Cel mai mare festival din Europa Centrală și de Est dedicat transformărilor provocate de internet și tehnologie are loc la București, în 13 și 14 iunie

Agora.md, 20 mai 2019 16:40

iCEE.fest se lanseazăsub un nou nume, UPGRADE 100, șiaduce în Capitala României peste 140 de speakeri, experți și autori ai unorlucrări importante din domeniul transformărilor provocate de Internet și denoile tehnologii, în cel mai amplu festival de acest tip care a avut locvreodată în țara noastră și în regiune.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 8 ore
23:10
Foștii miniștri din Cabinetul condus de Pavel Filip au scris câte un mesaj rămas bun pe paginile lor de Facebook. Aceștia se declară mulțumiți de experiența trăită în fruntea ministerelor și spun că au făcut tot ce le-a stat în putere pentru a aduce un plus de valoare domeniul pe care l-au reprezentat. 
22:10
Catedrala Notre-Dame din Paris a găzduit sâmbătă seara prima liturghie de după incendiul de pe 15 aprilie. La eveniment a participat un grup mic de oameni, în condițiile în care structura edificiului continuă să fie instabilă. Potrivit presei franceze la eveniment vor putea participa doar 30 de persoane, care vor fi nevoite să poarte echipamente de protecţie. 
Acum 12 ore
21:20
Peste 40% ghețarii din Groenlanda au înregistrat o topire în cursul zilei de joi, ajungându-se ca pierderea totală de gheață să fie de peste două miliarde de tone, scrie CNN. Potrivit sursei citate, climatologii cataloghează această pierdere drept un fenomen neobișnuit pentru jumătatea lunii iunie. 
20:20
Furnizarea serviciilor de navigație aeriană în cazuri de urgență va avea continuitate. Se întâmplă odată cu deschiderea  Centrului de rezervă  de Dirijare a Traficului Aerian. Totodată, a fost pus în funcțiune Simulatorul 3D TWR, în vederea antrenării și menținerii calităților profesionale a controlorilor de trafic aerian.
19:10
Pisica-vulpe sau „ghjattu-volpe”, cum îi spun locuitorii din insula Corsica, era cunoscută de multă vreme de ciobanii din partea locului, însă zoologii nu credeau că legendele păstorești se referă la altceva decât la pisica sălbatică europeană, scrie RTBF. Potrivit sursei citate,  acum cercetătorii s-au convins că este vorba de cea mai recentă specie de feline apărută.
18:20
Deputatul Blocului ACUM, primarul satului Puhoi, Petru Frunze i-a solicitat ministrului Economiei, Vadim Brânzan să-i demită din funcții pe Sergiu Bucataru,secretar de stat responsabil pe domeniul transportului și pe Vsevolod Bocsanean director ANTA. Frunze spune că transportul de pasageri este sufocat de un grup de interese care au monopolizat piața, iar până în anul 2020 nu va fi deschisă nici o cursă de pasageri.
17:10
Persoanele care au furat miliardul, care au distrus documente și care au dus la uzurparea puterii de stat vor fi pedepsite. Declarația a fost făcută de Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase într-un interviu exclusiv pentru DW.com. Năstase a subliniat că deține informații despre motivul pentru care Vlad Plahotniuc ar fi avut nevoie de zile de răgaz.
Acum 24 ore
15:40
Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu cere demisia judecătorilor Curții Constituționale. Anunțul a fost făcut într-o postare pe pagina sa de Facebook. Oficialul subliniază că în pofida faptului că magistrații au adoptat dispozitivul hotărârii în care au indicat că își revizuiesc și anulează toate actele emise între 7 și 9 iunie, în comunicatul de presă Curtea Constituțională menționează că ”la baza anulării a stat situația de fapt din Republica Moldova, în special anunțul transferului de putere către Guvernul Prim-ministrului Maia Sandu și a coaliției formate în Parlamentul Republicii Moldova”.
15:20
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a salutat ultima hotărâre luată de magistrații Curții Constituționale. Șeful statului a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook.
15:00
Curtea Constituțională (CC) și-a anulatdeciziile pronunțate în perioada 7-9 iunie, care au condus la crearea unuiblocaj politic și juridic. Magistrații au luat această decizie acum câteva clipe, după ce au decis, din oficiu, să-și revizuiască hotărârile.
14:40
După ce mai mulți consilieri municipali au cerut acordarea unui vot de neîncredere pentru revocarea din funcție a primarului interimar, Ruslan Codreanu a ripostat pe pagina sa de Facebook. Edilul spune că nu se ține de fotoliul de la Primărie, iar singurul său obiectiv ar fi servirea orașului și oamenilor lui.
14:10
Curtea Constituțională (CC) a revizuit și a anulatdeciziile pronunțate în perioada 7-9 iunie, care au condus la crearea unuiblocaj politic și juridic. Magistrații au luat această decizie acum câteva clipe.„În scurt timp, pe site-ul CC va fi publicat un comunicat în acest sens”, aprecizat președintele instituției, Mihai Poalelungi.
14:00
Curtea Constitutionala  va pronunța în scurt timp dispozitivul Hotărârii de revizuire a actelor sale pronunțate in perioada 7-9 iunie, cu privire la dizolvarea Parlamentului. Decizia vine în urma apelului efectuat de Președintele Igor Dodon. Potrivit șefului statului, în caz contrar la Înalta Curte voi fi numiți judecători noi.
13:50
Conturi cu miliarde de lei, zero restanțe la plăți, venituri mai mari decât în 2018. Sunt doar câteva dintre detaliile punctate de fostul ministrul al Finanțelor, Ion Chicu, într-o postare pe pagina sa de Facebook. El a anunțat că i-a predat ștafeta succesoarei sale, Natalia Gavriliță și a informat-o despre „moștenirea” pe care i-o lasă.
12:30
Au convocat o ședință pentru a-l demite pe primarul interimar. Consiliul Municipal Chişinău a aprobat o declaraţie în care a acordat vot de neîncredere primarului interimar Chişinău, Ruslan Codreanu şi viceprimarului nistor Grozavu şi au solicitat ca aceştia să îşi prezinte demisia. Liberalul Ion Ciobanu, dar și comunistul Vasile Chirtoca au ținut discursuri înflăcărate de la tribună.
12:30
Din poliție în .... politică. Șeful adjunct al Poliției Naționale, Gheorghe Cavcaliuc și-a anunțat demisia. Acesta a declarat că a venit timpul pentru o nouă filă în cariera sa. Totuși, el nu se retrage de pe arena publică, din contră: își face partid politic. Astfel, spune Cavcaliuc, va oferi o viață mai bună cetățenilor.
12:20
Au convocat o ședință pentru a-l demite pe primarul interimarul, dar în lipsa cvorumului, s-au rezumat doar la declarații. Câțiva consilieri municipali își doresc să inițieze o ședință extraordinară pe ordinea de zi a căreia să fie subiectele demiterii mai multor șefi de la Primărie. Liberalul Ion Ciobanu, dar și comunistul Vasile Chirtoca au ținut discursuri înflăcărate de la tribună.
12:00
Andrei Năstase, Ministrul de Interne al Republicii Moldova, a declarat că în una dintre aeronavele private care au decolat aseară de pe aeroportul Internațional Chișinău se afla familia Șor, însă fără Ilan Șor. Năstase a declarat că a verificat această informație. 
11:30
Marșul Poporului, preconizat pentru duminică în centrul capitalei a fost anulat. Declarația a fost făcută de către prim-ministrul Maia Sandu după ședința Guvernului.
11:10
Din poliție în .... politică. Șeful adjunct al Poliției Naționale, Gheorghe Cavcaliuc și-a anunțat demisia. Acesta a declarat că a venit timpul pentru o nouă filă în cariera sa. Totuși, el nu se retrage de pe arena publică, din contră: își face partid politic. Astfel, spune Cavcaliuc, va oferi o viață mai bună cetățenilor.
10:30
Deși suntem abia la mijlocul lunii iunie, temeperaturile din termometre se aseamănă mai degrabă cu cele din luna lui Cuptor. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe parcursul zilei de sâmbătă maximele vor ajunge chiar și până la 32 de grade cu plus. Meteorologii anunță, totuși, că în unele zone ale țării va ploua.
09:20
Ministrul român al afacerilor externe, Teodor Meleșcanu s-a întâlnit, la Odesa, cu omologul său ucrainean Pavlo Klimkin. Miniștrii țărilor vecine s-au întâlnit pentru a discuta despre R. Moldova, „cu accent pe asigurarea unei tranziții pașnice și inclusive, pentru ieșirea din criză”.
09:10
Departamentul de Stat al SUA a anunțat, astăzi, că salută anunțul Partidului Democrat de a se retrage în favoarea Guvernului condus de Maia Sandu și a coaliției formate în „parlamentul ales în mod democratic”. 
09:10
Zeci de pimari și consilieri rainonali au venit astăzi în fața Parlamentului pentru a-și exprima susținerea față de majoritatea parlamentară nou-creată și Guvernul Sandu învestit și recunoscut internațional. În fața lor a ieșit prim-ministrul Maia Sandu, care i-a îndemnat pe toți să dea dovadă și în continuare de curaj.
09:00
Parteneriatul dintre ACUM și PSRM nu are un termen-limită de existență. Cel puțin asta a declarat premierul Maia Sandu în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV. Co-lidera Blocului ACUM a explicat că, de fapt, decizia de a face o coaliție cu socialiștii este de compromis, în scopul eliberării țării de un regim corupt.
08:10
Parteneriatul dintre ACUM și PSRM nu are un termen-limită de existență. Cel puțin asta a declarat premierul Maia Sandu în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV. Co-lidera Blocului ACUM a explicat că, de fapt, decizia de a face o coaliție cu socialiștii este de compromis, în scopul eliberării țării de un regim corupt.
Ieri
02:50
Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a plecat, vineri, din țară. Potrivit unui comunicat emis de PDM, acesta a mers să-și vadă familia.
14 iunie 2019
23:50
„Nu prea sunt locuri pe pământ unde se pot ascunde. O să ajungem să avem o procuratura independentă care într-un moment va cere extrădarea lor și o să fie sancționați”. Declarația îi aparține Maiei Sandu și a fost făcută în cadrul emisiunii În Profunzime de la Pro TV Chișinău. Premierul a fost întrebată despre persoanele care au fugit sau vor fugi din Republica Moldova odată cu schimbarea puterii de la Chișinău.
23:30
Șeful statului a declarat în această seară că preferă ca viitorul procuror general să fie din Republica Moldova. Afirmația vine în pofida declarațiile făcute în ultima perioadă de reprezentanții blocului ACUM, care ar prefera mai degrabă un procuror general european.
23:30
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a convocat în ședință Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu și premierul Maia Sandu pentru a discuta situația curentă din sistemul financiar-bancar, piața valutară și dinamica rezervelor valutare, se arată într-un comunicat al Legislativului.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.