Șase sperietori utilizate de propaganda rusească pentru a influența cetățenii moldoveni (VIDEO)

Agora.md, 16 mai 2019 13:20

Propaganda din media rusească a știut întotdeauna cumsă profite și să exploateze fricile cetățenilor, inclusiv din R. Moldova. De la independență încoace, moldovenii sunt speriați cu știri despre aderarea la NATO, unirea cu România sau anularea dreptului de a munci în Federația Rusă. În această ediție „Poligraful AGORA” vă propunem să vedem care sunt temele și argumentele utilizate de presa rusă, dar și de unii politicieni și experți ruși, pentru a induce frica și promovarea unor politici pro-Est. 

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 15 minute
09:10
Zece cetățeni moldoveni au fost documentați pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și pescuit ilegal. De la aceștia au fost ridicate circa 40 de kilograme de pește, 30 de kilograme de crapi, două rațe sălbatice și peste un kilometru de plasă, anunță Poliția de Frontieră.
09:10
Polițiștii din toate sectoarele Capitalei au verificat 108 localuri de agrement, baruri și cafenele unde au loc mai des delicte și infracțiuni. Oamenii legii au constatat 464 de contravenții, printre care 45 de cazuri de tulburare a liniştii pe timp de noapte, 78 de cazuri de huliganism nu prea grav și 11 cazuri de consum de droguri în locuri publice.
Acum o oră
08:50
Olanda a câștigat concursul muzical Eurovision 2019, desfășurat în acest an la Tel Aviv, Israel. Locul doi l-a ocupat Italia cu 465 de puncte, iar locul trei Rusia cu 369 de puncte.
08:40
Olanda a câștigat concursul muzical Eurovision 2019, desfășurat în acest an la Tel Aviv, Israel.
Acum 12 ore
20:40
Duminică seara, fanii „Game of Thrones” vor afla deznodământul serialului, care se încheie după opt sezoane, însă nu toți s-ar putea să mai fie dispuși să meargă la serviciu a doua zi, relatează CNBC.Un sondaj realizat de Workforce Institute arată că 4,9 milioane de americani nu ar merge la serviciu luni și ar rămâne acasă, fie luându-și o zi de concediu fie o zi liberă din „motive medicale”.
Acum 24 ore
20:20
Ploile din această după-amiază au inundat mai multe străzi din Chișinău. Una dintre cele mai grave situații s-a înregistrat pe strada Mihai Viteazul, acolo unde asfaltul s-a deformat, pe alocuri formându-se chiar cratere, potrivit martorilor oculari. Mai mulți șoferi au publicat pe Facebook imagini cu situația de pe unele străzi ale orașului.
20:00
Polițiștii din toate sectoarele Capitalei au verificat 108 localuri de agrement, baruri și cafenele unde au loc mai des delicte și infracțiuni. Oamenii legii au constatat 464 de contravenții, printre care 45 de cazuri de tulburare a liniştii pe timp de noapte, 78 de cazuri de huliganism nu prea grav și 11 cazuri de consum de droguri în locuri publice.
18:50
Bayern Munchen a câștigat din nou titlul de campioană a Germaniei. Bavarezii au luat cel de-al 29-lea titlu din istorie și al șaptelea la rând, după ce i-au învins astăzi, în ultima etapă, cu 5-1, pe cei de la Eintracht Frankfurt. Mijlocașii Fraanck Ribery și Arjen Robben au marcat ambii în ultimul lor meci pentru echipa germană.
18:40
Trei minori din Capitală, cu vârstele cuprinse între 15 și 16 ani, au fost reținuți pentru comiterea mai multor răpiri mașini, deteriorare și sustragere a bunurilor din automobile.
17:10
Un mesaj de atenționare, semnat din partea Poliției, este distribuit în ultima perioadă pe Viber. Acesta denunță o schemă de furt de date personale de către anumite organizații teroriste. Contactată de AGORA, ofițerul de presă al Inspectoratul General al Poliției (IGP), Mariana Bețivu, a negat că mesajul aparține Poliției. Totuși, potrivit ei, fenomenul există, iar oamenii legii atenționează consumatorii de telefonie mobilă să nu dea curs sub nicio formă acestor apeluri.Poliția a venit și cu recomandări vizavi de aceste scheme frauduloase.
16:50
Șeful statului, împreună cu familia sa, a participat la marșul „pentru susținerea familiei tradiționale”, organizat de Mitropolia Moldovei. Manifestarea, la care au fost prezente înalte fețe bisericești, a adunat cetățeni din mai multe raioane. Evenimentul a fost organizat cu o zi înainte de Marșul solidarității LGBT. Participanții au purtat lozinci pro-familie și împotriva homosexualității.
16:30
Un mesaj de atenționare, semnat din partea Poliției, este distribuit în ultima perioadă pe Viber. Acesta denunță o schemă de furt de date personale de către anumite organizații teroriste. Contactată de AGORA, ofițerul de presă al Inspectoratul General al Poliției (IGP), Mariana Bețivu, a negat că mesajul aparține Poliției. Totuși, potrivit ei, fenomenul există, iar oamenii legii atenționează consumatorii de telefonie mobilă să nu dea curs sub nicio formă acestor apeluri.Poliția a venit și cu recomandări vizavi de aceste scheme frauduloase.
16:20
Un fost membru al CIA a fost condamnat vineri la 20 de ani de închisoare pentru spionaj în folosul Beijingului, o afacere ilustrând o „tendinţă alarmantă” în rândul comunităţii de informaţii, potrivit Departamentului american al Justiţiei, relatează AFP, citat de Agerpres.Kevin Mallory, 62 de ani, a fost găsit vinovat că a vândut pentru 25.000 de dolari „informaţii din domeniul apărării” unui agent al spionajului chinez în cursul unor vizite la Shanghai în martie şi aprilie 2017.
16:00
Avocatul Poporului a contestat la Curtea Constituțională prevederi din Legeacu privire la sistemul public de pensii referitoare la asimilarea stagiului decotizare pentru persoanele care au îngrijit de persoane cu grad sever deinvaliditate.Avocatul Poporului consideră că prin unele modificări ale sistemului de pensii, votate în Parlament la 16 decembrie 2016, s-a instituit o inechitate în raport cu persoanele care au îngrijit/îngrijesc persoane cu grad sever de dizabilitate, după 1 ianuarie 1999 și care continuă să îngrijească de copiii/persoanele cu dizabilitate severă după atingerea vârstei de 18 ani.
15:50
Este o tradiție deja ca în fiecare vară să ne bucurăm de festivalul IA Mania. Și în acest an tradiția, veselia și concursurile ne așteaptă la Holercani. Organizatorii au anunțat că în acestă vară festivalul va avea loc pe 6 iulie, scrie Ea.md.
15:00
Primarul din Ekaterinburg a anunţat suspendarea construirii unei impozante catedrale în al treilea cel mai important oraş rus, după mai multe zile de ciocniri şi manifestaţii şi după ce președintele Vladimir Putin a făcut apel la reconciliere, relatează AFP, preluată de News.ro.
14:10
Zece cetățeni moldoveni au fost documentați pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și pescuit ilegal. De la aceștia au fost ridicate circa 40 de kilograme de pește, 30 de kilograme de crabi, două rațe sălbatice și peste un kilometru de plasă, anunță Poliția de Frontieră.
13:40
Peste 30 de colective coreografice din toată țara, au sărbătorit Ziua Dansului Popular printr-un flashmob inedit și spectaculos.
13:10
O grupare specializată în contrabanda de țigări din regiunea transnistreană în statele Uniunii Europene a fost deconspirată de oamenii legii. Gruparea, formată din șapte persoane cu vârste între 22 și 43 de ani, trecereau mărfuri prin contrabandă peste frontiera moldovenească. Aceștia aveau înțelegeri cu companii de producere și realizare a tutunului și țigărilor, în special cele aflate în regiunea transnistreană. Indivizii cumpărau țigări de import fără timbre de acciz, pe care săptămânal le introduceau fraudulos din stânga în dreapta Nistrului.
12:50
Vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache a fost surprins într-o înregistrare secretă în care oferă contracte guvernamentale în schimbul susţinerii politice, relatează site-ul postului BBC, citat de Mediafax. Înregistrarea video, filmată în secret înainte de alegerile din 2017, îl arată pe vicecancelarul austriac vorbind cu o femeie care pretinde a fi un investitor din Rusia.
12:10
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de condiții complicate ale vremii. Astfel, pe teritoriul Republicii Moldova se prevăd descărcări electrice, izolat averse puternice cu grindină și vijelie în rafale de până la 60-80 km/h.
11:40
Blocul ACUM solicită întrunirea Parlamentului în sesiune specială, pe 21-22 mai. În cadrul sesiunii, cei 26 de deputați propun fracțiunii PSRM alegerea conducerii Parlamentului și votării inițiativelor legislative antioligarhice. În același timp, blocul ACUM reiterează că funcția de președinte al Parlamentului este garanția votării pachetului antioligarhic de legi și propune socialiștilor ca, după votarea și promulgarea legilor, ACUM să renunțe la această funcție. Inițiativa vine în conflict cu poziția socialiștilor, care au insistat anterior pe candidatura Zinaidei Greceanîi la funcția de șef al Legislativului.
10:50
Astăzi, 18 mai, Parlamentul își deschide ușile pentru publicul larg la orele 12:00, 14:00 și 16:00. De Noaptea Europeană a Muzeelor, instituția a pregătit un program special. Accesul în clădire se face în baza buletinului de identitate, fără a fi necesară o programare prealabilă.
10:30
Un bărbat și o femeie au murit după ce au căzut într-o gură de canalizare dintr-o localitate din raionul Ungheni. Totul s-a întâmplat în această noapte, Poliția fiind alertată la ora 4:15.
10:00
După ce presa din Republica Moldova a scris că liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a fost dat în căutare pe teritoriul Federației Ruse, politicianul a venit cu o primă reacție pe parcursul nopții trecute. Potrivit acestuia, politicienii moldoveni au făcut „totul” pentru a-l „distruge”.
Ieri
09:10
Un tribunal turc a condamnat vineri 14 persoane la închisoare pe viaţă, fără posibilitatea de eliberare condiţionată, pentru implicarea lor în atacurile cu bombă din Istanbul, care au ucis zeci de persoane în 2016, a informat agenţia de stat Anadolu, conform Reuters.
01:30
Avocatul lui Pavel Grigorciuc, Eduard Rudenco, a fost înlăturat din proces, la cererea acuzării. Acesta va figura deja în calitate de martor, scrie TV8. Decizia a fost luată la ședința de astăzi. 
17 mai 2019
23:50
Daniela Machidon a ajuns direct în semifinala „Românii au Talent” grație unui „golden buzz” primit de la juratul Florin Călinescu. Basarabeanca urmează să primească, după aprecierea juriului, și voturile publicului pentru interpretarea pe care a avut-o - la fel ca și în audiții - o piesă de operă.
23:10
13 membri PPDA, care au format biroul politic teritorial al formațiunii la Soroca, au anunțat că părăsesc, in corpore, rândurile partidului. Declarația semnată de aceștia a fost postată de Mihai Mîțu, fostul președinte al raionului, care s-a alăturat partidului în 2016
22:30
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, spune că fostul membru al partidului său, Pavel Grigorciuc este tratat prost de sistemul de justiție, iar arestul său preventiv este o încercare de „a-l răzbuna pe Sergiu Sîrbu”, cel pe care Grigorciuc l-a lovit.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.