Deputaţii PDM vor dona primul salariu pentru „o cauză socială”

Adevarul (Moldova), 18 aprilie 2019 10:10

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PDM, Pavel FIlip, a anunţat că toţi deputaţii democraţi vor dona salariul primit pentru luna martie. Potrivit lui, fiecare parlamentar va alege „cauza socială” pentru care va oferi aceşti bani.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 6 ore
17:20
Tribunalul Internaţional pentru Dreptul Mării a cerut sâmbătăRusiei să-i elibereze pe cei 24 de marinari ucraineni arestaţi în timpulincidentului naval petrecut în noiembrie anul trecut în strâmtoarea Kerci.
Acum 12 ore
13:00
Ploile de vineri, 24 mai, au făcut prăpăd în mai multe localităţi din ţară. Aversele au spălat porţiuni întregi de drum, au afectat hectare de culturi agricole. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în localitatea Unţeşti din raionul Ungheni au fost smulse foi de ardezii de pe acoperişul mai multor case, iar în satul Rădenii Vechi precipitaţiile au distrus o porţiune din drumul local.
13:00
„Sânge sigur pentru toţi”. Cu acest generic se va desfăşura în acest an campania naţională pentru promovarea donării voluntare de sânge, desfăşurată de către Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui în perioada 25 mai – 25 iunie. Campania are loc în contextul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, marcată anual pe 14 iunie.
12:50
Deputatul fracţiunii parlamentare ACUM, Platforma DA, Iurie Reniţă, critică intervenţia oamenilor legii la acţiunea de protest şi la contramanifestaţia organizată joi, 24 mai, în faţa Guvernului.
12:50
În timp ce unii formatori de opinie consideră că alegerile anticipate vor avea loc din motiv că forţele politice nu ar găsi un numitor comun pentru formarea unei majorităţi parlamentarii, alţii sunt aproape siguri că pe ultima sută de metri se va găsi un consens şi va fi numit un nou Guvern.
Ieri
15:00
Buletinele de vot pentru alegerea reprezentanţilor României în Parlamentul European, dar şi cele pentru referendumul naţional cu privire la probleme de interes naţional au ajuns în R. Moldova. Duminică, 26 mai, cetăţenii români din Moldova vor primi un buletin pentru alegerile europarlamentare şi două pentru întrebările supuse referendumului, însă alegătorii pot opta dacă votează doar pentru un scrutin sau ambele, transmite IPN.
15:00
Grădiniţa numărul 79 din sectorul Botanica al capitalei, care de aproape 13 ani se află în paragină, va fi renovată, iar de la 1 octombrie va putea primi aproape 180 de copii. Lucrările de renovare au fost lansate în această săptămână şi vor fi finalizate către 15 septembrie, transmite IPN.
14:40
Liderul Partidului Popular European (PPEM) Iurie Leancă, candidat la europarlamentare din partea Partidului „Pro România”, susţine că, dacă va deveni europarlamentar, va insista ca UE să nu ignore derapajele democratice din Moldova dacă acestea vor avea loc, şi va pleda pentru angajarea mult mai puternică a tot ce înseamnă Republica Moldova în Uniunea Europeană.
11:40
Funcţia de preşedinte al Parlamentului ar fi o garanţie pentru socialişti pentru că preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost suspendat de cinci ori în ultimii doi ani jumătate. Atunci când sunt încercări de a destitui şeful statului, rămâne să exercite funcţia de şef al statului preşedintele Parlamentului. Explicaţia a fost oferită de Igor Dodon la emisiunea „Puterea a patra” de la N4, transmite IPN.
11:40
Premierul Pavel Filip a dispus crearea unei celule de criză care să gestioneze eficient şi coordonat acţiunile în zona limitrofă a râului Nistru, râu care din cauza ploilor din ultimele zile prezintă risc de cedare a digurilor. În zonă vor interveni şi forţele din rândul efectivului armatei şi carabinierilor pentru a începe lucrările de reparaţie şi întărire a digurilor de protecţie.
11:40
Aproximativ 1700 de persoane şi familii cu venituri mici au primit locuinţe sociale, în ultimii cinci ani, în cadrul unui proiect iniţiat de Guvern cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Alte 700 de familii îşi vor primi cheile de la locuinţe până la finele anului curent, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.
11:40
Preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, copreşedinte al blocului ACUM spune că formaţiunea pe care o reprezintă nu îşi doreşte alegeri anticipate, dar dacă acest lucru se va produce, va merge la alegători pentru „a le explica cum stau lucrurile”. Declaraţia a fost făcută de politician la emisiunea „Important” de la TVC21.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:40
Fostul primar al oraşului Tiraspol, Andrei Bezbabcenko, a fost găsit fără suflare într-o localitate din regiunea Odesa, Ucraina. Potrivit presei ucrainene, acesta a fost depistat cu semne de moarte violentă şi cu mâinile legate, într-o clădire părăsită, transmite IPN.
10:30
Un adolescent, în vârstă de17 ani, s-a înecat, miercuri, într-un bazin acvatic din localitatea Svetlîi,raionul Comrat. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă spune căbăiatul a mers la scăldat cu un grup de prieteni. Acesta a intrat primul înapă, a înotat prea departe, s-a scufundat şi nu a mai reuşit să iasă lasuprafaţă, transmite IPN.
10:30
Fostul deputat comunistOleg Reidman susţine că alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc cuo probabilitate de 70%. Comunistul spune că actualmente Republica Moldova seaflă deja într-o criză politică, iar alegerile anticipate ar fi o soluţiepentru această criză. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Glavnoe” dela TVC21, transmite IPN.
10:30
În cazul unor alegerianticipate, la urne se va prezenta un număr mai mic de cetăţeni. Aceasta, înmare parte, pentru că oamenii au obosit de scrutine. Declaraţia a fost făcutăde sociologul Ian Lisnevschi la emisiunea „Fabrika” de la postul Publika,transmite IPN.
10:30
Petroliştii din RepublicaMoldova fac apel să se renunţe la presiuni asupra agenţilor economici, careimportă şi comercializează produse petroliere. Totodată, aceştia solicită să seînceteze politizarea şi răspândirea minciunilor, pentru a nu provoca o eventualăcriză a combustibilului în ţară, transmite IPN.
10:30
Peste o mie de elevi vorobţine în acest an nota „10” din oficiu la proba de examen la limba străină dincadrul examenului de bacalaureat. Elevii sunt cei care au susţinut, peparcursul învăţământului general, examene cu recunoaştere internaţională pentrucertificarea competenţelor lingvistice în limbi străine, transmite IPN.
10:30
Copreşedinta blocului ACUM,Maia Sandu, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, declară că bloculeste gata să semneze un angajament public că după votarea legilor din pachetulantioligarhic face un pas înapoi prin demisia preşedintelui Parlamentului, dacăacesta ar fi votat de socialişti. Declaraţia a fost făcută la emisiunea„Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.
22 mai 2019
17:30
400 de câini vor fi sterilizaţi de către o echipă de medici veterinari americani care se află în această săptămână în Republica Moldova. Medicii sunt reprezentanţi ai organizaţiei internaţionale „World Vets”, transmite IPN.
17:30
Tenismanul moldovean Radu Albot s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ATP de la Geneva (Elveţia), transmite IPN.
17:30
În sudul Moldovei, a fost creat un grup de iniţiativă pentru constituirea unui nou partid pe arena politică. Este vorba despre Partidul popular găgăuz-bulgar „Budjac”. Reprezentanţii grupului, care vin din Taraclia şi UTA Găgăuzia, îşi propun să devină o formaţiune care să reprezinte cetăţenii de rând din toată ţara.
17:30
Numărul contratelor de asigurare în vigoare la finele lunii martie curent a înregistrat o creştere în mărime de 4% faţă de situaţia de la finele anului trecut. În raport cu aceeaşi perioadă a anului 2018, numărul contractelor de asigurare a crescut cu 15%, transmite IPN.
17:30
Vicepreşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Mihai Popşoi, spune că deputaţii Blocului Politic ACUM DA PAS sunt într-un gând cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi consideră că deputaţii aleşi de popor trebuie sa muncească pentru oameni. Însă, spune Mihai Popşoi, unica diferenţa e că cei din Blocul ACUM au depus eforturi pentru a debloca activitatea parlamentară, iar colegii socialişti au dat bir cu fugiţii a câta oară.
17:20
Serviciul Hidrometeorologic de Stat avertizează că, de astăzi şi până pe 29 mai, va creşte nivelul apei în râul Nistru, de la satul Naslavcea până în oraşul Dubăsari. Se întâmplă după ce Agenţia Resurselor de Apă din Ucraina a luat decizia de a mări debitul deversărilor apei din lacul de acumulare Dnestrovsc, pe râul Nistru, până la 1.100 de metri cubi pe secundă.
16:20
Cetăţenii din statele membre ale Uniunii Europene aleg, în perioada 23-26 mai, noul Parlament European. Alegerea reprezentanţilor României în Parlamentul European va avea loc duminică, 26 mai, iar la urne sunt aşteptaţi şi cetăţenii români din Republica Moldova.
13:40
Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că, dacă în următoarele două săptămâni, până pe 7 iunie, fracţiunile parlamentare nu ajung la o înţelegere în vederea formării unei majorităţi parlamentare, va semna decretul de dizolvare a Parlamentului.
10:00
Preşedintele Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, consideră că probabilitatea organizării alegerilor parlamentare anticipate în Republica Moldova este de 99%. În opinia sa, în cazul unui scrutin anticipat unele partide îşi vor păstra, practic, acelaşi scor, iar altele vor avea serios de pierdut.
21 mai 2019
17:50
Patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui accident produs în seara de 20 mai, cu implicare a unei ambulanţe şi a unui automobil, la intersecţia străzilor Bucureşti cu Vasile Alecsandri.
17:50
Mai multe oseminte, care cel mai probabil ar fi umane, au fost depistate în Parcul Valea Morilor, în preajma Ambasadei SUA la Chişinău. Potrivit constatărilor preliminare, osemintele ar fi de pe vremea celui de-al Doilea Război Mondial, la faţa locului fiind depistate şi bucăţi dintr-o uniformă militară.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.