ПРИГЛАШЕНИЕ: Как добиться воздействия при помощи редакционных материалов?

Media-Azi, 17 aprilie 2019 17:45

Центр независимой журналистики (ЦНЖ) продолжает проводить встречи с национальными и международными медиаэкспертами для обсуждения интересующих журналистов тем. На этот раз у нас в гостях российский медиаэксперт Евгений Гладин, а обсуждать мы будем влияние редакционных материалов на читателей. Создание качественных материалов очень важно для СМИ, ведь именно редакционные материалы являются одним из ключевых элементов, привлекающих аудиторию. 

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Media-Azi

Acum 6 ore
17:15
De ce este important să producem conținut de calitate și de ce fiecare redacție ar trebui  să stea cu ochii pe datele analitice? Reprezentanții celor șase instituții media, care au ajuns în etapa a II-a a concursului de granturi mici, desfășurat în cadrul proiectului „Înțelegerea audienței prin asistență digitală”, au aflat cum ar putea să-și îmbunătățească audiența online și să-și consolideze independența financiară.
17:00
În 2018, mass-media din Republica Moldova a activat și s-a dezvoltat în condiții grave, arată Indicele privind situația presei din Republica Moldova în 2018, elaborat de Centrul pentru Jurnalism Independent. Din totalul de șapte indicatori care evaluează starea presei din Republica Moldova, unul denotă o situație extrem de gravă, trei – o situație gravă și trei – o situație marcată de probleme grave. Valoarea generală a Indicelui este aproximativ egală cu cea din 2017, fiind în scădere însă față de 2016.
Acum 12 ore
14:30
„Deși totul este într-o permanentă schimbare, esența jurnalismului rămâne a fi conținutul editorial de calitate, care va fi întotdeauna primordial. În același timp, jurnalismul actual are nevoie de noi formate și instrumente pentru a menține atenția cititorilor, pentru care se dă o luptă acerbă”, a afirmat expertul media din Rusia, Evgheni Gladin, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii, organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent, pe 24 aprilie 2019.  
Mai mult de 2 zile în urmă
15:00
Autoritatea Aeronautică Civilă (ACC) anunță despre intrarea în vigoare, la 23 martie 2019, a câtorva prevederi privind utilizarea dronelor. Angajații AAC precizează într-un comunicat de presă că în Codul Aerian a fost introdusă noțiunea de aeronavă fără pilot, iar prin articolul 33 a fost stabilit faptul că dronele pot fi înălțate doar cu permisiunea Autorității, cu excepția cazurilor când zborurile au loc în spațiul special rezervat.
19 aprilie 2019
17:45
Întrebare: As vrea să știu ce condiții există la înregistrarea unei mărci, care sunt actele necesare și cât durează procedura? Răspuns: Pentru înregistrarea mărcii trebuie să vă adresați cu o cerere la Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI), instituția de stat abilitată în acest sens.
13:00
Procurorul Anatolie Maliuta, de la Procuratura din Rezina, a admis plângerea directorului postului Impuls TV din Șoldănești Victor Sofroni privind anularea unui punct din ordonanța de clasare a urmăririi penale, astfel încât cheltuielile de judecată suportate în cadrul cauzei penale să fie trecute în contul statului.
18 aprilie 2019
15:00
Raportul Organizației „Reporteri fără Frontiere” (RSF), cu privire la ratingul libertății presei pentru anul 2019, poziționează Republica Moldova pe locul 91 din cele 180 de țări monitorizare, potrivit unui comunicat de presă difuzat pe 18 aprilie de RSF.  
13:30
Raportul Organizației „Reporteri fără Frontieră” (RSF), cu privire la ratingul libertății presei pentru anul 2019, poziționează Republica Moldova pe locul 91 din cele 180 de țări monitorizare, potrivit unui comunicat de presă difuzat pe 18 aprilie de RSF.  
17 aprilie 2019
17:15
Fotojurnalistul Constantin Grigoriță, care este și membru al Asociației Presei Independente (API), a anunțat pe pagina personală de Facebook că a emigrat în Franța pe motiv că nu vrea să fie închis pentru „dosare fabricate”. El a decis să părăsească Republica Moldova după un conflict pe care l-a avut cu Poliția de Frontieră la Vama Giurgiulești, pe 20 martie 2019. Grigoriță anunță pe Facebook despre emigrare 
16:00
Jurnaliștii din țările membre ale OSCE s-au întâlnit la sfârșitul săptămânii trecute pentru a discuta despre cazurile de atac, intimidare sau chiar asasinare a jurnaliștilor și cum poate fi combătut acest fenomen, care s-a amplificat considerabil în ultimii ani, ajungând inclusiv în Europa. Statisticile nu sunt deloc încurajatoare și fac din meseria de jurnalist una din cele mai periculoase, iar femeile sunt de trei ori mai des vizate în aceste atacuri decât bărbații.
12:30
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) continuă întâlnirile cu experți media naționali și internaționali, în cadrul cărora sunt abordate subiecte de interes pentru jurnaliști. De această dată, invitatul nostru este expertul media din Rusia Evgheni Gladin, iar tema discutată va fi impactul conținutului editorial asupra cititorilor.     Crearea unui conținut de calitate este foarte importantă pentru instituțiile media, având în vedere că anume conținutul editorial constituie unul dintre elementele-cheie, care generează audiență. 
16 aprilie 2019
17:30
Cine ia decizii în domeniul media? Au oare beneficii și șanse egale persoanele care activează în acest domeniu? Există diversitate în industria mediatică? – La acestea și alte întrebări găsim răspunsuri pertinente într-un studiu comparativ realizat de experții FOJO Media Institute din Suedia.
13:45
La 3 mai 2019, Consiliul de Presă va prezenta noul Cod deontologic al jurnalistului din Republica Moldova. Până atunci, reprezentanți ai societății civile și mai mulți jurnaliști vor pune în discuție, în cadrul a trei runde, modificările și completările propuse. De exemplu, în document se vor regăsi noțiuni ca „jurnalismul online” sau „știri false”.
13:30
Amestecul dintre fapte și opinii, precum și lipsa dreptului la replică sunt printre cele mai frecvente abateri de la Codul deontologic al jurnalistului, constatate în raportul de monitorizare „Elemente de propagandă, manipulare informațională și încălcare a normelor deontologiei jurnalistice în spațiul mediatic autohton ”.
15 aprilie 2019
15:45
Centrul pentru Jurnalism Independent, organizație neguvernamentală pentru sprijinirea jurnaliștilor și a organizațiilor mass-media, angajează pentru o perioadă determinată un coordonator / o coordonatoare de programe pentru administrarea proiectelor curente.   Atribuţii și responsabilităţi: Coordonarea activităților din proiectele implementate de CJI; Planificarea și realizarea instruirilor; Comunicarea cu beneficiarii sub-granturilor CJI;
15:00
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează marți, 16 aprilie, ora 11.00, raportul de monitorizare „Elemente de propagandă, manipulare informațională și încălcare a normelor deontologiei jurnalistice în spațiul mediatic autohton (1 ianuarie – 31 martie 2019)”.
12 aprilie 2019
17:30
Președintele Consiliului Audiovizualului (CA), Dragoș Vicol, este acuzat de sexism de către Organizația de Femei a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), iar unii reprezentanți ai societății civile i-au cerut demisia  pentru niște declarații pe care le-a făcut în ședința din 9 aprilie 2019, cu referire la femei. Vicol respinge aceste declarații și susține că este gata să discute despre cele întâmplate cu persoanele care s-au simțit lezate de afirmațiile sale.
14:45
Limba Română Lansarea raportului va avea loc în sala de conferințe a agenției de presă IPN, Casa Presei, str. Pușkin 22, of. 446.
14:00
Consiliul de Presă a programat trei întâlniri  de consultare a completărilor la Codul deontologic al jurnalistului din Moldova, care vor avea loc în perioada 16-24 aprilie. Jurnaliștii, managerii din presă, reprezentanții societății civile și toate persoanele interesate sunt invitați să participe la dezbaterea propunerilor urmând ca acestea să fie prezentate în cadrul unei mese rotunde la 3 mai 2019, cu ocazia Zilei mondiale a Libertății Presei.  
11:00
Întrebare: Sunt designer machetator și aș vrea să știu, dacă în această calitate pot deveni rezident al Parcului IT?
10 aprilie 2019
16:45
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a desemnat cele șase instituții media care acced în etapa a doua a concursului de granturi mici, desfăşurat în cadrul proiectului „Înţelegerea audienţei prin asistenţă digitală”, implementat de CJI cu suportul Internews şi finanţat de Suedia.
16:30
Site-ul The EU Neighbours (Vecinătatea Uniunii Europene) a lansat, recent, un portal informativ care publică știri din țările Parteneriatului Estic. Materialele sunt preluate de la 53 de instituții media, care informează despre colaborarea fiecărei țări în parte cu UE.  
10:30
Stela Roman, jurnalistă, președinta Influencers Hub Moldova   Influencer /ˈɪnflʊənsə/ - persoană care este plătită de către companii pentru a promova un produs sau serviciu pe pagina sa personală.
9 aprilie 2019
17:00
Consiliul Audiovizualului (CA) a avertizat public, în cadrul ședinței din 9 aprilie, postul de televiziune RTR Moldova pentru insuficiența conținutului în limba română. Sancțiunea a fost aplicată în urma monitorizării postului de către CA, care a fost sesizat de către doi telespectatori. În cadrul ședinței, directorul RTR Moldova a avut obiecții față de procedura în care CA a monitorizat postul.
16:00
Organizațiile neguvernamentale de media condamnă agresarea echipei de filmare a  PRO TV de către un grup de persoane aflate în stare de ebrietate.
13:15
Consiliul Audiovizualului (CA) a desemnat, în cadrul ședinței din 9 martie, trei noi membri ai Consiliului de Supraveghere (CS) al Companiei „Teleradio-Moldova”. Două persoane sunt din mediul universitar - Violeta Cojocaru predă dreptul la Universitatea de Stat, iar Tatiana Munteanu predă economia la Universitatea Tehnică din Moldova. Cel de al treilea membru nou al CS va fi  Daniela Mițilea, animatoare radio de mai mulți ani. În acest fel,  activitatea CS va fi deblocată.
5 aprilie 2019
17:30
Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a casat, pe 27 martie, decizia Curții de Apel Chișinău și a remis instanței inferioare dosarul la rejudecare în alt complet de judecată, în cauza fostei magistrate Lilia Vasilevici, care a acționat în instanță o serie de instituții media și pe fostul procuror Ivan Diacov, pe motiv că ar fi răspândit informații false despre ea.  Judecătoarea a cerut despăgubiri între 160.000 și 80.000 de lei pentru prejudicii materiale și morale, precum ș
10:30
Întrebare: Am trimis o cerere de acces la informație unei întreprinderi de stat, în care am dorit să aflu numele fondatorilor și cota/parte pe care o dețin la o companie, dar am primit refuz pe motiv ca datele solicitate sunt cu caracter personal. Aș vrea să știu dacă Legea privind protecția datelor cu caracter personal se referă și la persoanele juridice?
3 aprilie 2019
17:30
Consiliul Audiovizualului (CA) a avertizat public, în cadrul ședinței din 3 aprilie, postul de televiziune Vocea Basarabiei pentru încălcarea legislației audiovizuale cu privire la asigurarea imparțialității în cadrul emisiunilor televizate. Sancțiunea a fost aplicată în urma monitorizării emisiunii ”Apropo cu Kamelia Fliștoc. Intrigi la Școala de gimnastică”, difuzată pe 14 martie curent.
12:00
 Lilia Zaharia, jurnalistă la portalul Stopfals.md  
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.