Jean-Claude Juncker: „Notre-Dame de Paris aparţine întregii umanităţi”

UNIMEDIA, 16 aprilie 2019 10:00

"Notre-Dame de Paris aparţine întregii umanităţi. A inspirat atât de mulţi scriitori, pictori, filosofi şi vizitatori din toată lumea. Ce seară tristă! Ce regretabil! Împărtăşesc emoţiile cu naţiunea franceză, care sunt şi ale noastre", a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 5 minute
09:30
Blocul ACUM pledează pentru evitarea alegerilor anticipate. În acest sens, reprezentanții au menționat că sunt disponibili să se întâlnească cu deputații fracțiunii PSRM pe data de 24 aprilie, ora 11.00, în sediul Parlamentului Republicii, pentru a discuta agenda comună antioligarhică și socială, precum și modalitatea formării organelor de lucru ale legislativului, inclusiv identificarea măsurilor concrete de consolidare a încrederii cu scopul evitării alegerilor anticipate.
Acum 15 minute
09:20
Un camion cisternă, încărcat cu peste 20 de tone de petrol, s-a răsturnat. Cazul a avut loc ieri, în jurul orei 15:30, în apropierea localității Grigorăuca a raionului Soroca.
09:20
Un bărbat din raionul Străşeni a fost condamnat la detenţie pe viaţă după ce s-a devedit că și-a violat fiica minoră în intervalul lunilor septembrie – decembrie 2018.
Acum 30 minute
09:10
Au început lucrările de reparație curentă a străzilor din capitală, anunță Primăria Chișinău. Astfel, intervenția serviciilor municipale de profil vizează prioritar lucrări pe străzile principale din oraș, după care vor fi reparate arterele secundare.
09:10
Procurorii anticorupție, oficiul Nord, în comun cu colaboratorii Direcției Nord al Centrului Național Anticorupție, descind în aceste momente în cadrul Depoului de Locomotive Bălți al ÎS ”Calea Ferată din Moldova”.
Acum o oră
09:00
Fiul mai mare al fostului președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, este dat în căutare de Poliția Română. Sergiu Lucinschi a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
08:50
Furnizorul de apă anunță deconectări pe mai multe străzi din câteva sectoare din Chișinău. Sistările au loc în legătură cu executarea diferitor lucrări. De aceea, toţi consumatorii afectaţi de aceste sistări sunt îndemnați să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.
Acum 2 ore
08:20
Serviciul ”InfoTrafic” al INP informează că la moment în capitală sunt înregistrate două accidente în trafic: la intersecția bd. Dacia – str. Trandafirilor și pe strada Calea Ieșilor 12.
08:10
Grecia este pe cale să trimită Germaniei o notă diplomatică prin care va cere miliarde de euro drept compensație pentru crimele comise de naziști în timpul războiului.
07:40
Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S. „Red Union Fenosa" S.A. anunţă că astăzi vor avea loc lucrări programate de întreținere, renovare și modernizare a rețelelor electrice pe adresele și în intervalele de timp indicate mai jos:
Acum 4 ore
07:10
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pentru astăzi, 23 aprilie, cer variabil. Maxima termică va urca până la +19 grade Celsius.
Acum 12 ore
22:00
Cele patru partide din noul legislativ au tocat în cinci săptămâni de campanie electorală 57,4 milioane de lei. Răsfățații campaniei au fost democrații, care au fituit cei mai mulți bani – peste 30 milioane de lei. O sumă de aproape șase ori mai mare decât cea a socialiștilor și de peste 16 ori mai mare decât suma pe care și-au permis s-o cheltuie cei din Blocul ACUM. Partidul Șor a atins două treimi din performanța democraților, având la dispoziție un buget electoral cu 10 milioane de lei mai mic, scrie rise.md.
21:40
De astăzi au început lucrările de demontare și evacuare a 10 foișoare amplasate ilegal de către un agent economic în Parcul Rîşcani al capitalei.
21:20
De la începutul lunii aprilie, pe teritoriul Republicii Moldova a fost înregistrat al doilea caz pozitiv de rabie, doar că ce această dată la o pisică.
20:40
Vladimir Zelensky locuiește în satul Ivankovici, Ucrana, aflat la 35 km de Kiev, iar, potrivit declarației de avere, în această localitate actorul este proprietarul unei case de 352 m², prețul unui metru pătrat începe de la 25 mii de hrivne.
Acum 24 ore
20:10
Administrația Națională a Penitenciarelor neagă acuzațiile precum că Președintele Organizației Teritoriale Ungheni a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA), Gheorghe Petic, ar fi fost snopit în bătaie, ieri, 21 aprilie, de către angajații Penitenciarului nr.13. Fostul Polițist de frontieră a fost sancționat saptămâna trecută pentru faptul că a amenințat personalul penitenciarului.
20:00
Administrația Națională a Penitenciarelor neagă acuzațiile precum că Președintele Organizației Teritoriale Ungheni a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA), Gheorghe Petic, ar fi fost snopit în bătaie, ieri, 21 aprilie, de către angajații Penitenciarului nr.13. Fostul Polițist de frontieră a fost sancționat saptămâna trecută pentru faptul că a amenințat personalul penitenciarului.
19:40
Grădini, case şi străzi în provincia canadiană Québec (sud-est), au fost inundate. Peste 1.500 de persoane au fost evacuate începând de sâmbătă, iar 600 de militari au fost desfăşuraţi pe teren pentru a le veni în ajutor, relatează Euronews, citat de news.ro.
19:20
Președintele Organizației Teritoriale Ungheni a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA), Ghoerghe Petic, ar fi fost snopit în bătaie, ieri, 21 aprilie, de către angajații Penitenciarului nr.13 în care este deținut. Despre aceasta spune susținătoarea lui Petic, Irina Arhire, care mai menționează că i-ar fost interzis să primească colete și să efectueze apeluri telefonice timp de trei luni.
18:50
Fosta șefă a Băncii Naționale din Ucraina, Valeria Gontareva, fostul șef al administrației prezidențiale Boris Lozhkin și adjunctul său, Alexei Filatov, persoane din anturajul lui Petro Poroșenko, sunt chemați la interogatoriu de către Procuratura Generală a Ucrainei. Cei trei sunt suspectați de implicarea în furtul a 1,5 miliarde dolari din bugetul Ucrainei, într-un caz penal pe numele omului de afaceri Serghei Kurchenko.
18:30
Premierul rus Dmitri Medvedev a apreciat luni că Moscova are „o şansă” de a-şi îmbunătăţi relaţiile cu Ucraina după alegerea noului preşedinte ucrainean, Vladimir Zelensky, adăugând totuşi că nu vrea să-şi facă „iluzii”.
18:10
După ce în 2017 și-a dat demisia din funcția de președinte a Organizației Teritoriale din partea PPEM, astăzi a fost numit în aceeași funcție, însă deja la Partidul Democrat. Despre aceasta a anunțat președintele de onoare a PD-ului Dumitru Diacov.
18:00
Manfred Huber și-a îndeplinit visul de a conduce un Porsche. La prima vedere asta nu e nimic neobișnuit, dar dacă e să deschizi ușile maşinii sale și să te uiți spre pedale, s-ar putea să te pui pe gânduri.
17:20
Primăria municipiului Chişinău informează că în perioada 24-27 aprilie, în capitală va fi organizat tradiționalul Iarmaroc de Paști. În acest an, târgul de profil va fi amenajat în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului", pe aleea de vizavi de CC „Sun City", intrare din str. A. Pușkin.
16:40
Kremlinul refuză deocamdată să-l felicite pe Vladimir Zelensky cu rezultatele obținute la alegerile prezidențiale din Ucraina. Potrivit purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitrii Peskov, este prematur de felicitat sau de vorbit despre o posibilă conlucrare cu Zelensky, transmite inforesist.org.
16:40
Cea mai modernă fabrică producătoare de cablaje electrice pentru automobile din Republica Moldova și-a deschis în această duminică larg ușile, deja pentru a doua oară. Pe această cale, SE Bordnetze SRL a dat startul unei noi runde de angajări masive
16:30
Acum câteva ore, ieri, duminică 21 aprilie, a fost ziua în care exact acum 100 ani un entuziast italian pe nume Ugo Zagato a fondat în oraşul Milano faimosul atelier producător de caroserii ce îi poartă numele.Cu această ocazie, actualii manageri ai companiei au decis să sărbătorească prin lansarea unui nou proiect numit Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage Twins by R-Reforged.
16:00
Evoluție meritorie pentru jurnaliștii sportivi din Moldova la turneul „Odessa International Media Cup” ce a avut loc în acest week-end.
15:50
Președintele Klaus Iohannis l-a felicitat, luni, pe Volodimir Zelenski, după ce a fost ales în funcția de președinte al Ucrainei.
15:40
Vești mai puțin bune la mijloc de primăvară. Meteorologii au emis astăzi cod galben de îngheț. Astfel, Noaptea pe 23.04 izolat la suprafața solului se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1..-3°С.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.