Un milion de lei pentru trei localități din Orhei, afectate de inundații

Radio Chisinau, 23 mai 2019 18:35

Ultimele ploi au adus pagube mari locuitorilor satelor Donici, Camenca și Sămănanca, din Orhei. În Donici și Camencea au fost afectate 80 de terenuri agricole, aproape 20 de case de locuit și câteva porțiuni de drum. La Sămănanca au fost distruse șapte grădini și mai multe porțiuni de drum. Pagubele sunt estimate la un milion de lei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 4 ore
23:15
Un bloc de locuit cu 9 etaje din orașul Otaci s-a prăbușit în în această seară.
Acum 8 ore
19:55
Oficialităţi din cadrul companiei aeriene Air India au declanşat o anchetă după ce un zbor a fost întârziat mai mult de două ore din cauza unei dispute dintre pilot şi un membru al echipajului.
19:45
Calota glacială din zona arctică din Canada se topeşte cu 70 de ani mai devreme decât se anticipa.
19:25
Premierul Benjamin Netanyahu a avertizat astăzi Iranul şi pe ceilalţi duşmani ai Israelului să nu testeze capacitatea distructivă a armatei israeliene.
19:10
Când ne gândim la monitorizare video, fie că vorbim despre angajați, fie că vorbim despre potențiali clienți care ne calcă pragul (precum persoanele care intră într-un restaurant), avem în minte de cele mai multe ori doar camerele video vizibile, pe care le vedem cu ochiul liber. Acestea funcționează exact ca pe tiparul mașinilor de poliție cu radar – știm că sunt acolo, așa că încetinim, iar apoi când trecem de ele, accelerăm.
18:55
Ion Scutaru din satul Obileni, a fost condamnat politic în 1949, la 7 ani de muncă silnică, la canalul Voga-Don. A trăit 93 de ani, până în 1996, a văzut căderea puterii sovietice. Fiul său, Gheorghe Scutaru, născut în 1957, după revenirea tatălui său din GULAG, povestește despre nedreptatea care i s-a făcut de către regimul sovietic.
18:40
Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, susține că actualul procuror general, Eduard Harunjen, ar fi ajuns în această funcție după ce a fost promovat insistent la funcția de procuror șef al Procuraturii Anticorupție.
18:20
Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că va încerca să se asigure că guvernul egiptean va fi judecat de o instanţă internaţională în legătură cu moartea fostului preşedinte Mohammed Morsi, relatează BBC, citat de rador.
18:05
După alegerile din 24 februarie 2019 şi mai ales după ce a devenit clar că Partidul Democrat nu va putea constitui o coaliţie pentru a se afla la guvernare, afaceristul Ilan Şor, lider al partidului ce îi poarte numele şi familia sa au vândut cea mai mare parte din afacerile din R.Moldova.
Acum 12 ore
17:55
Procesul de recertificare a Unităţii de Integrare a Forţelor NATO (NFIU) din România a fost finalizat, miercuri, la finalul unor evaluări făcute de experţi militari români şi internaţionali, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Apărării Naţionale (MApN).
17:50
Mai multe organizații neguvernamentale solicită, într-o declarație, demisia neîntârziată a judecătorului constituțional, Veaceslav Zaporojan și își exprimă regretul față de performanța acestuia „în legătură cu hotărârile adoptate de Curtea Constituțională, ce au aruncat în mod deliberat R. Moldova într-o criză constituțională”.
17:40
O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) condusă de Ruben Atoyan se va afla în vizită de lucru la Chișinău în perioada 26 iunie – 10 iulie 2019.
17:30
Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei Rusiei, Dmitri Peskov, a criticat miercuri ancheta autorităţilor olandeze privind prăbuşirea în Ucraina a unei aeronave a companiei Malaysia Airlines, transmite DPA.
17:30
Şapte nave militare şi un elicopter Puma Naval desfăşoară misiuni de foc în raioane maritime ale Mării Negre, între Capu Midia şi Mangalia, în perioada 18-21 iunie, în cadrul exerciţiului tactic Tomis 19, acţiunile din teren fiind conexe exerciţiului multinaţional întrunit Saber Guardian 19, informează Statul Major al Forţelor Navale al României (SMFN), informează Agerpres.
17:10
Reprezentanții societății civile și ai diasporei au lansat o petiție online prin intermediul căreia solicită demisia procurorului general Eduard Harunjen, pe motiv că acesta „a demonstrat în activitatea sa că nu se supune adevărului și justiției, ci intereselor de partid”, scrie Ziarul de Gardă.
17:00
Cea mai mare temperatură la nivel mondial a fost înregistrată în Kuwait, 63 de grade Celsius la soare, potrivit autorităţilor locale, însă cifrele trebuie să fie confirmate de specialiştii World Meteorological Organisation (WMO), potrivit gulfnews.com, citat de Mediafax.
17:00
Un tribunal din Praga a decis că proprietarii cehi de maşini Skoda şi Volkswagen pot solicita despăgubiri de 533 de milioane de coroane (23,3 milioane de dolari) pentru manipularea emisiilor (Dieselgate), a anunţat miercuri site-ul de ştiri www.seznamzpravy.cz, transmite Reuters.
16:55
Un grup infracțional, specializat în contrabandă cu mărfuri de larg consum, introduse ilegal în țară prin segmentul verde al frontierei moldo-ucrainene, a fost destructurat în cadrul unei ample operațiuni, desfășurată de serviciile specializate ale Vămii, în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii raionului Briceni. Toți membrii grupării, cu vârste cuprinse între 23 și 35 de ani, riscă acum închisoare pe un termen de până la 10 ani.
16:45
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis să majoreze cu 0,5 puncte procentuale rata de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt, până la 7 la sută anual.
16:35
Comisia parlamentară de anchetă pentru investigarea fraudelor bancare va începe luni, 24 iunie, audierea mai multor persoane – foști și actuali oficiali, politicieni, experți, a anunțat astăzi președintele comisiei, Alexandru Slusari.
16:30
La sfârșitul lunii iunie, în piețele din Republica Moldova vor apărea primele roșii autohtone cultivate în câmp deschis.
16:25
Noi probe sugerează că prinţul Arabiei Saudite, Mohamed bin Salman, ar fi răspunzător pentru asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a informat miercuri un anchetator din cadrul ONU, potrivit Mediafax.
16:20
Deputatul Radei Supreme a Ucrainei, Dmitri Tîmciuk, şi-a pierdut viaţa în timp ce îşi curăţa arma în locuinţa sa, a anunţat miercuri un membru al Colegiului Ministerului ucrainean de Interne, Anton Gheraşcenko.
16:10
Asistența financiară pentru Republica Moldova ar putea fi reluată în toamnă, a declarat Comisarul european pentru politica de extindere și vecinătate, Johannes Hahn, aflat într-o vizită la Chișinău.
16:00
Serviciul Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor a venit cu o reacție la studiul prezentat recent privind „Laundromatul rusesc”.
16:00
Cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional "Nopțile pianistice din Moldova - Marea Neagră", care se va desfășura până la 3 iulie în țara noastră, va fi inaugurată vineri, 21 iunie, la ora 19.00, la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” din capitală, cu un concert de muzică franceză, informează MOLDPRES.
15:40
Reprezentantul special al Departamentului de Stat al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, consideră că încercările Moscovei de a readuce Ucraina sub influența sa, pentru a o face parte din "Imperiul Rus", nu vor avea succes, deoarece poporul ucrainean nu mai doreşte acest lucru.
15:35
Fostul preşedinte al Franţei Nicolas Sarkozy a fost inculpat, miercuri, pentru acte de corupţie, într-o investigaţie privind interceptări telefonice, afirmă surse judiciare citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.
15:25
Fostul preşedinte UEFA Michel Platini a fost eliberat, miercuri, la primele ore ale dimineții. El fusese reţinut marți şi audiat 15 ore într-un dosar de corupţie în fotbal. Procurorii francezi anchetează condiţiile în care Qatar a obţinut organizarea Campionatului Mondial de Fotbal din 2022, potrivit Digi24.ro.
15:25
O echipă de anchetatori condusă de olandezi care cercetează prăbuşirea în 2014 a avionului Malaysian Airlines MH17 în estul Ucrainei urmează să acuze de crimă patru cetățeni ruşi. Conform raportului elaborat de membrii echipei, aceştia urmează să fie judecaţi în absență în Olanda, în luna martie a anului viitor, informează BBC.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.