Deciziile adoptate miercuri de Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara

XPRIMM, 17 aprilie 2019 17:45

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in cadrul sedintei de miercuri, 17 aprilie a.c., o serie de masuri privind cadrul de functionare a pietelor financiare nebancare supravegheate - asigurari, piata de capital si pensii private.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de XPRIMM

Acum 12 ore
17:30
Ministerul Apararii Nationale (MapN) - Unitatea Militara 01020 organizeaza o licitatie deschisa in vederea achizitiei de servicii de asigurare de viata pe teritoriul national si international, contra accidentelor si de sanatate pentru personalul MApN, pe o perioada de 24 de luni.
17:00
Desi numarul cererilor de despagubire a scazut, companiile de asigurari din Marea Britanie au platit, in 2018, o suma record pe segmentul de asigurari pentru animalele de companie: 785 de milioane de lire sterline, arata BBC. Asociatia Asiguratorilor Britanici (ABI - The Association of British Insurers) spune ca acest lucru este cauzat de costurile tot mai mari ale asistentei medicale sofisticate.
17:00
Gigantul francez AXA a anuntat ca va dona 10 milioane de euro pentru lucrarile de restaurare a catedralei Notre Dame, afectata din plin de incendiul din 16 aprilie. "Angajatii si partenerii grupului AXA din Franta si din intreaga lume isi exprima tristetea si solidaritatea cu privire la incendiul de la Notre Dame. AXA, care are o lunga traditie a sprijinului filantropic pentru protejarea mostenirii culturale, va contribui la eforturile de reconstructie a catedralei Notre Dame, mobilizand suma de 10 milioane de euro pentru campania de strangere de fonduri lansata de Presedintele Frantei", se arata intr-un comunicat al companiei.
16:00
Companiile ar putea fi obligate sa incheie anual o asigurare de raspundere profesionala care sa acopere cel putin cheltuielile necesare unei eventuale proceduri de insolventa, potrivit Proiectul de lege privind registrul comertului, aflat in dezbatere publica la Ministerul Justitiei, fiind elaborat de Oficiul National al Registrului Comertului.
Acum 24 ore
12:30
La doua luni si jumatate de la incendiul produs la fabrica de ingrediente alimentare Solina Romania din judetul Alba, UNIQA Asigurari a efectuat plata in avans a unei prime transe, in valoare de 12,5 milioane de lei, din indemnizatia de dauna pentru stocul de marfuri distrus in timpul incidentului.
12:30
INTER Broker de Asigurare a lansat numarul 9 al revistei "Universul INTER", publicatie dedicata membrilor echipei, al carei obiectiv este sa contribuie la cresterea gradului de profesionalizare a acestora.
10:00
Soferii implicati in accidente rutiere usoare (soldate doar cu pagube materiale) vor putea ajunge la o intelegere amiabila, fara implicarea politiei, prin completarea formularului de constat amiabil, doar daca despagubirea maxima, urmare a accidentului, nu depaseste 10.000 de lei.
Ieri
17:30
Societatea Nationala de Transposrt si Gaze Naturale TRANSGAZ SA Medias deschide, in luna mai a.c., o oferta de licitatie pentru achizitionarea serviciilor de asigurari auto RCA pentru parcul auto al companiei. Valoarea estimata a contractului de asigurare este de 353.847 de lei, pe o perioada de 12 luni.
16:30
Legea nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor a fost republicata in Monitorul Oficial, pe 17 aprilie 2019. Printre altele, Art. 43 din lege prevede ca persoanele juridice care organizeaza servicii de urgenta au obligatia sa asigure personalul.
16:30
La ce nivel se situeaza statele membre ale Uniunii Europene din punctul de vedere al implementarii IDD? Care sunt principalele provocari intalnite, pana acum? Despre toate aceste aspecte, si nu numai, au vorbit, in cadrul emisiunii XPRIMM Time for Business, Nic de MAESSCHALCK, Director, BIPAR - The European Federation of Insurance Intermediaries, si Paul CARTY, Head of EU Affairs Committee, BIPAR.
15:45
COFACE anunta ca isi consolideaza pozitia in regiunea Adriatica prin achizitionarea SID - PKZ, asigurator sloven de credite, cu o cota de piata importanta. COFACE a cumparat toate actiunile SID - PKZ si spune ca urmatorul pas va fi cel de rebranding sub numele de COFACE PKZ.
15:45
Un raport preliminar realizat de Aon arata ca, in primul trimestru al anului 2019, re/asiguratorii au suferit pierderi de 7,1 miliarde de dolari de pe urma catastrofelor naturale, nivel cu 47% mai mic decat media pe 15 ani. Aproximativ 4 miliarde de dolari reprezinta doar pierderile din SUA, acolo unde, in primele 3 luni ale anului, au avut loc 5 din cele mai costisitoare 10 catastrofe naturale de anul acesta.
14:15
PAID Romania - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale a platit, in primele trei luni din 2019, un volum de daune de peste 1,24 milioane de lei, de peste 5 ori mai mare comparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit datelor transmise de companie la solicitarea 1asig.ro.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:45
Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in cadrul sedintei de miercuri, 17 aprilie a.c., o serie de masuri privind cadrul de functionare a pietelor financiare nebancare supravegheate - asigurari, piata de capital si pensii private.
17:15
Cei mai buni angajatori ai anului 2018 au fost premiati marti, 16 aprilie, a.c, in cadrul Galei AON Best Employers, organizata de brokerul de asigurari AON Romania. La eveniment au participat aproximativ 80 de persoane, atat reprezentanti ai companiilor inscrise la studiu, cat si companii interesate de rezultate.
17:15
AXA, cea mai mare companie de asigurari din Franta, se confrunta cu potentiale daune dupa incendiul care a mistuit catedrala Notre Dame, prin prisma acoperirii prin asigurare oferite celor doi contractori implicati in reabilitarea catedralei, Europe Echafaudage si Le Bras Freres, arata Financial Times. Desi a precizat ca Europe Echafaudage si Le Bras Freres sunt acoperiti de o asigurare de raspundere civila, AXA a refuzat sa estimeze care ar putea fi potentialele daune asociate cu prejudiciile cauzate.
17:00
In ultimii ani, stresul la locul de munca s-a inscris pe o panta ascendenta, iar cel mai important factor de stres la locul de munca este reprezentat de colegi, arata un studiu realizat de MetLife. Potrivit studiului, angajatii sustin ca sursa majora de stres este reprezentata de lipsa continua de personal, in vreme ce colegii cu rezultate mai putin satisfacatoare fac ca stresul la locul de munca sa fie mai greu de suportat.
12:45
Multi dintre romani au in plan sa-si petreaca minivacanta de Paste si 1 Mai in strainatate. Insa, inainte de a pleca la drum cu masina personala, trebuie sa fie precauti si sa faca cateva verificari. Ce trebuie sa verifice soferii la polita RCA, dar si care sunt riscurile la care se expun conducatorii auto fara o asigurare valabila si produc un accident in strainatate, sunt cateva dintre subiectele abordate de Sorin GRECEANU, Membru Directorat BAAR - Biroul Asiguratorilor Auto din Romania, Mihaela CIRCU, Project Manager APPA - Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari si Pensii - in cadrul emisiunii "Ora de Risc", difuzate marti, 16 aprilie a.c.
11:30
Parlamentul European a adoptat marti, 16 aprilie, acordul incheiat intre institutiile europene cu privire la revizuirea sistemului european de supraveghere financiara, decizia Parlamentului European fiind salutata de catre Insurance Europe.
16 aprilie 2019
17:45
In 2018, piata de asigurari a consemnat o crestere de 4,5% fata de valoarea inregistrata in anul precedent. In aceleasi tendinte, anul 2019 va fi un an al maturitatii pentru sector, cu preocupari spre zona asigurarilor facultative, tehnologie si profesionalizarea angajatilor, a precizat pentru XPRIMM TV, Cerasela CHIRIAC, Owner, INTER Broker.
17:30
Profesionistii din domeniul financiar interesati de dezvoltarea profesionala pot participa, in perioada urmatoare, la o serie de cursuri de specialitate organizate de Institutul Bancar Roman - IBR. Printre acestea se numara atat certificari internationale, cat si programe certificate de Autoritatea Nationala pentru Calificari - ANC, dar nu numai.
17:30
Siguranta rutiera in Uniunea Europeana este destul de buna, transmite Parlamentul European. Dar care sunt cele mai sigure tari? Aflati care sunt cifrele deceselor rutiere in UE pe tara, varsta, gen si altele.
16:30
2 din 3 site-uri ale hotelurilor din intreaga lume ofera tertilor, din neatentie, acces la datele personale ale clientilor, agentiile de publicitate si companiile specializate in analytics profitand de acest lucru, subliniaza un studiu recent realizat, la nivel global, de Symantec Corp si citat de Insurance Journal.
16:30
Britanicii evita discutiile delicate, iar acest lucru duce la costuri imprevizibile si la dispute financiare. Chiar si cei care sunt mereu ingrijorati de diferite aspecte - tinerii din generatia Millennials -, sunt in continuare subasigurati. Un studiu realizat de LifeSearch arata ca 24% dintre britanici nu vorbesc cu prietenii, colegii sau familia despre moarte, 24% nu vorbesc despre bani, 33% - despre sex, in vreme ce 22% evita, pe cat posibil, orice discutie legate de religie si politica.
14:15
Consiliul Concurentei anunta ca a efectuat inspectii inopinate la sediile unor companii din sectorul auto si ale unor societati de asigurare: Automobile-Dacia, Renault Commercial Roumanie, RCI Broker de Asigurare, RCI Finantare Romania, RCI Leasing Romania IFN, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, OMNIASIG Vienna Insurance Group, GROUPAMA Asigurari, UNIQA Asigurari, Asigurarea Romaneasca - ASIROM Vienna Insurance Group, EUROINS Romania Asigurare-Reasigurare.
10:30
Catedrala Notre Dame din centrul Parisului, una dintre cele mai valoroase si mai vizitate monumente din lume, a fost cuprinsa, luni seara, de un incendiu devastator care a provocat "daune colosale", scrie presa internationala. Una dintre turle si acoperisul s-au prabusit, dar zidurile exterioare si cele doua clopotnite nu s-au prabusit.
15 aprilie 2019
17:30
Doi bucuresteni au fost condamnati de o instanta din SUA, in dreptul celor doi fiind nu mai putin de 21 de capete de acuzare, dupa ce acestia au infectat cu programe malware sute de miii de computere, pentru a fura datele bancare ale victimelor si alte informatii care puteau fi vandute pe piata neagra sau folosite in fraude pe segmentul de licitatii online, anunta Claims Journal, citand Departamentul de Justitie din SUA.
17:30
In prezent, autoritatea de supraveghere impreuna cu jucatorii din piata poarta discutii in vederea modificarii Legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva dezastrelor, fiind aduse mai multe propuneri. Printre acestea, se numara si posibilitatea ca brokerii sa vanda in mod direct polita PAD. Dar care ar putea fi efectele acestor schimbari?
16:30
CONSULTANT AA Broker de Asigurare a organizat, in perioada 12-14 aprilie 2019, Forumul Anual al Partenerilor CAA, eveniment aflat la a 7-a editie, reunind performerii echipei, principalii colaboratori si parteneri, dar si reprezentanti ai companiilor de asigurari.
15:45
Asigurarea de protectie impotriva cutremurelor a devenit, in Japonia, cel mai recent tip de cadou digital pe care niponii si-l daruiesc cu ajutorul dispozitivelor mobile. Cum, de o buna bucata de vreme, aplicatiile de mesagerie sunt recunoscute pentru ca ajuta oamenii sa isi ofere reciproc diverse cadouri virtuale, o companie de asigurari din Japonia a identificat potentialul pe care aceasta tendinta il are si a transformat asigurarea de protectie impotriva cutremurelor intr-un cadou virtual popular.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.