Constanţa | Forţele Navale Române lansează proiectul Nava Mircea

Radio Chisinau, 16 mai 2019 13:20

Forţele Navale Române lansează proiectul unui marş al Navei Şcoala Mircea în jurul Pământului, cu prilejul aniversării a opt decenii de la intrarea acesteia în serviciul Marinei Militare Române. Marşul ar urma să se desfăşoare în perioada martie 2021 - ianuarie 2022, cu escale în porturi de pe toate continentele.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 10 minute
15:55
Liderul istoric al rebeliunii kurde, Abdullah Ocalan, a îndemnat duminică la încetarea grevei foamei pe care au declanşat-o mii de deţinuţi în Turcia pentru a protesta împotriva condiţiilor sale de detenţie, au anunţat avocaţii acestuia, informează AFP şi Reuters.
Acum 30 minute
15:35
În anul 2018 au fost constatate 193 de cazuri de utilizare a muncii la negru sau de achitare a salariilor în plic, în care au fost aplicate amenzi în valoare de 42,5 milioane lei, dintre care doar 36,7% au fost achitate (peste 15,6 milioane lei). 
Acum o oră
15:25
Alţi eurosceptici s-au declarat gata, duminică, să-i succeadă premierului britanic Theresa May în funcţia de lider al Partidului Conservatorilor, pe fondul informaţiilor că forţele conservatoare moderate au lansat o campanie pentru a-l opri pe favoritul cursei, fostul ministru de externe Boris Johnson, informează dpa şi Reuters.
15:15
La secția de vot pentru alegerile europarlamentare deschisă la Institutul Muncii (IM), Partidul Șor ar fi împărțit cadouri, îndemnând oamenii să voteze pentru Partidul Social Democrat (PSD) din România, al cărui lider este Liviu Dragnea.
Acum 2 ore
14:45
Președintele Românei, Klaus Iohannis, a mers să voteze, duminică, în București, la secția de la Liceul Jean Monnet, și le-a transmis românilor că este o zi importantă.
14:25
Fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi a votat, duminică dimineață, la alegerile europarlamentare și referendum, ea spunând că a votat "pentru justiție și pentru cinste".
Acum 4 ore
14:00
Acţiunile Boeing au crescut la maximul a două săptămâni, după apariţia anunţului că Federal Aviation Administration (FAA) ar putea aproba reluarea zborurilor cu aparatele 737 MAX la sfârşitul lunii iunie, informează Reuters.
13:40
O femeie din Republica Moldova a moștenit 3 milioane de euro după decesului bătrânului de care a avut grijă mai mulți ani.
13:25
Irlandezii au aprobat cu o majoritate zdrobitoare, în cadrul unui referendum ale cărui rezultate au fost anunţate duminică, ridicarea restricţiilor legate de divorţ, un nou episod din seria de schimbări care are loc în această ţară cu o veche tradiţie catolică, informează AFP.
13:05
Salvatorii, în comun cu reprezentanți ai altor instituții guvernamentale, în ultimele 24 de ore, au consolidat un dig cu lungimea de 120 de metri pentru a proteja localitatea Crocmaz din raionul Ștefan Vodă de inundații, anunță un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).
12:45
Preşedintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că nu este deranjat de faptul că Administraţia de la Phenian „a lansat câteva arme mici” şi consideră că liderul nord-coreean Kim Jong-Un îşi va respecta promisiunile făcute, relatează Reuters.
12:20
În Republica Moldova au fost deschise 36 de secții de votare la alegerile europarlamentare și referendumul pentru justișie. Cele mai multe secții au fost deschise la Chișinău, 13 la număr. Cetățenii care au venit să-și exprime opțiunea de vot cred că acest scrutin îi va apropia mai mult de România și de Uniunea Europeană.
Acum 6 ore
12:00
CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg a prezentat rezultatele unei operaţiuni de ”curăţare” uriaşe, în care au fost şterse câteva miliarde de conturi, relatează AFP.
11:40
Traficul rutier pe strada Al. Marinescu, tronsonul cuprins între bulevardul Alba Iulia și strada Haiducul Tobultoc, din orașul Durlești, va fi suspendat începând cu data de 27 mai și până pe 10 iunie, transmite IPN.
11:20
Alegerile europarlamentare se desfăşoară, astăzi, în România şi alte 21 de state membre ale Uniunii Europene.
10:55
Două cutremure cu magnitudinea de 3,1 şi, respectiv, 2,9 pe scara Richter s-au produs duminică dimineaţa, în zona seismică Vrancea, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) de la București.
10:40
Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni a derulat proiectul „Ziua Românilor de Pretutindeni la Comrat”, pe data de 24 mai 2019.
10:20
Filmul „Parazitul”, regizat de cineastul sud-coreean Bong Joon-Ho a câştigat trofeul Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes.
10:05
Peste 450 de candidaţi, reprezentanţi ai unor formaţiuni politice sau independenţi, îşi dispută cele 33 de mandate de europarlamentari. În cursa electorală pentru un loc în Parlamentul European au intrat 13 formaţiuni politice şi 3 candidaţi independenţi.
Acum 24 ore
18:25
Directorul Festivalului „Cronograf”, Virgiliu Mărgineanu, spune că la ediția din anul acesta au loc premiere ale filmelor autohtone în fiecare seară a Festivalului. De asemenea, în acest an sunt foarte multe filme în afara concursului care sunt prezentate în diferite locații din Chișinău, nu doar la cinematograful „Odeon”, acolo unde are loc partea principală a Festivalului.
17:10
Preşedintele american, Donald Trump, le-a spus principalilor oameni de afaceri japonezi că speră să abordeze problema balanţei comerciale dintre cele două ţări în timpul vizitei de patru zile pe care o efectuează în Ţara Soarelui Răsare.
16:20
În localitatea Yurino din Republica Mari El, în timpul unei manifestații solemne cu ocazia ”ultimului clopoțel”, un elev a atacat pe deputatul patridului de guvernamant ”Rusia Unită”, Ekaterina Vahitova.
16:05
O turistă dată dispărută în Hawaii a fost găsită în viaţă, la mai mult de două săptămâni de la anunţul dispariţiei sale.
Ieri
16:00
O turistă dată dispărută în Hawaii a fost găsită în viaţă, la mai mult de două săptămâni de la anunţul dispariţiei sale.
15:45
n timp ce unii formatori de opinie consideră că alegerile anticipate vor avea loc din motiv că forțele politice nu ar găsi un numitor comun pentru formarea unei majorități parlamentarii, alții sunt aproape siguri că pe ultima sută de metri se va găsi un consens și va fi numit un nou Guvern, transmite IPN.
15:25
Cetăţenii din Letonia, Malta, Republica Cehă şi Slovacia votează azi la alegerile pentru Parlamentul European, transmite RADOR.
15:00
Invitaţia blocului ACUM adresată Partidului Socialiştilor, precum şi discuţiile precum că împreună cu socialiştii va fi construit un sistem bazat pe valori occidentale sunt ridicole, consideră preşedintele Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă.
14:40
Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a sosit în Japonia într-o vizită oficială de patru zile, consacrată consolidării relaţiilor bilaterale, transmite RADOR.
14:20
Chiara Mastroianni a câştigat vineri premiul pentru interpretare al secţiunii Un Certain Regard, parte a Festivalului de Film de la Cannes, în cadrul unei ceremonii care a acordat cea mai importantă distincţie brazilianului Karim Aďnouz pentru pelicula "A Vida Invisível de Eurídice Gusmăo", informează AFP.
13:40
Peste 5.000 de copii au dispărut de acasă în ultimele 12 luni în România, arată datele Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General de Poliție, citate de Radio România Actualități.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.