Cei doi luptători K-1 care ar fi omorât un bărbat în faţa unui club de noapte din Chişinău, eliberaţi din arest la domiciliu. Maia Sandu: Regimul protejează ucigaşii

Adevarul (Moldova), 18 mai 2019 02:10

Sportivii K-1 Aurel Ignat şi Mihai Pârgaru, acuzaţi huliganism, vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, comisă de mai multe persoane, soldată cu decesul unei persoane, au fost eliberaţi din arest la domiciliu vineri, 17 mai.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Ieri
12:10
Preşedintele ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, consideră că regiunea Crimeea se va întoarce în componenţa Ucraina, „însă drumul va fi unul lung”.
02:10
Sportivii K-1 Aurel Ignat şi Mihai Pârgaru, acuzaţi huliganism, vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, comisă de mai multe persoane, soldată cu decesul unei persoane, au fost eliberaţi din arest la domiciliu vineri, 17 mai.
00:30
Ziua de sâmbătă, 18 mai, este lucrătoare pentru bugetari. Aceştia vor recupera programul din 10 mai, când Guvernul le-a dat liber, pentru a se bucura de o mini vacanţă de patru zile, de joi, 9 mai, până duminică, 12 mai. Şi elevii sunt în această sâmbătă la ore, transmite IPN.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:00
Primarul comunei Selişte din Orhei a fost reţinut vineri, 17 mai, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de corupere pasivă. Edilul a intrat în vizorul CNA după ce a fost denunţat că ar pretinde 10 la sută din suma unor contracte în valoare de 190.000 de lei, prin care un agent economic urma să execute lucrări de iluminare stradală în trei sate: Selişte, Lucaşeuca şi Mana.
13:40
Microbuzele de pe ruta nr. 103 vor continua să circule pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt până la încheierea lucrărilor de pozare a reţelelor, dar şi asfaltarea străzii 31 August 1989.
13:40
Peste o mie de persoane cu dizabilităţi ai aparatului locomotor vor beneficia de cărucioare noi. Acestea sunt o donaţie din partea unei organizaţii de binefacere din Statele Unite ale Americii, în cadrul unui proiect implementat de către Asociaţia Obştească „Societatea Invalizilor din Republica Moldova”, transmite IPN.
12:00
Şapte persoane, membrii unei grupări infracţionale, cu vârste cuprinse între 35 şi 59 de ani, au fost reţinute de trafic de copii. S-a stabilit că, începând cu anul 2003 până în prezent, traficanţii, urmărind scopul exploatării prin cerşit, prin înşelăciune, sub pretextul angajării la un loc de muncă bine plătit în domeniul vânzărilor, au recrutat mai multe persoane de gen feminin
10:20
Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Victor Puşcaş este de părere că decizia CC privind imposibilitatea şefului statului de a înainta un candidat la funcţia de prim-ministru este una foarte corectă, ea reiese din Constituţie. Totodată, juristul spune că aceasta nu răspunde la o întrebare foarte simplă şi în hotărâre ar mai fi trebuit introduse unele detalii. Opinia a fost exprimată la postul TV8, transmite IPN.
10:10
Reprezentanta Republicii Moldova la concursul internaţional de muzică Eurovision Song Contest 2019, Ana Odobescu, nu s-a calificat pentru finala din 18 mai, care va avea loc la Tel Aviv, Israel. Nici România nu a trecut în marea finală, în urma celei de-a doua semifinale care a avut loc joi seara, 16 mai, tot la Tel Aviv, transmite IPN.
10:10
Consiliul Concurenţei s-a autosesizat în urma creşterii preţurilor la produsele petroliere, declarându-se preocupat de creşterile au avut loc în mod simultan la mai multe companii petroliere. Consiliul menţionează că scumpirea simultană trezeşte îndoieli că petroliştii au acţionat în mod independent, iar în acest sens a fost declanşată o investigaţie pentru a stabili dacă a existat o înţelegere de cartel.
09:40
Liderul Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, spune că formaţiunea pe care o conduce va participa în mod obligatoriu la următoarele alegeri locale. Politicianul spune că formaţiunea nu a dispărut şi va reveni în mod activ pe arena politică din Republica Moldova. Despre aceasta Iurie Leancă a declarat la emisiunea „Puterea a patra” de la N4, transmite IPN.
16 mai 2019
17:10
Până în prezent, au fost recuperaţi 2,285 miliarde de lei din cele peste 13 miliarde care reprezintă creditul de urgenţă acordat de către Banca Naţională a Moldovei. Despre aceasta a anunţat guvernatorul BNM, Octavian Armaşu, în cadrul unei conferinţe de presă joi, 16 mai, transmite IPN.
17:10
Prognoza inflaţiei pe termen mediu prevede o sporire a ratei inflaţiei până la sfârşitul anului curent şi revenirea în apropierea ţintei începând cu anul 2020. Inflaţia va constitui 5,1% în anul 2019 şi 6,5% în 2020. Decompoziţia prognozei inflaţiei denotă dominaţia componentelor preţurilor la produsele alimentare şi a inflaţiei de bază pe tot orizontul de prognoză.
14:00
Misiunea permanentă a Republicii Moldova pe lângă OSCE a atras atenţia statelor participante că Federaţia Rusă face în mod inadecvat referinţă la Acordul din 1992 Cu privire la principiile soluţionării paşnice a conflictului din regiunea transnistreană în cadrul schimbului anual de informaţii militare, transmite IPN.
13:50
Liderul PL, Dorin Chirtoacă, consideră că preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, este cel care deţine toată puterea în Republica Moldova, iar restul „fac figuraţii”. În opinia sa, Blocul ACUM şi PSRM ar trebui să se alieze exclusiv cu scopul de a prelua puterea de la democrat, însă fără ca cele două forţe să facă o alianţă de guvernare, pe motiv că ar putea să piardă încrederea cetăţenilor.
12:30
Procuratura anunţă despre condamnarea la 15 ani de detenţie a unui locuitor al oraşului Cricova, în vârstă de 33 de ani, pentru omorul intenţionat, săvârşit cu o deosebită cruzime, al unei tinere.
11:00
Deputaţii Blocului ACUM DA PAS vor înregistra la secretariatul Parlamentului o iniţiativă legislativă pentru abrogarea legii care permite deschiderea benzinăriilor Duty-Free. Despre aceasta scrie pe o reţea de socializare juristul PAS Sergiu Litvinenco, citat de IPN.
10:00
Mai multe staţii PECO din Republica Moldova au afişat preţuri mai mari la carburanţi. Astfel, benzina s-a scumpit cu un leu şi zece bani, iar motorina cu 85 de bani. Preţul la gazul lichefiat a rămas neschimbat.
10:00
O femeie a fost strivită sub roţile unui autocar aseară, 15 mai, pe strada Varlaam, în preajma Pieţei Centrale. Preliminar, s-a constatat că femeia s-ar fi culcat sub autobuz în timp ce unitatea de transport staţiona, iar în momentul în care a pornit din loc a strivit-o.
10:00
Fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc va sta după gratii. Aceasta a fost decizia Curţii de Apel Chişinău, care a examinat miercuri, 15 mai, contestaţiile părţilor împotriva sentinţei primei instanţe, prin care acesta fusese condamnat la o pedeapsă neprivativă de libertate.
00:30
Igor Dodon consideră că, în acest an, în Republica Moldova nu vor avea loc alegeri locale generale, asta deşi, în mod normal, alegerile locale ar urma să se desfăşoare în luna iunie curent, după ce ultimul scrutin local s-a petrecut pe 14 iunie 2015.
00:20
Igor Dodon este convins în proporţie de 90 la sută că alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile. Preşedintele ţării susţine că unica şansă ca acest lucru să nu să se întâmple, este formarea unei coaliţii de guvernare între PSRM (condus de Zinaida Greceanîi) şi Blocul ACUM (condis de Maia Sandu şi Andrei Năstase).
15 mai 2019
15:00
Igor Dodon a avut o întrevedere miercuri, 15 mai, cu ambasadorii străini acreditaţi în Republica Moldova. În cadrul dialogului, preşedintele a relatat despre evoluţia evenimentelor de la Chişinău în plan politic, economic şi social.
15:00
Igor Dodon a anunţat miercuri, 15 mai, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorii străini acreditaţi în Republica Moldova, care este agenda sa externă pentru perioada următoare. Şi de această dată, toate vizitele preşedintelui exclud ţările europene.
14:00
Preşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, consideră că în spatele dosarului penal iniţiat pe numele omului de afaceri Andrei Tranga, proprietarul lanţului de restaurante „La Plăcinte” şi „Andys Pizza”, ar sta liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, care ar intenţiona să preia afacerea lui Tranga printr-un „atac raider”.
12:50
Radu Albot a debutat cu dreptul la turneul ATP Masters 1000 de la Roma. În primul tur cel mai bun tenismen moldovean l-a învins cu 6-3, 6-2 pe francezul Benoit Paire, locul 46 mondial, transmite IPN.
12:50
În Republica Moldova, mai mult de jumătate dintre decesele înregistrate, aproape 60%, au loc din cauza bolilor de inimă. Datele sunt oferite de către Biroul Naţional de Statistică. Anul trecut, în Moldova au murit 37200 de oameni, cu 432 mai mulţi decât în 2017, transmite IPN.
10:00
Preşedintele executiv al Partidului Unităţii Naţionale, Anatol Şalaru, nu exclude că săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare se va forma o alianţă de guvernare între Partidul Democrat şi Partidul Socialiştilor. „Sunt partide care, într-un fel, au aceleaşi viziuni de stânga”, a afirmat preşedintele executiv PUN în cadrul emisiunii „Ţara” de la postul de televiziune Vocea Basarabiei, transmite IPN.
10:00
„Expertiza şi susţinerea UE constituie ingredientele cheie pentru a reuşi transformarea Republicii Moldova şi apropierea de UE”. Despre aceasta a vorbit premierul Pavel Filip, la Bruxelles, în cadrul unei întrevederi cu Johannes Hahn, comisarul pentru Politica de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere.
10:00
În ultimii 30 de ani Republica Moldova nu are politici de reintegrare şi de aceea se confruntă cu discuţii contradictorii. De această părere este expertul în securitate Rosian Vasiloi. Potrivit lui, acest lucru se întâmplă pentru că ar exista forţe care beneficiază de pe urma conflictului transnistrean. Declaraţia a fost făcută în platoul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.