ФОТО // Костры на французских виноградниках

Deschide.md, 17 aprilie 2019 17:30

В ночь с 13 на 14 апреля в департаменте Кот-д'Ор и некоторых других сельскохозяйственных регионах Франции разожгли тысячи огней, призванных спасти от заморозков виноградные лозы, передает TJournal. Некоторые фермеры повторяли процедуру и на следующую ночь, чтобы не дать земле замёрзнуть. Костры в бочках зажигают в это время года, когда виноградные лозы уже просыпаются после зимней спячки и особенно уязвимы для мороза. Такие традиционные «грелки» не только прогревают почву, но и не дают самой лоз...

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 6 ore
22:10
Camera Reprezentanţilor a emis, vineri, o ordonanţă prin care somează Departamentul Justiţiei să transmită Congresului SUA versiunea completă a raportului elaborat de Comisia Robert Mueller, pentru continuarea investigaţiilor în cazul ingerinţelor electorale ruse.
21:50
Faţă în faţă pentru prima dată, cei doi rivali în alegerile prezidenţiale din Ucraina au avut vineri o confruntare dură pe cel mai mare stadion al ţării, un cadru neobişnuit, după imaginea unei campanii din care actorul de comedie Volodimir Zelenski iese mare favorit, relatează AFP.
Acum 8 ore
21:40
O celebră replică folosită de Jean-Paul Sartre în piesa lui de teatru "Huis clos" ("Cu uşile închise") - "L'enfer, c'est les autres" ("Infernul sunt ceilalţi") - se aplică de minune pe drumurile din Europa, unde excesul de încredere şi autosatisfacţia domnesc în rândul şoferilor, potrivit unui studiu publicat vineri, relatează AFP.
21:30
Igor Dodon spune că nu este un show-men ca să meargă la dezbateri cu Andrei Năstase, dar nici nu vede rostul unor asemenea confruntări publice. Declarația a fost făcută în această seară în cadrul unei emisiuni televizate, după ce tot azi Năstase l-a invitat pe șeful statului la o dezbatere publică.
21:10
Noul Audi E-Tron a fost cooptat în echipa supereroilor. SUV-ul electric german își va face apariția în Avengers: Infinity War, arată un clip promoțional.
21:10
Personalul din administraţiile vamale din România şi Republica Moldova va fi suplimentat pentru fluidizarea traficului în perioada Sărbătorilor Pascale şi vor fi utilizate toate pistele de control, indiferent de sensul de traversare, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale a Vămilor remis vineri AGERPRES.
20:50
Cele mai multe automobile importate anul trecut în Republica Moldova sunt de marca Toyota, Dacia și Volkswagen. Preferințele moldovenilor au suferit schimbări în comparație cu acum zece ani, când în Top 3 mărci de automobile importate în țară era alcătuit de Mercedes, Volkswagen și Renault. Potrivit datelor Agenției Servii Publice, anul trecut în Moldova au fost aduse 34,7 mii de mijloace de transport, 27 de mii fiind autoturisme. Numărul de autoturisme este mai mare cu peste nouă mii comparativ cu anul 2010.
20:40
O scrisoare redactată la bordul Titanicului de un steward care şi-a pierdut viaţa în timpul naufragiului va fi scoasă la licitaţie, informează joi Press Association.
20:10
Serviciul Fiscal de Stat recomandă persoanelor care oferă în chirie bunuri imobiliare să se conformeze legislaţiei fiscale şi să achite impozitul în mărime de şapte la sută din veniturile obţinute. Suma impozitului pe venit se va achita cel târziu pe data de 2 a lunii curente sau în avans, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Acum 12 ore
19:40
Atena a instalat vineri prima sa statuie reprezentându-l pe Alexandru cel Mare, un proiect care datează din anii 1990, dar care s-a împotmolit în meandrele politicii şi mai ales ale birocraţiei, relatează AFP.
19:40
Primarul interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, a lansat un apel către toți locuitorii orașului, invitându-i la campanie de salubrizare.
19:30
Rusia efectuează modernizarea forţelor sale din Marea Neagră ţinând cont de apropierea infrastructurii NATO de ţărmurile sale, corespunzător cu nevoile sale reale de securitate, a declarat vineri într-un interviu acordat agenţiei de presă oficiale TASS ministrul adjunct de externe rus Aleksandr Gruşko.
19:30
Reprezentanții Ambasadei României în Turcia au anunțat printr-un comunicat de presă că un monument al lui Nicolae Titulescu a fost inaugurat joi pe renumitul bulevard Ataturk din Ankara. Evenimentul a avut loc în cadrul unei ceremonii la care au participat ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleșcanu, și ministrul adjunct al Turciei, Faruk Kaymakci.
19:20
Șeful reprezentanței UE în Ucraina, Hugues Mingarelli, a declarat că nu este mulțumit de felul în care sunt desfășurate dezbaterile publice dintre cei doi candidați la alegerile prezidențiale, Vladimir Zelenski și Petro Poroșenko.
18:50
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a decis prelungirea pentru o perioadă de șase luni, începând cu data de 20 aprilie, a mandatelor administratorilor temporari ai Băncii Comerciale „Moldindconbank”.
18:40
Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu o delegație a Congresului SUA, aflată în vizită la Chișinău. Premierul a menționat că Republica Moldova acordă o atenție deosebită relațiilor bilaterale cu SUA și a apreciat buna colaborare dintre țări, se arată într-un comunicat al Guvernului.
18:40
Plata indemnizației lunare pentru creșterea copilului până la 3 ani, în cazul în care mama sau tatăl copilului (beneficiari de indemnizație) se angajează ori își reia activitatea de muncă sau se eliberează înainte de expirarea concediului pentru îngrijirea copilului, nu va fi suspendată până la expirarea acestui concediu, beneficiarul primind în același timp – indemnizația și salariul.
18:40
Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” a fost inaugurat la Chișinău în incinta Universității Pedagogice „Ion Creangă”. Scopul acestui proiect este de a instrui anual peste 1000 de învățători și profesori în utilizarea tehnologiilor digitale, astfel încât și ei, la rândul lor, să poată instrui elevii în domeniul înaltelor tehnologii.
18:10
30 de studenţi din Chişinău, Bălţi, Comrat, Cahul şi Taraclia, care au demonstrat reuşite la învăţătură şi s-au implicat în activităţi extracurriculare, au primit un suport financiar de 10.000 de lei fiecare, pentru o durată maximă de trei ani.
17:30
Sute de sticle de vin de marcă au fost găsite la fundul Canalului La Manche, după ce o echipă de scafandri ai grupului de exploratori Cookson Adventures au identificat epava unei nave scufundate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Experții sunt de părere că vinul ar fi absolut comestibil, iar exploratorii plănuiesc o expediție subacvatică pentru a ridica la suprafață comoara găsită.
17:00
Banca Națională a elaborat un proiect de Hotărâre pentru modificarea unei hotărâri a Consiliului de administrație al BNM din mai 2013 cu privire la stabilirea listei jurisdicțiilor ce nu implementează standarde internaționale de transparență (zone off-shore), scrie bizlaw.md. Potrivit proiectului, supus consultărilor publice, lista jurisdicțiilor ce nu implementează standarde internaționale de transparență va fi completată cu următoarele destinații: ”Botswana”; ”Cabo Verde”; ”Regatul Cambodgiei”...
16:40
Deputatul Sergiu Sârbu s-a întâlnit cu activistul Pavel Grigorciuc, prima dată după încăierarea dintre cei doi la data de 21 martie. Sergiu Sârbu a declarat telefonic pentru Deschide.MD că astăzi, la Judecătoria Buiucani, a avut loc o ședință de confruntare a părților, la solicitare lui Grigorciuc.
16:30
În noaptea de Paști, pe data de 28 aprilie troleibuzele și autobuzele din capitală își vor prelungi programul de activitate și vor circula până la ora 24.00. Programul microbuzelor va fi modificat în funcție de numărul de călători.
16:20
O fetiță a fost spulberată de un automobil chiar pe trecerea de pietoni, din preajma liceului în care învață. Accidentul a avut loc astăzi, pe strada Alexandru cel Bun, din orașul Ungheni.
16:20
După Brexit, românii nu vor avea nevoie de o viză în Marea Britanie pentru o ședere de până la 90 de zile. Dacă vor să stea mai mult, vor avea voie să rămână pe o perioadă de până la 3 ani, iar pentru această situație, va fi o procedură foarte simplă: se vor înregistra undeva și practic sunt luați în evidențe.
16:10
Viitorul președinte ales al Ucrainei nu va trebui să urmărească încheierea unor acorduri cu Rusia, ci va trebui să dezvolte relații bilaterale benefice cu Rusia, pentru binele celor două țări, a declarat vineri Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, citat de agenția de presă Tass.
16:00
Gardul de beton care este construit pe o stradă din sectorul Buiucani a capitalei a început să fie demolat. Potrivit edilului, acesta se întinde pe o suprafață de 700 m² din domeniu public, ocupând trotuarul și limitând calea de acces a trecătorilor. Locuitorii din zonă erau nevoiți să ocolească construcția și să circule pe carosabil, fiind supuși pericolului de accidente. Demolările sunt efectuate de către proprietarul blocului aflat în construcție. Demolarea gardului de pe adresa str. Alba Iul...
15:40
Președintele raionului Orhei, Tudor Golub, urmează să demisioneze din funcția deținută la data de 23 aprilie. Potrivit unui anunț al Consiliului raional, acest subiect se regăsește pe ordinea de zi a ședinței extraordinare.
15:40
Un avion al British Airways a declarat urgenţă în timpul zborului, în timp ce zbura pe ruta Calgary (Canada) – Heatrhrow (Londra), după ce un pasager a început să se simtă rău.
15:00
Autoritățile constituționale ale Republicii Moldova nu cunosc situația copiilor din regiunea transnistreană. Nu dețin date statistice despre numărul real al copiilor din regiune, inclusiv al copiilor în situație de risc – rămași fără îngrijire părintească, copii abandonați, copii cu cerințe educaționale speciale și nici informații despre incluziunea socială a acestora.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.