Discuții despre gazoductul Ungheni-Chișinău și eliminarea tarifelor de roaming dintre România și Rep. Moldova

InfoPrut, 19 aprilie 2019 14:00

  Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut o întrevedere cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. Oficialii au discutat despre proiectele comune în derulare, dar și despre cele care urmează a fi implementate. Printre proiectele bilaterale de interes major au fost evidențiate – construcția gazoductului Ungheni-Chișinău, interconexiunea rețelelor electrice, dezvoltarea infrastructuri și eliminarea tarifelor [&hellip The post Discuții despre gazoductul Ungheni-Chișinău și eliminarea tarifelor de roaming dintre România și Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InfoPrut

Acum 4 ore
14:50
  Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion susține că pe 26 mai românii își dau primul vot util pentru țară votând candidatul independent ce ocupă poziția 15 pe buletinul de vot. George Simion spune STOP unui vot pentru răul cel mai mic și îndeamnă românii de pretutindeni să voteze util la alegerile europarlamentare – [&hellip The post George Simion: Românii își dau primul vot util pentru țară appeared first on InfoPrut.
Acum 8 ore
11:30
  Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), împreună cu Poliţia Rutieră, va institui sâmbătă, 1 iunie, în Miercurea Ciuc şi Iaşi, şi duminică, 2 iunie, în Blaj, restricţii parţiale de circulaţie, cu ocazia vizitei în România a Papei Francisc, informează instituţia. Pentru evitarea aglomeraţiilor în trafic, CNAIR recomandă conducătorilor auto rute alternative. Astfel, [&hellip The post Vizita Papei Francisc, restricții de circulație. Ce trebuie să știe șoferii din Rep. Moldova care intră în România appeared first on InfoPrut.
Acum 24 ore
21:00
  Romanul ”Grădina de sticlă”, apărut  în 2018 la Editura ”Cartier” din Chișinău și semnat de Tatiana Țîbuleac, originară din R. Moldova, actualmente stabilită în Franța, a luat Premiul Uniunii Europene pentru Literatură (EUPL) 2019, informează MOLDPRES. Premiul Uniunii Europene pentru Literatură se acordă anual, începând din 2009, tinerilor scriitori contemporani din literaturile emergente (ţările sunt [&hellip The post O scriitoare din Rep. Moldova a câștigat Premiul Uniunii Europene pentru Literatură 2019 appeared first on InfoPrut.
20:50
  Cetăţenii din statele membre ale Uniunii Europene aleg, în perioada 23-26 mai, noul Parlament European. Alegerea reprezentanţilor României în Parlamentul European va avea loc duminică, 26 mai, iar la urne sunt aşteptaţi şi cetăţenii români din Republica Moldova. Autorităţile române organizează în străinătate 441 de secţii de votare. Adresele secţiilor de votare pot fi [&hellip The post Cetățenii români din Rep. Moldova, așteptați duminică la vot pentru Parlamentul European appeared first on InfoPrut.
Ieri
15:40
  Scena politică din România se cutremură! Pe fondul cazului profanării crucilor eroilor români din Valea Uzului și al agresării de către extremiști maghiari a candidatului independent la alegerile europarlamentare George Simion, UDMR amenință ruperea coaliției de guvernare prin întreruperea colaborării cu PSD și ALDE. „Salut acțiunile organelor abilitate să facă dreptate în acest caz. [&hellip The post George Simion zgâlțâie clasa politică din temelii. UDMR amenință PSD și ALDE cu ruptura definitivă appeared first on InfoPrut.
15:30
  Scena politică din România se cutremură! Pe fondul cazului profanării crucilor eroilor români din Valea Uzului și al agresării de către extremiști maghiari a candidatului independent la alegerile europarlamentare George Simion, UDMR amenință ruperea coaliției de guvernare prin întreruperea colaborării cu PSD și ALDE. „Salut acțiunile organelor abilitate să facă dreptate în acest caz. [&hellip The post George Simion zgâlțâie clasa politică din temelii. UDMR amenință PDS și ALDE cu ruptura definitivă appeared first on InfoPrut.
22 mai 2019
20:40
  Un proiect numit „Carte Verde a românilor de pretutindeni” ar putea atrage forță de muncă în România din rândul românilor fără cetățenie din jurul granițelor țării.  Proiectul a fost anunțat într-o postare pe Facebook de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. „Peste tot pe unde am fost în țară în ultimele săptămâni, mi s-au plâns [&hellip The post Președintele Camerei Deputaților de la București: Lucrăm la un proiect care va oferi locuri de muncă românilor din jurul granițelor appeared first on InfoPrut.
20:30
  Ministerul pentru Românii de Pretutindeni anunță deschiderea procesului de selecție a asociațiilor, fundațiilor și a altor organizații nonguvernamentale în vederea derulării Programului de acordare de burse elevilor etnici români înscriși în școlile cu predare în limba română sau cu studiul unor materii în limba română ca limbă maternă din Ucraina. Ministerul pentru Românii de Pretutindeni [&hellip The post MRP, anunț privind bursele pentru elevii românilor din Ucraina appeared first on InfoPrut.
18:00
  „Descoperirea geografiei românilor de pretutindeni” este tema prelegerii pe care o va susține av. dr. Mihai Nicolae, directorul Institutului „Frații Golescu”, luni, 27 mai, la ora 18:00, cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni. Evenimentul este organizat de Compartimentul Comunități Istorice din cadrul Institutului Cultural Român. „Românii, prin personalitățile lor culturale au fost întotdeauna conștienti de [&hellip The post Conferință publică la București, de Ziua Românilor de Pretutindeni: „Descoperirea geografiei românilor de pretutindeni” appeared first on InfoPrut.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:00
  Serviciul regional de Statistică Cernăuți arată că în 2018, pe teritoriul regiunii funcționau 378 de instituții de învățământ preșcolar, cu o capacitate de 26,6 mii de locuri pentru copii. În aceste grădinițe, 89,7% dintre copii învață în limba ucraineană, 10,1% – în limba română și 0,2% – în așa-zisa ”limbă moldovenească”. Cele mai multe instituții de învățământ [&hellip The post Regiunea Cernăuți: Din numărul total de grădinițe, doar 10% sunt cu predare în limba română appeared first on InfoPrut.
14:20
  Românii din județele Harghita, Covasna și Mureș se declară solidari cu candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion, bătut de extremiști maghiari la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului. Aceștia își exprimă public indignarea față de acțiunea antiromânească ostentativă și premeditată petrecută la limita dintre județele Bacău și Harghita. „Dorind să-și manifeste opoziția față [&hellip The post Românii din Harghita și Covasna, solidari cu George Simion appeared first on InfoPrut.
20 mai 2019
18:10
  Corul Regal, ansamblu cameral de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României, a concertat sâmbătă, 18 mai 2019, la Palatul Academic al Universității de Medicină din Cernăuți. Evenimentuleste organizat de Institutul Cultural Român, prin Compartimentul Comunități Istorice, a fost dedicat memoriei Reginei Maria, Suverana care a avut un [&hellip The post Corul Regal, concert dedicat Reginei Maria la Cernăuți appeared first on InfoPrut.
12:00
  Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH) va desfășura în contextul Zilei Românilor de Pretutindeni șapte proiecte în șapte comunități istorice românești. Evenimentele care au ca obiectiv menţinerea, promovarea şi afirmarea identităţii  culturale, etnice, lingvistice şi religioase a românilor din comunitățile istorice vor avea loc astfel: la Comrat , în Republica Moldova, pe data [&hellip The post Ziua Românilor de Pretutindeni: Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” va derula proiecte în șapte comunități istorice românești appeared first on InfoPrut.
19 mai 2019
15:00
  Zeci de copii din Sudul Basarabiei au participat sâmbătă la „Gala Micilor Talente”, ediția a II-a, organizată la Ismail de Asociaţia „Centrul de Informare Românesc“ (CIRo), cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Consulatului General al României la Odesa. Copiii din 12 districte istorice ale regiunii Odesa, însoțiți de părinți și profesori, au oferit [&hellip The post (FOTO) Românași mândri și înzestrați din Sudul Basarabiei, la Gala Micilor Talente appeared first on InfoPrut.
18 mai 2019
17:20
  Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion a revenit la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului și a legat panglici tricolore la crucile mormintelor ostașilor români. „România, ca stat unitar, există datorită lor! V-am spus că nu rămâne așa și m-am ținut de cuvânt: astăzi le-am adus tricolorul, să își doarmă somnul de veci [&hellip The post George Simion a revenit cu tricolor la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului: România, ca stat unitar, există datorită lor! appeared first on InfoPrut.
17:20
  Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) din regiunea transnistreană folosește experiența dobândită de Federația Rusă în Siria, pentru a-și ameliora baza materială și teoretică, potrivit unui comunicat al Districtului Militar de Vest. „Cu scopul de a integra experiența de luptă obținută în Republica Arabă Siria, pe poligonul militar al GOTR au fost amenajate construcții [&hellip The post Trupele ruse din reg. transnistreană, antrenate după tactici de luptă folosite în Siria appeared first on InfoPrut.
17 mai 2019
16:10
  Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion, alături de doi membri ai echipei sale de campanie, aflați la Cimitirul din Valea Uzului, au fost bătuți și fugăriți de extremiști maghiari. Agresiunile extremiștilor continuă. Simion și cei doi colegi ai săi nu mai răspund la telefon. „Atenție, colegii mei de campanie au fost loviți și [&hellip The post George Simion și doi membri ai echipei sale de campanie, bătuți în Valea Uzului de extremiști maghiari appeared first on InfoPrut.
13:10
  Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion solicită sancționarea imediată a așa-zișilor „activiști anonimi” maghiari care au învelit în saci de gunoi crucile a zeci de eroi români amplasate de Primăria Dărmănești în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului. „Este revoltător ce se întâmplă la granița dintrejudețele Bacău și Harghita, pe teritoriu românesc. Profanarea [&hellip The post Reacție la profanarea crucilor soldaților români din Valea Uzului: „Este revoltător ce se întâmplă pe teritoriu românesc!” appeared first on InfoPrut.
11:10
  Cu flori și lumânări, mai mulți membri și simpatizanți ai Asociației „UNIREA-ODIP” au comemorat tragicele evenimente din 16 mai 1812, când a avut loc primul rapt al Basarabiei. Unioniștii au întins un tricolor imens de 100 de metri chiar în Piața Marii Adunări Naționale și au depus flori la monumentul victimelor ocupației ruse din 1812. [&hellip The post 16 mai 1812, primul rapt al Basarabiei. Unioniștii au comemorat tragicele evenimente appeared first on InfoPrut.
11:10
  Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion a transmis un mesaj emoționant către moldovenii de peste Prut, în care îi roagă pe aceștia să îl ajute să revină în Republica Moldova. „Sunt eu, George Simion, băiatul expulzat de mai multe ori din Republica Moldova, ultima oară pentru 5 ani de zile. M-au dat afară [&hellip The post George Simion, mesaj emoționant către cetățenii Rep. Moldova: Vă scriu cum pot și expulzat, mi-e dor de voi și vă sărut appeared first on InfoPrut.
16 mai 2019
13:10
  După semnarea de către președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a Legii „Cu privire la asigurarea funcționării limbii ucrainene ca limbă de stat”, adoptată de Rada Supremă a Ucrainei în 25 aprilie, românii din Ucraina s-au adresat către Înaltul Comisar al OSCE pentru Minorități Naționale, Lamberto Zannier, cu cererea să ia toate măsurile necesare pentru apărarea drepturilor minorităților [&hellip The post Românii din Ucraina, demers pe lângă Înaltul Comisar al OSCE pentru Minorități Naționale appeared first on InfoPrut.
12:40
  Republica Moldova a exportat, în primele trei luni ale anului, mărfuri în valoare de 733 de milioane de dolari, cu 8,1% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, exporturile de mărfuri destinate statelor Uniunii Europene au ajuns la 470,8 milioane de dolari, reprezentând 64,2% din totalul livrărilor. [&hellip The post Rep. Moldova, exporturi masive de mărfuri în UE. Aproape jumătate ajung pe piața din România appeared first on InfoPrut.
11:10
  Pe 16 mai 1812, la București a fost semnată tratatul de pace dintre Imperiul Otoman și Imperiul Rus, ca urmare a războiului purtat pe teritoriul principatelor Moldova și Muntenia (1806-1812). Prin Pacea de la Bucureşti din 1812, Basarabia era anexată pentru prima dată de Rusia. Războiul ruso-turc din 1806-1812 a izbucnit pe 18/28 octombrie, ţarul Alexandru I ordonând [&hellip The post 16 mai 1812 – 16 mai 2019: 207 ani de ocupație rusească appeared first on InfoPrut.
10:40
  Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a promulgat miercuri legea privind utilizarea obligatorie a limbii ucrainene în toate domeniile vieţii publice, ceea ce îi condamnă pe cei circa 600.000 de români din Ucraina la dispariție. Aceasta a fost una dintre ultimele acțiuni ale lui Poroșenko în calitate de șef al statului. Legea cu privire la utilizarea limbii ucrainene ca [&hellip The post OFICIAL: Sute de mii de români din Ucraina, condamnați la dispariție appeared first on InfoPrut.
15 mai 2019
18:00
  65,1% dintre români susţin Unirea cu Republica Moldova. Acestea sunt datele unui Barometru de Opinie Publică care a fost realizat de INSCOP Research, la comanda LARICS – Laboratorul de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică, din cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române. Datele sondajului [&hellip The post Unirea cu cu Republica Moldova, susținută de aproape 70% dintre români appeared first on InfoPrut.
15:40
  Președintele Radei Supreme de la Kiev, Andrii Parubii, a semnat Legea privind funcționarea limbii ucrainene ca limbă de stat, informează BucPress. „Este o zi istorică… în orele sau zilele următoare legea va fi semnată de Președintele Ucrainei”, a declarat Parubii. Înainte de semnare, Parlamentul a respins rezoluțiile de anulare a rezultatelor votării pentru lege [&hellip The post Legea limbii de stat, aprobată de președintele Radei Supreme. Lovitură pentru românii din Ucraina appeared first on InfoPrut.
15:10
  Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a sprijinit luni, la Chișinău, organizarea unui eveniment de prezentare a Universității Tehnice de Construcții București (UTCB). Reprezentanții UTCB, respectiv prof. dr. ing. Cristian Pavel, decan al Facultății de Utilaj Tehnologic, dr. ing. Mihai Savaniu, prodecan, și drd. ing. Robert Ursache, asistent universitar, au explicat pe larg procedura [&hellip The post Sesiune de informare la Chișinău privind admiterea la facultățile din România appeared first on InfoPrut.
10:30
  Președintele Radei Supreme de la Kiev, Andrii Parubii, a semnat Legea privind funcționarea limbii ucrainene ca limbă de stat, informează BucPress. „Este o zi istorică… în orele sau zilele următoare legea va fi semnată de Președintele Ucrainei”, a declarat Parubii. Înainte de semnare, Parlamentul a respins rezoluțiile de anulare a rezultatelor votării pentru lege [&hellip The post Legea limbii ucrainene, aprobată de președintele Radei Supreme. Românii din Ucraina, victime ale acestui act normativ appeared first on InfoPrut.
14 mai 2019
10:40
  Republica Moldova are cele mai bune relații cu România, cu UE, cu Ucraina și SUA, pe ultimul loc clasându-se Rusia, potrivit unui sondaj, transmite Ziarul Național. Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova a realizat un sondaj de opinie la comanda Filialei din Chișinău a Institutului internațional de monitorizare a dezvoltării democrației, parlamentarismului și [&hellip The post SONDAJ: Cetățenii consideră că Rep. Moldova are cele mai bune relații cu România și cele mai proaste cu Rusia appeared first on InfoPrut.
13 mai 2019
11:10
  Sprijin pentru comunitatea de români din regiunea Cernăuți. Primăria Sectorului 4 al Capitalei a început lucrările de construcţie a patru instituţii de învăţământ. Primăria Sectorului 4 din Bucureşti a donat bani pentru construirea a două grădiniţe, o şcoală şi o bibliotecă, în localitățile Mahala și Ostrița. Demersul face parte dintr-un proiect-pilot, a anunțat primarul de [&hellip The post Primăria Sectorului 4 al Bucureștiului, ajutor pentru românii din Ucraina: Bani pentru 4 instituții de învățământ appeared first on InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.