(video) A fost realizată sculptura unei balene din plastic reciclat. Lucrarea de 25 metri lungime a intrat în Cartea Recordurilor

#diez, 23 mai 2019 17:45

Sculptura unei balene în mărime naturală, expusă la Acvariul Monterey Bay din San Francisco, a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare sculptură realizată din plastic reciclat, relatează miercuri UPI. Articolul (video) A fost realizată sculptura unei balene din plastic reciclat. Lucrarea de 25 metri lungime a intrat în Cartea Recordurilor apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 15 minute
13:45
Ședințele de judecată în cazul persoanelor plasate în detenție se vor desfășura prin teleconferință. Asta înseamnă că persoanele deținute nu vor mai fi transportate în instanțe pentru a participa la ședințele de judecată. Un regulament în acest sens a fost propus pentru examinare Guvernului de către Ministerul Justiției. Articolul Ministerul Justiției propune ca Moldova să treacă la ședințe de judecată prin teleconferință apare prima dată în #diez.
13:45
În Chișinău sunt tot mai multe ogrăzi care ies în evidență datorită felului în care sunt înfrumusețate și îngrijite de către locatari. În cadrul proiectului în care o să vă prezentăm cele mai neobișnuite ogrăzii cu idei trăsnite de decor din Chișinău. Astfel dacă mai știți astfel de curți din Chișinău, dați-ne de știre pe pagina noastră de Facebook sau pe email la infoATdiezDOTmd. Articolul (foto) Curți din Chișinău: Povestea păpușilor de la Buiucani ale căror stăpâni de mult nu mai sunt copii apare prima dată în #diez.
13:45
Autoritățile Spaniole a fost depistată o cantitate aproximativă de 10 mii kg de substanțe narcotice (hașiș) la bordul unei nave care se exploata sub Pavilionul Republicii Moldova. Republicii Moldova nu se vor aplica careva sancțiuni pe plan internațional din cauza acestei nave. Articolul O navă sub pavilion moldovenesc a fost reţinută de autoritățile spaniole. La bordul acesteia au fost găsite 10 tone de hașiș apare prima dată în #diez.
Acum 30 minute
13:30
Stațiile PECO din Moldova au devenit acum mai mult decât un popas pentru șoferii porniți la drum. Cel puțin asta reiese din ultimul trend îmbrățișat de benzinăriile din țară. Actualmente stațiile PECO au devenit un loc pentru pauze plăcute, caracterizate de o atmosferă relaxantă, produse de top și personal atent la nevoile clienților. Articolul Ne vedem la…benzinărie sau cum stațiile PECO ademenesc nu doar șoferii apare prima dată în #diez.
Acum o oră
13:15
Mai multe localități din țară au avut de suferit în urma ploilor torenţiale înregistrate în perioada 17 -18 iunie. În urma ploilor au avut de suferit mai multe drumuri drumuri locale și au fost distruse mai multe hectare de pământuri agricole. Articolul (foto) Drumuri deteriorate, terenuri agricole inundate și mașini blocate. Care sunt consecințele ploilor torențiale apare prima dată în #diez.
13:15
Maia Sandu a făcut o postare publică prin care anunță că, la următoarea Ședință de Guvern, directorul Agenţiei Proprietăţii Publice, Vladimir Baldovici, va fi demis din funcție. Articolul Maia Sandu a anunțat că directorul Agenţiei Proprietăţii Publice, Vladimir Baldovici, va fi demis din funcție apare prima dată în #diez.
13:00
34 de absolvenți a scos la rampa susținerii publice a tezelor de licență programul universitar de studii „Design interior” din cadrul Facultății Urbanism și Arhitectură. Articolul (foto) Licența 2019: Universitatea Tehnică a Moldovei are o nouă promoție de 34 designeri de interior apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
10:45
Filmul „Cadoul”, regizat de Dumitru Grosei, a câștigat Pan-Hellenic Distribution Award în cadrul Big Bang International Short Film Festival 2019 – Romanian Short Film Panorama, care a avut loc în Atena, în perioada 7-9 iunie 2019. Articolul (video) Filmul „Cadoul”, regizat de Dumitru Grosei, a fost premiat la un festival internațional, desfășurat la Atena apare prima dată în #diez.
10:30
Gheața care se topește în ritm alert în Groenlanda reprezinta un pericol neobișnuit pentru echipele de cercetare care încearcă să își recupereze echipamentele stațiilor de meteorologie din zonă. Într-o fotografie realizată de Steffen Olsen de la Centre for Ocean and Ice din cadrul Institutului Meteorologic Danez, pe 13 iunie, se poate observa cum câinii care trag la sanie au lăbuțele scufundate în apă. Articolul (foto) Fotografia care a făcut înconjurul lumii. Cum arată Groelanda după ce acolo s-au topit 2 miliarde de tone de gheață apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
09:00
Cât e de real să găsim echilibru între viața digitală și cea reală? Participă la noul meetup de la „Tech Women” și află mai multe despre cum să rămânem mereu productivi, plini de energie pozitivă și pregătiți pentru acțiuni o perioadă îndelungată. Articolul Echilibru între viața digitală și cea reală. Participă la noul meetup de la „Tech Women” și află mai multe despre acest subiect apare prima dată în #diez.
08:45
Fotbalistul moldovean, Alexandru Gațcan, și-a prelungit contractul cu gruparea rusă Rostov pentru încă un sezon. Acesta joacă la echipa din orașul Rostov de 11 ani. Articolul Alexandru Gațcan va mai juca un sezon în prima ligă a Rusiei. Fotbalistul moldovean a prelungit contractul cu FC Rostov apare prima dată în #diez.
08:30
Lucrările de renovare a havuzului din Parcul „Valea Trandafirilor”, sectorul Botanica sunt în plin proces, noul obiectiv va deveni unul pietonal. Termenul limită de finalizare a lucrărilor este 30 iunie. Articolul (foto) La ce etapă sunt lucrările lucrările de renovare a havuzului de la „Valea Trandafirilor” apare prima dată în #diez.
08:30
Un fotograf pianist din Franța călătorește prin întreaga lume și îmbină cele două pasiuni ale sale, fotografia și muzica. Artistul imortalizează în imagini pianele vechi pe clapele cărora demult nu s-a mai interpretat ceva. Pentru a realiza albumul „Requiem for pianos” artistul a explorat mai multe țări, inclusiv Franța, Italia, Belgia, Ucraina, Germania și Polonia. Articolul (foto) „Requiem for pianos”. Un tânăr a fotografiat pianele din regiunea Cernobîlului apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
07:15
Astăzi, 19 iunie, mai mulți locuitori din țară vor fi deconectați de la energia electrică. Aceasta va fi deconectată pentru executarea lucrărilor programate de întreținere, renovare și modernizare a rețelelor electrice. Articolul Fără lumină! Lista adreselor din Chișinău și din țară care vor fi deconectate de la energia electrică apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
21:15
Duminica trecută, la Chateau Vartely s-a desfășurat a treia ediție a celui mai popular festival de căpșuni din Moldova „Strawberry Day”. La acest eveniment au venit circa 500 de oaspeți din mai multe colțuri ale lumii: China, Japonia, România, Rusia, Ucraina și altele. Tradițional la acest festival au fost prezenți și reporterii #diez Liubomir Guțu și Iulia Vrabie. Articolul (video) Festivalul „Strawberry Day” de la Chateau Vartely a adunat oaspeți din toate colțurile lumii. Cum s-au distrat oamenii la acest eveniment apare prima dată în #diez.
19:15
Vara a venit cu miros de tei, mult soare și ploi. Timpul de afară ne influențează involuntar negativ dispoziția, dar pentru a o menține la cote maxime echipa #diez sugerează câteva evenimente, la care să mergeți într-i zi frumoasă de miercuri.  Articolul Recomandări diez. Evenimente colorate pentru 19 iunie, o zi frumoasă de miercuri apare prima dată în #diez.
17:45
O nouă școală de engleză, destinată exclusiv copiilor cu vârstele cuprinse între 7-14 ani, s-a deschis joi, la Chișinău. „Acord School” oferă cursuri intensive, utilizând metode interactive de predare. Tehnicile de predare sunt inovative, adaptate la abilitățile fiecărui copil.  Articolul (foto)„Origami, jocuri interactive și ateliere de creații”. În centrul Chișinăului s-a deschis o nouă școală de limbă engleză pentru copii apare prima dată în #diez.
17:30
Echipele de fotbal din Moldova și-au aflat adversarele din cadrul UEFA Europa League. Țara noastră va fi reprezentată în acest sezon al Ligii Europei de trei echipe Milsami Orhei, Speranța Nisporeni și Petrocub Hîncești. Articolul (foto) Neftçi, FCSB și AEK Larnaca. Echipele de fotbal din Moldova și-au aflat adversarii din primul tur al Ligii Europei apare prima dată în #diez.
17:15
În perioada 13-14 iunie, la Viena a avut loc conferința tematică „Colaborarea dintre școlile din regiunea bazinului Dunării: experiențe și perspective de viitor” ediția a VI-a, unde au participat 50 de profesori, membri eTwinning, din țările bazinului Dunării. Articolul Trei profesori din Moldova au participat la conferința de stabilire a colaborărilor educaționale între școlile din țările bazinului Dunării apare prima dată în #diez.
17:15
Serviciile municipale specializate sunt mobilizate în teritoriu pentru a lichida consecințele averselor cu vânt puternic din după - amiaza zilei astăzi, 18 iunie. Situațiile problematice înregistrate se referă la căderi de arbori peste unități de transport și linii electrice, acumulări de apă pe străzi, precum și subsoluri inundate. Articolul (foto, video) Arbori căzuți, străzi și subsoluri inundate. Care sunt consecințele ploilor abundente de astăzi apare prima dată în #diez.
17:15
După mai multe zile, în care meteorologii au anunțat cod galben de ploaie, orășenii s-au putut bucura de ploaie. O ploaie atât de densă, încât orașul părea acoperit de o ceață groasă, ca în cele mai bune filme despre orașele fantomă. Roman Rybaleov a reușit să imortalizeze câteva momente de cadență a picăturilor de ploaie.  Articolul (foto) Povestea picăturilor de ploaie într-o zi de vară. Cum s-au văzut aversele prin prisma obiectivului lui Roman Rybaleov apare prima dată în #diez.
17:00
Centrul pentru Jurnalism Independent lansează cea de-a V-a ediție a hackathonului media Puterea a cincea, de această dată cu tema Multimedia. Evenimentul se va desfășura în perioada 28-30 iunie 2019. Participanții sunt încurajați să dezvolte instrumente şi aplicații multimedia, cu ajutorul cărora materialele jurnalistice pot fi prezentate într-un format atractiv şi interactiv pentru cititori. Articolul Au mai rămas încă 3 zile pentru înregistrarea echipei la cea de-a V-a ediție a hackathonului media apare prima dată în #diez.
16:45
Traian Chivriga, un tânăr implicat civic și fondator a mai multor startupuri din Moldova, vine cu o listă de recomandări pentru noul Guvern, care i-ar plăcea ca să apară în țara noastră. Articolul Scrisoare deschisă a unui tânăr către noul Guvern al Moldovei: „Prietenii îmi spun că vreau prea mult” apare prima dată în #diez.
16:30
Concursul de admitere în cadrul Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei este în plină desfășurare. Înscrierea candidaților are loc de luni până vineri în baza actelor necesare până pe 31 iulie. În cadrul instituției sunt pregătiți specialişti-inspectori pentru Poliţia de Frontieră. Articolul Vrei să devii polițist de frontieră? Concursul de admitere a început și află cum poți depune dosarul apare prima dată în #diez.
16:15
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a demarat concursul „Burse de merit 2019”. În cadrul concursului pot participa studenții ciclului I,ciclului II masterat, studii integrate care au obținut anul precedent de studii o medie a notelor la sesiunea de vară nu mai mică de 9 în domeniile de studiu tehnic, agrar, economic, medical, militar, drept (pentru candidații Academiei ,,Ștefan cel Mare” a MAI) și domeniul real (matematică, informatică, fizică, chimie, biologie), și nu mai mică de 9,5 în alte domenii de studiu. Articolul A demarat concursul pentru „Bursele de merit 2019”, finanțate de stat. Cum poți depune dosarul și care sunt criteriile de selecție apare prima dată în #diez.
16:15
Campioana Moldovei, Sheriff Tiraspol, și-a aflat adversara din primul tur preliminar din cadrul UEFA Champions League. Echipa din Tiraspol o va întâlni pe FC Saburtalo din Georgia. Articolul (foto) Sheriff Tiraspol și-a aflat adversara din primul tur preliminar din cadrul UEFA Champions League apare prima dată în #diez.
16:15
Deputata Fracțiunii Partidului Democrat din Moldova (PDM), Monica Babuc a fost numită, în ședința de astăzi, vicepreședintă a Parlamentului de legislatura a X-a. Candidatura ei a fost susținută de majoritatea deputaților prezenți la ședință. Articolul Deputata PD, Monica Babuc, a fost aleasă vicepreședintă a Parlamentului apare prima dată în #diez.
15:45
În Sala Mare a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici" va avea loc un eveniment în care poetul naţional Mihai Eminescu va fi rememorat cu ocazia celor 130 de ani de la decesul acestuia. Manifestația va începe mâine, la ora 18:00. Articolul Filarmonica Națională vă invită la evenimentul de lansare de carte, vernisaj și concert în cinstea poetului Mihai Eminescu apare prima dată în #diez.
15:30
Deputații au amânat pentru încă 4 ani aplicarea prevederilor Legii privind Administrației Publice ce se refereau la crearea primăriilor de sector și consiliilor sectoriale. Este pentru 4-a oară când se amână aceste prevederi. Inițial, au apărut odată cu legea cu privire la Administrația Publică Locală în 2006 prevedea ca din 2007 chișinăuienii să-și aleagă primarii de sector. Numai că, autoritățile au amânat prevederile pentru 2011, iar ulterior pentru 2015, apoi 2019 și într-un final 2023. Articolul Tradiția continuă. Alegerile primarilor și consiliilor de sector din Chișinău, amânate încă pentru 4 ani apare prima dată în #diez.
15:15
Deputații au stabilit astăzi data alegerilor locale din acest an. Potrivit unei hotărâri adoptate astăzi, primarii și consilierii locali, municipali și raionali vor fi aleși pe 20 octombrie 2019. Articolul Moldovenii vor alege primarii și consilierii locali, municipali și raionali pe 20 octombrie 2019 apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.