Europarlamentare 2019 // ora 12:00 - Prezenţa la vot este de peste 15%. Cum se votează în R.Moldova

Deschide.md, 26 mai 2019 12:40

Duminică, la ora 12.00, prezența la vot la alegerile europarlamentare este de 15,06 %, iar la referendumul convocat de președintele Klaus Iohannis - 12,16%. Prezența este mult peste cea de la parlamentarele din 2016, când la aceeași oră era de 12,47%. • La europarlamentare, până la ora 12.00 votaseră 2.751.184 de persoane, iar la referendum - 2.222.365. În R. Moldova, până acum au votat peste 11 mii de cetăţeni. La alegerile parlamentare din 2016, la ora 12.00, prezența la urne era de 12,47%, la...

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 8 ore
22:00
Sute de persoane au fost evacuate, marţi, dintr-un tren blocat în gara Aeroportului din Düsseldorf (vestul Germaniei), din cauza defectării sistemului de aer condiţionat pe fondul temperaturilor foarte ridicate, relatează site-ul publicaţiei Focus.
21:50
Ministrul de Externe, Nicolae Popescu, vine cu o reacție după ce deputații Partidului Democrat au propus azi audierea demnitarului în legătură cu votul pro-Rusia a lui Andrei Năstase și Vlad Bătrâncea la APCE.
21:40
În perioada estivală, Serviciul Fiscal de Stat (SFS) va monitoriza activitatea prestatorilor serviciilor de agrement. Astfel, în perioada iunie - august, aceștia vor fi supuși controalelor inopinate, informează MOLDPRES.
Acum 12 ore
21:10
Moneda unică europeană și dolarul american se vor ieftini miercuri, 26 iunie, în raport cu leul moldovenesc, potrivit ratelor oficiale de schimb valutar afișate de Banca Națională a Moldovei (BNM), informează MOLDPRES.
20:50
Fundaţiile lui George Soros pentru o Societate Deschisă, cunoscute cel mai bine pentru finanţarea militanţilor pentru drepturile civile în Europa de Est şi în statele în curs de dezvoltare, se orientează tot mai mult către prospera Europă de Vest, ca răspuns la ascensiunea extremei drepte în această parte a continentului, scrie marţi Reuters.
20:40
Rocco Morabito, un lider al mafiei italiene, supranumit „regele cocainei din Milano”, împreună cu alți trei deținuți, a evadat dintr-o închisoare din Uruguay, acolo unde aștepta să fie extrădat în Italia, anunță The Guardian.
20:00
Radu Marian, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, care este condus de Maia Sandu, spune că noua guvernarea s-a grăbit să schimbe șeful de la SIS fără niciun concurs pentru că Republica Moldova se află „în condițiile unui stat capturat”.
19:30
Marea Neagră, spre deosebire de zona baltică, oferă Rusiei mai multe oportunităţi de a provoca necazuri Alianţei Nord-Atlantice, în special României, a declarat dr. Thomas-Durell Young, lector superior la Şcoala navală postuniversitară din SUA, într-un interviu pentru Monitorul Apărării.
19:00
Kremlinul este mulțumit de adoptarea rezoluției Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care redă delegației ruse dreptruile pierdute ca urmare a anexarii de catre Rusia a peninsulei Crimeea, în 2014, a declarat jurnaliștilor Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Rusiei, potrivit TASS.
18:50
Deputații din partea PSRM și a blocului ACUM au votat în prima lectură un proiect care transformă Consiliul Suprem de Securitate într-un organ de stat care își va subordona toate instituțiile statului. Conducătorii autorităților publice centrale care vor refuza să prezinte CSS-ului datele solicitate, riscă pedepse de ordin contravențional sau chiar dosare penale.
18:40
Fostul campion mondial la box Vladimir Kliciko a fost salvat de către Paza de coastă din Spania după ce iaftul pe care se afla a fost cuprins de flăcări, transmite BBC.
18:30
Municipalitatea a dat startul lucrărilor de reabilitare a zonei pietonale și iluminare a edificiilor din centrul istoric al capitalei, în perimetrul străzilor Maria Cebotari – Alexei Șciusev – Sfatul Țării – Mihail Kogălniceanu. Reabilitarea zonei pietonale a cartierului este prevăzută pentru o perioadă de trei luni, se spune într-un comunicat de presă al Primăriei municipiului Chișinău, citat de IPN.
18:30
Inspectoratul General al Poliției are un nou șef-adjunct, asta după ce Gheorghe Cavcaliuc și-a dat demisia. Locul acestuia a fost ocupat de către Eugen Piterschi, ex-șef al Direcției inspectare efectiv din cadrul IGP.
18:10
Interesele Rusiei, Uniunii Europene și ale SUA converg în ceea ce privește transferul de putere din Republica Moldova și acestea au avut aceeași abordare. Opinia a fost exprimată la dezbaterile publice cu tema: „Transferul pașnic de putere: motive, condiții și consecințe – factorul extern”, organizate de Agenția de presă IPN și Radio Moldova și a aparținut lui Igor Boțan, expertul permanent al proiectului.
18:00
Ministerul de Externe spune că votul lui Andrei Năstase și al lui Vlad Bătrâncea nu reprezintă poziția Guvernului sau a statului.
17:50
Ex-premierul Pavel Filip consideră că „Un doctor pentru tine”, campania lansată în 2018 la inițiativa sa, a fost gândită ca o „soluție temporară” până la edificarea unui sistem medical sănătos în R. Moldova. Astfel, democratul afirmă că acest program nu trebuia stopat de noua ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco.
17:30
Partidul Liberal Democrat din Moldova a criticat dur votul acordat de către delegația Parlamentului R.Moldova în favoarea revenirii Rusiei la APCE și-l consideră drept un vot al rușinei și o trădare a Ucrainei.
17:10
Vicepreședintele Parlamentului Monica Babuc a propus audierea ministrului de Externe Nicu Popescu în legătură cu votul pro-Rusia a lui Andrei Năstase și Vlad Bătrâncea la APCE.
17:10
Funcția de secretar de stat va deveni funcție de demnitate publică. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat marţi, 25 iunie, în primă lectură de către legislativ.
17:10
Ucraina și-a rechemat ambasadorul de la Consiliu Europei pentru consultări. Decizia a fost luată ca urmare a votului din APCE care a aprobat revenirea delegației Federației Ruse. Anunțul a fost făcut de către Pavel Klimkin, ministrul afacerelor externe a Ucrainei, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
16:40
Partidul Liberal Democrat din Moldova a criticat dur votul acordat de către delegația Parlamentului R.Moldova în favoarea revenirii Rusiei la APCE, și-l consideră drept un vot al rușinei și o trădare a Ucrainei.
Acum 24 ore
16:10
Surpriza cea mai mare a începutului de săptămână e că Andrei Năstase a votat pentru Rusia, ca acesteia să-i fie restabilit dreptul de vot în Adunarea Parlamentară în Consiliul Europei.  E șocant că cel care se declară proeuropean votează pentru Rusia, alături de deputatul PSRM-ist Vlad Bătrâncea. Că cel din urmă a votat pentru Rusia nu mă miră, pentru că acesta e un cunoscut putinofil și un antieuropean înrăit. Vlad Bătrâncea a rupt harta României în bucăți și este românofob. Vlad Bătrâncea este...
16:10
Premierul Maia Sandu nu a vrut să comenteze votul în favoarea revenirii Rusiei la APCE, dat de colegul ei Andrei Năstase.
15:50
Nu au trecut decât câteva ore de la alerta cu explozibil de azi dimineață de la Curtea de Apel Chișinău, că oamenii legii au fost anunțați din nou că sediul aceleiași instituții ar fi minat.
15:30
Fostul speacker Andrian Candu critică votul lui andrei năstase pentru revenirea Rusiei la APCE. Mai mult decât atât, democratul se întreabă dacă nu cumva „sumele primite de Dodon pentru „ȋntreținere” de la Moscova, se ȋmpart la 3?
15:30
Majoritatea ACUM-PSRM a votat revenirea Serviciului de Informații și Securitate în subordinea parțială a președintelui Republicii Moldova. Proiectul a fost votat în lecuta II de către deputații PSRM și ACUM.
15:20
Indemnizaţia pentru copii a câte 200 de lei pe lună se amână din nou. Deputaţii ACUM-PSRM nici astăzi nu au inclus proiectul pe ordinea de zi a Parlamentului. Asta chiar dacă fracţiunea PDM a propus în cadrul şedinţei Legislativului ca documentul să fie examinat.
15:10
Alexandru Esaulenco a fost votat, de 59 de deputați socialiști și ai Blocului „ACUM”, în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Imediat acesta l-a propus pe Artur Gumeniuc la funcția de director adjunct al SIS, secretar al consiliului pe sectorul apărării a președintelui Dodon.
14:50
Vicepreședintele Parlamentului Monica Babuc a propus audierea ministrului de Externe Nicu Popescu în legătură cu votul pro-Rusia a lui Andrei Năstase și Vlad Bătrâncea la APCE.
14:40
Un bărbat s-a pornit la pescuit, dar nu s-a mai întors. Acesta a murit electrocutat, după ce ar fi atins cu undița firele de înaltă tensiune.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.