Petroliștii explică scumpirea carburanților și vin cu un apel „pentru a nu provoca o criză a combustibilului”

Agora.md, 22 mai 2019 21:50

Principali importatori de produselor petroliere în R. Moldova au venit cu precizări legate de scumpirea carburanților. Potrivit Petrom Moldova, Lukoil Moldova, Bemol Retail, Vento Moldova și Tirex Petrol, noile prețuri au fost dictate de cel puțin doi factori obiectivi: majorările recente la benzină și motorină pe piețele externe și cotațiile valutei naționale. Petroliștii spun că majorările au avut loc și în statele vecine și fac apel „să se renunțe la presiuni” asupra lor, dar și „politizarea” subiectului pentru „a nu provoca o eventuală criză a combustibilului”.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 4 ore
23:20
Procurorul general Eduard Harunjen spune că liderul PDM Vlad Plahotniuc a fost audiat de câteva ori la sediul CNA. Audierile au avut loc în dosarul fraudei bancare, spune Harunjen. Totodată, principalul acuzator al țării afirmă că niciodată nu a fost în biroul lui Plahotniuc, iar la PD a fost o sigură dată, însă în absența lui Plahotniuc. Procurorul a vorbit inclusiv despre filmulețele difuzate de Publika TV în plină criză politică, în care apar discutând Plahotniuc și Dodon. El a dat asigurări că pe marginea acestor video-uri au fost deja audiate anumite persoane, refuzând să dea vreun nume.
Acum 6 ore
22:50
Procurorul general Eduard Harunjen spune că nu are de gând să plece din funcție și motivează acest lucru prin faptul că PG trebuie să fie independentă de orice schimbare politică. Harunjen spune că politicul nu are acum nicio pârghie legală de a-l demite și, după părerea sa, se recurge acum la presiuni și critici. Cât ține de petiția societății civile, prin intermediul căreia peste 6.000 de oameni au cerut demisia sa, Harunjen o califică drept trolling. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.
22:40
Procurorul general Eduard Harunjen spune că nu are de gând să plece din funcție și motivează acest lucru prin faptul că PG trebuie să fie independentă de orice schimbare politică. Harunjen spune că politicul nu are acum nicio pârghie legală de a-l demite și, după părerea sa, se recurge acum la presiuni și critici. Cât ține de petiția societății civile, prin intermediul căreia peste 6.000 de oameni au cerut demisia sa, Harunjen o califică drept trolling. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.
21:40
Președintele de onoare al PDM se arată împăcat cu faptul că PDM a pierdut puterea. În emisiunea „Puterea a Patru” de la N4, Diacov a spus că „viața e viață” și că „nu e tragedie” că democrații au plecat de la Guvernare. Întrebat cum îi pare lui Diacov noul Guvern, acesta a spus că în Executiv „sunt băieți simpatici, mai ales din diasporă”.
Acum 8 ore
20:50
Una dintre ultimele decizii ale Guvernului condus de Pavel Filip a fost de a transfera sediului ambasadei moldovenești în Israel din Tel Aviv la Ierusalim. Anunțul a fost plasat pe 11 iunie, cu trei zile înainte ca PD să cedeze puterea. Ajunsă în fotoliul de premier, Maia Sandu spune că atunci când a venit în clădirea Guvernului nu a găsit niciun document care să confirme mutarea ambasadei. În locul unui act oficial ar fi fost emis doar un comunicar de presă. 
20:20
Secretarul de Stat în domeniul Justiției, Nicolae Eșanu, care e reprezentant al R. Moldova la Comisia de la Veneția, a transmis că mulți dintre interlocutorii săi „au fost șocați că nu a existat o opinie separată”, referitor la actele recente adoptate de CC și că specialiștii sunt surprinși că judecătorii CC nu se grăbesc să-și dea demisia.
19:50
Ministrul de Interne, Andrei Năstase a anunțat azi în cadrul ședinței Executivului că a fost inițiat un concurs public pentru funcția de șef al Inspectoratului General de Poliţie. Între timp, pe site-ul MAI a apărut un anunț oficial. Se întâmplă după ce s-a descoperit că prospătul șef IGP, Gheorghe Balan, ar fi cumătrul ministrului de Interne, Andrei Năstase.
19:30
Atât președintele Igor Dodon, cât și premierul Maia Sandu, consideră că și ceilalți magistrați ai Curții Constituționale trebuie să demisioneze, urmând exemplul lui Mihai Poalelungi. Ambii oficiali susțin că dacă judecătorii vor ezita să-și părăsească fotoliile, îi „va prinde” din urmă decizia Comisiei de la Veneția, care urmează să fie pronunțată pe 21 iunie.
Acum 12 ore
18:50
Solicitat de societatea civilă, judecătorul Curții Constituționale (CC), Veaceslav Zaporojan, a explicat argumentele care au stat la baza deciziilor luate de judecătorii constituționali în perioada 7-9 iunie, dar și de ce CC și-a anulat ulterior propriile decizii, scrie Ziarul de Gardă.
18:30
KIA a publicat primele imagini și informații oficiale despre noul crossover compact pentru piața globală – Seltos. Premiera publică are loc în aceste zile în cadrul Salonului Auto de la Dehli, iar versiunea europeană urmează să debuteze la Frankfurt în toamna acestui an, cu diferențe minime ce vor ține, cel mai probabil, de motorizări, pe când designul exterior va fi identic pentru toate piețele, relatează piataauto.md.
18:10
Fostul premier Vlad Filat, care își ispășește acum pedeapsa sa de 9 ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență, nu-și dorește să fie grațiat. Cel puțin asta spune avocatul său, Victor Munteanu, care a făcut declarația în cauză după ce în spațiul public au apărut zvonuri că Filat ar fi putea fi amnistiat de noua putere.
17:30
Pe 27 iunie, vino la prima ediție #ROOFOFFLINE2019 din această vară. „Punct. Și de la capăt” e tema care își propune să te inspiră din istoriile celor care nu s-au lăsat bătuți niciodată, celor care au găsit o a doua respirație, dar și puteri să pună punct și să o ia de la capăt. VictoriaBank este partenerul general al acestei ediții pline de optimism.
17:30
Preşedintele rus Vladimir Putin a transmis ruşilor joi că există semne că anii în care salariile au scăzut se apropie de sfârşit şi că un nou program al guvernului va aduce un nivel de trai mai ridicat, conform News.ro.
17:30
Proprietarul rețelei de restaurante Andy's Pizza și La Plăcinte, Andrei Tranga, a fost eliberat din arestul preventiv. Instanța de judecată a luat ecizia în această după-amiază.
17:10
Șase ex-deputaţi şi trei deputaţi din actualul Parlament al Republicii Moldova nu şi-au depus declaraţiile de avere şi interese personale, iar alţi 5 ex-deputaţi şi 2 deputaţi din actualul Parlament au depus declaraţiile de avere şi interese personale tardiv, anunță Autoritatea Națională de Integritate (ANI).
16:00
Deputatul Ilan Șor nu a primit permisiune de a părăsi țara, scrie Ziarul de Gardă cu referire la un răspuns oferit de Curtea de Apel Cahul. Șor a avut decât o singură permisiune de a părăsi R. Moldova, între 9-19 august 2018, când s-ar fi aflat în Israel pentru tratament. Astfel, în cazul în care el a părăsit țara, plecarea sa este ilegală.
16:00
Igor Dodon și-a intrerupt discuția cu jurnalistii pentru a-i răspunde la telefon Maiei Sandu. Momentul a fost surprins în cadrul unei transmisiuni live realitate de Pro TV Chișinău. În timp ce presa îi adresa întrebări, șeful statului i-a rugat pe jurnaliști să aștepte: „O secundă, să vorbesc cu doamna prim-ministru”.„Alo, da doamna prim-ministru, eu v-am sunat...”, i-a spus Dodon Maiei Sandu.
15:10
În Republica Moldova escrocheria s-a transformat într-o bâtă în mâna organelor de drept care manipulează, provoacă anumite dosare și realizează condamnări pentru persoanele care sunt mai puțin protejate, susține avocatul Gheorghe Macovei. Avocatul a prezentat cazul unei femei care a fost condamnată la nouă ani de închisoare pentru un împrumut pe care l-a restituit de două ori. 
15:10
Președintele Curții Constituționale, fost magistrat la CSJ, Mihai Poalelungi, și-a dat demisia. Anunțul a fost postat pe pagina Curții Constituționale.
14:50
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” a obţinut statutul de instituţie acreditată internaţional de Federația Mondială de Educație Medicală. Pentru absolvenții universității, certificarea internațională semnifică recunoașterea diplomelor de studii în alte state ale lumii și posibilități de afirmare peste hotarele republicii.
14:30
Cum funcționează algortimul YouTube, care e durata potrivită pentru un vlog, cât de importantă este partea audio într-un clip video și care sunt onorariile care le percep vloggeri pentru materialele realizate în parteneriat cu brandurile. Acestea sunt o parte din subiectele discutate cu Vicu Țurcan (Laboratorul Darwin) în cadrul unei noi ediții PlayGround, moderată de Dumitru Ciorici.
14:30
Oboseala la volan este periculoasă. Atenționarea vine din partea Inspectoratului Național de Patrulare (INP), după ce, în ultimele zile, doi șoferi au adormit la volan. Primul accident s-a soldat cu un deces, iar al doilea – cu o persoană rănită.
Acum 24 ore
14:00
Un proiect de lege care va exclude posibilitatea amânării pe viitor a alegerilor locale va fi supus consultărilor publice. Un anunț în acest sens a fost făcut de premierul Maia Sandu, care vrea ca desfășurarea scrutinelor locale să nu depindă de „mofturile unor politicieni care ne-au adus astăzi în situația în care avem primari și consilieri cu mandate expirate”.
13:50
Un agricultor din satul Blindești, raionul Ungheni, a început cultivarea soiului de căpșuni Marmolada care oferă fructe dulci cu aromă intensă. Plantate pe pat de paie, căpșunile au fost ferite de riscul putrefacției și a frigului, nefiind ținute pe pământ.
13:40
O echipă formată din opt aventurieri, printre care cinci moldoveni, a pornit pe o barcă din oțel și cu inimii fierbinți să cucerească Atlanticul de Nord. Expediția lor a început din Rekjavik, Islanda, pe 15 iunie. Și-au propus ca, în două săptămâni, să ajungă în Illusaat, Groenlanda. În marea aventură de mii de mile maritime au parte de multă apă, ghețari, balene, urși albi și de cele mai uimitoare priveliști pe care le are planeta.
13:30
Secretari generali de stat, secretari de stat și reprezentanții Guvernului în teritoriu care au slujit intereselor Partidului Dermocrat vor fi demiși din funcție. Un proiect de lege care va permite acest lucru a fost înregistrat astăzi în Parlament, a anunțat premierul Maia Sandu. Aceasta a dat asigurări că secretarii de stat care și-au demonstrat profesionalismul și nu au făcut campanie pentru democrați vor rămâne în funcții.
13:20
Șeful Cabinetului de miniștri a dat indicații Ministerului Afacerilor Interne (MAI) să treacă toate instituțiile statului sub paza sa și a structurilor subordonate Ministerului. Potrivit Maiei Sandu, în prezent acestea sunt păzite de „structurile paramilitare ale lui Vlad Plahotniuc”....
12:50
Secretari generali de stat, secretari de stat și reprezentanții Guvernului în teritoriu care au slujit intereselor Partidului Dermocrat vor fi demiși din funcție. Un proiect de lege care va permite acest lucru a fost înregistrat astăzi în Parlament, a anunțat premierul Maia Sandu. Aceasta a dat asigurări că secretarii de stat care și-au demonstrat profesionalismul și nu au făcut campanie pentru democrați vor rămâne în funcții.
12:40
O comisie de stat responsabilă de analiza tranzacțiilor impunătoare ar putea fi creată în curând la Guvern. În prezent, Ministerul Economiei lucrează la elaborarea unui proiect în acest sens. Până atunci, premierul Maia Sandu a spus că va cere ajutorul partenerilor externi, astfel încât să fie demarate investigații imediat.
12:40
V-am promis povești care să vă motiveze de data aceasta pe cel mai prietenos acoperiș al acestei veri. Lilia Ranogaeț vine la #ROOFOFFLINE2019 „Punct. Și de la capăt” cu optimismul ei incurabil și istoria unei căderi pe care și-a asumat-o, dar pe care nu o deplânge. Ce motivații a găsit, cine a susținut-o și de ce e greu să spui NU, aflăm de la directoarea fabricii de confecții „Portavita”, unul dintre speakerii evenimentului nostru din 27 iunie.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.