(foto) În ce stare se află ariile protejate din Republica Moldova la momentul de față

#diez, 12 iunie 2019 21:45

V-ați întrebat vreodată ce arii protejate are Republica Moldova? Care este situația acestora? Ediția a patra a Media Tur scoate în discuții dificultățile din sistemul de gestionare a ariilor naturale și atinge o problemă majoră din Republica Moldova. Articolul (foto) În ce stare se află ariile protejate din Republica Moldova la momentul de față apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 2 ore
11:15
Suntem la mijloc de iunie, iar vara a reușit să ne arate pe deplin că a intrat în drepturi. Pentru ziua de azi avem cod galben de caniculă și o maximă de 34 grade Celsius, la Sudul țării. Articolul Canicula se menține pe întreg teritoriul țării. Ce prognozează meteorologii pentru următoarele zile apare prima dată în #diez.
10:45
Prim-ministra Viorica Dăncilă a transmis prim-ministrei Republicii Moldova, Maia Sandu, un mesaj de felicitare, în numele Guvernului României, pentru preluarea mandatului. Totodată, Dăncilă i-a adresat invitaţia de a efectua la Bucureşti prima vizită oficială în străinătate. Articolul Viorica Dăncilă a felicitat-o pe Maia Sandu și a invitat-o la București apare prima dată în #diez.
10:30
Absolventa Facultății Cadastru, Geodezie și Construcții, Dorina Bucatari, sub egida Liviei Nistor-Lopatenco, și-a propus pentru teza de licență actualizarea unei hărți tematice privind accidentele rutiere de pe teritoriul Republicii Moldova în scopul generării pe înțelesul publicului larg a unor statistici și informații simplificate privind accidentele rutiere. Articolul Licență 2019. O tânără de la UTM și-a propus actualizarea hărților tematice privind accidentele rutiere din țară apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
22:15
În calendar, ziua de 16 iunie e de culoare roșie. Asta înseamnă că e sărbătoare mare. Însă asta nu trebuie să vă schimbe planurile și să limitați la distracții. Iată de aceea, echipa #diez vine din nou cu recomandări diferite pentru oameni diferiți. Articolul Evenimente alternative pentru Duminica Mare. Unde să mergi la Chișinău, pe 16 iunie apare prima dată în #diez.
18:45
Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a spus în live-ul pe Facebook că intenționează să revină în Moldova. Întâlnirea cu simpatizanții lui este programat la ora 13:00, la vama Sculeni. Articolul (video) Hatiko își va revedea stăpânul. Renato Usatîi revine în Moldova, la ora 13:00, la vama Sculeni apare prima dată în #diez.
18:00
Decizia de revizuire a deciziilor Curții Constituționale din perioada 7-9 iunie a fost privită ca pe o „cerere de împăcare” cu noua guvernare. Însă, acest lucru nu a mers prea departe. Prim-ministra Maia Sandu a criticat decizia revizuită spunând că judecătorii au comis și atunci ilegalități, și acum încercând să-și corecteze gafa. Cu toate acestea, membrii CC sunt rugați în continuare să-și prezinte demisia de onoare. Articolul Maia Sandu despre decizia CC: „Judecătorii își continuă delirul” apare prima dată în #diez.
17:45
Federația Tinerilor Români de Pretutindeni organizează Târgul Universităților din România în perioada 4-7 iulie 2019 în 3 orașe din Moldova. Activitățile organizate în cadrul evenimentelor de acest fel au scopul de a prezenta ofertele educaționale din centrele universitare românești. Articolul Vrei să studiezi peste Prut? Vino la Târgul Universităților din România și discută cu reprezentanții universităților apare prima dată în #diez.
17:15
Un grup de tineri moldoveni din Chișinău, Cernăuți și Odesa au desfășurat astăzi, 15 iunie 2019, un flashmob cu dansuri populare. În cadrul flashmobului tinerii au demonstrat spontan trei genuri ai dansului popular moldovenesc, sârba, hora și bătuta. Articolul (video) Astăzi, la Chișinău, mai mulți tineri din Moldova și Ucraina au dansat pe ritmul celor mai populare dansuri moldovenești apare prima dată în #diez.
15:00
Protestele din fața guvernului care au continuat până în ziua de ieri, 14 iunie, au fost organizate de simpatizanții PDM. Aceștia au fost „cazați” în corturi unde își petreceau zilele și nopțile în aer liber. Astăzi, corturile nu mai sunt, însă pe 15 iunie, marcăm un alt eveniment nu mai puțin important. Astăzi se împlinesc 130 de ani de la moartea marelui poet Mihai Eminescu. Ne întrebați ce leagă au aceste evenimente astăzi? Vedeți mai jos. Articolul (foto) „Te duci şi rău n-o să-mi mai pară”. Cum s-a văzut protestul din fața guvernului prin versurile lui Mihai Eminescu apare prima dată în #diez.
14:45
După ce astăzi, majoritatea din Consiliul Municipal din Chișinău a votat o declarație potrivit căreia au acordat vot de neîncredere primarului interimar Ruslan Codreanu și viceprimarului Nistor Grozavu. Articolul Ruslan Codreanu reacționează la decizia Consiliului Municipal: „Nu mă țin de scaunul de primar general” apare prima dată în #diez.
14:15
Judecătorii Curții Constituționale au anulat ultimele hotărâri din perioada 7-9 iunie. Decizia a fost luată în urma ședinței de astăzi în urma revizuirii actelor. Articolul (video) Judecătorii Curții Constituționale au anulat ultimele hotărâri din perioada 7-9 iunie apare prima dată în #diez.
13:45
Vasili Tataru este profesor de limbă și literatură română la un liceu din Chișinău. El a apărut în spațiul public datorită mai multor scrisori publice adresate ex-ministrei Monica Babuc. În acele declarații el critica ministra educației de felul cum stagnează sistemul educațional din Moldova și despre multitudinile amenințări care se fac asupra învățătorilor care încep să vorbească despre aceste problemele. Articolul „La revedere, Monica Babuc!”. Scrisoare de adio adresate ex-ministrei a educației din partea profesorului Vasili Tataru apare prima dată în #diez.
13:00
Consiliul Municipal Chișinău a aprobat o declarație în care a acordat vot de neîncredere primarului interimar Ruslan Codreanu și viceprimarului Nistor Grozavu. Aceștia sunt rugați să-și prezinte demisia. Articolul Consiliul Municipal Chișinău au acordat vot de neîncredere lui Codreanu și Grozavu. Ei sunt rugați să-și dea demisia apare prima dată în #diez.
12:30
Prorectorul de la UTM, Dinu Țurcanu, îi bucură pe studenții din cadrul Facultății Urbanism și Arhitectură (FUA) cu începerea acțiunilor de reparație a cantinei. Despre acest lucru, prorectorul a anunțat pe pagina lui de Facebook. Articolul (foto) UTMiștii sunt la putere. Cantina Facultății de Urbanism și Arhitectură va fi renovată de profesorii și studenții de la universitate apare prima dată în #diez.
Ieri
11:30
Liderii ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase au anunțat că protestul de mânie se anulează Articolul (video) Protestul din Duminica Mare se anulează. „Avem nevoie de un răgaz” apare prima dată în #diez.
11:30
Șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc a anunțat recent că își dă demisia din funcție. „Republica Moldova este la o nouă filă a istoriei moderne, cum se vor desfășura în continuare evenimentele, bine sau rău, va arăta timpul și ne vor judeca urmașii.” Articolul Gheorghe Cavcaliuc și-a dat demisia. „Voi fi alături de voi, dar într-o altă calitate” apare prima dată în #diez.
11:00
Trei miniștri din Guvernul Sandu, votat de majoritatea parlamentară formată din PSRM și Blocul ACUM, sunt stabiliți de mai mulți ani în diasporă. Socialiștii au doar două nume în cabinetul de miniștri asumat de Blocul ACUM. Articolul Cine sunt miniștrii noului Guvern condus de Maia Sandu. În listă sunt incluse 3 persoane din diasporă apare prima dată în #diez.
10:30
Departamentul de Stat al SUA salută decizia Partidului Democrat de a se retrage din guvern în favoarea premierului Maia Sandu și a coaliției formate de parlamentul ales în mod democratic, în data de 24 februarie.  Articolul SUA salută decizia PDM-ului de a se retrage pașnic de la guvernare apare prima dată în #diez.
10:00
Fosta ambasadoare a Republicii Moldova în Italia, Stela Stângaci, a scris i postare pe Facebook în care a relatat teroarea prin care a fost supusă atunci când a decis să candideze independent la alegerile parlamentare din 24 februarie. Acest lucru nu le-a plăcut celor de la PDM. Articolul „Am fost supusă la intimidări și hărțuiri fără nicio cruțare”. Ex-ambasadoarea Moldovei în Italia a povestit despre răfuiala din partea PDM apare prima dată în #diez.
09:45
Astăzi dimineața, biroul de presă a PDM a emis un comunicat în care spune că liderul partidului, Vlad Plahotniuc a părăsit țara pentru câteva zile. Asta după ce ieri în presă au apărut mai multe informații despre aterizarea pe aeroportul internațional Chișinău a 5 avioane private în unul dintre care se spunea că s-ar fi aflat și Plahotniuc. Articolul PDM roagă să nu speculăm. „Vlad Plahotniuc a plecat din țară pentru câteva zile la familia sa” apare prima dată în #diez.
14 iunie 2019
21:45
După ce în presă a apărut informație precum că pe aeroportul internațional Chișinău au aterizat aproape în același timp 2 avioane charter, acum am aflat că în una dintre aeronave s-ar fi aflat familia primarului de Orhei, Ilan Șor. Articolul Familia lui Ilan Șor ar fi zburat cu un avion charter la Moscova apare prima dată în #diez.
21:15
La 14 iunie 2019, Guvernul Filip și-a dat demisia. În timp ce-și părăseau locurile de muncă, aceștia au fost observați cum își iau fotoliile cu ei, ceea ce i-a inspirat pe mai mulți tineri din Moldova să facă la fel. Să-și ia scaunul și să se ducă. Articolul (foto) Flashmob pe internetul din Moldova: Cum tinerii își iau scaunul și părăsesc pașnic locul de muncă apare prima dată în #diez.
19:15
Să răsune muzica!!! Sâmbăta, 15 iunie, aveți ocazia să vă relaxați, să cunoașteți lucruri noi grație evenimentelor selecte de mai jos. Vezi puteți petrece ziua de sâmbătă la Chișinău. Articolul Cele mai democratice evenimente ale zilei de 15 iunie. Simțiți-vă liberi apare prima dată în #diez.
19:00
Prim-ministra, Maia Sandu, a ieșit într-o conferință de presă, unde a reacționat la demisia PD. Articolul Prima reacție a Maiei Sandu, după demisia PD: „ Acțiunile PD-ului nu vor rămâne nepedepsite. Cetățeni, această victorie este a voastră” apare prima dată în #diez.
19:00
Două avioane private sunt gata de decolare pe Aeroportul Internațional Chișinău. Deocamdată nu se cunosc informații despre destinația acestora și cine va folosi serviciile acestoraUnul dintre avioane a sosit pe aeroport la ora 16:00, iar al doilea aterizat chiar la 17:30. Articolul (foto) Două avioane private sunt gata pentru decolare pe Aeroportul Internațional Chișinău apare prima dată în #diez.
18:45
PDM va ceda conducerea ministerelor și a Guvernului și se va retrage de la guvernare, prin demisiei. O decizie în acest sens a fost anunțat de către vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari. Reacțiile internauților nu au întârziat să apară Articolul Reacțiile internauților la decizia PDM de a pleca pașnic de la guvernare apare prima dată în #diez.
18:45
Președintele Igor Dodon a ieșit acum câteva minute într-un briefing de presă. Acesta a felicitat cetățenii cu această mică victorie. Articolul (video) Reacția lui Igor Dodon după demisia Guvernului Filip: „Știm ce s-a întâmplat în aceste 7 zile” apare prima dată în #diez.
18:45
Fostul Guvern, în frunte cu Pavel Filip și-a anunțat astăzi că părăsesc clădirile guvernului, după ce o săptămână au blocat instituțiile, nelăsând pe noii membri ai Guvernului Sandu să intre în funcție și în clădirile administrative. Într-un discurs în fața presei și alături de colegii săi, Pavel Filip a enumerat o serie de realizări pe care echipa sa guvernamentală și le-a asumat. Articolul Demisia celor în demisie. Pavel Filip: Plecarea noastră nu va anula deciziile Curții Constituționale apare prima dată în #diez.
18:30
Consiliul Audiovizualului (CA) a suspendat, în cadrul ședinței din 14 iunie, emisia postului de televiziune TV Bălți (BTV) pentru o perioadă de două luni. Cererea a fost depusă de către administrația televiziunii, care a solicitat întreruperea emisiei pentru o jumătate de an. Articolul Postul de televiziune TV Bălți a rămas fără licență de emisie pe un termen de două luni. Care este motivul apare prima dată în #diez.
18:30
Primăria municipiului Chişinău informează că în perioada 17 iunie– 31 iulie, va fi suspendat traficul rutier pe str. Tighina, în perimetrul str. 31 August 1989 și str. București. Măsura este luată în contextul desfășurării lucrărilor de reabilitarea rețelelor inginerești din zona istorică a orașului, în cadrul Pachetului II -BERD, BEI (str. 31 August 1989, str. Tighina și str. Alexandru cel Bun). Articolul Circulația transportului public de pe strada Tighina va fi suspendată mai mult de o lună. Care este noul itinerar apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.