Pentagonul a acordat un contract în valoare de 646 milioane de dolari pentru construirea unui zid la graniţă în Arizona

Agora.md, 16 mai 2019 10:10

Pentagonul a anunţat miercuri că a acordat un contract de 646 de milioane de dolari unei firme de construcţii pentru a proiecta şi construi un zid la frontieră, în Arizona, relatează Reuters, citată de Agerpres.Potrivit unui comunicat, Pentagonul a declarat că lucrarea efectuată de către o firmă de construcţii din oraşul Albuquerque, New Mexico, urmează să fie finalizată până la 31 ianuarie 2020. Lucrările vor fi efectuate în sectorul Tucson, unde se află cea mai mare parte a frontierei dintre Arizona şi Mexic. Pentagonul nu a indicat lungimea zidului care va fi construit.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 4 ore
23:20
În următoarele zile vremea nu se va schimba esențial. Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, vremea în Chișinău, dar și în regiunile republicii, își va păstra valorile termice din ultimele zile. Totodată, nu scăpăm de ploi nici în următoarea perioadă.
23:00
Nissan Leaf se lansează, în sfârşit, oficial în R. Moldova. Electromobilul, considerat un pioner în electromobilitatea accesibilă, nu s-a vândut în prima sa generaţie în ţara noastră, însă a devenit între timp cel mai popular electromobil la mâna a doua. Acum, odată cu apariţia noii generaţii Nissan Leaf, modelul 100% electric se va vinde oficial în showroom-ul Nissan din Moldova, scrie piataauto.md.
Acum 6 ore
21:40
Germania a cheltuit 23 de miliarde de euro, în 2018, pentru programe de integrare a peste un milion de refugiaţi, arată un document obţinut de agenţia de presă Reuters, citat de Mediafax.Este vorba de o suplimentare a fondurilor cu aproape 11%, de la suma de 20,8 miliarde de euro alocată de Germania în 2017, potrivit documentului elaborat de Ministerul de Finanţe de la Berlin.
20:50
Recent, semafoare sonore au apărut pe mai multe străzi din Capitală. Dispozitivele, montate la solicitarea Asociaţiei Nevăzătorilor, emit semnale sonore pentru a asista persoanele cu probleme de vedere să traverseze strada. Iată cum funcționează un astfel de semafor instalat pe strada Calea Ieșilor din cartierul Sculeni al Capitalei, în apropiere de intersecția cu strada Milano.
Acum 8 ore
20:10
Reprezentanța Hyundai din centrul orașului Kemerovo din Rusia a luat foc astăzi. Imaginile au ajuns rapid pe internet. Din înregistrarea video se vede cum clădirea este cuprinsă de flăcări, iar mai multe mașini ale pompierilor au intervenit la fața locului
19:10
Fagura.com este o platformă inovatoare care permite oamenilor să se împrumute sau să investească bani fără ajutorul băncilor sau a companiilor de microfinanțare. E suficient să îți faci un cont de utilizator pe fagura.com ca să poți împrumuta sau investi. Proiectul a fost lansat oficial acum câteva luni, având opțiunea de acordare de împrumuturi. În cadrul primei conferințe de FinTech din Moldova, care a avut loc pe 17 mai 2019 la Chișinău, a fost lansată oficial și opțiunea de investiții. Acesta este, la moment, primul proiect de P2P lending din sud-estul Europei.
19:10
Un grup de persoane a prostat în această seară împotriva construcției unei benzinării în zona parcului Alunelul din cartierul Sculeni al Capitalei. Oamenii au adus pancarte prin care își exprimă nemulțumirea față, spun ei, intenția de a construi o stație de alimentare în preajmă.
19:00
Acum câțiva ani a fost învestit în funcția de președinte al Ucrainei, doar că totul a avut loc în serialul „Sluga Poporului”. Însă, în 2019 rolul lui Vladimir Zelenski a devenit realitate. La 20 mai, acesta a devenit, oficial, șef al statului vecin - Ucraina. Cum a fost jurământul actorului comparativ cu cel al președintelui, vedeți în secvențele de mai jos.
18:50
Fagura.com este o platformă inovatoare care permite oamenilor să se împrumute sau să investească bani fără ajutorul băncilor sau a companiilor de microfinanțare. E suficient să îți faci un cont de utilizator pe fagura.com ca să poți împrumuta sau investi. Proiectul a fost lansat oficial acum câteva luni, având opțiunea de acordare de împrumuturi. În cadrul primei conferințe de FinTech din Moldova, care a avut loc pe 17 mai 2019 la Chișinău, a fost lansată oficial și opțiunea de investiții. Acesta este, la moment, primul proiect de P2P lending din sud-estul Europei.
Acum 12 ore
18:20
Procuratura Anticorupție (PA) a refuzat începerea urmăririi penale din lipsa faptului infracțiunii în cazul filării jurnalistei RISE Moldova Liuba Șevciuc de către un „provocator de meserie”.  Informația a fost confirmată, la începutul lunii mai, curent, pentru RISE Moldova, de către procurorul-șef interimar al PA, Adriana Bețișor. Liuba Șevciuc susține că acest caz demonstrează faptul că în calitate de jurnalist „nu-ți poți face meseria în siguranță în Republica Moldova”, scrie media-azi.md.
18:10
Premierul Ucrainei, Volodimir Groisman, și-a anunțat astăzi demisia, relatează RBK-Ucraina. Se întâmplă la scurt timp după ce noul președinte ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut demisia cabinetului de miniștri.„Am decis să îmi dau demisia imediat după ședința de Guvern de miercuri”, a declarat acesta în cadrul unui briefing de presă.
17:40
Din această vineri, 24 mai, CFM mărește prețurile la biletele de tren Chișinău-Odesa. Instituția justifică scumpirea prin majorarea prețurilor la carburanți și fluctuația cursului valutar.
17:40
13 automobile au fost afectate de flăcări în noaptea dintre sâmbătă și duminică, 19 mai. Incidentele au avut loc în cartierul Telecentru și în sectorul Ciocana din Chișinău. Pe aceste cazuri au fost pornite cauze penale, potrivit Poliției Capitalei.
16:40
iCEE.fest se lanseazăsub un nou nume, UPGRADE 100, șiaduce în Capitala României peste 140 de speakeri, experți și autori ai unorlucrări importante din domeniul transformărilor provocate de Internet și denoile tehnologii, în cel mai amplu festival de acest tip care a avut locvreodată în țara noastră și în regiune.
15:50
400 de absolvenţi ai unei universităţi din Statele Unite au primit un cadou nesperat, la ceremonia de decernare a diplomelor. Un miliardar a anunţat că le va plăti tuturor creditele de studii. Robert F. Smith este unul dintre dintre cei mai cunoscuți filantropi de culoare din Statele Unite, iar averea a făcut-o investind în firme de tehnologie, scrie digi24.ro.
15:30
Austria se confruntă cu o criză politică. Partidul Libertăţii a declarat că îşi va retrage toţi miniştrii din guvernul format împreună cu conservatorii, dacă Herbert Kickl, deţinătorul portofoliului Internelor, va fi demis. Se întâmplă în urma scandalului care a dus la plecarea din executiv a liderului său, vicecancelarul Heinz-Christian Strache, compromis de o înregistrare cu camera ascunsă, scrie agepres.
15:20
Reprezentanți ai autoritățilordin Austria și din Republica Moldova, membri din conducerea concernuluiinternațional Grawe, parteneri de afaceri și colaboratori ai companiei s-au adunat recent pentru a celebra 15 ani de existență pe piața din Republica Moldova a GRAWE Carat Asigurări. Aceștia au menționat realizările companiei și au trasat obiectivele pentru anii ce vin.
14:50
Dacă până la sfârșitul acesti luni consilierii municipali nu se vor întruni în ședință, Consiliul se va dizolva. Potrivit legii entitatea își suspendă activitatea în cazul în care nu a înregistrat niciun fel de activitate în ultimele 90 de zile. Consilierul independent, Ion Ștefăniță, a declarat pentru Agora că le-a propus de câteva ori colegilor din celelalte fracțiuni să se întrunească, dar deocamdată fără prea mult succes. De asemenea și aleșii socialiști au venit cu propuneri de convocare a ședinței, dar fără niciun rezultat.
14:20
Cea de-a doua zi a forumului Industrial Suppliers & Engineering Forum a adunat peste 200 de reprezentanți ai ÎMM-urilorcu activitate industrială, în căutare de specialiști și mai mult de 400 de studențide la specialități inginerești și tehnice, interesați de oportunitățile demuncă acasă. Iată subiectele discutate.
14:00
Duma rusească ar putea lua, curând, decizia de a oferi pașapoarte rusești locuitorilor din stânga Nistrului, scrie Ria Novosti. Agenția rusă face referire la un deputat al partidului lui Vladimir Putin, „Rusia Unită”, Alexandr Iaroșiuc. Acesta ar fi făcut declarația într-un interviu pentru portalul  transnistrean ТСВ.
13:50
Duma rusească ar putea lua, curând, decizia de a oferi pașapoarte rusești locuitorilor din stânga Nistrului, scrie Ria Novosti. Agenția rusă face referire la un deputat al partidului lui Vladimir Putin, „Rusia Unită”, Alexandr Iaroșiuc. Acesta ar fi făcut declarația într-un interviu pentru portalul  transnistrean ТСВ.
13:40
Serviciile de tineret se vor dezvolta în țara noastră, numărul tinerilor beneficiari va crește și va fi creat un spațiu sigur pentru această categorie de populație. Un Acord de Parteneriat în acest sens a fost semnat de Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, și primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu. 
Acum 24 ore
12:50
La finele acestei săptămâni se împlinesc exact trei luni de când moldovenii și-au ales deputații. După ce s-au calculat mandatele, la patru zile după scrutin, democrații au depus o sesizare la Curtea Constituțională. Pregătiți de posibile anticipate și „o nouă criză politică”, cei din PD, prin intermediul lui Sergiu Sîrbu, au cerut Curții să interpreteze patru articole care se referă la interimatul prelungit al Guvernului. Sîrbu întreba Curtea ce e de făcut dacă nici după dizolvarea Parlamentului și un nou scrutin anticipat nu se învestește un Guvern. La trei luni de la depunerea sesizării, CC nu a oferit încă un răspuns, dar și democrații par să nu se grăbească în obținerea unei clarificări la subiect.
12:30
Cumpărăturile pot fi oportune, dacă sunt realizate în rate. Moldova Agroindbank continuă să extindă portofoliul variat deproduse destinate clienţilor, persoane fizice, lansând în premieră în RepublicaMoldova „Liber card”, primul card bancar pentru cumpărături în rate.
12:30
Strada Veronica Micle din Capitală ar putea deveni pietonală. În perioada următoare, municipalitatea planifică să organizeze aici iarmaroace cu produse sezoniere. Iarmaroacele vor fi organizate periodic pentru a obișnui locuitorii orașului cu ideea pietonalizării segmentului de drum.   
12:00
În prezent numărul mașinilor înregistrate în țara noastră este de peste 5 ori mai mare față de sfârșitul anilor 1980. O arată un studiu realizat de IDIS Viitorul. Specialiștii sunt de părere că următoarea dublare de până la 2 milioane mijloace de transport se va realiza în cel mult 10 ani. Creșterea numărului de mașini este cu atât mai alarmantă în condițiile în care este  realizată practic pe aceeași infrastructură rutieră de acum 30 de ani.
11:30
Câteva zeci de persoane au venit astăzi în fața sediului Primăriei Chișinău pentru a-și manifesta nemulțumirea față de interdicția impusă unui producător de produse lactate. Aceștia acuză conducerea orașului de abuz. 
11:10
Vladimir Zelenski a fost învestit oficial în funcția de președinte al Ucrainei. În primul său discurs în calitate de șef de stat, Zelenski a venit cu mesaje extrem de dure atât în adresa Guvernului, cât și a Parlamentului. Mai mult, noul președinte ucrainean a anunțat că e decis să dizolve Rada Supremă de la Kiev.
10:50
Cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internațional deFilm Documentar CRONOGRAF se va desfășura în perioada 22-28 mai 2019, laChișinău. SecțiuneaCadRO a fost inaugurată în 2007, la cea de-a VI-a ediție a festivalului,așadar anul acesta CRONOGRAF totalizează 10ediții CadRO. Dedicată exclusiv românilor şi comunităţilor de români dinîntreaga lume, Secțiunea CadRO prezintăfilme documentare despre istoria, cultura și spiritualitatea românească, ca peun mijloc de (re)cunoaștere și de evocare a identității naționale.
10:50
Încă un bebeluş, născut la Maternitatea Giuleşti din București este suspect de infecţie cu stafilococ auriu, scrie stirileprotv.ro. Între timp, ministerul român al Sănătăţii vorbeşte deschis despre rezultatele celui mai recent control făcut în instituţia medicală. Potrivit sursei citate, rezultatele sunt scandaloase: 4 infirmiere, asistente şi moaşe, care lucrează în sala de naşteri şi în saloanele nou-născuţilor, sunt infectate cu stafilococ. Mai mult decât atât, au fost depistate şi patru surse de apă din spital care nu sunt sterile.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.