului UE, expoziţia cu tema „Explorarea puterii de inovare pentru prevenirea şi soluţionarea crizelor”, în intervalul 11 - 14 iunie, conform unui comunicat al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.
22:10
Prima slujbă oficiată în Catedrala Notre-Dame din Paris după incendiul din aprilie care a afectat lăcaşul de cult a avut loc sâmbătă, potrivit Reuters.
21:40
Jeff şi Pauline Carpoff, deţinătorii companiei DC Solar l-au convins pe Warren Buffet să investească într-o afacere inexistentă în jur de 40 mil. dolari. Afacerea era o schemă ponzi unde numeroşi investitori ar fi contribuit cu până la 800 de milioane de dolari. Cu banii proveniţi din fraudă ,cuplul a cumpărat 90 de vehicule de lux printre care se numără şi un Ford Mustang evaluat la 1 mil. de dolari, scrie Business Insider.
21:20
Expoziţia „Picasso, naşterea unui geniu”, cea mai mare expoziţie cu lucrări ale celebrului pictor spaniol ce a fost prezentată în China, a fost vernisată sâmbătă, la Beijing.
21:00
Accidentul aviatic în care a fost implicat un avion Suhoi Superjet 100 al companiei ruse Aeroflot la începutul lunii mai, la Moscova, a fost provocat de dezactivarea sistemului de pilot automat din cauza unui fulger, şi de probabile erori de pilotaj, au anunţat vineri anchetatorii într-un raport, transmite AFP.
20:10
Ex-premierul Pavel Filip a avut o întrevedere, într-o atmosferă mai relaxantă, cu cei alături de care a lucrat în ultimii trei ani.
20:10
Huawei pregătește lansarea unei mașini autonome în următorii doi ani, susține Dang Wenshuan, directorul de strategie al companiei chineze.
19:50
Cel mai mare avion hibrid din lume a făcut primul test cu un pilot la manșă. Zborurile comerciale ar putea începe peste doi ani și ar trebui să fie mai puțin poluante și mai line. Poate chiar și mai ieftine.
19:10
Alte două persoane spitalizate au murit în Marea Britanie în urma unei infecţii cu listeria, după ce au consumat sandviciuri şi salată preambalate, bilanţul deceselor ajungând la cinci, a anunţat vineri direcţia britanică pentru sănătate publică, Public Health England (PHE), potrivit AFP.
19:00
În data de 15 iunie 1889, a încetat din viaţă Luceafărul poeziei româneşti, poetul Mihai Eminescu. Născut Mihail Eminovici, poetul este considerat cel mai important reprezentant al literaturii romantice din România. Data şi locul naşterii lui Mihai Eminescu au fost acceptate ca fiind pe 15 ianuarie 1850, în Botoşani, deşi informaţiile privind acest subiect variază. Eminovici Mihai era cel de-al şaptelea din cei unsprezece copii ai unui mic boier, Gheorghe Eminovici, şi ai Ralucăi Eminovici, născută Juraşcu.
18:30
Acoperișul unei vile luxoase din orașul Durlești a fost coprins de flăcări, după ce în această după-amiază ar fi fost lovit de un fulger.
18:20
Acoperișul unei vile luxoase din orașul Durlești a fost coprins de flăcări, după ce în această după-amiază ar fi fost lovit de un fulger.
18:10
Membrii formaţiei americane Metallica i-au făcut un cadou extraordinar unui puşti în vârstă de 13 ani, invitându-l să cânte împreună pe scenă piesa "Seek & Destroy", potrivit nme.com.
18:00
Marele cineast italian Franco Zeffirelli a murit la vârsta de 96 de ani, transmite sâmbătă AFP care citează presa italiană. Regizorul a murit la reşedinţa sa de la marginea Romei.
17:30
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a întreprins sâmbătă cea de-a doua sa vizită oficială în Donbas de la învestirea sa în funcție. Acesta a avut întrevederi cu antreprenori ai micului și marelui business din Mariupol, cu care a discutat viitoarele planuri de dezvoltare a infrastructurii din regiune.
17:20
Tragedie în localitatea Grăseni, din raionul Ungheni, după ce un tânăr a intrat într-un bazin din localitate, dar nu a mai ieșit. Cazul a avut loc astăzi, în jurul orei 11:10.
17:20
Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, afirmă, la 130 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu, că nu există român onest astăzi care să nu recunoască în poet exprimarea cea mai bună a corzii noastre sufleteşti, autorul „Glossei” rămânând „valoarea absolută a culturii româneşti”.
16:50
„Dacă Curtea Constituțională și-a schimbat poziția, eu nu am decât să mă conformez acestei decizii”. Declarația aparține vicepreședintelui Partidului Democrat, Vladimir Cebotari.
16:40
Naționala de fotbal a Moldovei a urcat o treaptă în clasamentul FIFA şi se află în prezent pe locul 170, transmite IPN.
16:20
O bombă americană de 100 de kilograme datând din al Doilea Război Mondial a fost dezamorsată în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce a fost descoperită în centrul Brerlinului, în apropiere de Alexanderplatz, a anunţat poliţia locală.
16:10
Odată ce călugărițele au recunoscut că au păcătuit, ele nu mai sunt călugărițe și, de fapt, trebuie să-și dea demisia. Astfel comentează editorialistul „Ziarului Național”, Nicolae Negru, decizia Curții Constituționale prin care au fost revizuite hotărârile din 7-9 iunie.
15:40
Prim-ministrul Maia Sandu acuză Curtea Constituțională de faptul că aceasta, în loc să recunoască că „a participat la încercarea disperată a Partidului Democrat de a se menține ilegal la putere, își justifică decizia doar prin faptul că aceasta ar fi situația la momentul de față în Republica Moldova” și solicită demisii imediate ale magistraților. Reacția vine după ce magistrații CCM și-au anulat hotărârile din 7-9 iunie.
15:30
Doi indivizi au intrat în vizorul oamenilor legii, după ce ar fi șantajat o tânără în vârstă de 24 de ani. Aceștia au cerut de la victimă 20 de mii de lei pentru ca să nu-i arate soțului său o înregistrare video în care ultima ar fi întreținut relații sexuale cu un alt bărbat.
14:50
Igor Dodon salută decizia Curții Constituționale prin care au fost revizuite hotărârile pronunțate în data de 7-9 iunie 2019.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.