65 milioane de lei alocate în anul curent pentru subvenționarea investițiilor în agricultură

Interlic, 15 mai 2019 21:10

Subvențiile acordate de Guvern, au sporit încrederea agricultorilor și astfel, investițiile în agricultură, de la începutul acestui an, se cifrează la circa 550 milioane de lei, ceea ce a permis crearea 239 locuri noi de muncă și a 286 locuri de muncă sezoniere. Statul oferă suport financiar agricultorilor prin Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, care în acest an constituie circa 900 mln de lei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Mai mult de 2 zile în urmă
22:40
Ministerul Economiei și Infrastructurii a organizat un eveniment public în cadrul căruia a prezentat Raportul de evaluare a activității „Moldova IT Park” pentru anul 2018.
22:20
În anul când marcăm 70 de ani de la crearea Consiliului Europei, este important să evidenţiem că participarea statelor în organele statutare ale CoE, trebuie să se facă în concordanţă cu statutului organizaţiei aprobat la fondare. Declaraţia a fost făcută de către secretarul de stat, Tatiana Molcean, la Sesiunea Ministerială a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei (CoE).
22:20
Rămânem recunoscători oamenilor din Carolina de Nord, care și-au exprimat deschiderea și disponibilitatea în 1999 pentru a construi punți de înțelegere, prietenie și colaborare cu Republica Moldova. Grație acestei deschideri, astăzi, după două decenii de prietenie unică, putem vorbi despre o colaborare de succes atât între oameni, cât și între universități, școli, instituții publice și alte structuri din Republica Moldova și Carolina de Nord.
22:10
Parteneriatul bilateral dintre Republica Moldova și Carolina de Nord constituie un exemplu elocvent de cooperare benefică, edificată de-a lungul celor 20 de ani, şi valorificată în multitudinea de proiecte implementate în domeniile apărării, social şi educaţional. Constatarea a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, și secretarul de Stat al Carolinei de Nord, Elaine F. Marshall, în cadrul întrevederii de astăzi la MAEIE.
22:00
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere cu reprezentantul Ambasadei Republicii Franceze în Ucraina, Florent Dauba, Șef adjunct al Serviciului economic pentru Republica Moldova, Ucraina și Belarus. Subiectul discuției a vizat viitoarele proiecte bilaterale de cooperare în domeniul energetic, infrastructură, transport, economie și tehnologiilor informaționale. În acest context, au fost identificate câteva mecanisme de atragere a investițiilor franceze în aceste sectoare.
21:50
Premierul Pavel Filip și Secretarul de Stat al Carolinei de Nord, Elaine Marshall, au semnat astăzi Memorandumul de cooperare bilaterală pentru următorii 5 ani. Șeful Executivului a menționat că între părți există o relație de prietenie de aproape 20 de ani, iar acest parteneriat a adus de-a lungul timpului beneficii concrete pentru cetățeni.
16 mai 2019
23:40
Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a treisprezece persoane, învinuite de comiterea, în cadrul unui grup criminal organizat, a infracțiunii de circulaţie ilegală a etnobotanicelor în scop de înstrăinare, în proporții deosebit de mari.
23:40
Fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor va sta după gratii. Aceasta a fost decizia Curţii de Apel Chişinău, care a examinat, în seara zilei de ieri, contestaţiile părţilor împotriva sentinţei primei instanţe, prin care acesta fusese condamnat la o pedeapsă neprivativă de libertate.
23:40
Banca Națională a Moldovei a revizuit în creștere prognoza ratei inflației pentru anul 2019, la 5,1 la sută, față de 4,9 la sută cât prognoza în luna februarie, a anunțat astăzi în cadrul prezentării Raportului asupra inflației nr. 2 Octavian Armașu, guvernatorul BNM.Banca Națională a Moldovei apreciază în Raportul asupra inflației că rata anuală a inflației va crește până la finele anului curent, după care se va diminua până la finele orizontului de prognoză. Pe parcursul primelor două trimestre ale orizontului de prognoză, inflația se va afla în intervalul de variație al țintei. Începând cu ultimul trimestru al anului curent, va urca peste limita superioară a intervalului. În trimestrul III 2020, rata anuală a inflației va reveni în interval.
23:10
„Liberalizarea transporturilor în regim bilateral, tranzit și în/din țări terțe va permite sporirea competitivității operatorilor de transport rutier la nivel regional, precum și va permite reducerea poverii administrative, inclusiv reducerea costurilor operaționale, fapt ce va simplifica operațiunile de transport”, menționează ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.
23:10
În cea de-a doua zi a Forumului „Industrial Suppliers & Engineering 2019” au avut loc un șir de evenimente importante, printre care conferința internațională „Autonomous Driving Conference. Competition and Awards” dedicată atât studenților de la o serie de specialități tehnice noi pentru Republica Moldova, cât și companiilor străine și locale, care doresc să cunoască oportunitățile oferite de sectorul automotive – un sector care este în ascensiune dinamică în țara noastră.
23:00
Secretarul de Stat în domeniul protecției mediului și resurselor naturale, Valentina Țapiș, a discutat cu o delegație a Băncii Mondiale, despre activitățile prioritare care urmează a fi realizate în Moldova în cadrul Programului EU4 Environment, componenta 4 „Servicii de ecosistem și mijloacele de trai”. Discuțiile au fost purtate în cadrul unei întrevederi oficiale la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.
23:00
Secretarul de stat în domeniul protecției mediului şi resurselor naturale, Valentina Ţapiș și Caroline Tissot, Directoarea Biroului de cooperare al Elveției, împreună cu reprezentanţii Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare (SDC) au pus în discuție aspectele organizatorice ce ţin de proiectele comune în derulare. Discuțiile privind proiectele comune din sectorul managementului resurselor de apă, au fost purtate, în cadrul unei întrevederi oficiale la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și mediului.
23:00
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului desfășoară o campanie de informare, privind Registrului contractelor de arendă, ce este un sistem de evidență și sistematizare a informației despre drepturile de arendă, în cadrul autorităților publice locale. Contractul de arendă se înregistrează în registrul ținut de primăria localității în a cărei rază teritorială se află terenul sau alt bun agricol arendat.
15 mai 2019
21:10
Subvențiile acordate de Guvern, au sporit încrederea agricultorilor și astfel, investițiile în agricultură, de la începutul acestui an, se cifrează la circa 550 milioane de lei, ceea ce a permis crearea 239 locuri noi de muncă și a 286 locuri de muncă sezoniere. Statul oferă suport financiar agricultorilor prin Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, care în acest an constituie circa 900 mln de lei.
21:10
Pe 15 mai 2019, Curtea Constituțională a pronunțat o hotărâre privind interpretarea unor articole din Constituție, ca urmare a unei sesizări depuse de către dl Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova.
21:00
Noul post vamal ”Sculeni”, care urmează a fi reconstruit în cadrul unui proiect finanțat de UE și co-finanțat de Guvernul Republicii Moldova, va fi extins cu încă 1,3 Ha și se va întinde pe o suprafață totală de 3,6 Ha. Un teritoriu mai mare înseamnă și mai multe piste de control.
21:00
Ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei de servicii profesionale de consultanță și audit – PricewaterhouseCoopers (PwC) din România.
21:00
În aceste zile la Chișinău se desfășoară evenimentul – „Industrial Suppliers & Engineering Forum" (ISEF), care reunește reprezentanți ai IMM-urilor locale, companii internaționale, asociații de business, mediul academic și are drept ca scop promovarea dezvoltării industriale a Republicii Moldova.
20:40
Astăzi, Președintele țării, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Turcia în țara noastră, E.S. Gürol Sökmensüer.
20:30
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul SUA în țara noastră, E.S. Dereck J. Hogan. Oficialii au făcut un schimb de opinii privind situația internă din Republica Moldova după alegerile parlamentare. Totodată, interlocutorii au remarcat tergiversarea procesului de consultări dintre partidele politice.
20:30
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova, cu reședința la Chișinău. Potrivit Președintelui, aceste întrevederi, devenite deja tradiționale, reprezintă un bun prilej de a discuta într-un format larg diverse subiecte de actualitate.
14 mai 2019
21:50
Depozitarul Central Unic al Valorilor Mobiliare (DCU) a efectuat primele decontări cu valori mobiliare pentru operațiunile încheiate la bursa de valori. DCU a inițiat operațiuni cu instrumente financiare corporative de la începutul acestei luni, odată cu primirea registrelor deținătorilor de valori mobiliare ale băncilor și societăților de asigurare. În aceeași perioadă, DCU a preluat în totalitate funcțiile de decontare a tranzacțiilor bursiere.
21:40
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatîşin. Cu prilejul încheierii misiunii sale diplomatice în țara noastră, Chiril Gaburici a adresat mulțumiri diplomatului ucrainean pentru aportul adus în dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre cele două state.
21:40
Republica Moldova va primi sprijin de la Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) pentru ca țara noastră să își crească productivitatea industrială, să stimuleze antreprenoriatul, să încurajeze inovarea și să utilizeze cele mai bune practici pentru ca să se integreze deplin pe piețele Uniunii Europene și în lanțurile de valori globale.
21:30
Astăzi, 14 mai, la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, au demarat consultările moldo – ruse pe marginea încheierii Acordului între Republica Moldova și Federația Rusă în domeniul securității sociale.
21:20
Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Johannes Hahn, Comisar pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere. Principalele teme de discuție au vizat situația post-electorală din țară, precum și stadiul actual al relațiilor dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, inclusiv dialogul politic și cooperarea pentru dezvoltare.
21:10
Premierul Pavel Filip a participat astăzi la Conferinţa de nivel înalt dedicată aniversării a 10-a de la instituirea Parteneriatului Estic, care a avut loc la Bruxelles, Belgia. Prim-ministrul a declarat că de la lansarea Parteneriatului Estic, acum 10 ani, și până în prezent obiectivul principal al Parteneriatului constă în continuare în apropierea celor şase ţări de UE. Pentru Republica Moldova acest obiectiv este materializat prin implementarea Acordului de Asociere.
21:10
Fundația Konrad Adenauer coordonează Proiectul "Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova" (Grant Contract 2018/397-5109), finanțat de Uniunea Europeană. Scopul proiectului este fortificarea angajamentului civic și dezvoltarea organizațiilor societății civile de nivel local în Republica Moldova, acestea având un rol determinant în procesul de monitorizare a transparenței instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.
21:00
Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi, la Bruxelles, cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk. Oficialii au discutat despre evoluțiile politice din Republica Moldova și realizările obținute în implementarea agendei europene.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.