Avertisment al specialiștilor: Epidemia de Ebola din Congo se extinde şi nu poate fi ţinută sub control

Agora.md, 15 mai 2019 20:40

Epidemia de Ebola care afectează Republica Democrată Congo nu poate fi ţinută momentan sub control şi riscă să devină la fel de gravă precum cea care a afectat Africa de Vest între 2013 şi 2016, potrivit mai multor experţi şi reprezentanţi ai unor organizaţii umanitare, citaţi Mediafax.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 30 minute
11:30
Deși au permisiune de a instala gherete în parcurile din capitală, pe perioada verii, agenții economici trebuie să respecte o serie de reguli întocmite de Primăria Municipiului Chișinău. În primul rând comercianții trebuie să dețină o schiță de  proiect avizată de Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare, cu soluția cromatică și parametrii unității de comerț. 
Acum 2 ore
10:40
Cel puţin 23 de oameni au fost ucişi în urma unei revolte într-un centru de detenţie al poliţiei din vestul Venezuelei. Anunțul a fost făcut de ONG-ul Observatorul închisorilor din Venezuela, citat de dpa. Potrivit sursei citate, revolta a avut loc în localitatea Acarigua, din provincia Portuguesa.
Acum 4 ore
09:40
Salvatorii și-au petrecut noaptea în câmp. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a instalat o tabară pentru întreprinderea măsurilor de prevenire a inundațiilor în raionul Ștefan Vodă.  Tabara de câmp a fost instalată în localitatea Crocmaz și este complet autonomă. Activitatea acesteia are drept scop prevenirea riscului de inundații în preajma râului Nistru. 
08:40
Locuitorii din municipiul Chișinău și raionul Strășeni ar putea scăpa în curând de inundații, după ce râul Bâc va fi curățat. Premierul Pavel Filip a cerut Ministerului Agriculturii urgentarea procedurilor pentru elaborarea documentației de proiect și a impactului de mediu necesare pentru curățarea râului Bâc. Pentru acest proiect Guvernul României urmează să aloce 10 milioane de euro.
Acum 24 ore
22:50
Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat vineri că a aprobat trimiterea a 1.500 de militari suplimentari în Orientul Mijlociu, în contextul tensiunilor cu Iranul, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat de monitorulapararii.ro.
22:10
Silvia Radu se află în aceste zile la Geneva, Elveția, unde participă la cea de-a 72-a Adunare Mondială a Sănătății, care are loc în perioada 20-28 mai. Radu a ținut un discurs privind acoperirea universală cu servicii medicale și prioritățile Guvernului, însă emoțiile și termenii complicați din limba engleză i-au făcut misiunea extrem de grea, scrie sanatateinfo.md. Potrivit sursei citate, ministrul a citit aproape tot discursul de pe foaie și, chiar și așa, a încurcat termeni, s-a autocorectat, simțindu-se vizibil inconfortabil.
22:00
Inundații pe străzile Bucureștiului, vineri după-amiază, în urma codului portocaliu. Pompierii au început să intervină pentru a evacua apa din case, subsoluri şi de pe unele străzi. Se circulă cu dificultate în aproape tot Bucureștiul, relatează digi24.ro.
21:00
Apropierea finalei Ligii Campionilor, dintre Liverpool și Tottenham, a făcut ca prețurile să explodeze pentru unitățile de cazare. Potrivit publicației spaniole As, pe 1 iunie va fi un adevărat furnicar la Madrid, locul disputării marelui meci. În acel weekend, hotelierii se așteaptă la un grad de ocupare de peste 95 la sută, iar rezervările continuă să „curgă”.
20:40
Aseară a avut loc mult așteptatul concurs de frumusețe – Miss Moldova 2019. Multe fete și-au încercat puterirele și au trecut prin multe probe pentru a câștiga mult râvnita coroană, însă doar una este Miss Moldova.
20:00
Timp de patru ani, deputații din legislatura a-XX-a au efectuat mai multe deplasări în interes de serviciu. În acest sens, AGORA a analizat informațiile referitoare la acest subiect publicate pe pagina Parlamentului. Cine a cheltuit cel mai mult și care este recordul deputaților în materie de „călătorii”, aflați în infograficul de mai jos. 
19:50
Primăria municipiului Chişinău informează că în perioada vacanței de vară (iunie-august 2019), în Capitală vor fi mai puține instituții de educație timpurie funcționale. Începând cu data de 3 iunie, în 123 de grădinițe din totalul de 159 va fi suspendată, eșalonat, activitatea.
19:10
Un criminal și violator în serie care a terorizat statul Florida în anii '80, ucigând 10 femei, a fost executat joi. Bobby Joe Long, în vârstă de 65 de ani, a fost capturat după crimele în serie comise în decursul a opt luni, în 1984, după ce și-a eliberat singura victimă care a supraviețuit, Lisa Noland, pe care a violat-o în repetate rânduri pe parcursul a 26 de ore, relatează NBC News, citat de digi24.ro.
18:20
Fapta unei bucătărese din Căușeni, suspectată că a sustras de la locul de muncă trei pachete cu lapte, o pâine, un morcov și jumătate de pachet de piper negru a ajuns subiectul unui reportaj de 8 minute și 33 de secunde la un post de televiziune local. Potrivit reportajului realizat de Studio-L, femeia ar fi sustras produsele alimentare destinate copiilor din incinta grădiniței unde lucra.
18:10
Mai mulți simpatizanți ai Partidului Democrat și ai deputaților democrați au venit ieri, 23 mai, la contramanifestația din fața Guvernului, acolo unde blocul ACUM a venit să protesteze față de scumpirea carburanților și cartofilor. Cel puțin asta afirmă unii deputați ai blocului ACUM, care au publicat pe Facebook imagini cu persoane care își afișează, la profilurile de Facebook, simpatiile politice pentru democrați. Contactat de AGORA, purtătorul de cuvânt al PDM a negat că formațiunea ar fi adus în mod organizat contramanifestanții în fața Guvernului, însă nu a exclus faptul că simpatizanți ai PDM ar fi putut merge la contraprotest din cont propriu.
17:50
Ca după bombardament. Așa arată un drum din localitatea Sămănanca, raionul Orhei. Din imaginile postate pe o rețea de socializare se vede cum bucăți întregi din asfaltul pus recent au fost scoase cel mai probabil de șuvoaiele de apă în urma ploilor torențiale de săptămâna trecută. De menționat că anul trecut porțiuni de drum din această localitate au fost reparate în cadrul proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”. Unele voci spun că în campanie și reprezentanții Partidului Șor ar fi efectuat lucrări de reparație a drumurilor în localitate. 
16:30
În zilele de weekend circulația pe mai multe străzi din capitală va fi suspendată. Primăria municipiului Chişinău informează că pe 25 şi 26 mai  în capitală se va desfăşura Competiţia anuală de ciclism Chisinau Criterium 2019. De asemenea, transportul public va fi redirecționat.
16:20
În zilele de week-end circulația pe mai multe străzi din capitală va fi suspendată. Primăria municipiului Chişinău informează că pe 25 şi 26 mai  în capitală se va desfăşura Competiţia anuală de ciclism Chisinau Criterium 2019. De asemenea, transportul public va fi redirecționat.
16:10
„Să ne auzim de bine!” este sloganul unui spot, la baza căruia stă ideea că fiecare medic, specialist de laborator, asistent medical este în primul rând un om, care are aceleași nevoi și care empatizează cu fiecare istorie și problemă în parte a fiecărui pacient. În același timp, video-ul demonstrează că în spatelesuccesului oricărei instituții medicale stau oamenii – adevărații specialiști care asigură un nivelinternațional în calitatea deservirii și diagnosticului. Ideea aparține „Invitro Diagnostics”, care a decis astfel să celebreze oamenii într-un spot cu șiDESPRE EI.
16:10
Problema ecologică,  lipsurile financiare dar și  investițiile insuficiente în obiectivele culturale. Sunt doar câteva dintre constrângerile pe care trebuie să le înfrunte mai mulți primari și reprezentanți ai coalițiilor locale din țara noastră. În cadrul unei mese rotunde organizate de către Centrul Analitic Expert Grup, membrii administrației municipiului Soroca și a orașelor Cimișlia și Călărași au vorbit deschis despre piedicile care li se pun și au trasat planuri de viitor pentru o mai bună activitate a localităților pe care le conduc.
15:50
Un american din Boston este protagonistul unui incident cel puțin bizar. Bărbatul spune că atunci când s-a întors acasă, împreună cu fiul său, a constatat că cineva intrase prin efracție în locuința sa, făcuse curat și plecase, relatează CNN, citat de digi24.ro.
15:40
Aeroporturile sunt de cele mai multe ori ținta atacurilor teroriste, dar ai putea avea parte și de ceva atac cibernetic aici, prin porturile USB. Deși sunt utile, porturile USB din aeroport ar putea reprezenta un risc pentru datele tale personale, scrie playtech.ro.
15:30
Prețurile care au fost afișate de comercianții de la piață pentru un kilogram de cireșe se pare că au o explicație. Secretarul general de stat de la Ministerul Agriculturii, Ion Ușurelu, a declarat că de fapt fenomentul este unul normal pentru un produs nou pe piață. Totodată, oficialul consideră că problema nu constă în costul fructelor, ci în nivelul de salarizare al moldovenilor dar și al producătorilor.
14:20
Fosta președintă a fracțiunii parlamentare PCRM, Inna Șupac, s-a avântat într-un nou domeniu de activitate... cel al societății civile. Comunista va activa în cadrul unei organizații nonguvernamentale.
14:20
Paisprezece copii de la o grădiniță din stânga Nistrului au ajuns la spital intoxicați cu înălbitor, scrie jurnal.md. Potrivit sursei citate, aceștia au fost aduși la spitalul central din orașul Râbnița. Informațiile furnizate de așa-zisului Minister al Afacerilor Interne susțin că înainte de a merge la plimbare copii au băut apă, și îndată au simțit că are un gust neobișnuit.
13:50
Un grup de savanți moldoveni au creat un material inorganic care are proprietatea de a atrage şi în acelaşi timp de a respinge apa, scrie zugo.md. Potrivit sursei citate, pentru descoperirea lor, cercetătorii au fost premiați de Uniunea Europeană  cu un milion de euro,.
13:20
Sute de câini au fost sterilizați, gratuit, la Chișinău. Intervențiile chirurgicale au fost efectuate de către o echipă de 15 medici veterinari veniți din Statele Unite ale Americii. Procedura a fost efectuată cânilor cu, dar și fără stăpân, numărul acestora ajungând la 500. 
13:20
Şefa executivului britanic Theresa May a anunţat vineri că va demisiona în data de 7 iunie, cedând astfel apelurilor venite din partea formaţiunii sale politice, Partidul Conservator, de a face loc unui nou lider care să încerce să depăşească impasul privind ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, informează Reuters, citat de Agerpres.
13:00
Şefa executivului britanic Theresa May a anunţat vineri că va demisiona în data de 7 iunie, cedând astfel apelurilor venite din partea formaţiunii sale politice, Partidul Conservator, de a face loc unui nou lider care să încerce să depăşească impasul privind ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, informează Reuters, citat de Agerpres.
12:30
Fostul premier Iurie Leancă insistă că blocul ACUM ar trebuie să discute cu democrații privind formarea unei coaliții de guvernare. Și asta pentru că Partidul Socialiștilor este unul „oligarhic, bazat pe modelul rusesc”. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă de la Chișinău.
Ieri
11:50
Deși se apropie luna iunie, autoritățile nu au achiziționat încă dispozitivele necesarepentru intervențiile de endoprotezare planificate în 2019. Responsabilii dauvina pe agenții economici care participă la licitații și contestă rezultatelenefondat. Problema a fost abordată pe platforma Curții de Conturi, unde a fostanalizat Raportul Guvernului privindexecutarea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2018.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.