Pensionarii se plâng pe guvernare

Jurnal TV, 15 mai 2019 22:20

Membrii Guvernului trebuie să iasă din birouri și să vadă situația reală a bătrânilor, mulți dintre care nu au bani pentru strictul necesar. Este convingerea Uniunii Pensionarilor, fruntașii căreia au declarat astăzi într-o conferință de presă că reforma pensiilor nu a rezolvat problema echității sociale. Activiștii spun că vor mobiliza oamenii din toate localitățile și vor organiza proteste, dacă puterea nu le va majora pensiile în mod corespunzător. Guvernul nu a reacționat, deocamdată.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 12 ore
00:30
Prezentată de Daniela Vizitiu
18 mai 2019
23:00
Prezentată de Emilian Crețu
22:40
Purgatoriul justiției moldovenești
Acum 24 ore
12:50
Două minore îl acuză de violență sexuală pe un medic anesteziolog-reanimatolog care activează la spitalul Institutul de Ftiziopneumologie, „Chiril Draganiuc” din Chișinău.
12:40
Două minore îl acuză de violență sexuală pe un medic anesteziolog-reanimatolog care activează la spitalul Institutul de Ftiziopneumologie, „Chiril Draganiuc” din Chișinău.
10:40
Scandalul din Strășeni ia amploare. Sunt nemulțumiți nu doar părinții copiilor de la Grădinița nr. 5 din Strășeni, despre care v-am relatat ieri. O problemă cu mâncarea ar fi și la Grădinița nr. 4 din oraș. Copiii ar trebui să mănânce, la amiază și seara, aceleași produse - numai mazăre, ori numai varză. De cealaltă parte, responsabilii din sănătate publică spun că meniul actual este unul de zile mari.
Ieri
22:30
Ședințe tergiversate în cazul unui viol
22:20
Activistul Pavel Grigorciuc a fost lipsit de apărare. Procurorul de caz cerut astăzi în proces înlăturarea din prezenta cauză a avocatului Eduard Rudenco și includerea acestuia în lista probelor acuzării. Grigorciuc este nemulțumit, iar avocatul afirmă că argumentele invocate de procuror sunt ridicole. Victima, Sergiu Sârbu, nu s-a prezentat la proces.
22:20
Iar un tânăr de 29 de ani din raionul Drochia este suspectat că ar fi liderul unei grupări care a furat mii de euro de la conaționalii noștri aflați în străinătate. Victimele erau înșelate prin intermediul unor rețele de socializare.
22:20
Vasile Șoimaru a împlinit 70 de ani. Unul dintre semnatarii Declarației de Independență, economist, conferenţiar universitar, un consacrat publicist şi fotograf, Șoimaru s-a bucurat mereu de o atenție meritată. Cel mai recent prilej, aniversar, a fost un bun motiv pentru expoziția personală de fotografii, care redau momente memorabile din viața omagiatului. „Un om de valoare, un adevărat patriot”, așa îl caracterizează cei apropiați pe Vasile Șoimaru.
22:20
Republica Moldova nu s-a calificat în finala concursului Eurovision 2019. Reprezentanta țării noastre, Anna Odobescu, a urcat aseară pe scena de la Tel Aviv, unde s-a desfășurat cea de-a doua semifinală, dar nu a acumulat numărul necesar de voturi pentru a trece în etapa următoare. Nici România nu a ajuns în marea finală.
22:10
O reţea internațională de infractori cibernetici a fost destructurată de Europol. Asta după ce membrii grupării au furat nu mai puțin de 100 de milioane de dolari de pe conturile bancare a peste 41 de mii de oameni din întreaga lume. Printre pirații cibernetici prinși este și un cetățen moldovean.
22:00
Scandalul din Strășeni i-a amploare. Sunt nemulțumiți nu doar părinții copiilor de la Grădinița nr. 5 din Strășeni, despre care v-am relatat ieri. O problemă cu mâncarea ar fi și la Grădinița nr. 4 din oraș. Copiii ar trebui să mănânce, la amiază și seara, aceleași produse - numai mazăre, ori numai varză. De cealaltă parte, responsabilii din sănătate publică spun că meniul actual este unul de zile mari.
21:50
Promisiunile electorale au fost frumoase, dar timpul trece și... nicio schimbare - viața devine din ce în ce mai grea. O spun cu regret mulți locuitori ai raionului Fălești. Lipsa de bani îi alungă pe oameni peste hotare, la câștig, iar bătrânii ies în stradă să vândă ce ar fi mai de preț.
21:40
Membrii unui grup infracțional, care găseau copii din familii sărace și îi duceau să cerșească în Ucraina, Rusia sau Belarus, au fost reținuți și riscă până la 20 de ani, pentru trafic de persoane. Potrivit procurorilor, șapte indivizi le promiteau victimelor un loc de muncă bine plătit peste hotare, dar erau obligate să cerșească. Dacă se împotriveau, erau bătute și trimise iar în stradă. O femeie a stat în robie zece ani.
21:40
Știrea despre scumpirea carburanților deschide topul celor mai accesate articole pe portalul Jurnal.md în această săptamână.
21:30
Luptătorii K1 Aurel Ignat și Mihai Pârgaru, principalii suspecți în dosarul penal deschis în urma bătăii din fața unui club de noapte din Chișinău, în urma căreia a murit un tânăr de 28 de ani, au fost eliberați din arest la domiciliu. Judecătorul a respins demersul procurorului privind plasarea celor doi învinuiți sub control judiciar.
21:30
Preţurile din Republica Moldova sunt mai mari decât în Uniunea Europeană, salariile stagnează, tinerii pleacă în străinătate, iar bătrânii se descurcă tot mai greu cu pensiile pe care le au. Astfel comentează oamenii prognozele Băncii Naţionale privind inflaţia în acest an. Calculele BNM arată că cel mai mult vor creşte preţurile la produsele alimentare şi tarifele reglementate.
21:10
Prezentate de Cristina Ursachi
21:10
Prezentat de Daniela Vizitiu
21:00
Prezentat de Vasile Luchianu
20:40
Pe 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare și a referendumului național, cetățenii români care locuiesc în Republica Moldova vor primi trei buletine de vot, ca și ceilalți conaționali. Unul va fi pentru alegerea membrilor din partea României în Parlamentul European, iar celelalte două - pentru plebiscit, deoarece sunt două întrebări despre justiție, la care participanții trebuie să răspundă.
20:40
În acest weekend, Orășelul European se mută la Cahul, unde va avea loc și un festival de film și cultură europeană. Organizatoarea evenimentului este Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.
20:40
Compania Boeing este gata să obţină din nou autorizaţia pentru zborul avioanelor 737 MAX, ținute la sol în toată lumea. Ce modificări a făcut gigantul american la modelul implicat în două tragedii aviatice, soldate cu 350 de morți.
20:20
Propunerea societății civile ca reprezentanți ai Uniunii Europene, Statelor Unite, dar și ai Rusiei să medieze deblocarea activității Parlamentului, dar și dezoligarhizarea Republicii Moldova, este una binevenită. De această părere este copreședintele Blocului ACUM Platforma DA și PAS Andrei Năstase, care salută orice soluție în acest sens. Reprezentanții Partidului Socialiștilor nu au comentat, deocamdată, inițiativa.
20:00
Încă un moldovean și-a pierdut viața pe un șantier din Israel. Tragedia s-a produs într-un oraș de lângă Tel Aviv. Potrivit presei locale, tânărul de 31 de ani a căzut în armătura instalată într-un bloc aflat în proces de construcție. El a murit pe loc din cauza traumatismelor grave, incompatibile cu viața.
19:10
Prezentată de Dumitru Boicu
18:30
Prezentat de Vasile Luchianu
16:30
Pasionaţii de film, care doresc să obţină o carieră în acest domeniu sunt îndemnaţi să participe la aceste workshop-uri începând cu data de 23 mai. Cei mai activi participanţi, vor avea posibilitatea să facă ore practice chiar pe platourile de filmare de la noi din ţară şi din afară, unde vor fi ghidaţi pe tot parcursul stagierii.
16:30
Colecția de picturi originale, ”You Power” va fi prezentată sâmbătă pe 18 mai
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.