NASA va trimite pe Lună prima femei. Când e planificat zborul

#diez, 16 mai 2019 13:15

Administratorul NASA, Jim Bridenstine, a declarat marţi, că i-ar plăcea ca fiica lui, în vârstă de 11 ani, să se poată vedea în postura unei astronaute care va pleca pe Lună în 2024, precizând că în anii 1960 tinerii nu aveau acest tip de dorințe. Articolul NASA va trimite pe Lună prima femei. Când e planificat zborul apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 6 ore
20:45
Artiștii de la Chișinău is Me au ajuns la Poșta Veche. Acum, în regiunea Râșcani a orașului a apărut un nou obiect de artă stradală, un chioșc decorat cu ozoare tradiționale. Pe pereții gheretei sunt ilustrați doi tineri basarabeni îmbrăcați în portul național cu câte un ziar în mână.  Articolul (foto) Chioșcurile din Capitală, purtătoare a coloritului tradițiilor strămoșești. Artiștii Chișinău is Me au renovat, prin pictură, o gheretă Moldpresa apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
20:00
Prim-ministrul Ucrainei, Volodimir Hroisman, a anunțat că va demisiona la o reuniune a Guvernului ucrainean din 22 mai. Articolul Prim-ministrul, ministrul Apărării, ministrul de Externe și directorul Serviciului de Securitate din Ucraina și-au anunțat demisia apare prima dată în #diez.
18:45
Fiecare zi poate fi deosebită dacă o petreci cu oameni dragi, la evenimente frumoase. Echipa #diez îți aduce câteva recomandări pentru 21 mai, care te vor ajuta să-ți colorezi acest început de săptămână. Articolul Începe săptămâna cu recomandările #diez. Cele mai bune evenimente la care să mergi pe 21 mai apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
18:15
Cel mai grandios eveniment din domeniul industrial și ingineresc - Industrial Suppliers & Engineering Forum s-a încheiat cu succes. Cea de-a doua zi a forumului a adunat peste 200 de reprezentanți ai IMM-urilor cu activitate industrială în căutare de specialiști și mai mult de 400 de studenți de la specialități inginerești și tehnice, interesați de oportunitățile de muncă acasă. Articolul (foto) Peste 200 de angajatori și-au expus ofertele de muncă în fața viitorilor ingineri din Moldova apare prima dată în #diez.
17:30
Cel mai nou și modern loc de întâlnire pentru amatorii de vinuri bune, Purcari Wine Shop & Bar a fost lansat vineri, 17 mai 2019, la Chișinău. Situat pe strada Calea Ieșilor, 8, et. 3, în incinta centrului Zity Mall, pe o suprafață de circa 150 de metri pătrați, acesta reprezintă un parteneriat între grupul Purcari și primul blog de vinuri din Moldova, www.finewine.md. Scopul acestui proiect este de a educa și crește, și promova cultura servirii vinurilor de calitate la un nou nivel. Articolul Purcari wine shop & bar își deschide ușile. Un nou proiect destinat culturii servirii vinului a fost lansat la Chișinău apare prima dată în #diez.
17:00
După ce săptămâna trecută, edilul capitalei a cerut părerea locuitorilor privind amplasarea gheretelor pe timp de vară, astăzi, Ruslan Codreanu a anunțat rezultatele sondajului. Articolul Gheretele revin în parcurile din Chișinău. Unde urmează să fie amplasate, pe timp de vară, 40 de chioșcuri apare prima dată în #diez.
17:00
Astăzi, 20 mai, ultimul episod din serialul Game of Thrones va fi difuzat în interiorul Cetății Tighina. Fanii vor putea viziona seria începând cu ora 21:00. Articolul Ultimul episod din serialul Game of Thrones va fi difuzat la Cetatea Tighina. La ce oră va putea fi vizionat și cât costă intrarea apare prima dată în #diez.
16:30
Întrucât principalele campionate de fotbal se sfârșesc și țările își desemnează rând pe rând campionii, #diez a făcut o listă cu echipele care deja au cucerit titlul de campioane. Articolul (foto) Lista echipelor care au câștigat principalele campionate de fotbal în acest an apare prima dată în #diez.
15:45
Vladislav Rotaru, un tânăr din Moldova, student anul II la Universitatea din Craiova, facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Management, a obținut Premiul Special la Competiţia Ştiinţifică a Studenţilor Economişti, sub denumirea de Olimpiada Naţională a Economiştilor în Formare. Articolul Un tânăr din Moldova a obținut Premiul special la Olimpiada Naţională a Economiştilor în Formare din România apare prima dată în #diez.
15:00
HBO a lansat ultimul episod din Game of Thrones. Părerile în legătură cu ultimul sezon sunt împărțite, dar pare-se tinerii din Moldova au rămas profund entuziasmați de tot ceea ce înseamnă Game of Thrones. Prin urmare, Tagme a realizat un video de introducere în film, închipuindu-și că acesta ar fi fost filmat în Moldova.  Articolul (video) În cele mai bune tradiții naționale. Cum ar arăta introducerea în Game of Thrones dacă s-ar face în Moldova apare prima dată în #diez.
14:30
Biodiversitatea este sub pericolul extincției. Aerul este într-atât de poluat încât, în unele orașe, sunt impuse restricții pentru ieșirea din casă. Știrile despre râuri și oceane inundate de plastic nu contenesc. Dacă toate aceste probleme te afectează, atunci alătură-te Protestului Mondial pentru Climă. Articolul Începe schimbarea chiar din orașul și casa ta. Cum te poți alătura la Protestul Mondial pentru Climă apare prima dată în #diez.
14:30
Pe 17 martie 1801, Napoleon, scria primul decret prin care instituia examenul de BACALAUREAT. Napoleon a plecat ulterior să cucerească Europa, numai că BAC-ul a rămas. A început să facă înconjurul lumii, apoi a ajuns în Moldova. Imediat ce Moldova și-a declarat independența. Iar ulterior, acest cuvânt a terorizat întregi generații de elevi. Întâi oamenii alegeau BAC-ul, dar pe urmă BAC-ul i-a ales pe ei. Acest cuvânt a fost mereu la baza kilelor de neuroni pierdute, dar, deși mulți vă spun că el e strașnic, de fapt, cu el e tot bine. Articolul (video) BAC-ul nu doare! Cinci foști absolvenți ne povestesc cum s-au pregătit de „examenul maturității” apare prima dată în #diez.
14:15
Vineri, 24 mai 2019, începând cu ora 8:00, în incinta Centrului de Excelență în domeniul TIC Tekwill (str. Studenților, 9/11) va avea loc Concursul Internaţional Studenţesc „Ingineria Sistemelor Microelectronice – Sergiu RĂDĂUŢAN”, ediţia a IX-a. Articolul UTM organizează concursul internațional „Ingineria Sistemelor Microelectronice – Sergiu Rădăuțan” apare prima dată în #diez.
14:00
Dacă în episoadele anterioare au apărut mai multe elemente care ușor nu se încadrează în lumea din Westeros, atunci în ultimul episod Game of Thrones apar mai multe PET-uri de apă. Articolul „I drink and I know things”, de data această apă. Mai multe PET-uri au putut fi observate în ultimul episod Game of Thrones apare prima dată în #diez.
13:45
Un grup de tineri te provoacă la o activitate energică ce va avea loc în satul Costești, Ialoveni Capitala Tineretului din Moldova 2019. Este vorba despre o vânătoare de comori, care se va desfășura la data de 26 mai, începând cu ora 11:00. Articolul Un grup de tineri te provoacă să participi la o vânătoare de comori în satul Costești. Cum te poți înregistra apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
13:15
Centrul de Informații Universitare te invită să participi la o sesiune informativă cu tema „Viața pe campus la o universitate din străinătate” care va avea loc pe data de 24 mai, cu începere de la ora 18:00, la sediul CIU, pe adresa str. Al. Pușkin 16. Articolul Participă la o sesiune informativă gratuită și află cum este viața pe campus la universitățile din străinătate apare prima dată în #diez.
13:15
UTA Găgăuza a ales învingătorul concursului de imagini pentru brandul localității. Câștigător a devenit Iuri Stamat. Autorul lucrării a fost premiat de executivul autonomiei cu zece mii de lei. Articolul (foto) UTA Găgăuzia a desemnat învingătorul concursului de logouri. Cum arată noua imagine de brand a localității apare prima dată în #diez.
12:45
În perioada 16-18 mai 2019, la European Exhibition of Creativity and Innovation – 2019 au fost prezentate 34 realizări științifice și inovative ale 80 cercetători din cadrul UTM. Expoziția Europeană de Creativitate și Inovare s-a desfăşurat sub egida International Federation of Inventions’ Assosiations și World Invention Intellectual Property Associations. Articolul (foto) UTM a luat Marele Premiu Științific la EUROINVENT 2019. Universitatea a avut în palmares cel mai mare număr de invenții apare prima dată în #diez.
12:45
Ducesa din Cambridge și-a prezentat grădina la expoziția de flori din Chelsea. Cuplul regal a mers în grădină alături de copiii acestora, prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis, a cărui primii pași au fost înregistrați în imagini foto și video impresionante, scrie bbc.com. Articolul (foto) Au făcut un foc de tabără, s-au dat în leagăn și au alergat desculț. Cum arată o ieșire în parc a familiei regale apare prima dată în #diez.
12:30
Zeci de patiseri amatori, mici producători, producători de fructe, artizani, artiști, mici și mari, se adună sub umbrela Celui Mai Dulce Festival din Estul Europei. Festivalul va fi organizat la intersecția străzilor Vlaicu Pârcălab cu Veronica Micle din Chișinău. Articolul (foto) Cel Mai Dulce eveniment din Estul Europei revine la Chișinău. 7 motive să vii la cea de-a 7-a ediție a festivalului apare prima dată în #diez.
12:30
Moldova Agroindbank continuă să extindă portofoliul variat de produse destinate clienţilor, persoane fizice, lansând în premieră în Republica Moldova “Liber card”, primul card bancar pentru cumpărături în rate. Articolul Moldova Agroindbank lansează „Liber card” şi dă plus de libertate la cumpărături apare prima dată în #diez.
12:30
Pentru că sfârșitul anului școlar este foarte aproape, elevii din gimnazii sunt preocupați cu gândul „unde să își continue studiile”. Mai multe instituții de învățământ organizează diverse evenimente pentru a informa elevii despre oportunitățile pe care le oferă. Articolul (foto) Mai mulți elevi din țară au aflat despre profesiile pe care le pot studia la Centrul de Excelență în Construcții apare prima dată în #diez.
12:15
Tinerii cu vârstele cuprinse între 18-30 de ani,  din mediul urban, sunt invitați să participe la un seminar dedicat dezvoltării turismului pe bicicletă. Articolul Cunoaște cum să dezvolți turismul la tine în oraș. Înscrie-te la seminar și câștigă mini-granturi de la EcoVisio apare prima dată în #diez.
12:00
Scenariul marșului de anul trecut s-a repetat și acum. Comunitatea ortodoxă i-a întâmpinat pe participanți cu cântece religioase, au strigat „Rușine” și au stropit manifestanții cu agheasmă. Comunității i s-a alăturat sute de oameni, care au venit să-și exprime susținerea față de persoanele LGBT, dar și dorința de a trăi într-o societate unde drepturile omului […] Articolul (galerie foto) „Iubire, doar atât”. Cum a decurs marșul solidarității cu genericul „Sunt OK cu mine, nu sunt OK cu ura” apare prima dată în #diez.
12:00
Primăria municipiului Chişinău anunţă că pe parcursul zilei de astăzi, 20 mai, pe anumite străzi va fi suspendat temporar traficul rutier, în legătură cu executarea lucrărilor de reparaţie şi întreţinere curentă a infrastructurii rutiere. Articolul Pe mai multe străzi din Chișinău se efectuează lucrări de reparație. Care sunt adresele vizate apare prima dată în #diez.
12:00
Game of Thrones s-a încheiat în această noapte, când a fost difuzat ultimul episod, care a avut și el o durată de 80 de minute. Ca de obicei, fanii s-au împărțit în mai multe tabere - între cei nemulțumiți și mulțumiți. Însă dacă nu ați văzut episodul, vă îndemnăm să nu citiți ceea ce urmează și să reveniți la o dată târzie, preferabil până mâine, la această oră. Succes în navigarea pe marea învolburată a internetului plin de spoilere. Articolul (spoilere, prea multe spoilere) Sfârșitul serialului: Între dezamăgiri și împliniri apare prima dată în #diez.
11:45
Compania „Air Moldova" vine cu noutăți bune la începutul acestui an, oferindu-le pasagerilor o destinație exclusivă pentru a-și planifica vacanță. Din 23 mai va fi lansată nouă cursă regulată Chişinău – Salonic cu durata zborului de 1 ora si 35 min. Articolul Air Moldova lansează în această săptămână o nouă destinație spre Salonic, Grecia. Cât costă biletele apare prima dată în #diez.
10:45
Regulile sunt reguli și trebuie respectate de către toți. Aceasta a declarat astăzi primarul interimar, Ruslan Codreanu”, despre comercianții ambulatorii care au protestat săptămâna trecută în fața Primăriei. Articolul Ruslan Codreanu: „Am fost amenințați și intimidați, și insultați. Dar regulile sunt reguli pentru toți” apare prima dată în #diez.
10:45
în urma ploilor torenţiale înregistrate pe 18 mai au fost prejudiciate mai multe culturi agricole din localităţile ţării. În unele gospodării a fost nevoie de intervenția salvatorilor pentru a pompa apa. Articolul (foto, video) Peste 60 de grădini înnămolite și mai multe terenuri agriole afectate. Care sunt prejudiciile în urma ploilor torenţiale apare prima dată în #diez.
10:45
Noul președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski a depus jurământul astăzi, și urmează să dețină funcția pentru următorii 5 ani. Din partea Republicii Moldova nu a fost prezent decât Ministrul Afacerilor Externe în exercițiu, Tudor Ulianovschi. Articolul (video) Zelenski a fost inaugurat. „Aș vrea ca în birourile voastre să nu fie portretul meu” apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.