Ministrul Transporturilor în România vorbește despre construcția unui aeroport la Galați

Radio Chisinau, 23 mai 2019 17:40

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat, în timpul unei vizite de săptămâna trecută în judeţul Galaţi, că se va construi un aeroport între oraşele Galaţi, Brăila şi Focşani, va fi realizat un drum expres Galaţi-Brăila şi se va amenaja o centură ocolitoare a municipiului Galaţi.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 8 ore
19:55
Strategia preşedintelui Donald Trump faţă de Iran este ''un dezastru'', a opinat joi fostul vicepreşedinte american Joe Biden, candidat la prezidenţialele din SUA din 2020, estimând că ''îndepărtându-se de diplomaţie'' miliardarul republican a făcut ''mai probabil un conflict militar'', informează France Presse.
19:40
Vietnamul a făcut apel la ajutor din partea unor experţi ruşi pentru a prelungi conservarea cadavrului părintelui revoluţiei, Ho Chi Minh, expus publicului într-un mausoleu, la fel ca Lenin, relatează AFP.
19:30
Nicolae Eșanu, secretar de stat la Ministerul Justiției, susține că opinia persoanelor cu care a discutat la Comisia de la Veneția este că încrederea în Curtea Constituțională din R. Moldova ar putea fi restabilită doar prin demisia tuturor judecătorilor, potrivit Ziarului de Gardă.
19:20
Serviciul de securitate internă din Israel a anunţat că a fost arestat un cetăţean iordanian originar din Hebron, implicat în activităţi de spionaj pentru Iran.
19:00
România deţine, pentru încă doi ani, vicepreşedinţia Biroului Reuniunii Statelor Membre a Convenţiei UNESCO 2001 asupra protecţiei patrimoniului cultural subacvatic, după ce a deţinut aceeaşi poziţie în Biroul COP6 (cea de-a 6-a Conferinţă a Statelor Părţi), pentru perioada iunie 2017 - iunie 2019, a informat joi un comunicat al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale din România.
18:45
Curtea Constituțională a publicat decizia motivată prin care au fost revizuite și anulate hotărârile din 7-9 iunie. Astfel, Curtea accentuează că ”situațiile extreme impun, uneori, aplicarea unor soluții excepționale”, de aceea a decis anularea efectelor propriilor hotărâri, ”pentru a elimina insecuritatea juridică ce afectează (…) pacea civică și drepturile omului”.
18:30
Autoritatea de reglementare a sectorului auto din Germania a cerut Opel să recheme de pe piaţă automobile Adam şi Corsa cu motoare pe benzină deoarece emisiile acestora depăşesc limitele admise, potrivit unui articol publicat de revista Bild am Sonntag, citat de News.ro.
Acum 12 ore
18:10
Un urs polar înfometat observat în apropierea unui oraş din regiunea arctică rusă, la peste 800 de kilometri distanţă de habitatul său obişnuit, a fost capturat şi dat în grija medicilor veterinari, au indicat joi autorităţile locale, citate de AFP.
17:55
Patru traficanţi de persoane au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă joi de un tribunal din Ungaria pentru decesul a 71 de migranţi ale căror corpuri în descompunere au fost găsite în interiorul unui camion frigorific abandonat pe o autostradă în Austria în august 2015, informează Reuters.
17:40
Omul de afaceri Andrei Tranga a fost eliberat din arest.
17:25
Uniunea Europeană a decis joi prelungirea cu un an a sancţiunilor adoptate ca reacţie la ''anexarea ilegală a Crimeei şi a Sevastopolului de către Rusia'', transmite AFP.
17:10
Lucrările de reconstrucție a parcului „Alunelul” din sectorul Buiucani al capitalei au fost lansate joi, 20 iunie. Acestea vor costa municipalitatea 4,6 mln de lei, transmite MOLDPRES.
16:55
În Marea Britanie astăzi este ultima zi când parlamentarii conservatori votează pentru alegerea unui nou lider.
16:45
Deputați ai fracțiunii parlamentare PAS, Blocul ACUM, au înregistrat în Parlament o inițiativă legislativă prin care propun modificarea legislației, astfel ca funcția de secretar de stat să devină funcție de demnitate publică, transmite IPN.
16:40
Aviaţia navală a Flotei Rusiei din Marea Neagră desfăşoară joi în Crimeea exerciţii cu lansări de rachete, a anunţat un purtător de cuvânt al flotei ruse cu baza în Sevastopol, Aleksei Ruliov, citat de portalul ucrainean LB.ua.
16:35
Pilotul Malaysia Airlines,care se afla la manșa avionului ce opera zborul MH370 prăbușit în urmă cu 5 ani,  ar fi fost suferit de depresie, lucru ce l-ar fi împins să se sinucidă și să omoare toți ceilalți oameni de la bord. Pilotul ar fi ridicat aeronava la o altitudine în care pasagerii ar fi rămas fără oxigen și apoi ar fi prăbușit intenționat avionul, potrivit The Telegraph, informează Digi24.ro.  
16:35
16:15
Terenurile sunt amplasate în preajma blocurilor de locuinţe din cartierul Telecentru și sectorul Botanica, pe str. Academiei 9/1 și respectiv, din bd. Cuza-Vodă, 45/2, și au fost reabilitate pin intermediul Proiectului municipal de amenajare a terenurilor sportive, pentru anul 2019.
16:00
Preşedintele Vladimir Putin a recunoscut în timpul emisiunii "Linia directă cu Vladimir Putin" că mulţi ruşi au avut un nivel de trai mai scăzut în ultimii ani.
15:45
Pentru desfăşurarea alegerilor guvernatorului UTA Gagauz-Yeri vor fi tipărite 107 499 de buletine de vot, conform unei decizii a Comisiei electorale de la Comrat, transmite MOLDPRES.
15:40
Consumatorii din străzile Alba Iulia, 200/2, și L. Deleanu, 1-7, inclusiv cu fracții, din capitală vor rămâne vineri, 21 iunie, fără apă la robinet, transmite IPN cu referire la SA „Apă-Canal Chișinău”.
15:30
„Îndemn pe ceilalți membri ai Curții Constituționale sa ia exemplu de la ex-președintele Mihai Poalelungi”, a declarat președintele Igor Dodon pe Facebook.
15:30
Specialiștii Centrului de Sănătate Publică din Chișinău au depistat în apele râului Nistru, dar și în cinci lacuri din municipiu bacterii E.coli, colifagi şi alte microorganisme care pot provoca boli diareice acute și boli de piele. Solicitat de IPN, Tudor Puiu, medic igienist, a declarat că este vorba despre lacul ,,Vatra” și lacurile din Parcul „Râşcani”, „Valea Morilor”, „Valea Trandafirilor” și „La Izvor”.
15:25
Premierul Maia Sandu a solicitat, joi, membrilor cabinetului de miniștri să aibă deschidere pentru presă, „astfel ca oamenii să fie bine informați”, transmite IPN.
15:05
Președintele Curții Constituționale a R. Moldova, Mihai Poalelungi și-a dat demisia.
15:05
Un tribunal din Turcia a condamnat 24 de persoane la închisoare pe viaţă, pentru tentativa eşuată a armatei de a înlătura de la putere guvernul, în 2016.
15:00
Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din cadrul Parlamentului României, deputatul Constantin Codreanu, solicită Guvernului de la Chișinău, printr-un mesaj public adresat noului Ministru al Afacerilor Externe și al Integrării Europene de la Chișinău, Nicu Popescu, să răspundă pozitiv dorinței României de a extinde gama de servicii oferite de Biroul Consular al României de la Ungheni.
15:00
Peste 50 de mii de copii și adolescenți se vor odihni în perioada estivală în cele circa 120 de tabere de odihnă care vor activa în țară, transmite MOLDPRES.
14:50
Sute de militari participă în aceste zile la trageri de luptă în Poligonul din apropierea oraşului Babadag, din judeţul Tulcea.
14:40
Curtea de Apel de la Londra a hotărât că guvernul britanic a acţionat ilegal în modul de acordare a licenţelor de export de arme către Arabia Saudită, pentru posibila utilizare a acestora în Yemen.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.