Noul post vamal de la Sculeni va avea 16 piste de control

Interlic, 15 mai 2019 21:00

Noul post vamal ”Sculeni”, care urmează a fi reconstruit în cadrul unui proiect finanțat de UE și co-finanțat de Guvernul Republicii Moldova, va fi extins cu încă 1,3 Ha și se va întinde pe o suprafață totală de 3,6 Ha. Un teritoriu mai mare înseamnă și mai multe piste de control.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Acum 24 ore
22:30
O ședință de lucru cu participarea experților Băncii Mondiale (BM) a avut loc joi, 23 mai, la Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF). Subiectele puse în discuție au fost axate pe evoluțiile recente în proiectele implementate cu suportul Băncii Mondiale, pașii următori și proiectele de viitor. Din partea Băncii Mondiale, la întrunire au participat - Natalie Nicolaou, specialist în sectorul financiar, și Vahe Vardanyan, specialist principal în sectorul financiar, iar din partea CNPF – factori decizionali și responsabili.
21:50
O locuitoare a raionului Hânceşti, în vârstă de 36 de ani, a fost condamnată la 7 ani de închisoare, după ce procurorii i-au demonstrat vina de comiterea traficului de persoane, aceasta fiind luată sub strajă chiar din sala de judecată.
21:50
Tendințele actuale și emergente privind conectivitatea la transport, inclusiv automatizarea, soluțiile integrate de mobilitate și interoperabilitatea – au fost printre principalele subiecte ale Summitului „Conectivitatea Transportului pentru Integrarea Regională” organizat în cadrul Forumului Internațional în domeniul Transporturilor (ITF).
21:50
Consiliul de administraţie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM) a aprobat în şedinţa sa de joi, 23 mai, raportul privind executarea fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală (AOAM) pentru anul 2018.
21:40
„Este un contract foarte important pentru infrastructura Republicii Moldova. Coridorul 11 începe cu drumul național M2 Chișinău-Orhei-Soroca și este conectat la traseul național, care asigură o legătură dintre centrul și nordul țării. Acest proiect va asigura accesul către centrele de educație, sănătate și comerț a cetățenilor din zona respectivă, precum și va contribui la îmbunătățirea condițiilor drumurilor din regiunea rurală”.
21:40
„Asigurarea condițiilor optime pentru dezvoltarea afacerii, precum şi sporirea încrederii businessului față de organele de stat, este una dintre prioritățile principale care se află pe agenda Guvernului Republicii Moldova. Astăzi avem proceduri simplificate și accesibile de înregistrare a companiilor, un sistem informațional automatizat de gestionare si eliberare a actelor permisive (SIA GEAP) funcțional, o procedură mai simplă de notificare privind inițierea activității de comerț, un număr redus de licențe, o diminuare a controalelor de stat şi a costurilor pentru obținerea certificatelor sanitare, precum și o scădere a ponderii întreprinderilor ale căror preţuri sunt reglementate de către stat. Declarația a fost făcută de Secretarul General de Stat, Iulia Costin, în cadrul prezentării de către Banca Mondială a rezultatelor studiului anual „Costul reglementării afacerilor 2018”.
21:20
Locuitorii din municipiul Chișinău și raionul Strășeni ar putea scăpa în curând de inundații, după ce râul Bâc va fi curățat. Premierul Pavel Filip a cerut astăzi Ministerului Agriculturii urgentarea procedurilor pentru elaborarea documentației de proiect și a impactului de mediu necesare pentru curățarea râului Bâc. Pentru acest proiect Guvernul României urmează să aloce 10 milioane de euro.
Ieri
00:00
Un locuitor al mun. Chișinău este cercetat de subdiviziunile specializate ale Vămii pentru trafic ilicit cu mărfuri de larg consum. Potrivit informațiilor deținute de serviciile operative ale instituției, bunurile erau procurate de la piața ”KM 7” din orașul Odesa, Ucraina și introduse în țară prin regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control.
00:00
Primăria municipiului Chișinău invită locuitorii capitalei la un concert în aer liber, „Muzica desenelor animate”, ediția a II-a, susținut de „Moldovan National Youth Orchestra”. Pe scena Teatrului Verde din capitală vor răsuna melodiile preferate ale tuturor vârstelor - coloanele sonore ale desenelor animate îndrăgite.
23 mai 2019
23:10
Ministerul Economiei și Infrastructurii a organizat astăzi, un seminar de instruire pentru agenții economici din industria turismului privind Codul civil modernizat: pachetele de servicii de călătorie.
23:10
„Mă bucur că vinurile Republicii Moldova devin cu fiecare an tot mai apreciate de comunitatea vitivinicolă internațională. Îmi doresc ca toate vinurile noastre de calitate să depășească hotarele țării. Rezultatele concursurilor internaționale la care participă vinificatorii demonstrează de fiecare dată că producătorii noștri fac vinuri deosebite”. Afirmația a fost făcută de Chiril Gaburici în contextul participării mai multor vinificatori din Republica Moldova la Concursul Internațional „Galicja Vitis”, care s-a desfășurat recent în Polonia.
23:00
Reuniunea miniștrilor responsabili de afaceri maritime din cadrul statelor participante la proiectul Uniunii Europene „Economia Albastră la Marea Neagră”, s-a desfășurat în aceste zile la București. Republica Moldova a fost reprezentată de Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucataru.
22:30
Premierul Pavel Filip a vizitat astăzi satele Donici, Camencea și Sămănanca din Orhei, afectate de inundații. Oamenii spun că nu au mai văzut asemenea ploi, iar apa le-a intrat în case, beciuri, a distrus terenuri agricole și drumuri. La Donici și Camencea au fost afectate de ploile abundente 80 de terenuri, 18 case și câteva porțiuni de drum. Pagubele se ridică la jumătate de milion de lei. Iar la Sămănanca au fost distruse 7 grădini și mai multe porțiuni de drum, pagubele fiind estimate la 500 de mii de lei.
22:30
Prim-ministrul Pavel Filip a convocat în seara zilei de astăzi o ședință în legătură cu pericolul inundațiilor în urma ploilor abundente în raionul Ștefan Vodă, în special în localitățile din zona limitrofă a râului Nistru. Din cauza ploilor din ultimele zile, există riscul de cedare a digurilor pe râul Nistru în zona respectivă. Totodată, ne așteaptă noi ploi. La Palanca deja au fost începute lucrările de fortificare a digurilor de protecție. Urmează să fie evaluată situația și întreprinse măsurile de rigoare și în localitățile Crocmaz, Răscăieți Vechi, Olănești, Purcari, și Talmaza. Potrivit responsabililor, au fost create Comisii Excepționale Locale în toate satele cu risc de inundații. Cel mai problematic sector este digul dintre satele Tudora și Crocmaz, care necesită a fi întărit. Premierul a accentuat că este foarte important ca situațiile de risc să fie prevenite. Pavel Filip a dispus crearea unei celule de criză care să gestioneze eficient și coordonat situația. „Este necesar să interveniți împreună, coordonat și să începeți cât mai rapid lucrările de fortificare a digurilor în localitățile supuse riscurilor”, a spus Pavel Filip. Premierul a solicitat să fie mobilizate și forțele necesare din rândul efectivului armatei și carabinierilor, pentru a începe imediat lucrările de reparație și întărire a digurilor de protecție, astfel încât acestea să reziste unor eventuale ridicări a nivelului de apă. În total, vor fi mobilizați circa 300 de persoane: militari, carabinieri, pădurari, constructori și drumari și peste 10 unități de tehnică specială. Mâine dimineața celula de criză se va întruni în ședință pentru a planifica intervențiile și acțiunile care urmează a fi întreprinse, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
22:20
Circa 1700 de persoane și familii cu venituri mici au beneficiat de locuințe sociale, în ultimii 5 ani, în cadrul unui proiect inițiat de Guvern cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE). Alți 700 își vor primi cheile de la locuințe până la finele anului curent.
Mai mult de 2 zile în urmă
23:40
Un locuitor al mun. Chișinău este cercetat de subdiviziunile specializate ale Vămii pentru trafic ilicit cu mărfuri de larg consum. Potrivit informațiilor deținute de serviciile operative ale instituției, bunurile erau procurate de la piața ”KM 7” din orașul Odesa, Ucraina și introduse în țară prin regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control.
23:40
Casa Naţională, reaminteşte că data de 27 mai 2019 reprezintă termenul limită de plată a contribuţiilor de asigurări sociale de stat obligatorii la bugetul asigurărilor sociale de stat.
23:30
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) anunță că în urma finalizării votului on-line astăzi, 22 mai curent, a fost întrunită, conform prevederilor Regulamentului, ședința membrilor juriului evenimetului „GALA AIPA” ce va avea loc pe 30 mai curent.
23:20
Astăzi, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a susținut un briefing, în cadrul căruia a făcut următoarele declarații:
23:10
Circa 500 persoane: delegații oficiale ale orașelor înfrățite cu Chișinăul, comunitățile locale, semnatari ai acordurilor de cooperare / memorandumuri, investitori străini și locali, mediul academic, sectorul asociativ etc. vor participa la prima ediție a Forumului investițional Chișinău, care se va desfășura în perioada 30 - 31 mai 2019. Reuniunea va avea loc la „Radisson Blu Convention Center".
23:00
Primăria municipiului Chişinău informează că în perioada 1 iunie 30 octombrie, în capitală va fi organizată comercializarea băuturilor răcoritoare, a înghețatei și a băuturilor fierbinți (ceai, cafea), în zonele de odihnă a cetățenilor (grădini publice, parcuri, scuaruri) etc. O dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi de primarul general interimar, Ruslan Codreanu.
22:50
Oferta unică și inovatoare a Republicii Moldova – „Moldova IT Park” – este descoperită de mii de profesioniști internaționali din domeniul IT. Prezentarea ofertei are loc în cadrul celei de-a IV ediții a celui mai mare festival de tehnologie din România „București Technology Week”, în perioada 21-24 mai.
22:00
Evaluarea va fi făcută prin intermediul unor teste grilă pe calculator, cu generarea automată a rezultatelor testării. Conform conceptului stabilit, procesul de evaluare va fi constituit din trei etape.
21 mai 2019
23:50
Fiecare dolar din granturile Proiectului Ameliorarea Competitivității II (PAC II), a generat peste 8 dolari creștere în exporturile companiilor beneficiare, arată un studiu de impact care cuprinde activitatea din ultimii trei ani a proiectului. Granturile PAC II, în valoare de până la 200 de mii de lei, sunt destinate companiilor mici și mijlocii pentru contactarea serviciilor consultanță și de dezvoltare a afacerilor, pentru îmbunătățirea potențialului lor de export. Din această sumă, cca 30% pot fi utilizate pentru procurarea echipamentelor.
23:50
Evaluarea va fi făcută prin intermediul unor teste grilă pe calculator, cu generarea automată a rezultatelor testării. Conform conceptului stabilit, procesul de evaluare va fi constituit din trei etape.
23:30
Depozitarul Central Unic al Valorilor Mobiliare (DCU) a fost lansat astăzi, în cadrul unui eveniment oficial, după ce timp de doi ani s-a aflat într-un proces intens de constituire. Noua instituție este responsabilă de înregistrarea, evidența și decontarea valorilor mobiliare emise de entitățile din Republica Moldova.
23:20
Republica Moldova va prelua bunele practici în turism din Georgia – asupra acestui fapt au convenit în cadrul unei întrevederi de lucru Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici și Ministrul Economiei și Dezvoltării Durabile al Georgiei, Natela Turnava, care a preluat mandatul începând cu aprilie curent.
23:20
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, participă la cea de-a II-a Reuniune Ministerială în domeniul comerțului, care are loc la Kiev, Ucraina. În cadrul evenimentului s-a evaluat punerea în aplicare a prevederilor Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) între Uniunea Europeană și țările Parteneriatului Estic, referitoare la dezvoltarea economică și a mediului de afaceri. De asemenea au fost prezentate istoriile de succes ale companiilor din Republica Moldova, Ucraina și Georgia care operează și exportă produse pe piața din Uniunea Europeană.
23:00
La cei 12 ani de activitate Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), și-a prezentat astăzi, toate realizările obținute pe parcursul acestor ani. Timp de patru zile ODIMM și-a deschis ușile pentru cei interesați să cunoască programele și oportunități credibile pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor.
20 mai 2019
22:40
Cel mai nou și modern loc de întâlnire pentru amatorii de vinuri bune, Purcari Wine Shop & Bar a fost lansat vineri, 17 mai 2019, la Chișinău. Situat pe strada Calea Ieșilor, 8, et. 3, în incinta centrului Zity Mall, pe o suprafață de circa 150 de metri pătrați, acesta reprezintă un parteneriat între grupul Purcari și primul blog de vinuri din Moldova, www.finewine.md. Scopul acestui proiect este de a educa și crește și promova cultura servirii vinurilor de calitate la un nou nivel.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.