Declarația PLR, cu privire la situația din republică: „Recunoaștem Guvernul Sandu” și „Regimul oligarhic al marii corupții trebuie să plece”

UNIMEDIA, 12 iunie 2019 12:20

Partidul Liberal Reformator a venit cu o reacție în contextul evenimentelor care au loc în aceste zile la Chișinău. Acesta susține că recunoaște legitimitatea guvernului Sandu, își exprimă sprijinul politic Blocului ACUM în acțiunile lui de dezoligarhizare a statului

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 30 minute
20:30
Republica Moldova urma să intre în cea mai profundă criză de la independență din cauza unor judecători de la Curtea Constituțională. Cel puțin astfel comentează președintele Centrului de Resurse Juridice, Vladislav Gribincea, expertiza Comisiei de la Veneția.
Acum o oră
20:10
Pim-ministrul Maia Sandu a discutat subiecte de pe agenda bilaterală moldo-rusă cu vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Kozak. Interlocutorii au subliniat necesitatea relansării comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică, inclusiv în vederea eliminării tarifelor vamale pentru 14 categorii de produse, introduse în 2014, și a rezolvării problemelor transportatorilor.
Acum 2 ore
19:20
Procuratura Generală tratează cu calm protestul care a avut loc în fața instituției, unde mai mulți avocați au cerut demisia procurorului general Eduard Harunjen.
19:20
Teatrul Național Eugene Ionesco te invită la comedia „Iubirea la proști”, iar după spectacol va fi organizată o TOMBOLĂ cu premii din partea partenerilor noștri fideli.
19:10
Poșta Moldovei cere dezmințiri de la ex-directorul companiei MoldATSA, Sorin Stati, cu privire la declarațiile făcute anterior care se referă a implicarea instituției în scheme frauduloase cu anabolizante și țigări.
Acum 4 ore
18:40
Mai mulți avocați protestează în fața Procuraturii Generale și cer demisia lui Eduard Harunjen.
18:20
Fiica fostului preşedintelui uzbec Islam Karimov, atotputernică la un moment dat apoi căzută în dizgraţie şi încarcerată, a anunţat că a plătit statului peste un miliard de euro, cerând să fie eliberată
18:00
Şeful Tesla, Elon Musk, a declarat la momentul lansării celei mai performante versiuni a modelului electric Tesla Model 3 că această maşină este mai dinamică decât un BMW M3 cu 15%. Chris Harris, colegul nostru de la Top Gear, a decis să se convingă de aceasta şi da, electromobilul este mai sprinten decât sedanul sport bavarez. Însă doar decât el.
17:50
Incident aerian grav în nordul Germaniei, în apropiere de localitatea Malchow, în landul Mecklenburg – Pomerania de Vest.
17:00
Liderul Partidului Nostru Renato Usatîi a reacționat într-un live despre secvența audio apărută în spațiul public, în care acesta ar negocia cu un consilier de-al lui Vlad Plahotniuc și ar vorbi despre modalități de a-i discredita pe Maia Sandu, Andrei Năstase și Igor Dodon.
17:00
Reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova, vicepremierul rus, Dmitri Kozak, salută faptul că ex-liderul PD, Vlad Plahotniuc, pe care-l numește „criminal” a părăsit țara. Declarațiile au fost făcute astăzi, 24 iunie, în cadrul unei conferințe de presă susținută împreună cu Igor Dodon.
Acum 6 ore
16:50
În acest weekend, în timpul desfăşurării Marelui Premiu al Franţei la Formula 1, divizia Renault Sport Racing a prezentat trei noi modele competiţionale, dedicate clienţilor interesaţi şi dezvoltate pe baza modelului de serie.Făcute pentru cupe single-make și competiţii deschise, această nouă generație de maşini bazate pe noul Clio oferă versatilitate fără precedent și accesibilitate pentru costuri tot mai mici.
16:30
Briefing susținut de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova, vicepremierul rus, Dmitri Kozak.
16:30
În timpul apropiat, șeful statului va întreprinde o vizită oficială la Bruxelles. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon în cadrul unei conferințe de presă.
16:30
Liderul Partidului Nostru Renato Usatîi vorbește într-un live despre secvența audio apărută în spațiul public, în care acesta ar negocia cu un consilier de-al lui Vlad Plahotniuc și ar vorbi despre modalități de -i discredita pe Maia Sandu, Andrei Năstase și Igor Dodon.
16:20
Vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari, a depus astăzi, 24 iunie, o sesizare la Procuratura Generală prin care solicită urmărirea penală pe numele viceprimarului Nistor Grozavu. Potrivit sesizării, Nistor Grozavu ar fi eliberat autorizație pentru construcția unui complex locativ pe strada Bogdan Voievod din sesctorul Rîșcani al capitalei, fără deciziile Consiliului Municipal Chișinău.
16:00
Accident evaluat în mod bizar de către un agent constatator de la serviciul Accidente Rutiere din cadrul DP a mun. Chișinău. S-a întâmplat în ziua de 21 iunie 2019, pe strada Mihail Sadoveanu 17 din sectorul Ciocana, lângă Centrul Multifuncţional nr.3.Potrivit părţii vătămate, agentul de poliţie a calificat-o vinovată în lipsa unei copii a unui proces verbal, dar şi în prezenţa a zeci de martori care consideră contrariul!
16:00
Prim-ministra Maia Sandu a spus că un grup de deputați va înregistra un proiect de lege care să desecretizeze informații de interes public pentru ca presa și cetățenii să afle cum au avut loc privatizările
15:50
Premierul Maia Sandu a arătat cabinetele în care fosta guvernare era stabilită la etajul cinci al clădirii Guvernului. Potrivit Maiei Sandu, cheltuielile pentru mentenanța clădirii Executivului au crescut de la un milion de lei anual în perioada anilor 2013-2016, până la 28 de milioane de lei în anul 2017 și 23 de milioane de lei, în anul 2018.
15:50
Cabinetul fostului viceprim-ministru Iulie Leancă este unul din cele mai luxoase din clădirea Guvernului, potrivit staff-ului actualei guvernări, în frunte cu Maia Sandu.
15:40
Briefing susținut de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova, vicepremierul rus, Dmitri Kozak.
15:30
Vizita Delegației Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European (PE), în frunte cu vicepreședinta PE, Heidi Hautala, a luat sfârșit. În cadrul unei conferințe de presă, oficialul european a menționat că membrii PE își exprimă sprijinul pentru noul Guvern și vor urmări cu interes progresul reformelor. De asemenea, Heidi Hautala susține că „noul Guvern este ambițios”, iar în următorul an, asistența macrofinanciară ar putea fi deblocată în întregime.
15:30
Premierul Maia Sandu a arătat cabinetele în care fosta guvernare era stabilită la etajul cinci al clădirii Guvernului. Potrivit Maiei Sandu, cheltuielile pentru mentenanța clădirii Executivului au crescut de la un milion de lei anual în perioada anilor 2013-2016, până la 28 de milioane de lei în anul 2017 și 23 de milioane de lei, în anul 2018.
15:10
Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a respins, luni, acțiunea formulată de Inspecţia Judiciară împotriva fostei procurore-şefe a DNA din România, Laura Codruţa Kovesi. Este a treia cercetare disciplinară de care scapă fosta șefă anticorupție.
15:10
„El de trei ori a plecat”. Aceasta este reacția fostului premier, Vlad Filat, fiind întrebat „cum comentează retragerea de la șefia PDM a politicianului Vlad Plahotniuc”.
Acum 8 ore
14:40
„Urmare publicării în presă a informațiilor precum că fostul deputat, Corneliu Dudnic, ar fi încălcat regimul juridic al incompatibilităților, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) informează sursele mass-media, societatea civilă și cetățenii interesați despre faptul că s-a autosesizat în acest sens”, anunță ANI, într-un comunicat de presă.
14:30
Avizul Comisiei de la Veneția, din data de 21 iunie, prin care au fost criticate deciziile Curții Constituționale a Republicii Moldova, din data de 7-8 iunie curent, a fost publicat integral.
14:30
Declarații de presă susținute de către Delegația Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European.
14:10
Parlamentul britanic a fost evacuat luni, pentru scurt timp, din cauza unei alarme de incendiu, informează Reuters, citând un martor.
14:01
Numărul solicitanţilor de azil în Uniunea Europeană a scăzut semnificativ după valul din 2015, dar blocul comunitar se confruntă totuşi cu o creştere importantă a numărului de aplicaţii din partea persoanelor fugite din Venezuela, ţară afectată de o criză politică şi economică profundă, a transmis luni Biroului European de Sprijin pentru Azil (EASO), potrivit Agerpres.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.