Ești un tânăr activ, jurnalist sau activist civic? Înscrie-te la cea de-a patra ediție a „Media Tur”

#diez, 24 aprilie 2019 13:30

Ești un tânăr activ, jurnalist sau activist civic și îți dorești să descoperi unele dintre cele mai importante monumente ale naturii din țară? Participă la cel de-al patrulea „Media Tur”, organizat de Centrul Media pentru Tineri și IREX Europe, cu tema „Monumente ale naturii din Moldova – câte sunt pe hârtie, câte ajung să fie ocrotite?” Articolul Ești un tânăr activ, jurnalist sau activist civic? Înscrie-te la cea de-a patra ediție a „Media Tur” apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 8 ore
21:45
La deschiderea celei de-a 58-a ediție a Bienalei din Veneția, desfășurată pe data de 11 mai, moldoveanca Tatiana Fiodorova s-a evidențiat print-un performance inedit. Conaționala noastră a scris pe un rulou întreg de hârtie igienică fraza „Eu nu sunt hârtie igienică. Sunt făcută în Moldova”. Articolul (foto, video) „Eu nu sunt hârtie igienică”. O artistă din Moldova a creat un performance neobișnuit la Veneția apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
19:45
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a înmânat astăzi  distincții de stat mai multor personalități din Federația Rusă, dar și unor cetățeni străini. Printre aceștia se regăsește și Întâi stătătorul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, Înalt preasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir. Articolul (foto, video) Vladimir Putin l-a decorat pe Mitropolitul Vladimir cu „Ordinul Prieteniei” apare prima dată în #diez.
18:45
Echipa #diez lansează un nou proiect. În cadrul proiectului #Sportul meu există, invitații vor vorbi despre sportul pe care îl practică și cum au reușit aceștia să ajungă la succesul pe care îl au. Acesta are drept scop promovarea sporturilor cunoscute și mai puțin cunoscute din Moldova. Articolul (video) #Sportul meu există. Dan Olaru vorbește despre tirul cu arcul. „În primii doi ani nu aștepta rezultate colosale” apare prima dată în #diez.
18:30
Elevii claselor a VII-a – a XI-a pot participa la concursul de recitare a liricii eminesciene „La Putna”. Etapa municipală va avea loc la data de 3 iunie 2019, începând cu ora 14.00, în incinta Centrului Academic Internaţional EMINESCU. Articolul Ești pasionat de lirica eminesciană? Participă la un recital de poezii și câștigă premii apare prima dată în #diez.
18:30
În această vinere toți se distrează. Iar ca să nu te trezești cu peripeții neplanificate, echipa #diez îți recomandă o listă cu evenimente de calitate. Articolul Unde să mergi vineri, 24 mai, la Chișinău. #diez îți recomandă să-ți încarci bateriile apare prima dată în #diez.
18:00
Tenismenul moldovean, Radu Albot, s-a calificat în semifinalele turneului ATP 250 Geneva Open 2019. Competiția are loc în perioada 19-25 mai în Elveția. Articolul (foto) Radu Albot s-a calificat în semifinalele turneului ATP 250 Geneva Open 2019 apare prima dată în #diez.
17:45
Cea mai mare navă din lume pentru căutarea şi recuperarea de diamante de la mare adâncime, care va avea 177 de metri lungime, va fi construită în următorii doi ani în municipiul Mangalia din România. Articolul În România va fi construită cea mai mare navă din lume pentru căutarea diamantelor apare prima dată în #diez.
17:45
Sculptura unei balene în mărime naturală, expusă la Acvariul Monterey Bay din San Francisco, a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare sculptură realizată din plastic reciclat, relatează miercuri UPI. Articolul (video) A fost realizată sculptura unei balene din plastic reciclat. Lucrarea de 25 metri lungime a intrat în Cartea Recordurilor apare prima dată în #diez.
17:30
Conceptul de frumusețe este unul relativ. Nu e de mirare că an de an acesta se schimbă, iar tronul „celei mai frumoase” femei din lume are o nouă posesoare. Prin urmare, dacă vrei să afli cine a luat merituosul titlu în anul în care te-ai născut vezi lista celor 67 de câștigătoare mai jos. Articolul (foto) Cine a fost Miss World în anul în care te-ai născut. Lista celor 67 de „Regine ale frumuseții” apare prima dată în #diez.
17:00
Pe 22 mai a avut loc finala concursului național „Teza mea de doctorat în 180 de secunde”. În cadrul finalei, 10 doctoranzi și tineri doctori în științe din 7 universități din Republica Moldova, și-au prezentat subiectele de cercetare, în limba franceză, în termeni accesibili, unui public divers şi neiniţiat în doar trei minute. Articolul (foto) Cine sunt câștigătorii concursului național „Teza mea de doctorat în 180 de secunde” apare prima dată în #diez.
16:30
De la începutul acestui an, peste 26 de mii de moldoveni au ales destinații străine pentru călătorii. Conform Biroului Național de Statistică, în perioada ianuarie-martie 2019, cetățenii din Moldova au călătorit, prin intermediul agențiilor de turism, cu 5,0% mai puțin față de perioada similară din anul 2018. Articolul Din România până în Ecuador. Ce destinații de călătorie au ales moldovenii în primele trei luni ale anului 2019 apare prima dată în #diez.
16:00
Ștefan Răileanu a fost desemnat cel mai bun arbitru la Campionatului Mondial de taekwondo. Titlul i-a fost oferit în cadrul celei de-a 24-a ediții a Campionatului, desfășurată la Manchester. Articolul Moldoveanul Ștefan Răileanu a fost desemnat cel mai bun arbitru al Campionatului Mondial la taekwondo apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
15:30
Absolvenţii instituţiilor de învățământ superior din Republica Moldova, care sunt interesați de politică și cunosc limba germană, au posibilitatea de a absolvi un stagiu de practică în cadrul biroului unui deputat german. Articolul Află cum poți obține un program de stagiu în Parlamentul german și o bursă lunară de 500 de euro apare prima dată în #diez.
15:00
Administrația OrheiLand a anunțat surprize impresionante și în acest an pentru vizitatorii celui mai mare parc de distracții din țară. Chiar dacă nu au fost deschise toate parantezele, se cunoaște deja că pe lângă multe alte noutăți aici va fi amenajată și o nouă aquazonă, cu cele mai moderne tobogane pentru toate vârstele și gusturile, inclusiv pentru iubitorii de senzații tari. Articolul (foto) La Orheiland te așteaptă o nouă aquazonă gratuită cu 10 tobogane și alte surprize apare prima dată în #diez.
14:45
Blocul ACUM a organizat astăzi, o manifestație publică de protest împotriva creșterilor la carburanți, dar și cartofi. Articolul Blocul ACUM a organizat un flashmob împotriva creșterilor la carburanți și cartofi apare prima dată în #diez.
14:45
Un grup de tineri cu fețele acoperite a venit la manifestația Blocului ACUM din fața Guvernului și a început să strige cu cuvinte necenzurate. Mai mult, protestatarii aveau pregătite pancarte și lozinci care lezau demnitatea și onoarea liderilor opoziției parlamentare, Maia Sandu și Andrei Nastase. Articolul (video) Zeci de tineri cu fețele acoperite au organizat un contraprotest față de flashmobul Blocului ACUM apare prima dată în #diez.
14:15
Introducerea disciplinei „Educația pentru sănătate” a generat mai multe dispute în societate. Prin urmare, un grup de părinți și profesori au lansat o scrisoare deschisă, prin care cer autorităților să interzică disciplina sau să revadă curriculum acesteia. Articolul (doc) „Ne pronunțăm împotriva îndoctrinării sexuale a copiilor noștri”. Un grup de părinți au redactat o scrisoare deschisă către Ministerului Educației apare prima dată în #diez.
14:00
Dorina Darii este o tânără originară din orașul Hîncești, care de la 16 ani își trăiește visul de a fi modelă. Cu pași mici, dar siguri, Dorina a pășit în lumea modelingului, iar după opt ani de activitate, aceasta susține că este împlinită și mândră de ceea ce face. Articolul (foto) Ea este „Fana” lui Randi. Cunoaște-o pe Dorina Darii, moldoveanca ajunsă modelă de succes în România apare prima dată în #diez.
13:45
Șoferii din Capitală sau cei care traversează străzile orașului trebuie să fie mai atenți pe traseu. Inspectoratul Național de Patrulare informează că în șase locații din oraș au fost pornite camere de monitorizare a traficului rutier.  Articolul Atenție, șoferi! Lista celor șase locații noi din Capitală unde sunt pornite camere de monitorizare a traficului apare prima dată în #diez.
13:00
Strada pietonală Eugen Doga va fi un loc de întâlnire a iubitorilor de film documentar, muzică, dans, fotografie, pictură, timp de patru zile, de pe 23 până pe 26 mai 2019. Articolul (foto) Cele patru zile. Strada pietonală Eugen Doga, loc de întâlnire pentru iubitorii de artă apare prima dată în #diez.
12:45
Sâmbătă, 25 mai și duminică, 26 mai, în legătură cu desfășurarea cursei anuale urbane de ciclism „Chișinău Criterium 2019”, circulația pe unele străzi din centrul capitalei va fi temporar închisă pentru transportul personal și public. Pentru a evita dificultățile în trafic și pentru a nu rămâne blocați în ambuteiaje, organizatorii evenimentului îi roagă pe locuitorii orașului să se familiarizeze cu informațiile despre străzile blocate și schema circulației transportului public în zilele desfășurării competiției. Articolul În acest weekend, mai multe străzi din centrul Chișinăului vor fi închise. Cum va circula transportul public apare prima dată în #diez.
12:00
Cei mai buni dintre cei mai performanţi studenţi ai ţării au fost şi în acest an premiaţi de Moldova Agroindbank şi Orange Moldova în cadrul programului „Burse de Merit”, ediţia a XXIII-a. Programul se desfăşoară an de an sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova şi este implementat de Centrul de Informaţii Universitare. Articolul MAIB continuă să investească în educaţia de calitate şi să premieze performanţele studenţilor apare prima dată în #diez.
11:45
Parlamentul pare o instituție inaccesibilă pentru oamenii care nu activează acolo. Pentru a reduce la minim această preconcepție, de Ziua Parlamentului, Legislativul a lansat o platformă online, care va facilita accesul pentru tururi ghidate. Articolul Parlamentul la un click distanță. Vizitele la Legislativ pot fi programate în regim online apare prima dată în #diez.
11:15
Dacă tot s-au oprit ploile, iar soarele prinde pe zi ce trece la puteri, locuitorii Capitalei au ieșit la bronzat. Pe nisipul fierbinte din parcul La Izvor au fost văzuţi zeci de oameni. Articolul V-ați pregătit costumele de baie? Plajele din Chișinău vor fi pregătite pentru sezonul estival până pe 1 iunie apare prima dată în #diez.
11:00
Ne-am obișnuit că Micul Prinț, cu toate că are doar câțiva centimetri în înălțime, să fie în centrul atenției unui parc întreg. Ca o personalitate publică notorie, prințișorul informează comunitatea care îl urmărește despre fiecare eveniment important din viața lui. Ieri, în vizită la prinț a venit un alt prinț, prin urmare numărul de personalități regale pe centimetru pătrat s-a dublat.  Articolul (foto) O fotografie regală. Micul Prinț de pe planeta B 612 a fost vizitat de omologul său apare prima dată în #diez.
11:00
Orașul Chișinău este cel mai poluat oraș din Republica Moldova. Chișinăul este plin de mașini, dar fără o strategie de a reduce numărul acestora și de a promova transportul ecologic. Chișinăul rămâne fără spațiile verzi, dar în loc să extindem aceste spații, lăsăm înalte blocuri să răsară în marile parcuri sau defrișăm scuarurile mici și fâșiile verzi din curțile blocurilor. Lista problemelor cu care se confruntă Chișinăul poate fi și mai lungă. Articolul „Vrem un oraș curat”. Pe 24 mai, la Chișinău, se va organiza un protest pașnic în susținerea unui mediu curat apare prima dată în #diez.
10:45
Deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, solicită de la Serviciul Fiscal de Stat (FISC) informații despre impozitele Blocului „ACUM”, pentru o perioadă de 10 ani. Totodată, Sîrbu a transmis o solicitare și autorităților din Germania, de la care vrea să obțină informații despre averea liderului Platformei DA, Andrei Năstase. Articolul (doc) Un deputat democrat solicită de la FISC și de la autoritățile din Germania informații despre veniturile ACUM apare prima dată în #diez.
10:15
Sheriff Tiraspol a câștigat pentru a 10-a oară în istorie Cupa Moldovei. În finala de pe stadionul Zimbru echipa antrenată de Zoran Zekic s-a impus cu scorul final de 1-0 împotriva echipei Sfântul Gheorghe. Articolul (video) Sheriff Tiraspol a câștigat cupa Moldovei pentru a 10-a oară în istorie apare prima dată în #diez.
10:15
Are 20 de ani, este plin de ambiții și și-a dorit să obțină permisul de conducere. S-a înscris la școala auto, a mers regulat la ore, a ajuns în ziua examenului, a susținut partea teoretică, nu și cea practică. Un tânăr din Chișinău povestește cum și de ce nu a reușit să susțină examenul de șoferie și cât de putred este acest sistem la noi. Articolul Scrisoare deschisă către șeful Agenției Servicii Publice de la un tânăr de 20 de ani care a picat examenul de șoferie apare prima dată în #diez.
09:45
Anul aceste peste o mie de elevi vor obține nota „10” (zece) din oficiu la proba de examen la limba străină din cadrul examenului de bacalaureat. În comparație cu anul trecut, numărul elevilor care au reușit să fie scutiți de acest examen este cu câteva sute mai mare. Articolul BAC 2019: Lista celor peste o mie de elevi care vor obține nota „10” din oficiu la proba de examen la limba străină apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.