AUDIO // Ion Ceban cerea 50 de mii de dolari pentru a înceta protestele pe șantierele din Chișinău

Democracy.md, 12 iunie 2019 12:20

În înregistrea audio despre care am pomenit mai sus, un reprezentat al unei necunoscute firme de construcții, vine să ceară încetarea protestelor. Acesta la un moment dat i-a propus unui socialist, intermediar între firmele de construcții și Ion Ceban, 20 de mii de dolari, dar a primit ca răspuns că această sumă este mult prea mică. Datorită faptului că firma dată câștigă milioane, ar fi nevoie de minim 50 de mii de dolari, ca Ion Ceban să ordoneze încetarea protestelor.Reprezentantul companiei de construcții a fost de acord cu această sumă, dar a insistat ca banii neapărat să ajungă la Ion Ceban.De menționat este faptul că în același canal, a fost postat și un clip video în care sunt prezentate mai multe adrese, unde la un moment dat au protestat socialiștii, doar că, peste 2-3 ani, clădirile erau date în exploatare.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 4 ore
18:20
Un număr de 4741 de pacienți au beneficiat de asistență medicală de urgență pe parcursul zilelor de 5 și 6 maiPotrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în această perioadă s-a majorat numărul solicitărilor pe motiv de traumatisme și intoxicații cu alcool. De asemenea, au fost înregistrate 13 accidente rutiere, în urma cărora 16 pacienți cu traumatisme au primit asistență medicală de urgență la etapa de prespital.Patru echipe de asistență medicală urgentă au fost dislocate la Cimitirul Sfântul Lazăr și Cimitirul Central din capitală, pentru acordarea asistenței medicale. S-au adresat după asistență medicală 12 pacienți, ulterior cinci dintre aceștia au fost transportați în instituțiile medicale din capitală.Şi în timpul minivacanţei de Paşti numărul solicitărilor către medici de pe ambulanţe a crescut cu 15%.
17:20
Președintele Parlamentului a subliniat că stabilitatea politică și economică sunt foarte importante pentru dezvoltarea țării, iar colaborarea între forțele politice care au format majoritatea parlamentară este în măsură să asigure această stabilitate.Referindu-se la priorități, Zinaida Greceanîi a spus că investițiile nu vor veni în Republica Moldova, dacă investitorii nu vor avea încredere că există o justiție funcțională. ”Justiția trebuie să fie sub controlul cetățenilor”, a spus Zinaida Greceanîi. Potrivit ei, judecătorii, funcționarii și demnitarii trebuie să nu uite că depun jurământul în fața țării și nu a vreunui partid sau persoane.De asemenea, Zinaida Greceanîi a solicitat Parlamentului European suport și expertiză pentru comisiile de anchetă instituite în Parlament pentru asigurarea unor rezultate bune și a unor investigații calitative.
17:10
În ultimii ani, aceasta a devenit un adevărat brand de ţară, fiind inclusă de numeroşi designeri în creaţiile lor.Tema de anul acesta a Zilei Universale a Iei este „Sustenabilitate şi Identitate culturală”, potrivit paginii de facebook a comunităţii „La Blouse Roumaine”.Cunoscută la nivel local şi sub numele de ie, cămeşe, spăcel, ciupag etc., cămaşa, în cadrul portului femeiesc tradiţional românesc, a intrat în conştiinţa publică cu prima denominaţie, devenită generică. Ia a reprezentat întotdeauna piesa principală, care prin ornamentică, prin calitatea materialelor şi a execuţiei, punea în evidenţă statutul social-economic şi personalitatea purtătoareiIa, de-a lungul timpului, a suferit o serie de transformări, dar şi-a păstrat în linii mari forma moştenită, simplă, funcţională.
Acum 6 ore
15:20
Accidentul s-a produs azi dimineață, la ora 05:00 în orașul Florești. La volanul mașinii Opel Zafira se afla un bărbat de 44 de ani. După impact, șoferul a fugit de la fața locului. A fost depistat însă în scurt timp, la domiciliu. Acesta era în stare de ebrietate. Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore. Oamenii legii desfășoară acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.
Acum 8 ore
14:20
Potrivit medicilor, aceştia s-au infectat cu salmonela, după ce au mâncat bucate pregătite de o firmă de catering, care activa ilegal.Potrivit informaţiilor preliminare, la nunta din satul Revaca au participat în total peste 80 de persoane.
13:20
Data la care începe postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel se schimbă de la un la altul, în funcție de data când a fost marcat Paștele. Cu cât sărbătoarea Învierii Domnului este mai devreme, cu atât acest post este mai lung.Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel începe în lunea după Duminica Tuturor Sfinților, prima duminică după Pogorârea Sfântului Duh.Este un post relativ ușor, cu dezlegări la pește, vin și untdelemn în zilele de sâmbătă și duminică. În restul zilelor se mănâncă fructe şi legume.
Acum 12 ore
12:20
Amintim că săptămâna trecută edilul capitalei a anunțat că întreaga conducere a Pieței Centrale este demisă, iar de azi vor fi numite persoane noi, tehnocrate. Demiterea are loc după ce mai mulți agenți economici au depus sesizări în care se plâng de taxele ilicite pe care trebuie să le achite pentru prelungirea autorizațiilor sau a altor servicii.Codreanu a mai declarat atunci că a sesizat conducerea MAI, Andrei Năstase, dar și Procuratura Anticorupție.
11:20
Plahotniuc a propus colegilor din PDM să organizeze un congres politic, pentru a identifica cât mai curând cea mai bună candidatură pentru funcția de președinte al Partidului Democrat.Totodată, Vlad Plahotniuc a menționat că își păstrează mandatul de deputat, afirmând că „acest mandat vizează în primul rând respectarea votului pe care l-au dat oamenii, fiind mandatul care a acumulat cel mai mare număr de voturi în Moldova, la alegerile din februarie”.
10:20
09:20
Mai mult de 2 zile în urmă
18:20
Incidentul a avut loc în timpul unui eveniment de la Mansion House. Mai mulţi protestatari au intrat în sala în care avea loc evenimentul pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice. Mark Field şi-a cerut scuze după incident şi spune că a acţionat instinctiv crezând că femeia ar fi fost înarmată.
17:20
Anunțul a fost făcută astăzi în cadrul unei conferințe de presă.„De luni în toată conducerea Pieței Centrale vor fi persoane noi. Vom efectua un audit că să fie prezentate toate activitatea din ultimii ani a întreprinderii că să vedem venituri, încasări. Întreprindera are datorii de 60 de milioane de lei pe care Primăria trebuie să le achite.Tot ce-mi doresc este să modernizăm Piață Centrală că să fie un loc cu care să ne mândrim” a declarat Ruslan Codreanu.
16:20
Vibrionul holeriformic non-01 a fost identificat în trei lacuri: Vatra, cel din Parcul La Izvor și Valea Morilor. În Nistru, a fost depistat în luna mai, în iunie nu a fost depistat. Specialiștii nu exclud ca acesta să apară mai târziu. Cele mai sigure bazine acvatice sunt cele cu surse de apă dirijate, adică cele deținute și îngrijite de agenți economici. Persoanele care nu sunt dispuse să renunțe la scăldatul în lacuri, ar trebui, cel puțin, să facă un duș după.În zona de agrement La Izvor, în probele de nisip a fost depistată toxocara canis, care poate provoca toxocaroza, atât la copii, cât și la adulți. Nisipul este infectat prin deșeurile menajere lăsate de oameni în urma odihnei, dar și prin excrementele animalelor.
15:20
Plantele de cannabis, au fost depistate de polițiști pe două loturi de pământ arabil care creșteau printre plantele de porumb și care erau cultivate și îngrijite corespunzător. Loturile de pământ arabil erau îngrijite de două femei cu vârstele de 35 ani și respective 42 ani, locuitoare a comunei Trușeni mun. Chișinău.Toate plantele depistate de polițiști au fost smulse, ridicate și sigilate pentru a fi supuse expertizei specializate. În cazul în care femeile ar fi reușit comercializarea acestora ar fi obținut un profit de peste 80 000 lei.Conform legislației în vigoare, persoanele vinovate riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 20 000 lei la 35 000 sau muncă neremunerată în folosul comunității de până la 150 de ore sau închisore de până la 1 an.
14:20
Salvatorii au misiunea demontării plăcilor de beton, care atârnă de pe blocul avariat. La faţa locului angajaţii Inspectoratului vor utiliza o autoscară cu braţ cotit pentru a demonta cu maximă siguranţă materialele constructive, care reprezintă risc sporit. Pentru efectuarea lucrărilor complexe activează echipe de alpinişti dar şi echipaje de salvatori competenţi în domeniul lucrărilor de deblocare. În total în misiune sunt implicaţi 70 de angajaţi IGSU cu 7 unităţi de tehnică. Pentru gestionarea şi monitorizarea situaţiei continuă funcţionarea la faţa locului a Celulei de Criză.
13:20
Denumirea de Solstiţiu (Soarele stă) este dată de faptul că la data respectivă are loc schimbarea gradientului mişcarii Soarelui în raport cu declinaţiile acestuia. Soarele aflându-se la culminaţie (pentru latitudinea medie a ţării noastre) la 67° 52' deasupra orizontului, durata zilei va avea cea mai mare valoare din an, respectiv 15h 32m, durata nopţii fiind de numai 8h 28m. Din acelasi motiv şi crepusculul are durata maximă din an, iar la latitudinile ridicate, crepusculul se prelungeşte toată noaptea, locuitorii regiunilor respective fiind martorii frumoaselor „nopţi albe”.După momentul Solstiţiului de vară, durata zilei va începe sa scadă, iar a nopţii să crească, timp de 6 luni, până la 21 decembrie, momentul solstiţiului de iarnă. Evident, în emisfera sudică a Pământului fenomenul se derulează în sens invers.Solstiţiul de vară este din vechime legat de strângerea recoltei.
12:20
De asemenea, într-un comunicat, reprezentanții Poștei Moldovei declară că Maia Sandu a venit cu acuzații și cere demisii fără a prezenta probe concludente, „bazându-se doar pe cele auzite pe culoar”.
11:20
Rezultatele examenelor vor fi afișate în Centrele de Bacalaureat începând cu ziua de miercuri, 26 iunie, iar cei care nu vor fi de acord cu nota primită vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a depune contestații– în zilele de 26 și 27 iunie.Rezultatele finale vor fi anunțate pe 4 iulie, după examinarea tuturor contestațiilor.
10:20
Ratele oficiale de schimb – Banca Națională a Moldovei la data: 21.06.2019, transmite...
09:20
20 iunie 2019
18:20
Terenurile sunt amplasate în preajma blocurilor de locuinţe din cartierul Telecentru și sectorul Botanica și au fost reabilitate pin intermediul Proiectului municipal de amenajare a terenurilor sportive, pentru anul 2019.Alte 3 obiective de acest fel urmează să fie deschise pentru cetățeni săptămâna viitoare, în sectoarele Botanica și Ciocana.Primarul de Chișinău a precizat că noile spații pentru sport vor putea fi utilizate de toți locuitorii blocurilor din preajmă, pentru întremarea sănătății, precum și pentru socializarea între vecini, prin intermediul sportului. De asemenea, pe durata vacanței de vară, aici se vor juca copii de la centrele comunitare din oraș.Terenurile reabilitate sunt finisate cu gazon artificial multisport sau suprafață moale solidă; au împrejmuire perimetrală a terenului cu stâlpi metalici și panouri de gard zincat, precum și instalații de iluminat nocturn.
18:00
Știrea a apărut prima dată pe Komersant.ru, un portal rusesc apropiat de Kremlin.Această știre vine după ce zilele trecute, Renato Usatâi, fostul primar din Bălți, un personaj toxic folosit de FSB, care fusese judecat și condamnat pentru tentativă de crimă și fraudă a fost eliberat, iar mandatul său de arestare anulat.Aceste lucruri nu sunt simple evenimente și nici nu putem spune că în urma unor cercetări, în urma descoperiri sau unor probe noi, justiția a făcut dreptate. Timpul prea scurt, modul în care au fost făcute, par mai degrabă ordine executate de judecători. Așa cum Curtea Constituționala a Moldovei a anulat deciziile sale privind constituirea Parlamentului, suspendarea lui Dodon, emise cu câteva zile înainte, justificând totul cu un pretext hilar, în realitate fiind doar adaptare a Curții la noile realități, supunându-se noului stăpân, așa pare că avem și aici în aceste cazuri.
17:20
Această opinie a fost exprimată de către directorul Institutului pentru studii diplomatice, politice și de securitate, fostul ministru adjunct al Afacerilor Externe, Valeriu Ostalep, comentînd inițiativa respectivă a deputatului Vladimir Bolea, aprobată în ajun de „Comisia cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media”, scrie Noi.md.„Peste două luni, vor începe să ne ceară votul pentru „profesioniști” în Primărie. Țineți minte această încercare - proiectul unei legi proaste, care înseamnă că noi nu sîntem în stare să organizăm munca elementară de administrare a orașului și, de aceea, nimeni nu va construi nimic timp de un an. Chipurile. De ce un an? Ce trebuie să facă cei care au investit deja bani, au luat un împrumut, ce ar trebui să facă profesioniștii din acest domeniu? Să caute un loc de muncă peste hotare? Viața este mai grea, dar mai scurtă?", a scris Valeriu Ostalep pe pagina sa de pe o rețea socială.
16:20
Incidentul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 01:00, într-un apartament de pe bulevardul Constantin Negruzzi, din sectorul Centru, al capitalei. Experții urmează să se expună care ar fi cauza exploziei. Preliminar ar fi vorba de o grenadă. La moment ofițerii de investigație și urmărire penală întreprind măsuri speciale de investigație.
15:20
„Astăzi, 20 iunie 2019, dl Mihai Poalelungi și-a dat demisia din funcția de judecător și de Președinte al Curții Constituționale”, se arată într-un anunț plasat pe pagina oficială a Curții Constituționale.
14:20
Distincţiile au fost oferite locotenent–colonelului Jeffrey Muir, ataşatul apărării al SUA în ţara noastră, şi maiorului Michael Sterling, şeful biroului cooperare bilaterală SUA, cu ocazia încheierii mandatelor şi pentru eforturile depuse la susţinerea şi dinamizarea parteneriatului moldo-american pe dimensiunea apărării.Pavel Voicu le-a mulţumit celor doi oficiali militari americani pentru contribuţie personală la desfăşurarea unor proiecte comune, care au avut ca finalitate dezvoltarea şi reformarea Armatei Naţionale.În cadrul aceluiaşi eveniment a fost prezentat noul şef al biroului cooperare bilaterală SUA, maiorul Patrick Mohan. Cu acest prilej, ministrul Voicu i-a urat succes ofiţerului american în exercitarea mandatului, exprimându-şi convingerea că maiorul Mohan va contribui la impulsionarea agendei moldo-americane pe segmentul de apărare.
13:20
Inspectorul spune că unii locatari s-au lăsat greu convinşi să iasă din case. Motivul este că nu vroiau să-şi lase bunurile agonisite de-o viaţă.„În momentul acesta, să vă spun sincer, parcă eram eu cel mai mare duşman şi îmi spuneau cine eşti tu. Să nu fi insistat să facă evacuarea, că hai şi am sta până dimineaţa, iată uitaţi-vă câte avea să fie, oameni pierduţi”, a spus Igor Bordian, inspector de stat al agenţiei de supraveghere tehnică Nord.Inspectorul spune că munca grea abia începe. În zilele următoare urmează să fie inspectate şi alte blocuri de locuit din zonă.În prejma blocului avariat sunt încă trei blocuri de locuit a câte nouă etaje.
12:20
În primul caz, polițiștii au fost alertați la ora 20:35 despre un înec în lacul din Parcul Valea Morilor.Oamenii legii au stabilit că bărbatul avea 32 de ani, a mers la scăldat cu un cunoscut și nu a mai ieșit din apă. Bărbatul a fost scos din lac de către salvamari, medicii au întreprins toate măsurile de resuscitare, dar bărbatul nu a mai putut fi salvat.Al doilea caz s-a întâmplat aproape de ora 21.00, în Parcul „La Izvor”, când un tânăr de 21 de ani a mers să se scalde și nu a mai ieșit din apă. Victima era originară din raionul Șoldănești și a mers la lac împreună cu niște cunoscuți. Cadavrul tânărului a fost scos din apă la scurt timp de către salvamari.
11:20
Se cunoaște că în urma ploilor torențiale din ultima perioadă subsolul blocului a fost inundat.Contactat de IPN, Piotr Grosu, specialist în construcții din cadrul Primăriei Otaci, a declarat că oamenii au semnalat, încă acum câteva zile, fisuri în pereții casei. Specialiștii au efectuat verificări și le-au recomandat să părăsească imobilul. Ieri, după efectuarea verificărilor suplimentare, administrația orașului a dispus evacuarea forțată a locatarilor. Sinistrații au plecat, în mare parte, pe la rude. Câteva persoane au fost cazate temporar în școala din localitate, unde li se asigură alimentație, apă și alte produse necesare.Potrivit lui Piotr Grosu, la fața locului sunt așteptați experți din raion și de la Chișinău, care se vor expune privind cauzele prăbușiri.Blocul nu va fi supus reconstrucției, urmând a fi demolat.Nouă etaje s-au prăbușit aseară, în jurul orei 21.20.
10:20
Ratele oficiale de schimb – Banca Națională a Moldovei la data: 20.06.2019, transmite...
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.