Specialiștii, despre cum alegem carnea, ouăle și cozonacul de Paști

Radio Chisinau, 16 aprilie 2019 10:05

La procurarea ouălor, cumpărătorii sunt îndemnați să le examineze aspectul exterior și să țină cont de data ouatului, marcată pe produs.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 10 minute
08:50
Bilanţul atentatelor de duminică din Sri Lanka a ajuns marţi la 310 morţi, după ce mai mulţi răniţi au decedat din cauza rănilor, a anunţat poliţia locală, care a efectuat noi arestări, scrie AFP, potrivit Agerpres.
Acum 30 minute
08:40
Deputatul blocului ACUM Lilian Carp consideră că mari mișcări în relațiile moldo-ucrainene nu se vor întâmpla. În Ucraina trebuie să aibă loc alegeri parlamentare în luna octombrie. De asemenea, depinde cum va evolua politicul în Republica Moldova. Declarația a fost făcută de Lilian Carp în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.
08:30
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și noul președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, se află într-o situație complicată. Cei doi șefi de stat ar vrea să se întâlnească, însă Igor Dodon „ar trebui să ambaleze declarațiile pe care le-a făcut despre Crimeea”. Opiniile au fost exprimate în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.
Acum o oră
08:20
Tânărul de 21 de ani, care a omorât-o pe jurnalista bulgară Viktoria Marinova, în octombrie anul trecut, a fost condamnat luni, în primă instanţă, la 30 de ani de închisoare a anunţat tribunalul din Ruse relatează AFP, potrivit Agerpres.
08:15
Liderul nord-coreean Kim Jong Un va merge "în curând" într-o vizită în Rusia pentru discuţii cu preşedintele Vladimir Putin, a anunţat agenţia oficială nord-coreeană KCNA, confirmând un anunţ făcut joi de Kremlin, relatează AFP.
08:10
În Sri Lanka a fost declarată stare de urgenţă şi sunt interdicţii de circulaţie, după atentatele care au provocat moartea a cel puţin 290 de persoane şi rănirea altor peste 500, transmite Radio România Actualități.
Acum 12 ore
20:05
Samsung a amânat două evenimente de lansare pentru smartphone-ul său pliabil, la câteva zile după ce câteva recenzii au prezentat ecrane sparte în timpul folosirii dispozitivelor, relatează BBC, potrivit Mediafax.
Acum 24 ore
19:50
Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a intentat o acţiune în instanţă pentru a bloca o citaţie din partea preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Camerei Reprezentanţilor, prin care congresmanul democrat Elijah Cummings îi solicită informaţii financiare din ultimii opt ani, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
19:35
Autorităţile din Sri Lanka admit că nu au ţinut seama de multiplele avertismente primite din partea agenţiilor de informaţii internaţionale înaintea atacurilor teroriste din duminica Paştelui catolic, soldate cu aproximativ 290 de morţi, a declarat luni ministrul sănătăţii, relatează CNN.
19:25
Președinta Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck Hogan.
19:05
La Măgdăcești, în raionul Criuleni, a fost finalizat un proiect de infrastructură, în valoare de 33 milioane de lei, ce prevede aprovizionarea cu apă potabilă și conectarea la rețele de canalizare a peste o mie de gospodării.
18:55
Acordul Partidului Socialiştilor de a relua şedinţa Parlamentului va fi un semnal care va spori încrederea şi, eventual, va relansa mecanismul negocierilor cu blocul ACUM, consideră deputatul fracţiunii Platforma DA, Igor Munteanu.
18:40
Începând cu 1 mai 2019, decontarea valorilor mobiliare corporative ale societăților pe acțiuni va fi efectuată de către Depozitarul central unic (DCU).
18:20
Moscova consideră că este prea devreme pentru a spune dacă este posibilă o colaborare cu președintele ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, informează Rador.
18:05
Treizeci de studenți din anii I, II și III, de la 13 instituții de învățământ din țară, au primit burse a câte 10 mii de lei în cadrul programului „Burse pentru viitorul tău!”, ediția a V-a. Banii sunt oferiți tinerilor pentru reușite academice, fiind pentru acopeririea cheltuielilor de studii pe care aceștia le au. Finaliștii programului au fost premiați în cadrul unei festivități solemne organizate de către Centrul de Informații Universitare, transmite IPN.
17:50
Administrația SUA a anunțat că toate țările care vor importa petrol din Iran vor fi supuse sancțiunilor americane, relatează digi24.
17:35
Institutul Oncologic va gestiona un Registru național de cancer, unde să fie introduse toate cazurile de îmbolnăvire, dar și starea de sănătate a pacienților și tratamentele administrate. În sfârșit, bani pentru acest soft s-au găsit, însă autoritățile nu spun câți. Cert este să softul va fi unul rudimentar, iar pentru ca să devină un instrument cu adevărat util va mai fi nevoie de alte resurse financiare.
17:20
Cea de-a X-a ediție a Festivalului Internaţional de Păpuşi „Sub căciula lui Guguţă”, care s-a desfășurat în perioada 15-22 aprilie la Chișinău, s-a încheiat astăzi la Teatrul municipal ”Guguță”. La ediția curentă au participat 22 de colective din opt țări: R. Moldova, Belarus, Bulgaria, Estonia, Kazahstan, România, Rusia și Ucraina, informează MOLDPRES.
17:00
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cel al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-au felicitat pe Volodimir Zelenski pentru victoria obţinută în alegerile prezidenţiale ucrainene şi au promis, într-o scrisoare comună că Uniunea Europeană va continua să sprijine Ucraina, suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a acesteia, transmite Rador.
16:30
În capitală vor fi organizate iarmaroace de Paști.
16:30
Noul președinte al Federației Moldovenești de Fotbal (FM) va fi ales în cadrul unui congres extraordinar ce va avea loc pe 22 mai 2019.
16:20
Iranul şi Pakistanul au înfiinţat o forţă comună de reacţie rapidă la graniţă, pentru a combate terorismul, relatează Rador.
16:10
Întreprinderea „Exdrupo” desfășoară lucrări de reparație a străzilor din capitală. Muncitorii vor interveni pe drumuri cu lucrări de frezare și asfaltare atât ziua, cât și pe parcursul nopții, transmite MOLDPRES.
16:10
În municipiul Chișinău, vor  putea fi înscriși la școală, din primul tur, copiii care fac 7 ani până la 31 decembrie.
16:05
Deputaţii blocului politic ACUM au semnat un demers către Serviciul Fiscal de Stat prin care solicită informaţii exhaustive despre legea amnistiei capitalului.
16:05
Gruparea National Thowheeth Jama’ath este responsabilă pentru seria de atentate teroriste comise în ziua de Paște, în Sri Lanka, au anunțat oficialii, care recunosc că au fost avertizați cu două săptămâni înainte în legătură cu atacurile teroriste, relatează The Guardian, potrivit Digi24.ro.
15:45
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a aprobat modificări la Instrucțiunea cu privire la prezentarea de către bănci a rapoartelor COREP, în scopuri de supraveghere, și la Regulamentul cu privire la poziția valutară deschisă, pentru a îmbunătăți supravegherea riscurilor de concentrare și al poziției valutare.
15:40
Aproximativ 2000 de persoane au participat sâmbătă, 20 aprilie, la campania de salubrizare în curțile de bloc din municipiul Chișinău. Potrivit Ion Burdiumov, șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA), alături de autoritățile municipale, campaniei i s-au alăturat voluntari, reprezentanți de ONG-uri, studenți și reprezentanți ai sindicatelor, transmite IPN.
15:35
Cele patru partide din noul legislativ au tocat în cinci săptămâni de campanie electorală 57,4 milioane de lei, scrie Rise Moldova.
15:30
Emiterea de autorizații pentru comercializarea ambulantă a produselor lactate și a produselor din carne va fi sistată în municipiul Chișinău. Primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, va solicita și anularea autorizațiilor deja emise, transmite IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.