OSCE își menține concluzia în cazul alegerilor din februarie: libere, competitive, administrate transparent și profesionist

LiveNews, 24 mai 2019 22:40

Misiunea OSCE de observare a scrutinului parlamentar din 24 februarie a menținut concluzia sa din raportul preliminar. Și anume, că ”alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 au fost competitive și drepturile fundamentale au fost, în general respectate. Majoritatea aspectelor ce țin de alegeri au fost administrate într-un mod transparent și profesionist. Votarea a fost evaluată […] Articolul OSCE își menține concluzia în cazul alegerilor din februarie: libere, competitive, administrate transparent și profesionist a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de LiveNews

Mai mult de 2 zile în urmă
23:20
Condamnatul Vlad Filat, tot el milionar în dolari americani, a trimis o scrisoare poporului în care s-a plâns că, vezi Doamne, e nemulțumit de condițiile din pușcărie. Că nopțile în care plânge cu lacrimi cât bobul de mazăre nimeni nu-l vede și nu-l jelește. Doar șobolanii râd de el, iar uneori, din milă, îi mai […] Articolul Plânge dealul, plânge valea, plânge Vlad în Pușcărie… a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:10
Indemnizaţia pentru copii a câte 200 de lei pe lună se amână. Deputaţii ACUM-PSRM nu au inclus proiectul pe ordinea de zi a Parlamentului. Fracţiunea PDM a propus, astăzi, în cadrul şedinţei Legislativului ca pe ordinea de zi să fie incluse mai multe proiecte de legi, printre care şi cel privind indemnizaţia lunară pentru copiii […] Articolul Deputaţii ACUM-PSRM amână examinarea proiectului ce ține de acordarea indemnizației lunare pentru copiii de până la 18 ani a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14 iunie 2019
21:20
Uniunea Europeană a strâns probe cu privire la activitatea de dezinformare „continuă şi susţinută” făcută de Rusia şi care a vizat scăderea prezenţei la vot în timpul alegerilor europarlamentare din 23-26 mai şi influenţarea preferinţelor alegătorilor, a anunţat vineri Comisia Europeană, potrivit dpa, citată de Agerpres. Înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, executivul comunitar a avertizat […] Articolul UE a strâns probe privind dezinformarea făcută de Rusia la alegerile europarlamentare din 23-26 mai a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
20:20
Guvernul Filip demisionează! Pavel Filip a declarat că nu vor să facă presiuni pe oameni demni precum medici, polițiști și profesori. Despre aceasta a anunțat premierul în cadrul unui briefing de presă organizat la Casa Guvernului. „V-am invitat astăzi aici în primul rând ca să vă mulțumesc pentru tot ceea ce am reușit să facem […] Articolul Guvernul Filip a anunțat că demisionează: Fac apel la următorul Executiv să nu se lanseze în vendete și răzbunări împotriva celor care nu au dorit să ia partea vreunei tabere a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18:10
Vicepreşedintele PDM Vladimir Cebotari după Consiliul Naţional Politic a anunţat că formaţiunea a decis să se retragă de la guvernare. Totodată, democratul a menţionat că acest fapt nu rezolvă criza politică din ţară. “S-a luat act de efortul celorlalte partide de a iniția dialogul pentru evitarea crizei politice. PDM a fost pregătit în aceste discuții să ofere soluții juridice pentru ca […] Articolul FLASH // PDM anunță demisia Guvernului: Decizia noastră nu va soluționa în nici un fel problema blocajului politic și instituţional în care se află ţara a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
17:10
Vladimir Voronin afimă că Igor Dodon se victimizează într-o manieră rușinoasă. „Nu vă pot comenta, aici medicii trebuie să se implice. Eu am multe specialități, da doctor nu-s și cu atât mai mult doctor psihiatru. Nu știu, poate canicula îi de vină… l-o pălit soarele în cap, ați văzut că doi oameni o și murit […] Articolul Voronin îl trimite pe Dodon la psihiatru. Se victimizează într-o manieră rușinoasă a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16:30
Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a comentat pentru portalul european „politico.eu” implicarea Rusiei în crearea alianţei Kozak PSRM şi blocul „ACUM”. Şeful executivului consideră că Igor Dodon a făcut o mișcare periculoasă prin faptul că a chemat Rusia să intervină direct. Moldova ar trebui să continue reformele și orientarea spre Vest şi nu să se […] Articolul Filip: Moldova ar trebui să continue reformele și orientarea spre Vest şi nu să se întoarcă în zilele întunecate ale Uniunii Sovietice a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16:20
Un grup de tineri care protestează în fața Guvernului au mers astăzi să întrebe deputații blocului ACUM, pentru a întreba de ce s-a votat împreună cu PSRM un guvern, în ciuda angajamentelor semnate în ajunul alegerilor și a doua întrebare fiind, de ce s-au votat unele candidaturi în funcții fără organizarea concursurilor publice, promise anterior. […] Articolul Un grup de tineri i-a asaltat pe deputații ACUM cu întrebări : au dat vina tot pe democrați // VIDEO a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:20
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, cere repetarea alegerilor din 24 februarie, deoarece PSRM a fost finanțată cu bani din Federația Rusă. Declarația a fost făcută la postul TV Moldova 1. “Alegerile trebuie repetate! Categoric! Să întoarcă la varianta zero și de petrecut în noiembrie numai alegeri repetate și de introdus urnele electronice și de hotărât problema […] Articolul Voronin, despre finanțarea din exterior a PSRM: Alegerile trebuie repetate! Categoric! a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:10
Un preşedinte de ţară trebuie să-i apere suveranitatea şi să nu admită imixtiunea altor state în treburile interne, mai ales a Federaţiei Ruse. Liderul informal al PSRM nu a demonstrat acest lucru, motiv pentru care trebuie să plece din fotoliul de preşedinte. De această părere sunt locuitorii din Sadova, raionul Călăraşi, satul de baştină al […] Articolul Băștinașii lui Dodon sunt indignați că lua bani de la ruși și că vrea să-și vândă țara // VIDEO a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:00
Liderul PCRM, Vadimir Voronin, consideră că rolul Diaporei în alegerile din Moldova trebuie reevaluat. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Moldova 1. “Cum să ne hotărască soarta acei care de 15 ani nu sunt în țara? Aceștia să ne hotărască viitorul?”, a declarat Vladimir Voronin. Șeful comuniștilor insistă ca […] Articolul Președintele PCRM afirmă că rolul Diasporei trebuie reevaluat: Cum să ne hotărască soarta acei care de 15 ani nu sunt în țară? a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:40
Angajaţii Spitalului Raional Şoldăneşti fac un apel către toţi oamenii din Moldova să contribuie la depăşirea situaţiei dificile din ţară. Medicii cheamă la respectarea legii și își exprimă susţinerea pentru Guvernul Pavel Filip, singurul guvern legitim al țării. “Considerăm că actualul blocaj politic trebuie depăşit prin dialog în interiorul clasei politice, pe baza respectării legii […] Articolul Angajaţii Spitalului Raional Şoldăneşti fac un apel la depăşirea situaţiei dificile din ţară a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:40
Moldova, iartă-ne! Este genericul unui filmuleț emoționant, devenit viral pe rețelele de socializare. Publicat pe pagina Republica Moldova, de pe Facebook, clipul relevă regretul simbolic și sincer al generației tinere din țara noastră (și nu doar al ei), care s-a lăsat manipulată de politicieni iresponsabili, care vor să distrgă Moldova. „Am distrus-o cu tot felul […] Articolul VIDEO // Mesaj emoționant despre Moldova: Mereu, am protestat doar unii contra celorlați. Iartă-ne că i-am ascultat pe cei care ne-au dezbinat a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:10
Comportamentul isteric al liderului PPDA, Andrei Năstase, pretins ministru de Interne în Guvernul Alianței Kozak, în raport cu șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari, este taxat dur de președintele PCRM. Acesta a declarat, la postul TV Moldova 1, că Nătase nu are capacități de ministru de Interne. “Ați văzut ce nivel are Năstase? El […] Articolul Voronin: Năstase a venit aici să mai facă un ban, ați văzut ce castele are în Germania? a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
09:10
Igor Dodon reprezintă acea mentalitate de sclav sovietic ce nu dorește libertate. Asta declara deputatul blocului ACUM Oazu Nantoi despre şeful statului, încă în 2017, într-un interviu pentru Ziarul de Gardă. Acum, constată bloggerul Anatolie Chirilov, Nantoi şi-a uitat propriile afirmaţii. „Igor Dodon a venit la putere și reprezintă acea mentalitate de sclav sovietic care […] Articolul Opinie: Cel puțin 4 persoane care până ACUM îl declara pe Dodon, trădător de patrie, ACUM îi sunt colegi în cadrul alianței ilegale Kozak a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
08:00
Oamenii Maiei Sandu planifică să suspende programele Prima Casă și Drumuri Bune imediat ce vor pune mână pe putere. Ministrul Finanțelor în guvernul ilegal al alianței Kozak, Natalia Gavriliță, a declarat pentru newsmaker.md că ambele programe vor fi suspendate. ”Ne vom orienta la două criterii de bază – cât de bun este acest program pentru […] Articolul Ministrul „Finanțelor” în guvernul ilegal al alianței Kozak anunță despre suspendarea programelor guvernamentale Prima Casă și Drumuri Bune a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13 iunie 2019
23:30
Alianța dintre PSRM și ACUM este nefirească și nu va dura mult, iar oamenii care au format-o urmăresc doar scopuri personale și nu țin cont de interesele oamenilor. Declarația a fost făcută de către președintele PCRM, Vladimir Voronin, la postul TV Moldova 1. Dodon a făcut și glume pe seama acestei coaliții. „Este bancul. Ce […] Articolul Liderul PCRM, despre ACUM-PSRM: Scopul nu este dezoligarhizarea, ci să-și pună oamenii lor peste tot a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
23:10
Deputații Partidului Socialiștilor, Bogdan Țîrdea și Vladimir Odnostalco se întrec la oferit comentarii agenției de știri a separatiștilor din Donbass și Crimeea – NewsFront. Deputații moldoveni vorbesc despre ultimele evenimente din Republica Moldova, „regimul oligarhic” și „sprijinul oferit majorității parlamentare PSRM-ACUM din partea partenerilor externi”. Comentând situația din Chișinău, Bogdan Țîrdea a confirmat și faptul […] Articolul Este meritul lui Kozak! Sau ce spun deputații socialiști pentru presa din Donbas a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
22:00
Liderii binomului PAS-PPDA ştiau încă din luna februarie despre intenţiile lui Igor Dodon de a federaliza Republica Moldova. Deputatul Alianţei Kozak Igor Munteanu declara atunci că, aflat la Conferința de Securitate de la München, Dodon a pus pe masa unor parteneri occidentali un plan de federalizare a Republicii Moldova. „Aflându-se la Conferința de Securitate de […] Articolul Munteanu: Dodon trădează țara oferind Transnistriei recunoaștere internațională a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
22:00
Şi angajaţii Agenţiei pentru Sănătate Publică îşi exprimă public sprijinul pentru guvernul legitim al ţării, condus de premierul Pavel Filip. Aceştia fac apel la raţiune şi calm şi spun că impasul în care s-a pomenit Moldova poate fi depăşit doar prin dialog. „Ne exprimăm susţinerea pentru Guvernul Pavel Filip, singurul guvern legal şi legitim al […] Articolul Şi angajaţii Agenţiei pentru Sănătate Publică îşi exprimă public sprijinul pentru guvernul Filip a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
22:00
Şi medicii din raionul Drochia fac un apel către cetăţenii Republicii Moldova să sprijine Guvernul condus de Pavel Filip. „Ne exprimăm susţinerea pentru Guvernul Pavel Filip, singurul guvern legal şi legitim al Republicii Moldova, care continuă să-şi îndeplinească îndatoririle şi să administreze treburile curente în ţară. Considerăm că actualul blocaj politic trebuie depăşit prin dialog […] Articolul Medicii din raionul Drochia: Actualul blocaj politic trebuie depăşit prin dialog. Singurul guvern legal şi legitim al RM este Guvernul Filip a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21:30
Deputatul din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate, Vladimir Bolea a ieșit astăzi în fața protestatarilor de la Guvern, unde și-a dat cuvântul că mâine, va depune o sesizare la Procuratura Generală, pentru a investiga potențialul act de trădare de Patrie din partea cetățeanului Igor Dodon. Protestatarii i-au înmânat un document, prin care i-au cerut acestuia […] Articolul Începe războiul dinte PAS și PSRM? Deputatul Bolea a promis că merge mâine la Procuratură să ceară dosar pe DODON a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21:10
În Republica Moldova, Rusia testează unul din scenariile care ar putea fi aplicate în Donbas. Este opinia fostului ambasador al Ucrainei la Chişinău, Serghei Pirojkov, exprimată într-un interviu acordat postului Radio Liberty. „Cred că ar trebui să analizăm criza din Moldova de pe poziţiile Ucrainei. Deoarece Rusia testează pe teritoriul Moldovei unul din scenariile care […] Articolul Fost ambasador ucrainean în RM: Rusia îi folosește pe Dodon și ACUM ca să blocheze extinderea NATO și UE spre Est a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21:00
Medicii din raionul Briceni fac un apel către cetăţenii Republicii Moldova să sprijine Guvernul condus de Pavel Filip. Aceștia s-au solidarizat cu colegii de breaslă din alte raioane. “Ne exprimăm susţinerea pentru Guvernul Pavel Filip, singurul guvern legal şi legitim al Republicii Moldova, care continuă să-şi îndeplinească îndatoririle şi să administreze treburile curente în ţară. […] Articolul Medicii din raionul Briceni solidari cu alți colegi: își exprimă susţinerea pentru Guvernul Pavel Filip a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
20:40
Publicistul și jurnalistul ucrainean Vitali Portnikov a explicat într-un interviu pentru Europa Liberă care sunt riscurile unei alianțe a blocului ACUM cu forțele care reprezintă interesele Rusiei în Republica Moldova, PSRM. În special, Portinikov aduce exemplul cum forțele democratice din Ucraina au mers la un compromis politic și l-au susținut pe Victor Ianukovici în funcția […] Articolul Opinie din Ucraina: Orice compromisuri anti-statalitate rezultă în vărsări de sânge și pierderea teritoriilor a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
20:40
Partidul Democrat din Moldova anunţă convocarea, vineri, 14 iunie, a şedinţei Consiliului Politic Naţional, pentru a lua decizii privind soluţionarea blocajului politic şi juridico-instituţional în care se află ţara. După şedinţă vor urma declaraţii pentru presă. Articolul Democrații convoacă mâine Consiliul Politic Naţional a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19:50
Comisia de la Veneția nu este împuternicită să revadă deciziile Curților Constituționale naționale și nu le comentează. Constatarea se conține în raportul privind situația din Ucraina, din 2010, care în acea perioadă se confrunta cu o gravă criză constituțională. „Nu este misiunea Comisiei de la Veneția să revadă deciziile curților constituționale naționale, care sunt instituțiile […] Articolul Comisia de la Veneția nu are misiunea să revadă deciziile Curților Constituționale naționale și nu le comentează a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19:40
Peste 80 de medici ai Centrului naţional de asistenţă medicală urgentă prespitalicească şi-au exprimat deschis sprijinul pentru guvernul condus de Pavel Filip şi pentru normalizarea situaţiei din Moldova. „Ne exprimăm susţinerea pentru Guvernul Pavel Filip, singurul guvern legal şi legitim al Republicii Moldova, care continuă să-şi îndeplinească îndatoririle şi să administreze treburile curente în ţară. […] Articolul Medicii CNAMUP: Ne exprimăm susţinerea pentru Guvernul Pavel Filip, singurul guvern legal şi legitim al Republicii Moldova a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19:30
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, spune deschis că Maia Sandu și Andrei Năstase, care la Chișinău se poziționează ca susținători ai integrării europene sunt, de fapt, pretins occidentali. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru postul TV Mir. ”Ceea ce a fost făcut de către președintele Dodon și oponenții săi recenți, cu așa-numitele partide pro-occidentale, […] Articolul PUTIN nu mai ascunde că stă în spatele coaliției PSRM și “așa zisele Partide ProEuropene” a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19:20
Prețul trădării a crescut foarte mult în secolul nostru. Dacă cu două mii de ani în urmă Iuda se mulţumise cu 30 de arginţi, Dodon lua pentru trădare leafa lunară: câte 700 000 de euro. Alții se mulţumesc cu şi mai puţin: nişte funcţii în guvern. Este constatarea scriitorului Nicolae Dabija, în articolul întitulat ”Dracul […] Articolul Nicolae Dabija: Membrii ACUM lasă impresia că scopul lor nu e bunăstarea poporului RM, ci – cum să-l distrugă pe Plahotniuc a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.