Deschiderea Festivalului Internațional de Film de la Cannes – Imagini incendiare

Sputnik, 15 mai 2019 20:30

Ceremonia deschiderii celei de a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes a avut loc pe Coasta de Azur. Pe covorul roșu au defilat starurile cinematografiei mondiale, inclusiv Tilda Swinton, Bill Murray, Adam Driver, precum și membrii juriului, al cărui președinte, regizorul mexican Alejandro González Iñárritu, a promis ca, la selectarea celor mai bune filme, să-și asculte inima.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 5 minute
12:50
Ex-președintele Parlamentului Republicii Moldova, actualul președinte al Curții de Conturi, Marian Lupu, a făcut în cadrul unui dialog cu reporterul Sputnik Moldova o prognoză a evoluției situației politice din țară.
Acum o oră
12:00
Autorităţile estimează prejudiciile aduse de precipitaţiile abundente care au căzut vineri în mai multe raioane din ţară.
Acum 4 ore
10:30
Vremea este capricioasă la sfârșitul ultimei luni de primăvară – ploile au făcut ravagii în mai multe localități din țară. Când va mai ține instabilitatea atmosferică?
10:30
Liderii - inspiră, managerii - asigură atingerea obiectivelor, iar șefii – demoralizează angajații. Superiorul tău din ce categorie face parte?
10:10
Mai mulți tineri s-au bătut noaptea trecută , cu pumnii și picioarele, în preajma unui centru comercial din Capitală, scrie presa locală.
09:30
Banca Națională a Moldovei a stabilit cursul valutar pentru zilele de weekend – dolarul american oferă o surpriză.
Acum 6 ore
08:20
Primăria Chișinău anunță că mai multe străzi din Capitală vor fi închise circulației în zilele de week-end, iar transportul public va fi redirecționat – cum vor ajunge pasagerii la destinație.
07:00
Astăzi demarează cea de-a șasea ediție anuală a cursei urbane de ciclism „Chișinău Criterium 2019”.
Acum 8 ore
06:30
În această sâmbătă, pe 25 mai, un asteroid cu un diametru de aproximativ 1,5 kilometri, se va apropia de Pământ, potrivit NASA. Asteroidul este însoțită de o lună de 0,5 kilometri în diametru.
Acum 24 ore
23:20
Matteo Salvini este de neoprit: el a arătat că adevărații extremiști și trădători ai visului european sunt actualii lideri ai Europei
22:10
Nistrul este principala sursă de apă a Chișinăului și altor orașe, dar continuă să fie poluat cu ape reziduale de localitățile ce nu dispun de stații de purificare. În ajunul Zilei Nistrului, ecologistul Anatolie Prohnițchi ne-a vorbit despre importanța și problemele fluviului.
21:10
Doi foşti miniştri români de Externe au comentat anunţul cu privire la demisia premierului britanic Theresa May. Cum va fi afectată situaţia românilor din Marea Britanie, inclusiv a moldovenilor cu cetățenie română, şi ce şanse sunt pentru a avea loc un Brexit dur.
20:50
Vremea este capricioasă la sfârșitul ultimei luni de primăvară – ploile au făcut ravagii în mai multe localități din țară. Când va mai ține instabilitatea atmosferică?
20:30
În perioada 15-31 mai, în Republica Moldova se desfășoară campania socială "Sfidează virusul, nu oamenii!". Populația este informată cum să se protejeze de infecția HIV/SIDA, având totodată posibilitatea de a face analizele medicale gratuit.
20:10
În urma exploziei unui colet-capcană în orașul francez Lyon, au fost rănite cel puțin zece persoane, printre care și un copil.
19:30
Pericol de inundații în mai multe localități din țară, în urma ploilor abundente – meteorologii au emis avertizare hidrologică.
19:20
Pe 25 mai va avea loc cea de-a șasea ediție anuală a cursei urbane de ciclism „Chișinău Criterium 2019”.
18:30
Președintele Curții de Conturi, Marian Lupu, solicită viitorului Guvern și Parlament adoptarea unui pachet de legi cu privire la responsabilitatea pentru monitorizarea și controlul executării recomandărilor emise de Curtea de Conturi. Aceste modificări vizează inclusiv demiterea unor funcționari și inițierea unor cauze penale.
17:50
Interzicerea intrării unor cetățeni ruși în Moldova „nu contribuie la dezvoltarea constructivă a relațiilor ruso-moldovenești”, a declarat reprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse Maria Zaharova.
17:30
Agenția Servicii Publice a prezentat rezultatele autosesizării la scrisoarea deschisă a unui tânăr care a picat examenul auto.
16:50
În cadrul unui proiect de colaborare Franța-Moldova, Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor își propune să realizeze două obiective: crearea unui ghid audio pentru turiști și instalarea ecranelor digitale 3D.
16:20
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de urgență (IGSU), Liliana Pușcașu, a declarat pentru Sputnik că salvatorii au scos două mașini blocate în șuvoaiele de apă. Este vorba despre un TIR și un microbuz marfar.
16:00
Comisia Electorală Centrală va lansa un nou instrument informatic de raportare electronică a finanțării partidelor și concurenților electorali – modulul „Control Financiar”.
15:30
Banca Națională a Moldovei a stabilit cursul valutar pentru vineri, care este valabil și pentru zilele de weekend – dolarul american oferă o surpriză.
15:10
Victimele au fost duse la spitalul raional din Ceadîr-Lunga, UTA Găgăuzia.
14:40
Președintele țării, Igor Dodon, vorbește despre un început de vară extrem de fierbinte pe arena politică și anunță ziua când ar putea avea loc alegerile anticipate, în cazul declanșării acestora.
14:10
Un șofer a devenit victimă ale unor practici specifice pentru perioada de tristă faimă de la sfârșitul mileniului trecut - imagini video publicate de Poliție.
13:40
Meteorologii au anunțat cu puțin timp în urmă o avertizare cod galben: ce fenomene sunt prognozate.
13:20
În timp ce locuitorii orașului Chișinău dormeau, angajații de la Întreprinderea Municipală (ÎM) Regia ”Exdrupo” lucrau.
13:10
Comentatorul militar Aleksandr Hrolenko este de părere că consolidarea sistemului antirachetă american în România poate fi un prim pas spre dislocarea în Europa a rachetelor cu rază mică și medie de acțiune.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.