Ion Lazarenco, moldoveanul candidat la Premiul Nobel pentru Pace, și-a lansat primul spot video

Deschide.md, 25 mai 2019 18:00

Ion Lazarenco - moldoveanul care candidează la Premiul Nobil pentru Pace și-a lansat primul spot.  Candidatura lui Ion Lazarenco, sportivul care a traversat înot, din prima încercare, cele 7 strâmtori, a fost acceptată pentru a fi înaintată la Premiul Nobel. Actele au fost depuse de premierul Pavel Filip, înregistrarea fiind realizată cu succes. În perioada următoare, Ion Lazarenco va fi promovat pe plan internațional prin numeroase activități, care vor contribui la informarea societății despre...

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 5 minute
21:00
Cea mai mare temperatură la nivel mondial a fost înregistrată în Kuweit, 63 de grade Celsius la soare, potrivit autorităților locale, însă cifrele trebuie să fie confirmate de specialiștii World Meteorological Organisation (WMO).
Acum 30 minute
20:40
Comisiei de anchetă „pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale” este o comisie lipsită de substanță și lipsită de rezultat. De această părere este vicepreședintele Partidului Democrat, fostul speaker al Parlamentului, Andrian Candu.
Acum o oră
20:10
Prim-vicepreședintele Partidului Democrat și președintele fracțiunii parlamentare a PDM, Pavel Filip, a avut o întrevedere cu comisarul european pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn.
Acum 2 ore
20:00
Procesul de recertificare a Unităţii de Integrare a Forţelor NATO (NFIU) din România a fost finalizat, miercuri, la finalul unor evaluări făcute de experţi militari români şi internaţionali, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Apărării Naţionale.
19:30
Vicepreședintele Partidului Democrat, Andrian Candu, anunță că în adresa liderului democraților, Vlad Plahotniuc, au venit mai multe amenințări din partea Federației Ruse. Declarația a fost făcută cu puțin timp în urmă în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la postul de televiziune TVR Moldova.
19:10
Comisia parlamentară pentru cultură, educaţie, ştiinţă, tineret, sport şi mass-media a aprobat miercuri introducerea unui moratoriu pentru o perioadă de un an la construcţia clădirilor în municipiul Chişinău, precum şi un proiect de lege menit să sporească transparenţa în procesul de obţinere a autorizaţiilor de construire.
19:10
Renato Usatîi a venit la Primăria Bălți pentru a-și ridica ultimul salariu în calitatea sa de edil al „capitalei de nord”. Suma de 2 093 lei i-au fost oferiți de actualul primar, Nicolai Grigorișin, în plic.
Acum 4 ore
18:40
Asistentul special al președintelui Statelor Unite pentru afaceri europene și ruse, Fiona Hill va demisiona din funcția sa deținută în Consiliul de Securitate Națională al SUA, începând cu luna august. Hill a fost numită în funcție în aprilie 2017, fiind considerată susținătoarea unei strategii dure în relația cu Kremlinul.
18:40
Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a declarat pentru Radio Europa Liberă că cetățenii RM vor relații bune cu toți partenerii externi, fie Rusia, SUA sau UE. În aceeași ordine de idei, consideră ministrul, Republica Moldova este prea mică pentru a-și permite să sufere din cauza conflictelor geopolitice.
18:20
Igor Dodon susține că „pentru realizarea tuturor reformelor necesare țării va fi nevoie de cel puțin un an, însă ar fi ideal ca actuala configurare a guvernării să fie menținută pentru toți cei patru ani de mandat parlamentar”. Opinia a fost exprimată azi în cadrul întrevederii cu Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, care se află cu o vizită de lucru în Republica Moldova.
18:10
Preşedintele iranian Hassan Rouhani a calificat miercuri sancţiunile adoptate de SUA împotriva ţării sale drept „crimă împotriva umanităţii” şi consideră că ultimele măsuri decise de Teheran în cazul acordului nuclear sunt „minimul” a ceea ce Iranul putea face ca răspuns.
18:10
O echipă de experți ai Fondului Monetar Internațional, condusă de către Ruben Atoyan, va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 26 iunie – 10 iulie. Despre vizită anunță, într-un comunicat de presă, Volodymyr Tulin, reprezentant permanent al FMI în Republica Moldova, transmite IPN.
17:10
Comisarul european pentru migraţie şi afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, a declarat că România nu este departe de momentul aderării la spaţiul Schengen, în prezent lucrându-se la aspectele tehnice pentru acest demers.
17:10
Asistența macrofinanciară din partea UE pentru R. Moldova, suspendată acum doi ani, ar putea fi reluată în toamna curentă, a anunțat astăzi comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, care se află pentru a doua oară la Chișinău în această lună.
Acum 6 ore
16:30
Duma de Stat din Rusia (camera inferioară a parlamentului federal) a aprobat marţi proiectul de lege privind suspendarea participării Rusiei la Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF) încheiat cu SUA în 1987, informează EFE.
16:20
Lucrările de amenajare a teritoriului adiacent havuzului din Parcul „Valea Trandafirilor”, sectorul Botanica, sunt în toi și vor fi definitivate la mijlocul lunii iulie, a declarat șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Ion Burdiumov, solicitat de IPN.
16:10
Centrul de cercetări ştiinţifice din UTA Gagauz-Yeri şi Institutul pentru patrimoniu cultural al R. Moldova au efectuat primele săpături în zona satului Cazaclia, unde au fost descoperite mai multe exemplare arheologice. Acestea fac parte din perioada medievală, din timpurile stăpânirii stepei Bugeacului de către hanul Nogai, transmite MOLDPRES.
15:50
Cancelarul german Angela Merkel a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin este conştient de faptul că Germania doreşte ca Ucraina să rămână ţară de tranzit pentru gazele ruseşti exportate spre Europa chiar şi după inaugurarea gazoductului subacvatic Nord Stream 2.
15:10
Fostul preşedinte al Franţei Nicolas Sarkozy a fost inculpat, miercuri, pentru acte de corupţie, într-o investigaţie privind interceptări telefonice, afirmă surse judiciare citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.
Acum 8 ore
15:00
Vladislav Kulminski a fost numit pe 18 iunie consilier al prim-ministrului Maia Sandu. Pe Vladislav Kulminski îl cunoaștem pentru promovarea moldovenismul civic, este unul dintre autorii studiului despre națiunea civică moldovenească. Acesta mai este și unul dintre consilieri care a luat bani de la miliardarul american George Soros în anii 2013 - 2014, pentru niște presupuse studii, în timpul când era angajat al cabinetului prim-ministrului Iurie Leancă,
14:40
Autoritățile olandeze au făcut publice numele celor patru reprezentanți ai conducerii armatei ruse care, potrivit unei anchete internaționale, sunt implicați în prăbușirea aeronavei de pasageri Boeing 777 în vara anului 2014 în Donbas.
14:30
Deputatul „Frontului popular”, inițiatorul și curatorul platformei „Rezistență informațională” din Ucraina, Dmtri Tîmciuk, a decedat la 46 de ani, urmare a unei răni fatale în cap, a informat ofițerul de presă al Poliției Naționale din Ucraina, Iaroslav Trakalo, transmite RBC Ukraina.
14:20
O navă exploatată sub pavilionul R. Moldova a fost reținută acum două zile de către autoritățile spaniole în timp ce transporta circa zece mii de kilograme de hașiș.
13:50
Igor Dodon spune că fracțiunea PSRM din Legislativ este gata să susțină reformele promovate de Guvernul condus de Maia Sandu și anunță că va face tot posibilul ca majoritatea parlamentară ACUM-PSRM să fie pentru o perioadă cât mai lungă. Declarația a fost făcută după ședința de azi a Consiliului republican al PSRM.
13:40
Numărul global al persoanelor refugiate sau strămutate din cauza conflictelor din ţările de baștină a ajuns la 70,8 milioane, un nou record încă de la înfiinţarea Agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) în 1950.
13:10
Fostul preşedinte UEFA Michel Platini, reţinut, marţi dimineaţă, fiind acuzat de corupţie în atribuirea organizării ediţiilor din 2018 şi din 2022 ale Cupei Mondiale, a fost eliberat noaptea trecută.
Acum 12 ore
13:00
Șeful-interimar al Inspectoratului General al Poliței, Gheorghe Balan, numit în această funcție de către, Andrei Năstase, ministru al Afacerilor Interne, consideră că nu se află în incompabilitate și nu are de gând să-și dea demisia. Cel puțin așa a declarat acesta pentru Deschide.MD.
13:00
Secretarul de Stat al Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu, vine cu o reacție după ce deputatul PAS, Vladimir Bolea, a declarat ieri în cadrul unei emisiuni TV că funcția de judecător la Curtea Constituțională ar trebui să fie una pur tehnică.
12:50
Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a anunțat că elaborarea unui nou concept al modului de a conduce un război în timpurile moderne va constitui o prerogativă a ministerului său și a dat ordin responsabililor de la vârful armatei ruse să realizeze acest proiect.
12:20
Sute de romi au fost evacuaţi forţat dintr-un sat din vestul Rusiei, a recunoscut şeful consiliului local Sergey Fadeev, adăugând că măsurile au fost luate după ce un cetăţean de etnie rusă a fost ucis şi altul se află în comă, potrivit The Guardian.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.