Europarlamentare 2019 // Încep să apară primele rezultate din diaspora. Cum a votat Noua Zeelandă

Deschide.md, 26 mai 2019 16:10

Social-democraţii au suferit o înfrângere clară în Noua Zeelandă, ţară unde Alianţa 2020 USR-PLUS a câştigat detaşat. La finalul procesului de votare din Noua Zeelandă, Alianţa 2020 USR PLUS a câştigat 64% din voturi, urmată de PNL cu 17% şi PSD cu 6%, au precizat surse politice la care face referie adevarul.ro. Numărul total al celor care au votat a fost de 169 de români.  Noua Zeelandă e prima ţară în care s-au deschis urnele de vot pentru români, deci şi prima unde s-a terminat programul de v...

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 8 ore
22:40
Preşedinţia română a Consiliului UE a organizat împreună cu Programul Alimentar Mondial (PAM), la Bruxelles, în clădirea Consiliului UE, expoziţia cu tema „Explorarea puterii de inovare pentru prevenirea şi soluţionarea crizelor”, în intervalul 11 - 14 iunie, conform unui comunicat al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.
22:30
Preşedinţia română a Consiliului UE a organizat împreună cu Programul Alimentar Mondial (PAM), la Bruxelles, în clădirea Consiliului UE, expoziţia cu tema „Explorarea puterii de inovare pentru prevenirea şi soluţionarea crizelor”, în intervalul 11 - 14 iunie, conform unui comunicat al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.
22:10
Prima slujbă oficiată în Catedrala Notre-Dame din Paris după incendiul din aprilie care a afectat lăcaşul de cult a avut loc sâmbătă, potrivit Reuters.
Acum 12 ore
21:40
Jeff şi Pauline Carpoff, deţinătorii companiei DC Solar l-au convins pe Warren Buffet să investească într-o afacere inexistentă în jur de 40 mil. dolari. Afacerea era o schemă ponzi unde numeroşi investitori ar fi contribuit cu până la 800 de milioane de dolari. Cu banii proveniţi din fraudă ,cuplul a cumpărat 90 de vehicule de lux printre care se numără şi un Ford Mustang evaluat la 1 mil. de dolari, scrie Business Insider.
21:20
Expoziţia „Picasso, naşterea unui geniu”, cea mai mare expoziţie cu lucrări ale celebrului pictor spaniol ce a fost prezentată în China, a fost vernisată sâmbătă, la Beijing.
21:00
Accidentul aviatic în care a fost implicat un avion Suhoi Superjet 100 al companiei ruse Aeroflot la începutul lunii mai, la Moscova, a fost provocat de dezactivarea sistemului de pilot automat din cauza unui fulger, şi de probabile erori de pilotaj, au anunţat vineri anchetatorii într-un raport, transmite AFP.
20:10
Ex-premierul Pavel Filip a avut o întrevedere, într-o atmosferă mai relaxantă, cu cei alături de care a lucrat în ultimii trei ani.
20:10
Huawei pregătește lansarea unei mașini autonome în următorii doi ani, susține Dang Wenshuan, directorul de strategie al companiei chineze.
19:50
Cel mai mare avion hibrid din lume a făcut primul test cu un pilot la manșă. Zborurile comerciale ar putea începe peste doi ani și ar trebui să fie mai puțin poluante și mai line. Poate chiar și mai ieftine.
19:10
Alte două persoane spitalizate au murit în Marea Britanie în urma unei infecţii cu listeria, după ce au consumat sandviciuri şi salată preambalate, bilanţul deceselor ajungând la cinci, a anunţat vineri direcţia britanică pentru sănătate publică, Public Health England (PHE), potrivit AFP.
19:00
În data de 15 iunie 1889, a încetat din viaţă Luceafărul poeziei româneşti, poetul Mihai Eminescu. Născut Mihail Eminovici, poetul este considerat cel mai important reprezentant al literaturii romantice din România. Data şi locul naşterii lui Mihai Eminescu au fost acceptate ca fiind pe 15 ianuarie 1850, în Botoşani, deşi informaţiile privind acest subiect variază. Eminovici Mihai era cel de-al şaptelea din cei unsprezece copii ai unui mic boier, Gheorghe Eminovici, şi ai Ralucăi Eminovici, născută Juraşcu.
18:30
Acoperișul unei vile luxoase din orașul Durlești a fost coprins de flăcări, după ce în această după-amiază ar fi fost lovit de un fulger.
18:20
Acoperișul unei vile luxoase din orașul Durlești a fost coprins de flăcări, după ce în această după-amiază ar fi fost lovit de un fulger.
18:10
Membrii formaţiei americane Metallica i-au făcut un cadou extraordinar unui puşti în vârstă de 13 ani, invitându-l să cânte împreună pe scenă piesa "Seek & Destroy", potrivit nme.com.
18:00
Marele cineast italian Franco Zeffirelli a murit la vârsta de 96 de ani, transmite sâmbătă AFP care citează presa italiană. Regizorul a murit la reşedinţa sa de la marginea Romei.
17:30
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a întreprins sâmbătă cea de-a doua sa vizită oficială în Donbas de la învestirea sa în funcție. Acesta a avut întrevederi cu antreprenori ai micului și marelui business din Mariupol, cu care a discutat viitoarele planuri de dezvoltare a infrastructurii din regiune.
17:20
Tragedie în localitatea Grăseni, din raionul Ungheni, după ce un tânăr a intrat într-un bazin din localitate, dar nu a mai ieșit. Cazul a avut loc astăzi, în jurul orei 11:10.
17:20
Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, afirmă, la 130 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu, că nu există român onest astăzi care să nu recunoască în poet exprimarea cea mai bună a corzii noastre sufleteşti, autorul „Glossei” rămânând „valoarea absolută a culturii româneşti”.
16:50
„Dacă Curtea Constituțională și-a schimbat poziția, eu nu am decât să mă conformez acestei decizii”. Declarația aparține vicepreședintelui Partidului Democrat, Vladimir Cebotari.
Acum 24 ore
16:40
Naționala de fotbal a Moldovei a urcat o treaptă în clasamentul FIFA şi se află în prezent pe locul 170, transmite IPN.
16:20
O bombă americană de 100 de kilograme datând din al Doilea Război Mondial a fost dezamorsată în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce a fost descoperită în centrul Brerlinului, în apropiere de Alexanderplatz, a anunţat poliţia locală.
16:10
Odată ce călugărițele au recunoscut că au păcătuit, ele nu mai sunt călugărițe și, de fapt, trebuie să-și dea demisia. Astfel comentează editorialistul „Ziarului Național”, Nicolae Negru, decizia Curții Constituționale prin care au fost revizuite hotărârile din 7-9 iunie.
15:40
Prim-ministrul Maia Sandu acuză Curtea Constituțională de faptul că aceasta, în loc să recunoască că „a participat la încercarea disperată a Partidului Democrat de a se menține ilegal la putere, își justifică decizia doar prin faptul că aceasta ar fi situația la momentul de față în Republica Moldova” și solicită demisii imediate ale magistraților. Reacția vine după ce magistrații CCM și-au anulat hotărârile din 7-9 iunie.
15:30
Doi indivizi au intrat în vizorul oamenilor legii, după ce ar fi șantajat o tânără în vârstă de 24 de ani. Aceștia au cerut de la victimă 20 de mii de lei pentru ca să nu-i arate soțului său o înregistrare video în care ultima ar fi întreținut relații sexuale cu un alt bărbat.
14:50
Igor Dodon salută decizia Curții Constituționale prin care au fost revizuite hotărârile pronunțate în data de 7-9 iunie 2019.
14:30
Din R. Moldova și-ar fi luat zborul, ieri-noapte, cel puțin nouă persoane, susține ministrul de Interne din Guvernul Sandu, Andrei Năstase, care a mers „personal” la Aeroportul Internațional Chișinău pentru „a curma o eventuală plecare a unor indivizi care sunt sub interdicție judecătorească”.
14:10
Curtea Constituțională a anulat hotăririle sale din perioada 7-9 iunie. Decizia a fost pronunțată cu puțin timp în urmă.
14:00
Ministrul Apărării în Guvernul condus de Maia Sandu și fostul consilier pentru misiuni speciale al lui Igor Dodon, Pavel Voicu, evită să răspundă la întrebarea dacă își dorește retragerea forțelor militare ruse din regiunea transnistreană, dar și ce măsuri ar urma să întreprindă în această direcție.
13:40
Preşedinţia română a Grupului de Lucru VISA a lansat, vineri, "Compendiul Preşedinţilor Grupului de lucru VISA", document digital care centralizează echipele fiecărei preşedinţii rotative a Grupului de lucru VISA, priorităţile iniţiale, rezultatele fiecărui proiect şi liniile de acţiune viitoare.
13:40
Curtea Constituţională va pronunţa, la ora 14.00, dispozitivul Hotărârii de revizuire a actelor sale pronunţate în perioada 7-9 iunie.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.