Tentativele de suicid se ţin lanţ! Încă un copil a sărit în gol de la etajul 5

Democracy.md, 16 mai 2019 13:20

Este vorba despre un copil în vârstă de 14 anișori care, potrivit fratelui mai mare, în vârstă de 17 ani, i-a spus că s-a săturat de viață și a sărit în gol peste geamul apartamentului de la etajul 5 al blocului.La fața locului a fost solicitată intervenția unei ambulanțe, dar și poliția din Anenii Noi. Copilul a fost transportat de urgență la Spitalul raional Anenii Noi, unde a fost diagnosticat cu mai multe traumatisme grave și a fost internat în secția reanimare.Părinții acestuia au la întreținere încă patru copii, iar când s-a produs cazul, în apartament s-ar fi aflat doar victima și fratele său.Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele, dar și ce l-a făcut pe copil să recurgă la acest gest disperat.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 12 ore
17:20
Cum menționam și anterior, evoluțiile pozitive pot fi influențate atât de dinamizarea sectorului imobiliar, dar și de stimularea cererii de către Guvern prin programele sale de infrastructură.Per total, în primul trimestru, sectorul industrial a înregistrat o creștere cu 1,5%.
17:20
Vor fi organizate filtre și razii, pentru a descuraja și preveni conducerea în stare de ebrietate la volan și deplasarea cu viteză excesivă, deoarece acestea sînt principalele cauze care pot genera accidente rutiere. În perioada 17 – 19 mai curent, inspectorii de patrulare implicați la supravegherea circulației rutiere au depistat peste de 1 550 încălcări ale RCR. Viteaza rămîne cea mai frecventă încălcare a șoferilor peste 970, alții 34 conduceau în stare de ebriatate, iar 28 șofau fără a avea careva acte asupra lor. În această perioadă, pe teritoriul țării s-au produs 23 de accidente rutiere grave, soldate cu 29 de persoane traumatizate. Totodată, peste 70 de cetățeni aflați într-o dificultate au solicitat intervenția inspectorilor de patrulare.
17:10
“Intervin cu cerinţa de a vă expune public şi a opri atacurile de pe reţelele de socializare, la adresa mea şi a soţului meu, de către unii membrii al Platformei DA şi susţinători al acesteia, care denigreaza numele meu si a familiei mele, pentru faptul ca am candidat la alegerile Parlamentare din 24 februarie 2019. Deşi ați fost în cunoştinţa de cauză, nu aţi intervenit cu nimic pentru a sista denigrările şi ofensele aduse mie personal si sotului, care aparam interesele a doi membri al Platformei , Gheorghe Petic si Sergiu Cebotari! Consider că riscul la care s-a expus familia mea, aparându-vă membrii, nu merită denigrare!”, a scris Angela Istrate.
16:50
„Cei din PAScuDA declarau că anul trecut nucile curățate erau 110-115 lei pentru un kilogram, anul acesta prețul a variat între 35 și 70 de lei, în funcție de calitatea lor. Sferturile de nuci sunt recepționate cu aproximativ 40 de lei, iar prețul maxim este oferit pentru jumătățile de nuci. Motivul fiind, binențeles, „Guvernul Filip”, scrie Anatolie Chirilov.Bloggerul s-a ciocnit cu situația că, de fapt, nucile se vând la preţuri mult mai mari decât anul trecut.„Având timp liber, iar afară fiind cald și frumos, am mers să fac unele cumpărături, unde am dat de oamenii ce își vindeau miezul de nucă, iar prețurile fiind mult mai mari chiar și decât anul trecut, ajungând până la 200 lei per kg și nu cum declarau „oneștii” politicului moldav.
16:30
Astfel, călătorii vor putea achiziționa legitimațiile de călătorie pentru rutele internaţionale europene, precum şi la trenul Chişinău-Bucureşti. Costul legitimaţiilor se va achita în lei moldoveneşti.Casierii din Gara Chişinău au absolvit cursurile de pregătire a operatorilor de ghişeu în domeniul programului „RoTicket”, organizate la București de către CFR „Călători”.Totodată, potrivit CFM, călătorii au posibilitatea de a procura bilete de tip low-cost pentru cursa Chişinău-Bucureşti, conform tarifelor SMART-„Prietenia” la un preţ de 19 euro.
15:50
“Năstase: Dacă ar fi fost doar partidul meu... Moderator: Să înţelegem că cealaltă parte nu a acceptat? Nastase: S-au facut niste grupuri, niste comisii, care a luat o decizie în acest sens. Moderator: Nu a treecut comisia de integritate? Năstase: Vă rog, lucrurile s-au trecut deja”.Gheorghe Petic a fost al 33-lea pe lista naţională a blocului format de PAS şi PPDA, la alegerile din 24 februarie. Petic a fost propus de Partidul Demnitate şi Adevăr, al cărui lider este Andrei Năstase.Petic a fost arestat, în octombrie 2018, după ce o femeie din ungheni s-a plâns că a fost violată de acesta în propriul apartament. Gheorghe Petic a mai fost învinuit şi de hărţuirea mai multor foste studente ale Colegiului Naţional de Grăniceri, unde bărbatul era profesor. Acesta a fost condamnat recent La 3 ani și jumătate de închisoare. Sentința este cu drept de atac.
15:20
Autorul remarcă faptul că liderul PPDA s-a apucat să găsească miliardele rușilor, care, oricum, aveau să meargă pe tancuri și rachete sau pentru solda mercenarilor separatiști.„În loc să se mândrescă cu faptul că avem și noi un brand autohton recunoscut internațional, el aruncă cu pietre în capra lui Plahotniuc, ca s-o ucidă. Plahotniuc trebuie lăudat că diminuează capacitatea militară a rușilor, iar Năstase îl trădează, e o lichea, o slugă a imperialiștilor ruși!”, mai scriu cei de la Ziarul Naţional.„Stop, stop, dacă îl supărăm, el se întoarce în Germania și ne-am pierdut! El luptă zi și noapte pentru libertatea presei, pentru a ne da țara înapoi, se jertfește infernal pentru că iubește mult acest popor și această țară și nu-i așa de simplu precum i se pare lui Sergiu Mocanu! Ca și calul, salvatorul de dar nu se caută la dinți”, conchide Ion Buraga în articolul satiric publicat de Ziarul Național.
15:20
Ruslan Codreanu a menţionat că, până la lansarea platformei, adesea era invocat motivul lipsei locurilor în grădiniţe, precum şi faptul că se percep taxe ilegale pentru înscriere. Acum, plângeri de acest fel nu mai sunt. După lansarea platformei, numărul persoanelor care se înscriu în audienţă s-a redus de două ori.Primarul interimar a mai declarat că dacă în 2015 pentru grădiniţe au fost alocaţi 13 milioane de lei, în 2018 bugetul a fost de patru ori mai mare. Anul trecut au fost făcute reparaţii în 110 grădiniţe.Până pe 1 septembrie, vor fi reparate şi date în exploatare grădiniţele nr. 48, 3, 198, 112 şi 166. Pentru anul acesta vor fi create 1800 de locuri noi în grădiniţe.
15:20
„Eu cred că trebuie să vedeţi cu organizatorii”, a spus, evaziv, Dumitru Alaiba.Amintim că Alaiba, deputat din partidul Maiei Sandu, a participat la marșul minorităților sexuale, organizat ieri în Capitală. Nu este prima dată când acesta participă la astfel de marşuri.Anterior, și șefa sa de partid, Maia Sandu a participat la evenimentele organizate de LGBT. Totodată, liderii comunității homosexualilor din Moldova constant au făcut agitație electorală în favoarea Maiei Sandu.
14:20
Acum o lună, trei medici din România au operat peste 100 de câini şi au instruit veterinari în cadrul primei campanii de acest fel.Potrivit autorităților locale vor urma alte doua campanii în această vară.Intervențiile se fac la azilul pentru maidanezi din Chișinău unde animalele sunt sterilizate şi adăpostite timp de 5 zile, pentru recuperare, după care ajung din nou în stradă.
13:40
„Persoanele care se află în opoziție, gestionate din umbră, exprimând interesele unor alți oligarhi care ar vrea să revină la putere. Probabil, factorul acesta face imposibil ca să se așeze la o masă de negocieri. Chiar și acei care și-au declarat lupta cu oligarhia, din păcate, sunt dependenți de structuri oligarhice”, adeclarat Alexandru Solcan.Solcan mai spune că în politica moldovenească există prea mult populism.„Noi vedem că cei care se poziționează în opoziție, venind la putere, de fapt, se comportă exact ca cei care au fost până la ei. Și atunci, asta ne duce la gândul firesc că, de fapt, este o problemă de sistem. În politica din R. Moldova avem foarte mult populism, foarte multă nemulțumire”, a mai spus Alexandru Solcan.
13:30
Fostul director de ştiri al postului Jurnal TV, Gabriel Călin, a ajuns la această concluzie, după ultimele cochetări ale lui Andrei Năstase cu Moscova, care au provocat nemulţumirea Maiei Sandu „După escapadele „spectaculoase” semisecrete ale lui Andrei, care nu dau deloc bine pentru ACUM, s-ar putea sa urmărim următorul scenariu in anticipate:- Maia și Andrei vor merge separat. – ideea va veni de la Maia, care va motiva elegant aceasta decizie spunând ca aparte PAS și DA ar putea acumula mai multe voturi. Deși ideea principala va fi dezbaierarea…- Andrei va accepta și vor merge separat, dar “cu pact de neagresiune”. Pe cât de bine va înțelege acest pact trustul lui Țopa, nu se știe, or oricum Andrei se va simți trădat”, scrie Gabriel Călin.Acesta mai spune că PPDA va fi surclasat de PAS, riscând chiar să nu depăşească pragul electoral. “Maia va lua destul de mult din voturile lui Andrei. Iar el risca sa ajungă sub prag.
13:20
Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, în urma intemperiilor, în localitățile Donici şi Camenca din raionul Orhei, au fost înnămolite grădinile a circa 60 de gospodării particulare.Prejudicii au fost înregistrate şi în raionul Donduşeni. În localitatea Arioneşti, de pe acoperişul a două depozite cerealiere au fost smulse şi deteriorate 395 de foi de ardezie, iar barajele a patru bazine acvatice au fost avariate. În satul Donduşeni precipitațiile au afectat circa 120 hectare de porumb, iar în localitatea Parcova au fost afectate barajele de protecție a două bazine acvatice.Ploaia a făcut prejudicii şi în localitățile Târnova şi Elizavetovca a aceluiași raion, unde au fost prejudiciate 10 hectare de semănături şi 20 hectare de porumb. În raionul Sângerei ploaia a distrus circa 100 hectare de semănături, iar prejudiciile urmează a fi estimate.
Acum 24 ore
12:20
Pe pagina de Instagram a Ducilor de Sussex, cuplul regal a postat un montaj al nunţii lor de anul trecut, având o coloană sonoră emoţionantă, melodia This Little Light of Mine.
11:20
Potrivit unui comunicat al Primăriei capitalei, este vorba despre tronsonul cuprins între strada Constantin Tănase și strada Petru Rareș 18 unde urmează a fi executate lucrări de reabilitare a rețelelor termice.De asemenea, în perioada 17 mai – 17 iunie este suspendat parțial traficul rutier pe strada Socoleni, din cartierul Poșta Veche, pe tronsonul cuprins între strada Iazului și stradela Studenților. Aici sunt executate lucrări de reparație a rețelelor termice.
11:20
Fostul deputat în primul Parlament Serafim Urechean susţine că oamenii nu agreează comportamentul agresiv al lui Andrei Năstase, lucrul care va putea influenţa votul lor la următoarele alegeri parlamentare.„Cred că dacă Năstase vrea să rămână în politică, trebuie urgent să-şi revizuiască atitudinea faţă de presă. Moldovenii sunt un popor paşnic, ei nu acceptă o atitudine brutală, cred că el va pierde din această cauză", a menționat Serafim Urechean, fost deputat în primul Parlament.La rândul său, analistul politic Anatol Ţăranu consideră că Andrei Năstase demonstrează un comportament care nu poate fi acceptat într-o societate democrată.„Într-o democraţie dezvoltată, dacă un politician ar permite un astfel de comportament faţă de presă, asta înseamnă moarte politică pentru el, nimeni nu l-ar vota. Lupta împotriva presei înseamnă infantilism politic, lipsă de experienţă", a declarat Anatol Țăranu, analist politic.
10:20
Ratele oficiale de schimb – Banca Națională a Moldovei la data: 20.05.2019, transmite...
09:40
Ieri
19:40
Fals, şmecher, orgolios, invidios, agresiv, răzbunător, intolerant, instabil emoţional şi violent, sunt doar câteva dintre trăsăturile acestuia. Totodată, potrivit specialiştilor, liderul PPDA se supraevaluează, îi place să fie admirat, lăudat şi aplaudat. Exact acum un an, Andrei Năstase s-a filmat într-un videoclip electoral, în care a spus că munca este prima valoare pe care o împărtăşeşte şi că nu a primit nimic fără să muncească: "Munca ocupă primul loc în sistemul meu de valori. Nu ştiu altfel. Nu am văzut altfel acasă, nu ştiu să fac altfel". Declaraţia sa de avere din ultimii doi ani arată însă contrariul. Nu a câştigat niciun bănuţ, victimizându-se că a trăit din venitul soţiei şi din indemnizaţiile copiilor, care locuiesc într-o vilă luxoasă în Germania.  Primul salariu din ultimii ani l-a primit în luna martie, pentru funcţia de deputat. Pentru doar zece zile de activitate, a luat peste trei mii de lei.
14:20
Anterior, acesta a anunțat pe pagina sa de Facebook că va merge la eveniment: "Vor găsi ce să critice, așa că mai bine faci ceea ce crezi că e corect.", a scris Dumitru Alaiba.   Nu este prima dată când deputatul din blocul ACUM participă la acest marș, el a mai participat și în anii precedenți.   Anterior, și șefa formațiunii politice PAS, Maia Sandu a participat la evenimentele organizate de LGBT. Totodată, în campania electorală din 2016, când Maia Sandu candida la prezidențiale, activista pentru apărarea drepturilor persoanelor LGBT Angelica Frolov a chemat oamenii să o voteze pe lidera PAS.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:20
Începând cu anul 1983, „Ziua Lumânărilor Aprinse” are loc în a treia duminică a lunii mai şi este condusă de peste 1200 de organizaţii din 115 ţări în care se organizează comemorări pentru a onora vieţile pierdute şi influenţează conştiinţa socială referitor la problema HIV/SIDA.  Potrivit ANSP, pe parcursul anului trecut au fost înregistrate 905 cazuri noi de infecţie cu HIV, inclusiv 225 – în teritoriile de est. Majoritatea persoanelor cu infecţia HIV sunt tinere, de vârstă reproductivă, sexual active.
14:10
Sinopticienii prevăd astfel ploi cu descărcări electrice, izolat averse puternice de până la 15-25 de litri/m2. Va ploua, de asemenea, cu grindină și se așteaptă vijelie în rafale de până la 17-22 m/s.
12:30
În 130 de pagini, fostul procurer Năstase înșiră afirmații extrase din presă, pe care le prezintă drept ”probe care pot aduce o contribuție importantă în investigația dosarului penal cu rezonanță internațională”. Acest document este al treilea care confirmă colaborarea lui Năstase cu Moscova, în încercarea acestuia de a obține orice avantaj în războiul împotriva liderului PDM. Tot vineri, în presa de la Chișinău a apărut textul citației, primite de șeful PPDA de la Moscova, prin care era chemat să depună depoziții în data de 13 mai. În scrisoarea datată cu 6 mai nu a fost menționat niciun nume.  De altfel, liderul PPDA a recunoscut deschis, în cadrul unei emisiuni la Pro TV Chişinău, că fost citat la Moscova, pentru depoziţii, după scrisorile trimise la MAI-ul rus. „Am primit un răspuns, care-mi confirmă veridicitatea anchetei care se duce în Federația Rusă și mi s-a furnizat careva informație.
11:40
În intervalul orelor 10:00 – 13:00, întrunire religioasă sub formă de marş:  str.Ciuflea (segmentul străzilor: Bucureşti – Ştefan cel Mare); bd.Ştefan cel Mare (segmentul străzilor: Ciuflea – A.Puşkin); str.A.Puşkin (Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului”).  În intervalul orelor 16:00 – 17:00, cursa de alergări pe tronsonul străzilor:  Piaţa Marii Adunări Naţionale – bd.Ştefan cel Mare – str. V. Alecsandri – str.Bucureşti – str.Sf.Ţării - bd.Ştefan cel Mare - Piaţa Marii Adunări Naţionale.  Circulaţia rutieră va fi restricţionată temporar, doar în direcţia de deplasare a participanţilor, pe contrasens (în întâmpinare) transportul rutier va circula în mod obişnuit.  Totodată, în intervalul orelor 17:00 – 23:00, pe str. 31 August 1989 (segmentul străzilor: M.Bănulescu Bodoni – A.Puşkin), va fi sistată circulaţia rutieră.
11:30
Salariații care în ziua considerată zi de odihnă nu se aflau în raporturi de muncă sau erau în concediu în ziua respectivă nu au obligația de a se prezenta la serviciu în sâmbetele considerate zile lucrătoare.  Pentru anul 2019, Guvernul a declarat zi de odihnă și 26 august, cu recuperare în sâmbăta de 17 august.  În Republica Moldova, zile de sărbătoare nelucrătoare, fără recuperare, sunt: 1 ianuarie (Revelion), 7 și 8 ianuarie (Crăciunul pe stil vechi), 8 martie (Ziua internațională a femeii), luni după Paști, 1 mai (Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii), luni după Paștile Blajinilor, 9 mai (Ziua Victoriei/Ziua Europei), 1 iunie (Ziua internațională a copilului), 27 august (Ziua Independenței), 31 august (Sărbătoarea „Limba noastră”) și 25 decembrie (Crăciunul pe stil nou).
11:20
Semnatarii declarației scriu că majoritatea dintre ei au fost „batjocoriți de regimul politic actual, dar nu și umiliți”.  „Vom rămâne în continuare pe poziție, că adevărata politică se face doar pe principii de respect față de opinia fiecăruia, indiferent de-i adversar sau partener politic”, se arată în textul declarației. Semnatarii însă nu precizează clar ce i-a motivat să părăsească PPDA.   Amintim că, în mai 2016, la PPDA a aderat un grup numeros de foşti membri ai PLDM, în frunte cu fostul președinte al raionului Soroca, Mihai Mîţu. Ulterior, acesta a fost ales și președinte al organizației teritoriale a PPDA din raion.  Precizăm că pe circumscripția nr. 7 Soroca, la alegerile parlamentare, candidata ACUM a fost Larisa Ungureanu, din partea PAS.  Conducerea PPDA nu a comentat deocamdată decizia colegilor săi. Vom reveni cu detalii.
10:20
“Noi am acceptat, nu am acceptat o serie din actele normative care le-au propus ei. Noi avem nevoie să știm cât de bine intenționați sunt socialiștii”, a declarat Andrei Năstase, citat de mesaj.md. În cadrul aceleiaşi emisiuni, lideru PPDA a mai spus că eventualele alegeri parlamentare anticipate ar fi o soluţie mai proastă decât o alianţă parlamentară cu socialiştii.  “Niște alegeri anticipate îl întăresc pe Plahotniuc, dar există totuși șansa ca cetățenii R. Moldova vor depune un efort împreună cu noi, iar la următoarele alegeri îi vom da o lovitură lui Plahotniuc”, a mai spus liderul PPDA.
10:10
„– Vă întreba dacă dvs. știți că vă aflați acum într-un veceu. – Eu mă aflu într-o televiziune sunt impresionată. În București am fost la foarte multe televiziuni, în Europa am văzut la multe televiziuni, n-am văzut ce văd acum. Dacă cineva v-a etichetat în maniera asta, ar cam trebui să plece din politică", a menţionat Norica Nicolai.  Mai mult, europarlamentarul susține că dacă un politician nu este de acord cu părerea altor persoane, nimeni nu îi permite să vină cu ofense în adresa presei:  „Limbajul acesta de etichetare, este un limbaj totalitar. Sovietic, românesc la vremea lui, estic, comunist și n-are ce căuta în Europa și într-o democrație".  Anterior, mai mulţi ambasadori ai ţărilor UE, acreditaţi în ţara noastră, au declarat că discursul de ură la adresa presei este inacceptabil, mai ales dacă vine din partea unui politician ce pretinde că promovează principiile şi valorile europene.
17 mai 2019
19:10
Amintim că Dumitru Alaiba este participant activ la evenimentele organizate de comunitatea LGBT din Moldova. Anterior, suport pentru comunitatea a exprimat și sefa sa de partid, Maia Sandu. La rândul loor, liderii comunității LGBT au făcut agitație electorală pentru Maia Sandu.Amintim că duminică, 19 mai, în centrul capitalei va avea loc Marşul Solidarităţii, organizat de comunitatea gayilor, lesbienelor și transsexualilor din Moldova. Marşul face parte din programul Festivalului „Moldova Pride”, ediția a XVIII, scrie hotnews.md.De asemenea, nu este exclusă nici organizarea unor contramanifestaţii, organizate de reprezentanţii unor organizaţii bisericeşti din Republica Moldova.
18:20
Documentul apărut astăzi în spațiul public, o invitație adresată lui Năstase din partea Ministerului Afacerilor de Interne din Rusia, prin care acesta este citat să se prezinte la Moscova pentru a depune mărturii într-un dosar penal care-l vizează pe Vlad Plahotniuc, nu este singura dovadă a acestei comunicări.Documentul respectiv pare să fie altul decât cel arătat de Năstase pe 2 mai curent, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.Năstase spunea la acea emisiune că autoritățile rusești i-au confirmat, prin scrisoare, faptul că Vlad Plahotniuc are dosare penale la Moscova, după ce dânsul a trimis în luna aprilie o solicitare în capitala Federației Ruse.„Autoritățile rusești îmi confirmă că există dosare penale...
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.