STUDIU| Cercetătorii chinezi au dezvăluit mecanismul prin care stresul cronic favorizează cancerul de sân.

Radio Chisinau, 25 aprilie 2019 19:45

Cercetătorii chinezi au dezvăluit mecanismul prin care stresul cronic favorizează cancerul de sân, noile informaţii putând contribui la dezvoltarea în viitor a unor metode utile în tratamentul oncologic, relatează miercuri Xinhua.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 8 ore
20:00
În ultimii cinci ani, circa 1700 de persoane şi familii cu venituri mici au beneficiat de locuinţe sociale în cadrul unui proiect iniţiat de Guvern cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).
Acum 12 ore
19:45
În lipsa surselor externe de finanţare, creditarea economiei se face, în principal, din depozitele populaţiei, susţine expertul Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) Viitorul, Victor Ursu.
19:25
Cartea „Refugiul regelui suedez Carol al XII-lea (1709−1714) în Imperiul Otoman. Calabalâcul de la Varniţa”, a fost lansată astăzi la Muzeul de istorie națională. Autorul, Robert R. Denndorf, un pasionat de istorie, originar din România, care locuiește de mai multe decenii în Germania, prezintă istoria regelui suedez, ajuns pe meleagurile noastre, relatează Radio Chișinău.
19:25
Kylian Mbappe şi ceilalţi componenţi ai selecţionatei de fotbal a Franţei, câştigătoarea titlului mondial în vara anului trecut, vor primi Legiunea de onoare din partea preşedintelui francez Emmanuel Macron, în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 4 iunie, la Palatul Elysee.
19:05
O placă în memoria lui Grigore Baștan, primul general parașutist din Armata Română a fost dezvelită pe 22 mai, la baștina acestuia, în satul Flămânzeni, comuna Coşcodeni, raionul Sângerei. La eveniment au participat Militarii Batalionului cu Destinație Specială “Fulger”, fiica generalului, ofițeri ai Armatei române.
18:55
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), împreună cu Poliţia Rutieră, va institui sâmbătă, 1 iunie, în Miercurea Ciuc şi Iaşi, şi duminică, 2 iunie, în Blaj, restricţii parţiale de circulaţie, cu ocazia vizitei în România a Papei Francisc, informează instituţia.
18:35
Ultimele ploi au adus pagube mari locuitorilor satelor Donici, Camenca și Sămănanca, din Orhei. În Donici și Camencea au fost afectate 80 de terenuri agricole, aproape 20 de case de locuit și câteva porțiuni de drum. La Sămănanca au fost distruse șapte grădini și mai multe porțiuni de drum. Pagubele sunt estimate la un milion de lei.
18:15
Oficialii Eurovision au anunţat că revizuiesc numărul de puncte acordate țărilor participante la Eurovision 2019, în urma descalificării juriului din Belarus. Decizia a fost anunțată de EBU prin intermediul unui comunicat prezentat pe siteul Eurovision Song Contest.
17:55
Agenția peninsulară AGI susține că Pep Guardiola va încheia contractul cu Juventus pe 4 iunie, va fi prezentat presei 10 zile mai târziu și va primi 24 de milioane anual timp de 4 sezoane.
17:40
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat, în timpul unei vizite de săptămâna trecută în judeţul Galaţi, că se va construi un aeroport între oraşele Galaţi, Brăila şi Focşani, va fi realizat un drum expres Galaţi-Brăila şi se va amenaja o centură ocolitoare a municipiului Galaţi.
17:25
Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a participat joi, 23 mai 2019, cu un cuvânt de salut, la sesiunea inaugurală a conferinţei “Mediul Strategic de Securitate – Tendințe și Provocări”, organizat la Chișinău de Ministerul Apărării al Republicii Moldova, Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, Centrul de Studii Strategice de Apărare şi Securitate, cu sprijinul Centrului de Cultură şi Istorie Militară și al Universității Naţionale de Apărare ”Carol I” din Bucureşti.
17:05
Parlamentul European va publica pe pagina special creată pentru alegerile europene din 2019 estimări naționale începând cu ora 18:00 (19:00 ora României) și va prezenta prima estimare a componenței noului Parlament după ora 20:15 (21:15 ora României), în baza rezultatelor naționale disponibile în acel moment.
16:55
Alegătorii din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene sunt chemaţi la urne, a noua oară în istoria europeană, pentru a-şi alege reprezentanţii în Parlamentul European în perioada 23 la 26 mai, relatează AFP, care prezintă cele mai importante cifre ale acestui scrutin.
16:45
Casa de licitații RM Sotheby’s va scoate la licitaţie în vara acestui an singurul exemplar care s-a păstrat până în prezent a primului automobil Porsche – Type 64. Preţul automobilului nu a fost anunţat, însă se estimează că licitaţia ar începe de la 20 de milioane de dolari.
16:30
Investigația inițiată de către Consiliul Concurenții ca urmare a majorării prețurilor la carburanți este în plină desfășurare și poate să dureze chiar și mai bine de o lună.
16:30
Atacantul lui Juventus Torino, Cristiano Ronaldo, va conduce naţionala Portugaliei în meciul din semifinala Ligii Naţiunilor, contra Elveţiei, pe 5 iunie, la Porto.
16:20
Persoanele care s-au înscris în cele 157 de parohii ale Diecezei Iaşi îşi pot ridica permisul de acces în perimetrul securizat pentru întâlnirea cu Papa Francisc, eveniment care va avea loc la Iaşi în după amiaza zilei de 1 iunie, au informat, joi, reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice.
16:15
Reuniunea miniştrilor responsabili de afaceri maritime din Bulgaria, Georgia, R.Moldova, România, Rusia, Turca şi Ucraina a aprobat Agenda maritimă comune la Marea Neagră.
16:15
Guvernul de la Londra a amânat prezentarea în Camera Comunelor a noii iniţiative pentru aprobarea proiectului de acord Brexit, pe fondul speculaţiilor referitoare la demisia premierului Theresa May, potrivit Mediafax.
16:00
Judecătoria Chişinău a amânat până seara (până la ora 17.20) pronunţarea unei decizii în dosarul omului de afaceri Andrei Tranga, deţinătorul reţelei de restaurante Andy's Pizza şi La plăcinte. Anunţul a fost făcut de avocatul său, Ion Dron.
15:40
Marea Britanie este somată să retrocedeze în termen de şase luni către Mauritius un grup de insule din Oceanul Indian, pe care se află o bază britanico-americană Strategică, potrivit Digi24.ro.
15:40
China a trimis Statelor Unite un protest oficial faţă de restricţiile impuse companiei Huawei, care a împins gigantul american Apple pe locul trei al producătorilor mondiali de telefoane inteligente.
15:30
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis joi că clienţii care cumpără online sau telefonic produse voluminoase sau grele nu au obligaţia de a le restitui vânzătorului în caz de defecţiuni, pentru rezolvarea problemelor, transmite DPA.
15:20
Absolvenții instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova pot aplica pentru obținerea unui stagiu de practică în Bundestagul German.
15:15
Doi angajaţi ai Radio România Cluj, redacţia maghiară, Ferencz Zsolt şi Varga-Mihály Márton vor pleca mâine, 24 mai, într-un pelerinaj de 300 de kilometri. În următoarele 7 zile ei vor parcurge pe jos distanţa de la radio până la biserica romano-catolică din Şumuleu Ciuc, şi vor fi prezenţi la Sfânta Liturghie oficiată de Papa Francisc pe data de 1 iunie.
15:00
Legea apelor care a intrat în vigoare în 2013 n-a produs efecte semnificative, timp de 6 ani, în domeniul protecției resurselor de apă, acestea resurse fiind în continuare supuse degradării, afirmă reprezentanții Blocului ACUM care au organizat astăzi la acest subiect o masă rotundă în Parlament.
Acum 24 ore
14:50
Încă o persoană intenționează să candideze la funcţia de başcan al regiunii autonome găgăuze. Este vorba despre directoarea spitalului din Comrat, Elena Novac.
14:40
Folosirea telefoanelor mobile în timpul unei vizite la supermarket determină creşterea în medie cu 41% a sumei cheltuite, este concluzia unei cercetări preluate joi de Press Association.
14:25
Deputații Blocului ACUM au organizat astăzi o manifestație de protest, la sediul Guvernului, față de majorările de prețuri la mai multe produse, inclusiv la carburanți, care s-au produs în ultima perioadă. La manifestație au participat mai mulți susținători ai Blocului ACUM, care au scandat lozinci împotriva guvernării.
14:20
Două nave de război americane au navigat spre nord traversând strâmtoarea strategică Taiwan cu o zi în urmă, a anunţat joi Ministerul Apărării taiwanez, o operaţiune ce riscă să provoace indignarea Beijingului, care se află în plin război comercial cu SUA, informează AFP şi dpa.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.