Creştinii ortodocşi au intrat în Săptămâna Patimilor

InfoPrut, 22 aprilie 2019 11:40

  Creştinii ortodocşi au intrat în Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor, ultima în care se ţine post înainte de sărbătoarea Sfintelor Paşti. Săptămâna Sfintelor Pătimiri sau Săptămâna Mare începe cu Denia din Sfânta și Marea Luni care s-a oficiat duminică seara și se încheie cu Liturghia Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia din Sfânta și [&hellip The post Creştinii ortodocşi au intrat în Săptămâna Patimilor appeared first on InfoPrut.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InfoPrut

Acum 24 ore
15:00
  Zeci de copii din Sudul Basarabiei au participat sâmbătă la „Gala Micilor Talente”, ediția a II-a, organizată la Ismail de Asociaţia „Centrul de Informare Românesc“ (CIRo), cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Consulatului General al României la Odesa. Copiii din 12 districte istorice ale regiunii Odesa, însoțiți de părinți și profesori, au oferit [&hellip The post (FOTO) Românași mândri și înzestrați din Sudul Basarabiei, la Gala Micilor Talente appeared first on InfoPrut.
Ieri
17:20
  Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion a revenit la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului și a legat panglici tricolore la crucile mormintelor ostașilor români. „România, ca stat unitar, există datorită lor! V-am spus că nu rămâne așa și m-am ținut de cuvânt: astăzi le-am adus tricolorul, să își doarmă somnul de veci [&hellip The post George Simion a revenit cu tricolor la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului: România, ca stat unitar, există datorită lor! appeared first on InfoPrut.
17:20
  Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) din regiunea transnistreană folosește experiența dobândită de Federația Rusă în Siria, pentru a-și ameliora baza materială și teoretică, potrivit unui comunicat al Districtului Militar de Vest. „Cu scopul de a integra experiența de luptă obținută în Republica Arabă Siria, pe poligonul militar al GOTR au fost amenajate construcții [&hellip The post Trupele ruse din reg. transnistreană, antrenate după tactici de luptă folosite în Siria appeared first on InfoPrut.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:10
  Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion, alături de doi membri ai echipei sale de campanie, aflați la Cimitirul din Valea Uzului, au fost bătuți și fugăriți de extremiști maghiari. Agresiunile extremiștilor continuă. Simion și cei doi colegi ai săi nu mai răspund la telefon. „Atenție, colegii mei de campanie au fost loviți și [&hellip The post George Simion și doi membri ai echipei sale de campanie, bătuți în Valea Uzului de extremiști maghiari appeared first on InfoPrut.
13:10
  Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion solicită sancționarea imediată a așa-zișilor „activiști anonimi” maghiari care au învelit în saci de gunoi crucile a zeci de eroi români amplasate de Primăria Dărmănești în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului. „Este revoltător ce se întâmplă la granița dintrejudețele Bacău și Harghita, pe teritoriu românesc. Profanarea [&hellip The post Reacție la profanarea crucilor soldaților români din Valea Uzului: „Este revoltător ce se întâmplă pe teritoriu românesc!” appeared first on InfoPrut.
11:10
  Cu flori și lumânări, mai mulți membri și simpatizanți ai Asociației „UNIREA-ODIP” au comemorat tragicele evenimente din 16 mai 1812, când a avut loc primul rapt al Basarabiei. Unioniștii au întins un tricolor imens de 100 de metri chiar în Piața Marii Adunări Naționale și au depus flori la monumentul victimelor ocupației ruse din 1812. [&hellip The post 16 mai 1812, primul rapt al Basarabiei. Unioniștii au comemorat tragicele evenimente appeared first on InfoPrut.
11:10
  Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion a transmis un mesaj emoționant către moldovenii de peste Prut, în care îi roagă pe aceștia să îl ajute să revină în Republica Moldova. „Sunt eu, George Simion, băiatul expulzat de mai multe ori din Republica Moldova, ultima oară pentru 5 ani de zile. M-au dat afară [&hellip The post George Simion, mesaj emoționant către cetățenii Rep. Moldova: Vă scriu cum pot și expulzat, mi-e dor de voi și vă sărut appeared first on InfoPrut.
16 mai 2019
13:10
  După semnarea de către președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a Legii „Cu privire la asigurarea funcționării limbii ucrainene ca limbă de stat”, adoptată de Rada Supremă a Ucrainei în 25 aprilie, românii din Ucraina s-au adresat către Înaltul Comisar al OSCE pentru Minorități Naționale, Lamberto Zannier, cu cererea să ia toate măsurile necesare pentru apărarea drepturilor minorităților [&hellip The post Românii din Ucraina, demers pe lângă Înaltul Comisar al OSCE pentru Minorități Naționale appeared first on InfoPrut.
12:40
  Republica Moldova a exportat, în primele trei luni ale anului, mărfuri în valoare de 733 de milioane de dolari, cu 8,1% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, exporturile de mărfuri destinate statelor Uniunii Europene au ajuns la 470,8 milioane de dolari, reprezentând 64,2% din totalul livrărilor. [&hellip The post Rep. Moldova, exporturi masive de mărfuri în UE. Aproape jumătate ajung pe piața din România appeared first on InfoPrut.
11:10
  Pe 16 mai 1812, la București a fost semnată tratatul de pace dintre Imperiul Otoman și Imperiul Rus, ca urmare a războiului purtat pe teritoriul principatelor Moldova și Muntenia (1806-1812). Prin Pacea de la Bucureşti din 1812, Basarabia era anexată pentru prima dată de Rusia. Războiul ruso-turc din 1806-1812 a izbucnit pe 18/28 octombrie, ţarul Alexandru I ordonând [&hellip The post 16 mai 1812 – 16 mai 2019: 207 ani de ocupație rusească appeared first on InfoPrut.
10:40
  Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a promulgat miercuri legea privind utilizarea obligatorie a limbii ucrainene în toate domeniile vieţii publice, ceea ce îi condamnă pe cei circa 600.000 de români din Ucraina la dispariție. Aceasta a fost una dintre ultimele acțiuni ale lui Poroșenko în calitate de șef al statului. Legea cu privire la utilizarea limbii ucrainene ca [&hellip The post OFICIAL: Sute de mii de români din Ucraina, condamnați la dispariție appeared first on InfoPrut.
15 mai 2019
18:00
  65,1% dintre români susţin Unirea cu Republica Moldova. Acestea sunt datele unui Barometru de Opinie Publică care a fost realizat de INSCOP Research, la comanda LARICS – Laboratorul de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică, din cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române. Datele sondajului [&hellip The post Unirea cu cu Republica Moldova, susținută de aproape 70% dintre români appeared first on InfoPrut.
15:40
  Președintele Radei Supreme de la Kiev, Andrii Parubii, a semnat Legea privind funcționarea limbii ucrainene ca limbă de stat, informează BucPress. „Este o zi istorică… în orele sau zilele următoare legea va fi semnată de Președintele Ucrainei”, a declarat Parubii. Înainte de semnare, Parlamentul a respins rezoluțiile de anulare a rezultatelor votării pentru lege [&hellip The post Legea limbii de stat, aprobată de președintele Radei Supreme. Lovitură pentru românii din Ucraina appeared first on InfoPrut.
15:10
  Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a sprijinit luni, la Chișinău, organizarea unui eveniment de prezentare a Universității Tehnice de Construcții București (UTCB). Reprezentanții UTCB, respectiv prof. dr. ing. Cristian Pavel, decan al Facultății de Utilaj Tehnologic, dr. ing. Mihai Savaniu, prodecan, și drd. ing. Robert Ursache, asistent universitar, au explicat pe larg procedura [&hellip The post Sesiune de informare la Chișinău privind admiterea la facultățile din România appeared first on InfoPrut.
10:30
  Președintele Radei Supreme de la Kiev, Andrii Parubii, a semnat Legea privind funcționarea limbii ucrainene ca limbă de stat, informează BucPress. „Este o zi istorică… în orele sau zilele următoare legea va fi semnată de Președintele Ucrainei”, a declarat Parubii. Înainte de semnare, Parlamentul a respins rezoluțiile de anulare a rezultatelor votării pentru lege [&hellip The post Legea limbii ucrainene, aprobată de președintele Radei Supreme. Românii din Ucraina, victime ale acestui act normativ appeared first on InfoPrut.
14 mai 2019
10:40
  Republica Moldova are cele mai bune relații cu România, cu UE, cu Ucraina și SUA, pe ultimul loc clasându-se Rusia, potrivit unui sondaj, transmite Ziarul Național. Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova a realizat un sondaj de opinie la comanda Filialei din Chișinău a Institutului internațional de monitorizare a dezvoltării democrației, parlamentarismului și [&hellip The post SONDAJ: Cetățenii consideră că Rep. Moldova are cele mai bune relații cu România și cele mai proaste cu Rusia appeared first on InfoPrut.
13 mai 2019
11:10
  Sprijin pentru comunitatea de români din regiunea Cernăuți. Primăria Sectorului 4 al Capitalei a început lucrările de construcţie a patru instituţii de învăţământ. Primăria Sectorului 4 din Bucureşti a donat bani pentru construirea a două grădiniţe, o şcoală şi o bibliotecă, în localitățile Mahala și Ostrița. Demersul face parte dintr-un proiect-pilot, a anunțat primarul de [&hellip The post Primăria Sectorului 4 al Bucureștiului, ajutor pentru românii din Ucraina: Bani pentru 4 instituții de învățământ appeared first on InfoPrut.
10:40
  Maria Gheorghiu, Tudor Ungureanu cu Ansamblul Ștefan Vodă și Corul „Voievozii Munților” vor susține marți, ora 18:00, un concert extraordinar la EXPO Transilvania, în Cluj-Napoca. La concertul de muzică românească patriotică „Scrisoare pentru România Mare” intrarea este liberă, anunță organizatorii.     The post Concert cu artiști de pe ambele maluri de Prut, la Cluj-Napoca: Scrisoare pentru România Mare appeared first on InfoPrut.
12 mai 2019
20:30
  Candidatul independent la alegerile europarlamentare, George Simion a participat duminică la Ziua Națională a Portului Tradițional românesc la Cernăuți. Simion, care luptă pentru apărarea drepturilor românilor din jurul granițelor și pledează pentru prețuirea patromoniului cultural românesc, s-a arătat impresionant de numărul mare de români care s-au adunat la sărbătoarea de la Cernăuți. Independentul George [&hellip The post George Simion, la Cernăuți, de Ziua Națională a Portului Tradițional românesc: Românii de aici merită toate eforturile appeared first on InfoPrut.
20:10
  Jurnalistul Moise Guran a publicat pe site-ul său o scrisoare adresată liderului trupei Carla’s Dreams, având ca subiect cetățenia română și votul. Scrisoarea semnată de Moise Guran: Acu vreo câteva zile eram la serviciu, tastând concentrat la calculator, chinuit de gândurile mele când… ridic capul și în cadrul ușii biroului meu corporatist (de doi [&hellip The post Moise Guran, apel adresat liderului trupei Carla’s Dreams și tuturor cetățenilor R. Moldova: „Te chem la vot!” appeared first on InfoPrut.
16:50
  Jurnalistul Moise Guran a publicat pe site-ul său o scrisoare adresată liderului trupei Carla’s Dreams, având ca subiect cetățenia română. Scrisoarea semnată de Moise Guran: Acu vreo câteva zile eram la serviciu, tastând concentrat la calculator, chinuit de gândurile mele când… ridic capul și în cadrul ușii biroului meu corporatist (de doi pe doi) [&hellip The post Moise Guran, apel adresat liderului trupei Carla’s Dreams: „Te chem la vot!” appeared first on InfoPrut.
10 mai 2019
17:00
  Universitatea Naţională „Iuri Fedkovyci” din oraşul Cernăuţi este una dintre instituţiile de învăţământ superior care se numără printre universităţile de prestigiu din Ucraina. Aici studiază mii de tineri din toate regiunile ţării, transmite www.bucpress.eu. Catedra de Filologie Română şi Clasică din cadrul Facultăţii de Litere a universităţii cernăuţene are şi ea o istorie aparte. Aici şi-au [&hellip The post Universitatea din Cernăuţi invită la studii tinerii români din regiune appeared first on InfoPrut.
16:50
  Propunerea României pentru Festivalul Filmului European la Chişinău, eveniment organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în Republica Moldova și ajuns la cea de-a IX-a ediție, este filmul „Moromeții 2”. Filmul urmează să fie prezentat publicului din Chișinău pe data de 12 mai, ora 18.00, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”. De asemenea, pelicula va fi [&hellip The post Filmul „Moromeții 2”, proiecție în aer liber la Chișinău și Cahul appeared first on InfoPrut.
14:10
  Cadrele de conducere din Basarabia, în timpul primei ocupații sovietice, erau persoane agramate, aduse din Rusia, Ucraina și RASS Moldovenească. La data atacului sovietic mișelesc împotriva României, în sistemul de lagăre și pușcării al URSS, denumit gulag, își ispășeau pedeapsa două milioane de cetățeni. Alte câteva milioane, oameni nevinovați, erau forțați să muncească în [&hellip The post George Mârzencu: Cei care conduceau Basarabia în timpul ocupației sovietice, agramați aduși din Rusia și Ucraina appeared first on InfoPrut.
12:50
  România va deschide un număr record de secții de votare în Republica Moldova – 36, la alegerile pentru Parlamentul European care se vor desfășura pe 26 mai, transmite Radio Chișinău. În comparație cu scrutinul europarlamentar precedent din 2014, numărul secțiilor deschise în Republica Moldova este de patru ori mai mare acum. Cele mai multe [&hellip The post România, număr record de secții de votare în Rep. Moldova, la alegerile pentru Parlamentul European appeared first on InfoPrut.
9 mai 2019
13:30
  „Romania and Moldova, better together”, „EU integration throught Reunification”, „We are from Romania, we are from Moldova, we are Romanians” și „Basarabia e România” în toate limbile statelor Uniunii Europene sunt mesajele transmise de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și de alte organizații de pe ambele maluri de Prut oficialilor europeni și șefilor de guverne [&hellip The post Basarabia e România la Summitul de la Sibiu: „Nu există români de Est și de Vest. E dreptul nostru să ne reunim, așa cum a făcut-o Germania” appeared first on InfoPrut.
8 mai 2019
20:40
  Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie „Grigore Vieru”, care se va desfăşura în perioada 14 -17 mai 2019, se doreşte a fi un duplex cultural între România şi Republica Moldova şi, totodată, un pod cultural peste Prut, informează Agerpres. Potrivit organizatorilor, manifestările vor avea loc la Chişinău în perioada 14 – [&hellip The post Ediția XI a Festivalului Internațional de Poezie „Grigore Vieru”, un duplex cultural România-Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
17:00
  România trebuie să devină jucător regional și să își apere vocația europeană. Colaborarea regională de la Marea Baltică, Marea Neagră şi Marea Adriatică, cunoscută sub numele de „Inițiativa celor Trei Mări” sau „Intermarium”, este una dintre soluțiile propuse pentru o România de candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion. „România lipsește din dezbaterea europeană [&hellip The post George Simion: Șansa României de a deveni jucător regional, Inițiativa celor Trei Mări appeared first on InfoPrut.
13:40
  Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, clădire în care în 1918 a fost votată Unirea Basarabiei cu România, va fi recondiționată cu sprijinul României. Banii vor fi oferiți de Primăria Iași, care zilele trecute a adoptat bugetul în acest sens. Astfel, pentru renovarea clădirii vor fi alocați 500.000 de lei românești, [&hellip The post Clădirea în care a fost votată Unirea Basarabiei cu România va fi renovată cu sprijinul Primăriei Iași appeared first on InfoPrut.
12:30
  De la 1 ianuarie 2020, Republica Moldova va face parte din componența Consiliului Executiv al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii – UNICEF. Decizia a fost luată la ședința Consiliului economic și social al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Potrivit agenției Moldpres, participarea la reuniunile Consiliului Executiv al UNICEF va fi asigurată de către Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova [&hellip The post Republica Moldova va face parte din Consiliul executiv al UNICEF appeared first on InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.